Φ harzam66 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 eğer onların var olmadığına inanıyorsan seni onların varlığına inandırmak oldukça zordur.Eğer gerçekten varlıklarına inanmak istiyorsan kuranda haklarında yeteri kadar bilgi var. Eğer iman etmemiş biri isen kıyamet kopunca anlarsın.Çünkü dabbetül -arz indiğinde onlarları kullanacak.Onları biz göremioruz belki ama bu onların yaşamadığını belli etmez onlar vardı hatta bizden önce yaratılmışlardır.Belkide onların güzelleştirdiği bir dünyayı mahvediyoruz şu anda. Alıntı
Φ 16yıldız Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Cinlerin var olup olup olmadığını bilmiyorum ama başkaca açıklaması mümkün görünmeyen olaylara şahit oldum.Daha önce hiç tanıyıp görüşmediğimiz bir şahıs (cinci hoca) Babama ait evdeki saklanmış bir nesnenin yerini sanki eve daha önce gelmiş gibi %100 doğru şekilde tarif etti. ve bu gibi çok sayıda duruma şahit oldum. bu olayların başka ne gibi açıklaması olabilir. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Cinlerin var olup olup olmadığını bilmiyorum ama başkaca açıklaması mümkün görünmeyen olaylara şahit oldum.Daha önce hiç tanıyıp görüşmediğimiz bir şahıs (cinci hoca) Babama ait evdeki saklanmış bir nesnenin yerini sanki eve daha önce gelmiş gibi %100 doğru şekilde tarif etti. ve bu gibi çok sayıda duruma şahit oldum. bu olayların başka ne gibi açıklaması olabilir. Sevgili 16yıldız,işin iç yüzünü bilmiyoruz,açıklayamıyoruz diye masalllara inanmak zorunda değilsin. Mesela dünyaca ünlü davidcoperfılyd adından bir sihirbaz var. Sanırım tv den izlemişsinizdir.Şimdi bu adamın yaptığı sihirbazlıkları açıklayamıyoruz diye gerçekten sihir yaptığını,bir takım doğa üstü güçleredn yardım aldığını düşünmek mantıklı olmaz değilmi.Biz açıklayamasak bile yaptığı tüm sihirbazlıkların illizyon tekniği var.Ve tamamı maddesel. Cinci hocaların yaptıklarıda bundan farksız,cinlerle alakası yok. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Soru cinler değilde "uzaylılar varmı"?diye sorulsaydı cinlerin varlığını sırf dini bir söylem olduğu için şiddetle red edenler ne tür cevaplar verirdi acaba Alıntı
Φ obscuritycode2a Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Soru cinler değilde "uzaylılar varmı"?diye sorulsaydı cinlerin varlığını sırf dini bir söylem olduğu için şiddetle red edenler ne tür cevaplar verirdi acaba Evrende milyarlarca gezegen vardır ve şimdiye kadar gözlemlediğimiz çok az sayıda olan gezegende yaşam olasılığı çok düşük belkide sıfıra yakın ama bilim adamları dünyaya benzeyen birçok gezegen olabileceğini düşünüyorlar ve bunu destekleyen birçok matematiksel denklemler var.En yaygın görüş evrende bizim gibi 10,000 kadar teknolojik olarak gelişmiş uygarlığın var olduğudur ve dikkatini çekerim hiçbiride görünmez ruhani şeyler değil maddesel varlıklardır.Ben evrende başka yerlerde hayat olduğuna ve hayatı sağlayan faktörler eşliğinde yoktan var olan diğer canlılara inanıyorum ama görünmeyip tanrının ibadet için yarattığı iyi huylu veya kötü huylu varlıklara maalesef inanmıyorum.Hele hele o varlıkların altın koruduğuna,bazı insanlarla cinsel ilişkiye girdiğine,bilimden yoksun kimilerinin iki dua okuyup tesbih çekip birde kahve fincanlarıyla oynamasıyla geldiğine maalesef hiç inanmıyorum. Gelecekte birgün başka bir canlının varlığı bir gezegende %100 keşfedilirse ne hissederdin suheda? Ayrıca kutsal kitabınızda evrende insanlar ve cinler dışında başka canlılar da vardır diyor mu? Şahsen ben öyle bişeyle karşılaşsam,uzaylı olarak tabir edilen o canlılar bana kutsal kitaplardan daha etkileyici gelirdi. Diğer canlıların evrende var olma olasılığı için; http://www.youtube.com/watch?v=WFCA8N1U8Rw (Carl Sagan --en sevdiğim bilim adamlarından-- tarafından düzenlenen bir denklem) Cinlerin varlığı için inanç dışında herhangi bir bilimsel denklem yada kanıtın varsa lütfen bilgilendir Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Soru cinler değilde "uzaylılar varmı"?diye sorulsaydı cinlerin varlığını sırf dini bir söylem olduğu için şiddetle red edenler ne tür cevaplar verirdi acaba Uzaylılar derken maddi varlıklardan bahsettiğimiz için, evrenin her noktasına bakmadan reddetmezdik. Ama cinler, periler, şeytanlar, allah, huriler metafizik/hayali varlıklar oldukları için ona doğrudan yok diyebiliyoruz. Saygılar. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Bu konuya moderasyona takılmadan nasıl bir yorum getirebileceğimi epey düşünmeme rağmen düşündüğüm en hafif kelimeler bile muhtemelen takılacağı için direk bir olay anlatayım: Bir tanıdığım ruhsal bir bunalıma girdiği için cinciye götürmüşler. Cincinin ne diyeceği elbet belli, kadını cinler sarmış. Devamı ise şimdiye kadar duyduğum en absürd cin hikayesiydi: Cinci musallat cinleri tüfekle vuracağını söylemiş. Tabii cinler alelade fişeklerle vurulamıyormuş, fişekler sabaha kadar okunup üflenecekmiş. Ertesi gün gitmişler ve açık alanda cinci cinleri "vurmaya" başlamış. Bu sahneyi görmek isterdim doğrusu. Hastanın yakınları birbirlerine bakmaya başlamışlar, çünkü cinci habire nişan alıp alıp havaya ateş ediyormuş. Her fişek yakışı para numaratörünü attırdığı için kaç cin olduğunu merak etmeye başlamışlar. Çünkü "okunmuş" fişekler bayağı pahalıymış! Cinci coştukça cin indirip duruyormuş. Sanırım ondört tane filan fişek yakmış ve yüklüce bir para almış. Vermeyince mabud ne yapsın kal Mahmud... Allah has kullarından zekayı niye bu kadar esirger ben onu anlamam. Şimdi denecek şey belli: Bu cinci sahtekarmış... E be kardeşim, bu cin denen tayfada hiç mi haysiyet yok, kendilerini menfaate alet eden bu şarlatanı niye çarpmazlar da kıyıda köşede garibanları çarparlar? Bütün cinler... Hepiniz ****** siniz. Varsanız gelin beni çarpın da görelim... Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Bütün cinler... Hepiniz ****** siniz. Varsanız gelin beni çarpın da görelim... Sevgili demirefe, sana takılmadan edemedim doğrusu umarım hoş görürsün. Sana cinlerin gücü yetmez elbette. Ama seni onların yaratıcısı çarpımış. Kalp gözünü kapatmış. Ne iman giriyor ne itikat. Daha nasıl çarpılacaksın. Merak etme devamıda var. Diğer tarafta göreceksin asıl çarpılmayı.... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 maraba, ben genelde tepkisel davranmamaya ve ironiye çok zorunlu kalmadıkça başvurmamaya çalışan bir tarz benimsiyorum. Bu yapısal bir şey, kişilik testlerimde de hep böyle çıkıyor. Bütün testlerde uyumlu, duygusal, derinlikli filan çıkıyorum, neyse... Pek insanları kıramam. Kırarsam çok üzülürüm. Hatta çevremde oldukça dindar insan var, üzerime çok gelip sıkıştırmazlarsa kolay kolay tepki vermem. Ama bu yanıltıcı oluyor, yumuşadı ha yüklenelim dediklerinde ani öyle bir çıkış yapıyorum ki "bu bizim bildiğimizden de fazla ateist" diyorlar. Halbuki hiç ateistim de demem. Çünkü düşünceme göre yokluk kanıtlanamaz. Ancak bana söylenene inanmama hakkım var ve bu hakkımı kullanıyorum. Sonuç olarak ne farkediyor, hiç bir söyleneni yapmıyorum. Fakat "hadi cumaya gidiyoruz, sen de gel" dediklerinde "tapınakta görünmeyen bir puta tapmaya mı, yok, teşekkür ederim" de demiyorum yani. "Siz gidin, benim işim var" diyorum. Bilmiyorum, belki benimki yanlış, iyice gelmelerini beklememek gerek belki, ama yapı, değiştiremiyorum. Şimdi dürüst olalım, toplanıp beni döverler belki diye endişe ettiğimi saklamaya da gerek yok. İnsanların dinsiz diye öldürüldüğü bir ülkede... Korku bilmem ama endişeyi tanırım. Endişe mantıklı bir çıkarımdır. Fakat ateizmimi deklere etmeyişimin nedeni kesinlikle endişe değil. Finlandiya'da yaşıyor olsam da ateistim demezdim. Faraza öldüğümde bir de baktım bir şeyler devam ediyor, şaşırmayacağımı daha önce söyledim. Olumsuz bir şeyler olursa da itiraz ederim yani. "Hop bi dakka ya manyak mısınız, böyle mantıksız bir şey için nereye götürüyorsunuz?" Ama adamlarda mantık yoksa ben ne yapabilirim ki? İtiraz kar etmezse kaderde varsa büzülmek, neye yarar üzülmek... Hiç korkmuyorum. Şimdiden korku ile büzülmekten iyidir... Haydi biz uzak bir uzaylı uygarlığın bu gezegene ektiği ve ölünce beyin örüntümüz bilgisayara kopyalanıp kullanılacak olan bir türsek? Bu dinleri kendimiz uydurduysak? Yok yani, faraza diyorum. "Anaaa! Tanrı gerçekmiş" mi diyeceğiz? Ben bunları bilemem. Bildiğim, söylenenlerde mantık göremediğim ve kabul etmediğim. Bilmediğim başka bir mantık varsa, görürüz ve şaşırmam, korkmam da... Ne bileyim canım, sözkonusu farazi uzaylılar belki gerçekten psikopattır, insanları kıytırık ilkel canlılar görüp bizim kobay farelerine davrandığımız gibi davranıyorlardır. Gerçi biz farelere bile Allah'ın bize davranacağı söylendiğinin milyonda biri kadar kötü davranmıyoruz, hatta bu konuda herhangi bir oransal rakam vermek bile haksızlık olur. Yok da deri giydirip giydirip tekrar yakarken insanın bile midesi bulanır, kusar be! Zebaniler bile isyan eder bu işe... Cehennemden kaçış... Amma fantastik bir macera olur. Oturur yüz bin yıl cehennemin hangi duvarında delik açılabilir, zebanilerin üç çatallı mızraklarından bi tane araklasak işe yarar mı ki? diye düşünürüm. Cehennemden kaçış ekibini kurarız belki maraba? Manyak adrenalin olacağı kesin... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.