Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Erdoğan Bekir Coşkun'u kurtardı!

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ahmet Taşgetiren

Erdoğan Bekir Coşkun'u kurtardı!

Evet, size ironik gelebilir ama doğrusu bu:

Erdoğan, Bekir Coşkun'u kurtardı.

Artık Hürriyet, Bekir Coşkun'u işten çıkarabilir mi?

Genel Yayın Müdürü Ertuğrul Özkök, Doğan Medya Grubu basın yayın ilkelerini hatırlatıp yazar kıyımını gerekçelendirebilir mi?

Başbakan, size yine ironik gelebilir ama, biraz daha erken davransa belki Emin Çölaşan'ı da kurtarabilirdi. Emin Çölaşan'a yazık oldu!

Bana göre Başbakan, Hürriyet'i ve Hürriyet yazarlarını da kurtardı. Emin Çölaşan'ı attığı için bir kesimden Hürriyet'e yoğun bir tepki vardı. Emin Çölaşan için yazı yazmaktan kaçınan Hürriyet yazarları büyük tepki görmekteydiler. Şimdi kurtuldular. Hepsi birden Başbakan'a yüklenebilirler.

Doğrusu, Başbakan Erdoğan'ın sözleri iyi değil. Bu sözler kolaylıkla “Ya sev ya terket” üslubuna monte olabilecek cinsten. Zaten öyle de oldu. “Komünistler Moskova'ya”, “Türbanlılar Suudi Arabistan'a”, “Mollalar İran'a”, “Kürtler Kuzey Irak'a” ve “Ya sev ya terket!” Böyle diyerek geliyor ve memleketi birbirimizden arındırmaktan büyük zevk alıyoruz. Birlikte yaşama problemimiz var. Eminim Başbakan ya da Ak Partililer, şu anda o sözden rahatsızdırlar.

Ama eğri oturup doğru konuşalım:

Zaman zaman Bekir Coşkun ve bir kısım yazar da yazarlıktan başka her şeyi yapıyor, özellikle “topluma küfür” üretimi konusunda üzerlerine yok.

Sammiyetle söylüyorum, Bekin coşkun'u zaman zaman çok yadırgamışımdır. Hayvan sevgisi, ağaç sevgisi konusundaki yazıları çok güzeldir. Ama insan konusunda ciddi bir “insanilik” sıkıntısı yaşadığını düşünüyorum.

Şuna katılabilirim: İnsan, bazen hayvandan aşağı olabilir. Çünkü hayvan hayvaniliği seçmez, ana insan hayvaniliği seçtiğinde değme canavara taş çıkarabilir. Yeryüzündeki büyük cinayetlerin altında hep insanların imzası vardır.

Ama külli suçlamalara ne demeli? Bekir Coşkun'un yaptığı bu. Belki toplumun en ezilmiş kesimine, en güçlülerin yanında yer alarak vuruyor, bunun farkında değil.

Başından beri “dindarlar”la problemi var. Ben onun hemen “Benim problemim dindarlarla değil, dincilerle” diyeceğini tahmin ediyorum. Ama, o hiç de sağlıklı bir ruh yapısından süzülüp çıkmamış sövgüler varıp, en samimi dindarları vuruyor. Siz eğer, diyelim Ak Parti'ye oy vermiş 16 milyon insandan “göbeğini kaşıyan adam” ifadesiyle söz ediyorsanız, yani bu ülkenin en azından 16 milyon insanını dışlıyorsanız, bu, Güney Afrika'daki ırk ayrımcılığından (apartheid) başka bir şey midir? Ben Bekir Coşkun'da iki ruhlu bir insanı görüyorum. Bir yanda hayvan-sever, öte yanda insan biçer!

Düşünüyorum, Türkiye'ye o küfür (sövgü) halet-i ruhiyesinden bakan Bekir Coşkun türünde bir Başbakan olsa bu memlekette, 16 milyonların hali nice olur? Başbakan Bekir Coşkun'a “Gül Cumhurbaşkanım değil, diyorsa memleketi terk etsin” dedi, kıyamet koptu, 16 milyona “Ya bizim şablonlarımıza uy, ya da ...” denirse ne olur? Jakobenlik bu değil mi? Ve oralarda birileri “Jakobenlikse jakobenlik...” demiyor mu? ve bu memlekette yıllardır bu söylenmiyor mu?

Tamam Başbakan Erdoğan'a kızalım.

Ama öte yanda yapılan ne?

Sabah akşam sütununuzu sövgülerle doldurmanın anlamı ne?

Bekir Coşkun'un gideceği yer yok, iyi, olmaması da iyi... Bu topraklara bağlılık iyi bir şey.

Ama bakın, sırf başörtüsü yüzünden memleketi terk edip dünyanın orasında burasında okumaya çalışan binlerce genç kız var. Yani fiilen vatandaşlık hakları ellerinden alınmış binlerce genç kızı var bu ülkenin... Okuyup gelseler, ülkelerinde kamu görevi yapmaya izin verilmeyen, hatta kamu görevi yapan birisinin eşi olmasına izin verilmeyen bayanlar...

Bekir Coşkun için ayaklanalım, tamam.

Ama Hayrünnisa Gül'e uygulanan apartheid politikası karşıs ında ne yapalım?

Bu ülkede milyonlarca insan “Öz yunrdunda garipsin, öz vatanında parya” duygularına itildi. Bekir Coşkun ne yazık ki, burada “Güçlüler” safında yer alıyor. Ben, yanılıyor muyum, bir kere bile başörtüsü acısı yaşayan genç kızların ezilmişliğine sahip çıktığına tanık olmadım.

Bu ülkede hiç kimse hukuksuzluğa maruz kalmasın. Hiç kimse hukuk dışı bir güce boyun eğmeye zorlanmasın. Ama bunu nalıncı keseri gibi söylemeye de yönelmeyelim. Başbakan'ın sözlerinden hemen “otokrat kişilik” yorumları çıkaranlar, bugüne kadar uygulanan, ya da başarılı olabilse bu iktidarın canına okuyup gerçekleşecek ve onlara otokrat yetkiler sunacak bir otokratik yapıyı kutsayanlar olmasın.

Bazen diyorum, Bekir Coşkun keşke hep Pako yazıları yazsaydı. O zaman onu çok daha insani bir rolde görürdüm. İnsanlara sıra gelince adeta kimyası bozuluyor Bekir Coşkun'un... ve genellemeler içinde insani çizgiyi silip süpürüyor. Bence kendine yazık ediyor.

internethaber

Gönderi tarihi:

yazı güzeldir doğrular çoktur.yalnız...

Zaman zaman Bekir Coşkun ve bir kısım yazar da yazarlıktan başka her şeyi yapıyor, özellikle ?topluma küfür? üretimi konusunda üzerlerine yok.

küfür konusunda Başbakan da çok yaratıcıdır.(zaten küfür milletçe ağzımızdan düşmüyor onun için de küfür kullandıkça başbakan İçimizden birisi görüntüsü veriyor )

"Anaları alıp gitmek" :Gidin diyor ,cumhurbaşkanın değilse gidin diyor, gideceksiniz."benim ürünüm para etmedi diyor" çiftçi, onane ananız alıp gideceksiniz,BENDEN DEĞİLSEN BETER OL FELSEFESİ.

"DEMOKRASİ" kelimesini ağzından hiç düşürmeyen başbakan çok çiğneyip arada bir balonunu da patlatıyor."ya sev ya terket"anlayışıyla patlatıyor.

şimdi başbakanın hesabına göre %47=%55 ,öyle dedi.o zaman noluyo %55>%53 den, ona vermeyenler azınlıkta kaldı.O zaman susacağız.

Ama bakın, sırf başörtüsü yüzünden memleketi terk edip dünyanın orasında burasında okumaya çalışan binlerce genç kız var. Yani fiilen vatandaşlık hakları ellerinden alınmış binlerce genç kızı var bu ülkenin... Okuyup gelseler, ülkelerinde kamu görevi yapmaya izin verilmeyen, hatta kamu görevi yapan birisinin eşi olmasına izin verilmeyen bayanlar...

bekir çoşkun u savunma yazısı değildir bu benimkisi.Yukarıda yazılan da çok doğrudur.Herkes istediği gibi yaşayabilse,başkalarının istediği gibi değil,herkes istediği gibi düşünüp konuşabilse yazabilse,istenildiği gibi değil.

eee ama başbakan ın istediğini siz istemiyorsanız "TERKET" edeceksiniz.

o zaman başbakanın eskilerden bir farkı yok.(o zaman yukarıdaki yazarın satırları kendi kendini götürüyor.Elde var sıfır.)

Başından beri ?dindarlar?la problemi var. Ben onun hemen ?Benim problemim dindarlarla değil, dincilerle? diyeceğini tahmin ediyorum. Ama, o hiç de sağlıklı bir ruh yapısından süzülüp çıkmamış sövgüler varıp, en samimi dindarları vuruyor. Siz eğer, diyelim Ak Parti'ye oy vermiş 16 milyon insandan ?göbeğini kaşıyan adam? ifadesiyle söz ediyorsanız, yani bu ülkenin en azından 16 milyon insanını dışlıyorsanız, bu, Güney Afrika'daki ırk ayrımcılığından (apartheid) başka bir şey midir? Ben Bekir Coşkun'da iki ruhlu bir insanı görüyorum. Bir yanda hayvan-sever, öte yanda insan biçer!

yukarıda yazdığım aynı şeyler bekir çoşkun içinde geçerlidir."göbeğini kaşıyan adam" ifadesi çok kötü bir ifadedir.e şimdi başına vuruyor bu sözler başka türlü şekilde.

Ama Hayrünnisa Gül'e uygulanan apartheid politikası karşıs ında ne yapalım?

ırk ayrımcılığı derseniz abartmış olursunuz,olmaz mısınız????

bekir çoşkun yazmasa başbakan konuşmasa......... :D

Gönderi tarihi:

Bence başbakan haklıdır. Seçilecek cumhurbaşkanını tanımıyorum ve benim cumhurbaşkanım değil gibi bir polemik içine girildiğinde kendine uyan bir cumhurbaşkanı seçersin bunuda ancak kafana yatan ülkede kafana yatan biri olur. Gül cumhurbaşkanı seçilirse tc nin cumhurbaşkanı olmazmı olur peki benim cumhurbaşkanım olmaz diyorsan kendine başka bir ülkede başka bir cumhurbaşkanı araman doğruı olur.Ğüle güle Emin beyide tanında götür boş gitme. :w00t:

Gönderi tarihi:
Bu adamların ne mal oldukları belli. Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda "uzlaşmacı olacağız" diyen başbakanları, seçimden 20-25 gün sonra " neyin uzlaşması, ne işimiz olur, al sana aday" mantığı ile parti binası balkonunda yaptığı konuşmayı unutmuştur. Unutması işine gelmiştir ya da. Alışığız nasıl olsa, dün öyle söylerler bugün böyle.

Ve sırf bu yüzden zaten cumhurbaşkanı adayı olacak o adam siyasi partileri, TOBB'u, TİSK'i, TÜSİAD'ı dolaşıp "laikliğe ve anayasaya bağlı kalacağını" anlatmaya çalışıyor. Ne acı değil mi sevgili okur, cumhurbaşkanı adayı olacak adam için bunları söylemek, izah etmek ihtiyacında hissediyor kendisini... Vah benim ülkem...

Neden ihtiyaç duyuyor dersiniz? Bu adamın özü-sözü bir değil derken boşa konuşmuyoruz biz, karısı tesettür sevdası yüzünden ülkeyi AİHM'ye şikayet etmedi mi zamanında? O yüzden şimdi çıkıp laiklik yeminleri etmek zorunda kalıyor, komik tezatın bal gibi de farkında olarak.

Uzlaşmacı başbakanları dün yine bir "ananı al da git" lafı etti. Uzlaşmacı olacak ya, cumhurbaşkanı adayını eleştiren birine "vatandaşlıktan çık git" tarzında bir söz söyledi. Bunların demokratlığı budur sevgili arkadaşım. Bunların çapı bu kadardır, dün uzlaşırız der, bugün **** çeker, yarın işine geleni yineler.

Cumhurbaşkanı adayınız kucaklayacakmış sizleri, dikkat edin de kucağa gelmeyin.

Bu adam benim de cumhurbaşkanım değil.

Kimsenin zoruna gitmesin, %53 daha da ileri gidecektir. Potansiyel cumhurbaşkanı Gül'ü meydanlarda yuhlayacaklardır.

Siz cumhurbaşkanının yuhalandığı bir miting gördünüz mü? Ben gördüm, kendi ülkemde hem de çok yakın geçmişte.

Sonra miting lideri çıkıp "durun,yapmayın" diyecek ve ayıp geçiştirilecektir. Olayın senaryosu böyledir. Bu hareketlerin müsebbipleri bundan hiç rahatsız olmasınlar, rüzgar eken fırtına biçer.

Bence başbakan haklıdır. Seçilecek cumhurbaşkanını tanımıyorum ve benim cumhurbaşkanım değil gibi bir polemik içine girildiğinde kendine uyan bir cumhurbaşkanı seçersin bunuda ancak kafana yatan ülkede kafana yatan biri olur. Gül cumhurbaşkanı seçilirse tc nin cumhurbaşkanı olmazmı olur peki benim cumhurbaşkanım olmaz diyorsan kendine başka bir ülkede başka bir cumhurbaşkanı araman doğruı olur.Ğüle güle Emin beyide tanında götür boş gitme. :w00t:

Tekrar düşün, rüzgara kapılma.

Gönderi tarihi:

Biz Turgut Özal'ı tanımıyoruz diyen geçmişte. Başbakanın mensubu olduğu parti değilmidir ?

Anlamıyorumki. Ahmet Necdet Sezer'e sabah akşam hakaret etmek, söylenmedik laf bırakmamak demokrasi. Abdullah Gül'ü kabul etmemek ülkeyi terk etme sebebi öylemi ?

Gönderi tarihi:

Birde basimizda serefli ordumuzun olmadigini veya bunlar gibi oldugunu düsünün,alimallah eline satirini baltasini alan Laik katletmeye kosar,bunlardan hersey beklenir,cünkü bunlarin demokrasisi bir tramvaydir.Seriat duragina gelince büyük cihada kalkisirlar,daha simdiden dislerini göstermeye bile basladilar,ya kabul edeceksin yada baska bir yere gideceksin yoksa hayat hakkin yoktur.Bunlarin gülen yüzlerine aldanan cok pisman olur ve olacaklardir da.Cünkü bunlar icin din bile bir basamaktir,Allahi alet edenler icin dinin basamaktan farki kalirmi dersiniz.Ibda -C ciler ne diyorlar?iBDA -C üyelerinin yakalanmasi bir sereftir demiyorlarmi,iste buradan hareketle bunlarin ne olduklarini artik siz düsünün,Madimak otelindekiler icin cok gec olmustu ama yinede hatirlatmakta fayda vardir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Bekir Çoşkun ve benzeri bir kaç kalem, sövmeyi, hakarat etmeyi, aş....lam ..yı fikir hürriyetiyle karıştırıyorlar.

ne demek,seçilmiş bir devlet adamını tanımıyorum demek. sevmek ile saygı duymanın ayırdına varamıyorsan susacaksın. sevmek gönül işidir, saygı ise zorunludur. bu saygı kişilere degil makama duyulan bir saygıdır. herkesin gönlüne göre başkan mı arayacagız?..Başbakan haksızdır,ama beyler yasaları takmamak demek olan bu tür yazı ve davranışları yok sayamazsınız.

bu türden bir dilin fikirle de alaksı yok, hukukla da

gazete köşelerinde yazdıklarında da herhangi bir fikir felan yok.

her üç satırda bir hakaret, hepsi bu.

böyle bir mantık olamaz, böyle yazarlıkda olamaz, şahsen ben bunları 'vazifeli' olarak adlandırıyorum.

Başbakan haksız bir çıkış yaptı, bu türden kalemleri muhatap almakla da ilk hatayı yapıyor.

kendi hallerine bırakacaksınız bu arkadaşları. yokmuş gibi davranacaksınız,sizkervanınıza bakacaksınız.

Türkiye'nin yarısını yok sayan, seçimini kale almayan, belden aşagı vuran bu zihniyetin Türkiye'de takipçisi üç beşi geçmez.

herhangi biri söylese Başbakanın dediklerini pek bir sorun olmaz, ama Başbakan olan biri bu türden hatalara düşmemelidir. ( hukuki yoldan söylenir söylenecekler)

birde;

toplumun geneline ve en temel degerlerine birçok hakaretlere ses çıkarmayan, hatta bizzat hakarette bulunan kartel medyası ve kimi kalemşörleri, çıkmış ahlak dersi veriyor..

Gönderi tarihi:

Neden saptiriyorsunuz gercekleri?Kartel medyasi kimler icin calisiyor elinizi varsa vicdaniniza koyun ve ondan sonra birseyler iddia<edin,alin biriki adi sani duylumayan gazete disinda bütün gazeteleri AKP ye Basbakana yalakalik yapma yarisinda hepsi,siz hala bilmem nelerden bahsediyorsunuz.Ya birseyi gercek olarak ortaya koyun veya saptirmadan iddia edin.

AKP nin dayattigi Cumhurbaskani beni baglamaz benim ona saygi duymami insan haklari olarak hicbir yasa sart kosamaz kardesim birakin bu hikayeleri.Makama saygi derken o makam saygiyi haketmeyen birisi tarafindan dayatma ve siyaset icabi ele gecirilmisse benim bu dayatmaya ve siyasi oyuna saygi duyma mecburiyetim yoktur.ve saygi duymuyorum diye beni baska ülkeye göndermeye kalkanlarada saygi duymuyorum.Fasizmin ayak sesleri duyulmaya basladi hemde dinci maskeyle.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Hep diyorumki demokrat olmak zor iştir.

Her ağıza yakışmaz diye.

Başbakan'ın bir gazeteci için "vatandaşlıktan çıksın, ülkeyi terketsin" demesi. Ve bunu temize çıkarmak allamak, pullamak için yapılan manevralar.

Öyle ya bazıları gibi düşünmeyen, bazıları gibi, hükümet partisi yalakalığı yapmayan bir gazeteci. Hükümet Partisi'nin "atıl kurt" kalemlerinden olmalı dimi.

ABDULLAH GÜL BENİMDE CUMHURBAŞKANIM DEĞİL.

TAYYİP ERDOĞAN'DA BENİM BAŞBAKANIM DEĞİL

Siz demokrasiyi ne sanıyorsunuz? Diktatörlükmü ?

Yasalara uyarım. Çıkardıkları kanunları çiğnemem. Çünkü vatandaşım, meclisin çıkardığı kanunlar beni bağlar. ama

Benim başbakanım değil Tayyip. Beni temsil etmiyor. Ne iç politikada, ne dış politikada beni temsil etmiyor. Bana hizmet etmiyor. Benim başbakanım değil.

Varmı itirazınız ?

Ahmet Necdet Sezer'e gelince. Her türlü hakareti, yalanı dolanı, mesnetsiz iddiaları marifet sayan. Dün Turgut Özal için "tanımıyoruz" diyen[Tarikat üyesi kalemlerin. Taliban'ın yerli versiyonuna sahip beyinlerin çıkardığı gazetenin yazarlarının, başbakanın "atıl kurt" kalemlerinin ne yazdığıda umrumda değil.

Bekir Coşkun'un dediği gibi. Başbakan'ın gerektiğinde binim gidecek "gemicik" i vardır. Amerikada kalacak evide vardır. Onun "sahibinin sesi" medyası tarikat üyesi kalemlerin, şeyhleri gibi sıkıştığında kapağı atacakları Amerikada yuvalarıda vardır. Ama Bekir Coşkun bu ülkenin yazarıdır. Yuvasıda burasıdır. O ona "vatandaşlıktan çıksın, gitsin" diyen Tayyip'in siyasi hareketinin üyeleri gibi, zoru görünce soluğu Amerikada alacak birisi değildir.

Gönderi tarihi:

Bekir Coşkun'dan Başbakan'a cevap...

"Asıl cevabımı yarınki yazımda vereceğim. Eğer bir suç işlediysem, yargı var. Ama suç yoksa ne olacak. Bir yazar olarak görüşümü ortaya koydum. Kendi üslubumla koydum. Başbakan bu cevabı verdi. Edep dışı diyor yazım için. Edep dışı bir şey yok ki. Böyle söylemesi edep dışı oluyor aslında. Türkiye Cumhuriyeti’nde herkesi kucaklama ihtimali olan bir aday çıkarmak yerine böyle yapıyor."

“Bana vatandaşlıktan çık diyor. Nereye gideceğim. Şu an Ayvalık’tayım. Benim takada yarım depo benzin var. Onunla Midilli’ye kadar gidilir mi bilmem. Bir defa Midilli’ye gitmeyi denemiştim. Gittim gittim, bir plaja geldim. (Midilli’ye geldim) diye seviniyorum. Kıyıya yaklaştım. Baktım Türkçe konuşuyorlar. (Neresi burası kardeşim) dedim. (Altınova) dediler. Plajda yüksek kumaşlarla çevriliydi. Meğer Erbakan’ın plajına çıkmışız…”

Yarınki yazımda vereceğim dediği esas cevapta aşağıdaki alıntıda;

"yüzeysel bakış açısıyla okuma zahmetine katlanarak...

"Bekir Çoşkun ve benzeri bir kaç kalem, sövmeyi, hakarat etmeyi, aş....lam ..yı fikir hürriyetiyle karıştırıyorlar." diye görüş belirtenlerin okuması dileğiyle

Gidecek yerim yok...

SABAH sabah bizim Uğur Ergan aradı, Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği ile konuşmuş.

Uğur "Abi Başbakan’ın ’çek git’ ikazı üzerine BM Mülteci Yüksek Komiserliği ile görüştüm. Türkiye’den kovulma haberini gösterirsen seni mülteci kabul edecekler. Ama bir de işkence-mişkence gibi, darp izi var mı diye soruyorlar..." dedi.

Uğur’a "var" dedim.

*

Aslında gidecek yerim yok.

Ben başka hiçbir ülkeyi sevmedim.

Bu yurdun taşını, toprağını, sulaklarını, denizlerini, ırmaklarını, yaylalarını, kedilerini, kirpilerini sevdim, tanıksınız.

Bir dal kesildiğinde yanarım..

Ama orman alanını kaçak ev yapan, bana "Bu ülkeden çek git" diyor.

Bir yeşil alan yok edildiğinde çığlık attım, canım yandı, ormandaki bir vaşak öldürüldüğünde oturup ağladım.

Ama ormanları "2-B arazisi" diye satmak isteyen Başbakan bana ve benim gibi düşünenlere "Çekin gidin" diyebiliyor.

*

Ben bu ülkeyi severim.

Amerika’da okuyan kızlarım yok.

Oğluma Washington’da iş vermediler.

Kimse benim için yabancılara gidip "Delikten aşağı süpüreceğinize kullanın" da demedi, dedirtmedim.

*

Ben bu ülkeyi severim.

Devrek 125’inci alayda askerliğimi yaptım.

Nöbet tuttum.

Mataramı parlattım, potinlerimi kaybettim.

Askerlikten kaytarmak için rapor-mapor almadım.

*

Ama Başbakan "Çek git" diyor.

Gidemem.

Doğrusunu isterseniz bu toplumun göz göre göre dinimizi siyasete alet edenlerin peşine takılması,

boşa giden yazılarım, o yalnız kalma duygusu...

Bunların tümü canımı yaktı ve sevgili Uğur’a "Darp izi yok da, yürek yarası olur mu?" diye sordum.

Olsa da, olmasa da...

Benim gidecek başka bir yerim yok...

Cyranonu'nda dillendirdiği gibi Demokrat olmak zor iştir...

Eğer "Tramvay demokratı"ıysanız demokrasi lafsıyla yapılan çarpıtmalar bile ağızlara yakışmaz...

Gönderi tarihi:

Bekir COŞKUN un işi zor yanında alıp götüreceği kişiler fazlalaşıyor. Sanırım fransada yeri hazırdır.

Başbakanda-Cumhurbaşkanıda bu ülkenin.

Herkesinde değiştirme yetkisi var oda 4-5 yıllda oy kullanmak.Bunun adınada dünyada demokrasi diyorlar.

Ama birileri geçmişte yazılarıyla ve sahiplerinin sermayesiyle millet iradesini yok sayarak iktidarlar değiştirmiş, millet vekillerini satın almış alamadıysa şantaj yapmış, istediği düzeni bir şekilde yürütmüş. Bu yenidönemde bunların gücü zayıflamış, esas saldırma nedeni bu olsa gerek, ve hatta hızını alamayıp 4-5 yılda bir oy veren sade vatandaşa küfüre kadar ileri gitmişlerdir.

Gönderi tarihi:

Bekir Coskun gibi cesur ve yalaka olmayan kalemler heryerde is bulurlar,ama sizin tramvay demokratlarinizin haline aciyorum cünkü daldan bir düsmeyegörsünler inaninki ilk tekmeyi sizden yerler.Bekir Coskunun vatani Türkiyedir,ne GÜRCISTAN NE ARABISTAN bu nedenle onlarin bu ülkeden gitmesi gerekmiyor hem kimsede gönderemez onlari ama birilerinin gitmesi gerekir aynen kizlarinin ogullarinin ve TÜRKIYE DÜSMANLARININ sigindiklari ülkeye yani Amerikaya.

Bekir Coskun bu rejimi yikmak icin calismadi ve calismazda ama sizin din taciri yazarlariniz bu ülkede dinli dinsiz ayirimi yaparak müsteri topladilar kendilerine.Rahibenin basörtüsü ile siyaset yapanlar müslümanligi türbana indirgeyenler ve türban demokrasisi yapanlar bu ülkenin temeline dinamit koyanlardir.Ve birgün o dinamit ellerinde patlayacaktir,bundan sakin süpheniz olmasin.*****

saygilarla

Gönderi tarihi:
sevmek gönül işidir, saygı ise zorunludur. bu saygı kişilere degil makama duyulan bir saygıdır.

Bakın ne güzel demişsiniz. Sevgi işi gönül işidir diye. Elbette ben bir devlet adamını sevmek zorunda değilim. O devlet adamı yeter ki ülkem ve milletim için dürüst bir kişi olsun. Takiyye yapmasın, sözünün eri olsun, boş, yalan dolan işlerle uğraşmasın, çalıp çırpmasın vs. vs. Ben, devlet adamı olarak böyle bir insanı sevmek zorunda değilim, fakat yukarıda dediklerimden dolayı saygıyı hak ediyorsa şayet, saygı duyarım. Gül'de bunlardan hangisi var ki, ben bu kişiye saygı duyayım. Bu adam cumhurbaşkanlığı makamına yakışmıyoooooooooorrrrrr. Makamında saygınlığını tepetakla ediyor.

Gönderi tarihi:
. Bu adam cumhurbaşkanlığı makamına yakışmıyoooooooooorrrrrr. Makamında saygınlığını tepetakla ediyor.

siz hala kendi fikrinizi söylüyorsunuz.

kendiniz çalıp kendiniz oynamak istiyorsunuz.

geçdi artık bu devirler.

makama yakıştırmadıgınız adam bal gibide bu milletin yarısının direk rızasını almışdır.16 milyon seçmenin oyu var arkasında.

meclise giren partilerde öyle veya böyle kabul etmiş demekdir.

ne yani, şimdi kalkıp sizin ve az olan benzerlerinizin mi seçimi meşru olacak.

valla geçti borun pazarı ...

demokrasiye, laiklige, cumhuriyete karşı olan falan yok, asıl chp nin bu kavramlara yükledigi anlama karşı olan var ve bu toplumun geniş kesimleri tarafından böyle görülüyor.

görmüyormusun chp artık yalnızlaşıyor iyiden iyiye.

dedigim gibi sevmeyin, benim sayın Sezer'i sevmedigim gibi, ama saygı duymak zorundasınız, bu hukuk devletinin bir zorunlulugu..

başka türlü düşünmek bölücülükdür, ortamı germedir..

Gönderi tarihi:

Açıklamanın Açıklaması

Başbakan diline engel olamayıp çamlar devirdiğinde ve kıyamet koptuğunda iki gün öyle bekler.

İkinci günün sonunda akşama doğru, görevi Başbakan’ın söylediklerini düzeltmek olan sözcüsü Akif Beki’yi çağırır.

Ona "Akif de ki..." diye talimat verir.

Akif Deki "Peki" der.

Nitekim Akif Deki’nin açıklamasını duydunuz; Başbakan’ın "Çek git" dediği ben değilmişim, bu zihniyette olanlarmış.

Yani ben tek başıma gitmiyorum, siz de geliyorsunuz.

*

Bu açıklama keşke hemen yapılsaydı, o altın madeni işleten gazetenin yazarı bana köşesinde "Defol git..." demeseydi.

(Doğayı ve insanları zehirleyen o altın madeni için çok sayıda yazı yazmıştım. Belki de "Defol git" demek en çok onların hakkı.)

Ya da; dün bir gazetedeki "Türbanlı kadınlara ulusal salak dedi" yalanı...

Ben öyle bir şey asla söylemedim, türban tartışmalarının "ulusal salaklık" olduğunu (kendimi de içine koyarak) yazmıştım. Bunu kullanmak isteyen din simsarları beş ayrı ilde suç duyurusunda bulundular, tümünden beraat ettim.

Ayrıca bu tartışmalarla gündemi değiştirmek istediğimiz de doğru değil.

Çünkü Başbakan benim sözümü hiç dinlemez. Yani ona "Çek git" cümlesini benim söyletme imkánım yok.

*

Ne yapacaksınız?

Belki bana da bir Akif Deki lazım.

Ortalığı berbat ettikten sonra, kulaklarımı diker, gözlerim fırfır döne döne iki gün beklerim. İkinci gün akşama doğru çağırırım Akif Deki’yi:

"Akif de ki..."

"Peki..."

Bu kadar.

Akif Deki’nin açıklamasında en ilgimi çeken, Başbakan’ın "seçilecek cumhurbaşkanına saygı göstermenin yasal zorunluluk olduğu" düşüncesinde olduğuydu.

O zaman ben de "İlgili yasanın 112’nci maddesine göre saygılar..." derim. Hani sigaraların üzerindeki "Yasaya göre sağlığa zararlıdır" yazıları gibi.

Neyse...

Sanırım sonunda Başbakan çekip gitmeyeceğimizi anladı.

Bizler hep burada olacağız.

B.Coşkun, 24.08.2007

Gönderi tarihi:

yeni cumhurbaşkanını kabul etmemek diye bir şey olamaz.

bunun hukuk devletinde yeri yok herşeyden önce.

sevme kardeşim, kimse sana zorla seveceksin diyemez ki.

ama saygı duyacaksın, bu saygı yasalara olan saygıdır, yoksa kişiliklere olan saygı degil.

söz konusu zihnin ülkeyi ne kadar ciddiye aldıgıda belli oldu aslında, yazılanların satır aralarından.

bu hastalıklı zihin, kendisi gibi düşünmeyenler söz konusu olunca ülkeyi ateşe atmakdan geri durmaz.

önceden hep bu şekilde olmadı mı?

gene arzuları o ama artık eski Türkiye yok, bunu bir türlü anlayamadılar...yakında anlarlar...

Gönderi tarihi:

Hicbir yasa beni Türkiye Cumhuriyetine düsman bir adama saygi duymaya zorlayamaz.Bu ancak fasist diktatörlüklerde olur.Saygiyi haketmeyene saygi göstermek Allahin emirlerinede karsi gelmektir,zorbaliga bozguculara boyun egmeyeceksin diyor Allah,ne cabuk unuttunuz bu emri? Abdullah Gül olunca emirlerde kulak arkasi oluyor galiba,Abdullah Gül önce ülkemin ve ulusun milli degerlerine saygi göstermesini ögrenmelidir.Kapali kapilar ardinda Türkiyeyi imha projelerine imza atanlar saygiyi hakedemezler.

-----------------

Gönderi tarihi:
Hicbir yasa beni Türkiye Cumhuriyetine düsman bir adama saygi duymaya zorlayamaz.Bu ancak fasist diktatörlüklerde olur.Saygiyi haketmeyene saygi göstermek Allahin emirlerinede karsi gelmektir,zorbaliga bozguculara boyun egmeyeceksin diyor Allah,ne cabuk unuttunuz bu emri? Abdullah Gül olunca emirlerde kulak arkasi oluyor galiba,Abdullah Gül önce ülkemin ve ulusun milli degerlerine saygi göstermesini ögrenmelidir.Kapali kapilar ardinda Türkiyeyi imha projelerine imza atanlar saygiyi hakedemezler.

-----------------

sevgili politaka sen tam olarak ne dedigini bilmiyor olmalısın.

'Türkiye cumhuriyetine düşman' ama Türkiye cumhuriyetinin 11. cumhurbaşkanı olacak.

sencede bir gariplik yok mu?.

ne dersin.

tabi ki Allah 'zorbalara, bozgunculara boyun egmeyeceksin' diyor. amenna.

ama lütfen bana bunları hatırlatma istersen, yani en azından bana hatırtlatma istersen.

Gönderi tarihi:
sevgili politaka sen tam olarak ne dedigini bilmiyor olmalısın.

'Türkiye cumhuriyetine düşman' ama Türkiye cumhuriyetinin 11. cumhurbaşkanı olacak.

sencede bir gariplik yok mu?.

ne dersin.

tabi ki Allah 'zorbalara, bozgunculara boyun egmeyeceksin' diyor. amenna.

ama lütfen bana bunları hatırlatma istersen, yani en azından bana hatırtlatma istersen.

Evet gariplik var oda herne olursa<olsun tek bir adamda israr etmek.Nedendir acaba?Benim kafam karisik degil olaylari gayet sakin takip etmekteyim ve neler oldugunu cok iyi görüyorum.Bu ülkenin< milli degerlerine siyasi sistemine saygi duymayan ilk firsatta bu sistemi degistireceklerini vurgulayan kisilerin illede devletin en üst makamina oturtulmak istenmesi acaba nedendir.Neden referanduma gidilip sorulmuyor *Abdullah Gül Cumhurbaskani olsunmu olmasinmi*diye.Secim kazanmak her istedigini yapmak degildir,bu adamla ilgili bunca hassasiyetler ortada iken neden kutuplasma yaratilmak isteniyor bunu anlamakta zorlaniyorum.

Gönderi tarihi:

Abdullah Gül benim de cumhurbaşkanım olmayacak..

Vakit gazetesi Ahmet Necdet Sezer'i hedef gösterirken susan, belki de badem bıyığının altından kıs kıs gülen Recep Tayyip konu ABDullah Gül olunca nasıl da tahammülsüz olduğunu gösterdi. Recep Tayyip Erdoğan demokrat, Abdullah Gül laik.. sözde değil özde hem de.. peeh peeh

Bu ülkede demokrasiye ******* ediliyor yoldaşlar.. Oyuna gelmiyelim..

Atatürk ilke ve devrimlerini sindirememiş, onunla problemi olan kişilere Atatürk'ün koltuğuna layık görmüyoruz.

Gönderi tarihi:
Neden referanduma gidilip sorulmuyor *Abdullah Gül Cumhurbaskani olsunmu olmasinmi*diye.

ah keşke şu seçimi direk halka yaptırsalar.

ya da yetkileri meclise ve seçilmiş hükümetlere devredilip tamamen sembolik hale getirseler.

hatta kaldırsalar.

ne iyi olurdu.

Gönderi tarihi:

Bir başbakan düşünün ki, kameralar karşısında söylediklerini ertesi gün inkar etsin... Ve onun yaverleri olsun, beyanlarda bulunsunlar... "aslında sayın başbakan öyle demek istemedi" desinler... bizde inansak...

Bir gazeteci ile bir başbakan arasında ne kadar fark vardır? Sayabilirmisiniz? Daha da önemlisi gazetecilerin susturulduğu yerde ne olur hiç düşünürmüsünüz? İnsan gözünü, kulağını, dilini kendi elleri ile kesermi?

Bekir Coşkun'u sevin sevmeyin, yazdıklarına katılın katılmayın ama unutmayın Bekir Coşkun gibi muhalifler olmazsa olacaklardan korkun... O yüzden sevende sevmeyende, Emin Çölaşan'a, Bekir Coşkun'a destek çıkmalı... Bu kişisel bir mesele değil bu apaçık muhaliflerin susturulma savaşı...

Göbeğini kaşıyan adam olmakla iftihar eden ile adaleti vicdanında yargılayanlar başka dünyalardan sesleniyorlar...

Bir başbakan hiç bir hak ve surette vatandaşına defol git diyemez... Ama ben o zihniyete bunu çok görmüyorum... Eminim Bekir Coşkunda çok görmüyor...

Gönderi tarihi:

Hitler zamaninda bütün demokrat gazeteler kapatilmis ve gazetciler tecrit kamplarina gönderilmisti.Demokrat parti zamaninda menderesin burnundan bahseden tüm gazete ve gazeteciler kapatilmis ve iceri tikilmaslardir.Son Havadis disinda.Cünkü Son Havadis<Menderesin yalakaligini yapardi.Simdide Atatürkcü gazeteciler teker teker safdisi birakiliyor.Acaba tsadüfmü böyle benzerlikler yoksa insanlarin beyinlerindeki kötülük tohumlarinin makama getirildiklerinde yesermeye baslamasi gibi birseymi bu.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Bir başbakan hiç bir hak ve surette vatandaşına defol git diyemez... Ama ben o zihniyete bunu çok görmüyorum... Eminim Bekir Coşkunda çok görmüyor... [/b]

başbakan haksız tamam da,

Bekir Çoşkun ve benzeri vazifeli kalemleri kahraman yapmaya gerek yok.

bunların herşeyi orta yerde, böyle gazatecilik olmaz, böylelerine yazar denmez.

valla ben demiyorum, bu türler söz konusu oldugunda 'vazifeli' diyorum -degilmi ki hayatda herkesin bir vazifesi vardır-

bu meselenin fazla bir degeri oldugunu sanmıyorum.

huyu kurusun, Başbakan polemigi seviyor işte.

ee bekirde ortada....

Gönderi tarihi:

Basbakanin yaptigina polemik demezler onun baska bir adi varda biliyorumki yazarsam üzerine cizgi gecilecek bu nedenle yüksek anlayislariniza birakiyorum ne anlama geldigini.

Vazifelilerden bahsetmissiniz isabet etmissiniz cünkü VakiT Zaman Yeni safak ve Radikaldekiler ise cok cok vazifeli gazetecilerdir.Sizde farkinda olmalisiniz ki hep onlardan referanslar verirsiniz.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.