Φ obscuritycode2a Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gerçekten cinlerin varlığına inanıyor musunuz? Ben kişisel olarak inanmıyorum ve cin hikayeleri anlatanlara da hep gülüp geçerim.Erkekleri ve dişileri olduğu söylenir,onların da aralarında imanlı ve imansız olanının oldugu ve Muhammed i tanrının kulu ve elçisi olarak görmeleri gerektiği bildirilmiştir.Bazı cinler insanlarla ilişkiye girer,onlarla evleneni bile varmış.Kimileri ters elleri yada ayaklarının olduğunu,kimileri gömülü altınları sahiplenip onu almaya gelen insanları çarptığını söyler.Kimisi isimlerini dahi söyleyemez 3 harfli(ler) diyip geçiştirir.Kimisi geceleyin evin içinde tek başına dolanırken arkalarından geldiğini kimisi ise ismini anar anmaz ortama gelip bizi dinlediklerini söyler..Cinler...anlat anlat bitmez galiba.. Doğrusu hiçbirine inanmıyorum,hepsi de bana komik geliyor.Küçüklükten beri bilinç altımıza yerleştirilmiş olan görünmez varlıklardan onları görmediğimiz halde bize zarar vereceklerini düşünerek korkuyoruz.Aklıma hep şu soru gelir; Eğer cinler varsa ve bu yaratıklar belirtildiği gibi görünmez varlıklarsa bunlar ne 2. boyutta ne de 3. boyutta yaşarlar.İnsan doğasının algılayamadığı bir boyutta muhtemelen 4 yada daha üstü boyutlarda yaşamaktadırlar.Eğer bu doğruysa neden bir cinci hoca yada bir psişik getirip cinlerle bağlantı kurduktan sonra onlardan bu boyutlar hakkında bilgi toplamıyoruz? Sizce de bilimde çok ilerlere gitmiş olmaz mıydık? Aralarında mutlaka doğayı anlamakla kafayı yemiş bilginleri vardır,neden bize enerjilerden,boyut değiştirmelerden yada onların bildiği bizim bilmediğimiz şeylerden anlatmıyorlar? Hiçkimsenin aklına gelmemiş mi böyle bir şeyi denemek? Yada şunu merak ediyorum.Aranızda hayatı boyunca bir kez dahi olsun cin görmüş birisi varmı yada onlarla ciddi ciddi konuşmuş biri? Yada herhangi biriniz hazine avına çıktıktan sonda tam altınları alacakken bir cin gelip de sizi yukarılara kaldırıp fırlattı mı? (bir arkadaşım anlatmıştı) Havadayken herhangi bir sure okuduktan sonra cin yada cinler sizi tekrar aşağıya indirip salıverdi mi ? Şimdiye kadar cinlerin var olduğunu söyleyen insanlara inandınız mı? Muhtemelen inandınız,peki hala mı inanıyorsunuz? Gerçekten cinlerin varlığına inanıyor musunuz? Eğer öyleyse,beni de onların var olduğuna inandırabilir misiniz? Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gerçekten cinlerin varlığına inanıyor musunuz? Ben kişisel olarak inanmıyorum ve cin hikayeleri anlatanlara da hep gülüp geçerim.Gerçekten cinlerin varlığına inanıyor musunuz? Eğer öyleyse,beni de onların var olduğuna inandırabilir misiniz? Cinler, Var olmayan varlıklar,belki de varlar? Konu başlığına bunları siz yazmadınızmı? Alıntı
Φ yesilsu Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 bak güzel kardeşimm ben onların var olduklarına inanıyorum..senin bu inanmadıkları var ya onları hepsi gerçek olan şeyler..bence dalga geçme derim sana.. Alıntı
Φ obscuritycode2a Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Cinler, Var olmayan varlıklar,belki de varlar? Konu başlığına bunları siz yazmadınızmı? evet ben yazdım "belki de varlar" ibaresini yazma amacım da konunun bir ucunun açık oldugu ve kişisel düşünceler dışında kesin yargılar barındırmadığıdır.Mesajdaki tüm yazılar kendi düşüncelerim isteyen inanır veya inanmaz orası size kalmış bişey ve "belki de varlar" cümlesi aranızdan birisinin mantıklı bir açıklama getirmesiyle desteklenebilecek birşey."Var olmayan varlıklar" var olmayan sözde varlıklar yazsam daha güzel olurmuş ve bu benim düşüncem ikincisi de "var" diyenler için açıklama gerektiren bir cümle. Alıntı
Φ obscuritycode2a Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 bak güzel kardeşimm ben onların var olduklarına inanıyorum..senin bu inanmadıkları var ya onları hepsi gerçek olan şeyler..bence dalga geçme derim sana.. yesilsu,inanma sebebin nedir? Sadece sana küçüklüğünden beri söylendiği ve dinsel bir kitapta yazdıgı için mi inanıyorsun yoksa kendi kişisel gözlemlerin göremediğin varlıklara inanmana mı neden oluyor? 1. ise pek de saygıyı haketmeyen birşey ama 2. ise saygı duyarım herkesin kendi düşüncesi. Alıntı
Φ Xanthippe Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 nedendir bilinmez bu meshur cinle evlenme, iliskiye girme, cinden cocuk sahibi olma vakkalari hep bizim memlekette yasanir... belki vardir belki yoktur orasini hic kimse kesin olarak bilemez, yalniz bu hikayelere gülmemekte elde degil valla Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 nedendir bilinmez bu meshur cinle evlenme, iliskiye girme, cinden cocuk sahibi olma vakkalari hep bizim memlekette yasanir... Özel hayatın olmadığı, özel hayat için mekanın olmadığı zamanlar. Evlilik dışı cinsel ilişkinin ölümle cezalandırıldığı bir kültür yapısı. Bu durumda, insanlar "evlilik dışı" doğan çocuklarını falan nasıl açıklayabilirlerdi ki? Elbette, hiçkimseye ceza vermeden bu işten sıyrılmanın tek yolu "cin"den, "melek"ten hamile kaldığını iddia etmek idi. Kim tersini iddia edebilir, kim kanıtlayabilir ki? Meryem bir adamla yatıyor. Evlilik dışı bir ilişki. Zina edenin öldürüldüğü bir kültürde ne desin? Can da tatlı. Ben zina mı ettim desin. Bana yaklaşan adam, benimle yatan adam, insan kılığına girmiş Cebrail'di diyecek. cebrail'i Allah gönderdi diyecek. Doğan çocuk da benim babam Allah diyecek. İnsanlar eski çağlarda zorunluluktan dolayı içiçe yaşamışlar. Bazen iki kuşak birlikte aynı evde yaşamışlar. Ensest ilişkiler bazen bu şartlar sonucunda ortaya çıkmış. Ortada ilişki var veya çocuk var. Adam "kızıma ben tecavüz ettim" mi diyecek? Elbette "cin hamile bırakmış kızımı" diyecek. Hatta zavallı kız, babasının/abisinin tecavüzü karşısında şok geçirecek, dili tutulacak. Peki ne diyecek el alem? Cin çarpmış, şeytan çarpmış dili tutulmuş diyecek. O kız bir de çocuk doğurusa, cin hamile bırakmış diyecekler. Ne desinler? Medeni yaşam alanları çoğaldıkça, teknoloji ilerledikçe neden yeni cin/şeytan hikayeleri ortaya çıkmıyor? Saygılar. Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 var olmayan varlık varlıksa vardır (demirel gibi oldu ) yok olmayan yokluk gibi Alıntı
Φ Rastlantı Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Bazı insanlar bazı deneyimler yaşadıklarını söylüyorlar. Bence doğaüstü varlıklar olamaz. Olsa olsa, dünya dışı bir uygarlığın mensuplarıdır. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Yeşilsu arkadaşa katılıyorum ve bu konuyla fazla dalga geçmeyin diyorum ... onlar varlar... eğer onları gerçekten görmek istiyorsanız,şöyle kısa bir süre ,ne bileyim birkaç gün durmadan onları zikredin ,anın,çağırın... bi deneyin bakalım onlarla uğraşmayı...sonucuna da çok kötü katlanırsınız benden söylemesi... ben en azından onların musallat olduğu daha doğrusu Rabbimin onları musallat ettiği üç insan tanıdım...hepsi de farklı zamanlarda farklı yerlerden... tekrar ediyorum onlarla çok uğraşmayın çünkü bir kez size bulaştıklarında kurtulmanız çok zor olabilir...aslında fenada olmaz belki kendinizi dine verirsiniz ,ister islam olsun ister hristiyanlık ... Alıntı
Φ obscuritycode2a Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Yeşilsu arkadaşa katılıyorum ve bu konuyla fazla dalga geçmeyin diyorum ... onlar varlar... eğer onları gerçekten görmek istiyorsanız,şöyle kısa bir süre ,ne bileyim birkaç gün durmadan onları zikredin ,anın,çağırın... bi deneyin bakalım onlarla uğraşmayı...sonucuna da çok kötü katlanırsınız benden söylemesi... ben en azından onların musallat olduğu daha doğrusu Rabbimin onları musallat ettiği üç insan tanıdım...hepsi de farklı zamanlarda farklı yerlerden... tekrar ediyorum onlarla çok uğraşmayın çünkü bir kez size bulaştıklarında kurtulmanız çok zor olabilir...aslında fenada olmaz belki kendinizi dine verirsiniz ,ister islam olsun ister hristiyanlık ... fft bu konuda sana katılmıyorum niye dersen benim fikrime göre bir şeyi günlerce durmadan kendi kendine söyler yada birşeyle meşgul olursan yaptığın işin içinde kendini kaybetmeye başlarsın bir tür uyuşturucu gibi birşey.Bi insana kırk gün deli dersen deli olur demişler aynen onun gibi birşey kendini ona odakladıktan sonra bilinç altında farklı şeyler oluşmaya başlar ve var olmayan şeyleri belki de halisülasyon görerek varmış gibi hissetmeye başlarsın.ayrıca cinlerin musallat olması olayı da saptırma olabilir bi keresinde youtube da bi arap videosu izlemiştim adam canlı yayında birden bire cin tarafından çarpılıyodu yere felçli gibi yatıp garip garip sesler yapıyordu (bi yerden buna gülerken) birden başka biri yan taraftan atılıp "bu adam sahtekar eğer gerçekten cin tarafından çarpılsaydı muhammed in ismini duyduktan sonra çeker giderdi ben kaçkez ismini söyledim gitmedi" dedi (bi de buna gülmeye başladım).Gerçekten birisi hiçbirşey yokken felçli konuma geçmişse yada garip hareketler sergiliyorsa bunun nedenini doğa üstü varlıklarda aramamalıyız. Yine de cinler vardır diyorsan,bu 3 kişinin hikayesini bizlerle paylaşabilirsin.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 İnsanlar yeterki masal dinlemeye hevesli olsunlar, uyku felçi adlı bilmsel bir olayı bile cinlerin musallatı olarak yorumlayanlara hiç bir şey anlatamazsınız. Cin, peri,hortlak,melek gibi doğa üstü güçleri ilk uyduranları anlayabliyorum, ne yapsın adamlar ,action ve fantastik filim izleme, stres atmak için o çağda ne radyo ne tv var. Ancak bu tür hikayeler anlatarak hoşvakit geçirmiş insanlar. Pekiya günümüzde bilim çağında,istedikleri her türlü fantastik ve action flimleri izleyebilme imkanları oldupğu halde hala bu masallara inananlara ne demeli ? Yallah cinler yallah,kış kış cinler kış kış. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Melek, Cin vs... Hepsi Doğa'nın birer nitelemeleridir. Bakın çok komik bir kişiselleştirme var yani hurafeleştirme var aslında... Türkçede vardır hani "Mecaz". Hep söylüyorum... Ruhani varlıklar "Doğa"yı nitelemektedirler. Türkler ve eski inançlar için "Doğa" kutsaldır. Mesela Türkler yaşlı, uzun ve özellikle "Kayın" ağacının önünde diz çöküp saygı gösterisi yaparlardı. Türkler için "Kayın Ana" "Kayın Baba" "Kayın Ço(cuğu)" gibi tanımlamalar "Kayın Ağacından Türeme" efsanesinden gelmiştir mesela. Yani hani sizin inandığınız "Ağacın yanına işeme, Cin çarpar!" deyişi, Bu gibi inançlardan ve aslında "Doğa'ya Saygı"dan ötürü gelmektedir. Mesela yemek yerken tabakta bir parça bıraktığımda annem hep derdi ki; "Arkadan ağlar o lokma, onu da ye!" Ya da sabahleyin yüzümü mutlaka yıkamam gerektiği, Çünkü geceleyin şeytanın ve cinlerin gelip yüzüme dokuduğu falan söylenirdi bu alışkanlığı kazandırmak için... Belki yanlış bir uygulama ama sonuçta aslında kötü bir niyet yok. Kötü sonucu ise zamanla bireylerin bunlar içselleştirerek "Gerçek" sanması... Tabi bu görüşler zamanla "Hurafe" haline gelmiştir ve "Doğa"dan ayrı birde yaratıklar üretilmiştir insan zihninde. Tarihte ve özellikle "Paganist" inanışlarda "Ateş" hep "Kötülük" olarak nitelendiği içinde bu simgelerin kişiselleştiği o yaratıklar "Ateş'ten yaratılmıştır" inancı ortaya çıkmıştır. Bakın, bir kaç örnek vereyim; Mesela Akıl "Cebrail" ile simgelenmiştir. Ölüm "Azraile" ile... "Mikail" Doğal olayları simgelemiştir... Kötülük ve İyilik arasındaki Vicdan muhasebesi ise "Münker ve Nekir" ile simgelenmiştir. Şeytan "Kötülüğü" temsil etmiş, "Cin" ise doğada ve bireyde olan kötü gidişatı temsil etmiştir... Saygılarımla... Alıntı
Φ Su DaMLaSı Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Beyninin ancak yüzde %10'unu (mu acaba?) kullanabilen insan, beyninin gölgede kalan hassalarına saygı göstermeli. Yani insanın bu sınırlı aktivite ile gerçeklere hakimmiş, evrenin tüm yönlerini keşfetmiş, sırlarını çözmüş gibi davranması sadece kendisini basite indirgemesi ile ilgilidir. Delil yoksa, ihtimal vardır. Ve bu potansiyelle kesin dediklerimizin bi çoğunun ihtimaller kadar risk taşıdığını, ihtimal dediklerimizin bir çoğunun da kesinler kadar sağlamlık arz edebileceğini hesaba katmalıyız. Selam ile... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Beyninin ancak yüzde %10'unu (mu acaba?) kullanabilen insan, beyninin gölgede kalan hassalarına saygı göstermeli. Yani insanın bu sınırlı aktivite ile gerçeklere hakimmiş, evrenin tüm yönlerini keşfetmiş, sırlarını çözmüş gibi davranması sadece kendisini basite indirgemesi ile ilgilidir. Delil yoksa, ihtimal vardır. Ve bu potansiyelle kesin dediklerimizin bi çoğunun ihtimaller kadar risk taşıdığını, ihtimal dediklerimizin bir çoğunun da kesinler kadar sağlamlık arz edebileceğini hesaba katmalıyız. Selam ile... Sayın Su DaMLaSı... İnsanın beyninin %100'ünü kullandığı bilimsel olarak ispatlanmış bir bilgidir. %10'unu kullanmıyoruz, tamamını kullanıyoruz... Bunu forumda bir kaç kere daha belirtmiştim... Saygılarımla... Alıntı
Φ obscuritycode2a Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Beyninin ancak yüzde %10'unu (mu acaba?) kullanabilen insan, beyninin gölgede kalan hassalarına saygı göstermeli. Yani insanın bu sınırlı aktivite ile gerçeklere hakimmiş, evrenin tüm yönlerini keşfetmiş, sırlarını çözmüş gibi davranması sadece kendisini basite indirgemesi ile ilgilidir. Delil yoksa, ihtimal vardır. Ve bu potansiyelle kesin dediklerimizin bi çoğunun ihtimaller kadar risk taşıdığını, ihtimal dediklerimizin bir çoğunun da kesinler kadar sağlamlık arz edebileceğini hesaba katmalıyız. Selam ile... Sanırım hiçkimse evrendeki gerçeklere tamamen hakimmiş,tüm bilinmeyenleri keşfetmiş gibi hareket etmedi,büyük ihtimalle de etmeyecek.En başta ateistler,evrende bilmediklerimizin bildiklerimizden daha fazla olduğunu itiraf edeceklerdir.Evet delil yoksa varsayım vardır çünkü insan tarafından ulaşılamayan bazı şeyler tahminlerle çözülmeye çalışılır.Cin vardır diyen Müslümanlar kesin olarak konuşuyorlar çünkü en başta Islamiyetin kitabında bu belirtilmiş,onlar için cinlerin varlığı yüzde yüz gerçektir ve eğer gerçek birer inançlı insanlar iseler onlar için ihtimaller yoktur.Oysaki cinlerin var olduğunu öne süren insanlar ilk mesajımda merak ettiğim soruyu cevaplayabilirlerdi.Yani ben olsam aklımızın alamadığı bu yaratıklarla iletişime geçip onlardan bilimsel kalkınmada yardım isteyebilirdim ne de olsa iyi huylu ve kötü huylu cinlerin oldugu İslamiyette geçer,ibadet etmeleri farz olan iyi huylu yaratıklardan insanlığa yardım etmelerini isteyebilirdim. Yada neden şimdiye kadar bir TV programında yada bi kasete kaydedilmiş şekilde cin-insan ilişkisine şahitlik etmedik? Alıntı
Φ Su DaMLaSı Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Sayın Su DaMLaSı... İnsanın beyninin %100'ünü kullandığı bilimsel olarak ispatlanmış bir bilgidir. %10'unu kullanmıyoruz, tamamını kullanıyoruz... Bunu forumda bir kaç kere daha belirtmiştim... Saygılarımla... İlk defa denk geliyorum. Umarım bu bilginin aksi ispatlanır. Çünkü ben hâlâ insan beyninin çok daha fazla yeteneklere ve açılımlara sahip olabileceğine inanıyorum. Sanırım hiçkimse evrendeki gerçeklere tamamen hakimmiş,tüm bilinmeyenleri keşfetmiş gibi hareket etmedi,büyük ihtimalle de etmeyecek.En başta ateistler,evrende bilmediklerimizin bildiklerimizden daha fazla olduğunu itiraf edeceklerdir.Evet delil yoksa varsayım vardır çünkü insan tarafından ulaşılamayan bazı şeyler tahminlerle çözülmeye çalışılır.Cin vardır diyen Müslümanlar kesin olarak konuşuyorlar çünkü en başta Islamiyetin kitabında bu belirtilmiş,onlar için cinlerin varlığı yüzde yüz gerçektir ve eğer gerçek birer inançlı insanlar iseler onlar için ihtimaller yoktur.Oysaki cinlerin var olduğunu öne süren insanlar ilk mesajımda merak ettiğim soruyu cevaplayabilirlerdi.Yani ben olsam aklımızın alamadığı bu yaratıklarla iletişime geçip onlardan bilimsel kalkınmada yardım isteyebilirdim ne de olsa iyi huylu ve kötü huylu cinlerin oldugu İslamiyette geçer,ibadet etmeleri farz olan iyi huylu yaratıklardan insanlığa yardım etmelerini isteyebilirdim. Yada neden şimdiye kadar bir TV programında yada bi kasete kaydedilmiş şekilde cin-insan ilişkisine şahitlik etmedik? Görmek, müslümanlar için bir iman kriteri değildir. Hoş, bilim de görmediğine yok deyip kestirip atmıyor. Nasıl ki devletlerin bir de derin versiyonları var. Ve bu derinler yüzeyde sadece faraziyelerle anılıyorsa, varlıkların da derin türleri olma ihtimali vardır. Gördüğünü söyleyen de çok, görmediğini söyleyen de. Müslümanlar için Cinleri var kılan kesin delil ayetlerdir. Bu da bize yetiyor. Meraklılarımız yok değil, onlara denilebilecek tek söz "aramakla bulunmaz; ancak bulanlar daima arayanlardır." olabilir. Bilimsel kalkınmada veya başka hususlarda yardım mevzusu iyimser bi yaklaşım. Ama o da diğerleri gibi bi yaklaşımdan ibaret. Karşımızdaki varlıkların ne olup ne olmadıklarını, yaşam koşullarını, bize benzer ve benzemeyen yönlerini bilmediğimizden onlardan neleri nasıl elde edebileceğimizi de bilmemiz mümkün görünmüyor. Saygılarımla... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Peki... hiç tanımadığınız biri karşınıza geçip gözünüze bakarak sizin bütün geçmişinizi ortaya döküyor, yok yetmedi mi bu şahıs ,onların geldiğini söyleyip saldırıya uğradığında ,o esnada çekim yapan kamera kayıtları boş ekrana dönüyor ve ancak onlar gidipte adam kendine geldiğinde yeniden görüntü almaya başlıyor,bu olayda hacı hoca kesiminde ya da falanca ortamda değil ,koca bir alışveriş merkezinin ,adı bilinen koca bir mağazasında yaşanıyor ve buna benzer bir kamera kaydında aksalık ne daha önce ne daha sonra yaşanıyor .. ha burdaki bir arkadaşın anlattığı şu meşur kahve fincanı olayı... üniversite dönemi canım yurt arkadaşlarıyla yaşanan bir deneyim de benden... özellikle o dönemler kitaba inanmadığımı ve o tarz doğa üstü kavramlara da inanmadığımı vurgulayarak,, bu tarz bir seansa katıldım ve amacımın sadece ordakileri bu tarz şeylere inanmalarındaki saçmalığı ortaya dökebilmek olduğu bir ortamda,hiç kimseye anlatmadığımdan yüzde yüz emin olduğum ve adınında öyle akılda kalmasının zor olacağı bir sorumun cevabının malesef verilişidir... bir daha da bu tarz düşüncelerden ya da ıspatlayamayacağım şeylerden uzak durmayı yeğlemiştim... hala da aynı temkinliliğim var.. o varlıklar şakaya gelmez... onlarla uğraşılmamalı... islama gelince ,, bizim açımızdan onlara asla güvenemeyiz,asla onları dost edinemeyiz,asla onlardan yardım beklemeyiz... iyileri bize biz onları görmedende yardım eder belki ama kötüleri için ciddi ciddi Allah a sığınmakta fayda var.. bu arada tanıdığım ve gerçektende onlardan kopamayan ve onları dost edinmiş,adeta onlara hizmet için çabalayan bir şahsiyetten aldığım son haberler ,onlardaki savaşların çokta kötü devam ettiği ve onların inanan ve iyi olan cin sayılarının bizimki yanında çokta az olduğu... ister katıla katıla gülmeyi seçin ,ister alabildiğine dalga geçin benimle ama ben onların varlığına %100 inanıyorum ve Allah ın kullarına tasallutları olamayacağı için her zaman Allah a sığınıp şükrediyorum.. şüphesiz Allah tek dostumuz tek yardımcımız.. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Ben cinlerin varlığına inanıyorum ve ecnebi,yerli versiyonlarıda olan "ŞEYTAN" filminin bir benzerinide biliyorum (yaşanmış,yaşayanlarda sağ) fakat ben başka bir konuya dikkat çekmek istiyorum "İnsan; cin veya şeytanı varmı" yani İnsan fakat aynı zamanda Cinleşmiş,Şeytanlaşmış İnsanlar varmı malumaliniz Cinlerde imtihan olur ve çeşitleri vardır (dindar;çeşitli dinden İnançsız vs vs) aynı insanlar gibi bu vesile ile yine tekrarlıyorum Şeytanlaşmış,Cinleşmiş İnsan varmı. Alıntı
Φ obscuritycode2a Gönderi tarihi: 18 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 18 Ağustos , 2007 Görmek, müslümanlar için bir iman kriteri değildir. Hoş, bilim de görmediğine yok deyip kestirip atmıyor. Nasıl ki devletlerin bir de derin versiyonları var. Ve bu derinler yüzeyde sadece faraziyelerle anılıyorsa, varlıkların da derin türleri olma ihtimali vardır. Gördüğünü söyleyen de çok, görmediğini söyleyen de. Müslümanlar için Cinleri var kılan kesin delil ayetlerdir. Bu da bize yetiyor. Meraklılarımız yok değil, onlara denilebilecek tek söz "aramakla bulunmaz; ancak bulanlar daima arayanlardır." olabilir. Bilimsel kalkınmada veya başka hususlarda yardım mevzusu iyimser bi yaklaşım. Ama o da diğerleri gibi bi yaklaşımdan ibaret. Karşımızdaki varlıkların ne olup ne olmadıklarını, yaşam koşullarını, bize benzer ve benzemeyen yönlerini bilmediğimizden onlardan neleri nasıl elde edebileceğimizi de bilmemiz mümkün görünmüyor. Saygılarımla... Dostum aynen dediğim noktadan başlıyorsun.Kaynağınızda zaten Kuran'da bulunan ayetler,eğer Kuran'da onlar yazmasaydı çok ama çok büyük bir ihtimalle buna inanmayacaktınız.Evrim cin vardır,canlılar evrilirlek doğa üstü varlıklardan yardım olarak bunu yapar deseydi hepiniz gülüp geçerdiniz ve HY gibi adamlar belki de onun hakkında bi 250 kitap daha basardı ama sadece 1400 yıllık eski çağdan kalma bir kitapta deccal,yecüc mecüc,cin,peri,melek vs varlıklar belirtiliyo diye olmadık şeylere inanıyorsunuz.Evet dediğin doğru olabilir,ihtimalleri her zaman için gözden geçirmek yararlıdır.Birgün gökten İsa sihirli bir şekilde inebilir,evren var oldukça insan ırkı yaşadıkça bu iddaa(lar) da muhtemelen sonsuza değin yaşayacaktır.Fakat bu tür iddaalar ne bilimsel olarak mantıklıdır ne de rasyonel olarak.Ayrıca her nedense şimdiye kadar ne hocalar,ne din alimleri cinlerle konuştuğunu iddaa ettiler bazıları da onlarla arkadaşlık kurup onlara dilediğini yaptırdıgını da.Onlarla iletişime geçip,bilgi almak için yaşam koşullarını,nasıl birer varlık olduklarını vs bilmemize gerek yok.Eğer onlarla diyalog kurabiliyorsak,saydıgın şeyleri de bizzat onlardan öğreniriz. Son olarak cin nasıl çağırılır? Bunun için ne yöntemler var büyük ihtimalle biliyorsundur.Cin çağırma duaları,kahve fincanları,çeşit çeşit kağıtlar,diziliş şekilleri vs vs.Bunu bilen insanlar gayette onlardan neler isteyeceğini ve onları nasıl kullanacağını bilir.O kadar insan psikolojik olarak kendilerini şartlandırıyorlar,kimileri apartmandan aşağı atlıyo kimileri kafayı yiyor kimileri yolda yürürken korkarak yürüyor.Hafif bir rüzgar dahi "cin geldi galiba" cümlesini akla getiriyor,yada bir hayvanın ayak sesleri veya bahçeden gelen yaprak sesleri..Insanların haline acıyorum doğrusu.. Alıntı
Φ xprensesx Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2007 sayın innocent.. yeşilsu sizi düşünerek söyledi bunları.. yine de önemsemiyorsanız tabi ki bu sizin sorununuz... bsd saygılar Alıntı
Φ xprensesx Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2007 gayet .... ben de art niyet gördüğüm için söylemedim zaten... biliyorum laflarını esirgemediklerini.. saygınız için ayrıca teşekkürler... Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2007 sayın innocent..yeşilsu sizi düşünerek söyledi bunları.. yine de önemsemiyorsanız tabi ki bu sizin sorununuz... bsd saygılar Sayın xprensesx, Sayın innocent çok mantıklı bir cevap yazmış. Keşke anlaşılsa imiş. Bizler de sizlerden endişeliyiz. Eğer Allah varsa ve yargılayacaksa bizleri mükafaatlandırıp sizleri cezalandıracaktır. Sebebine gelince olumlu şeyleri hep bizler yapıyoruz: Sorguluyoruz, Şiddete kesin karşıyız, çeşitli dinler oluşturup insanları bölmüyoruz, çeşitli etnik değerler çıkarıp guruplaşmıyoruz, barışçıyız bölünmelere kesin karşıyız, ben Allahın temsilcisiyim diyen herkese inanmıyoruz. Allah kendisini temsil etmekten aciz olamaz bir yolunu bulur merak etmeyin. Din uğruna kavgalara kökten karşıyız. Hakçı, adaletçiyiz. Bayan, erkek ayırımı yapmıyoruz. İnsana ve onun değerlerine çok önem veriyoruz. Olumsuzlukları savunanlar: İnanırlar sorgulamazlar, şiddet yanlısıdırlar, dinlerle toplumların bölünmesine sebep olurlar, etnik değerlerle guruplaşırlar, barıştan hoşlanmazlar, ben allahın temsilcisiyim diyen herkese inanırlar, şeyhlere bile. Din uğruna savaşmayı, öldürmeyi, şehit olmayı, diğer yaşamdaki çıkarları için kutsal kabul ederler. Allahın kendisini temsil etmesi için mutlaka bir aracı insana veya melek'e ihtiyacı var sanırlar. Adaletçi değildirler insanların farklı yaratılacağına inanırlar. Erkeklerin bayanlardan üstün ve imtiyazlı olduğunu savunurlar. İnsana ve değerlerine değil önce kendi sinin diğer yaşamdaki çıkarlarına önem verirler. Yukardaki niteliklerden hangisi endişe edilecek, cezalandırılacak yapıdadırlar ? Alıntı
Φ xprensesx Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2007 saolun maraba... ama ben de insanları bölmüyorum.. ayrıca innocentle gayet arkadaşça konuşuyoruz..... anlaşılmayan biri varsa ******* saygılar Alıntı
Φ Su DaMLaSı Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2007 Dostum aynen dediğim noktadan başlıyorsun.Kaynağınızda zaten Kuran'da bulunan ayetler,eğer Kuran'da onlar yazmasaydı çok ama çok büyük bir ihtimalle buna inanmayacaktınız.Evrim cin vardır,canlılar evrilirlek doğa üstü varlıklardan yardım olarak bunu yapar deseydi hepiniz gülüp geçerdiniz ve HY gibi adamlar belki de onun hakkında bi 250 kitap daha basardı ama sadece 1400 yıllık eski çağdan kalma bir kitapta deccal,yecüc mecüc,cin,peri,melek vs varlıklar belirtiliyo diye olmadık şeylere inanıyorsunuz.Evet dediğin doğru olabilir,ihtimalleri her zaman için gözden geçirmek yararlıdır.Birgün gökten İsa sihirli bir şekilde inebilir,evren var oldukça insan ırkı yaşadıkça bu iddaa(lar) da muhtemelen sonsuza değin yaşayacaktır.Fakat bu tür iddaalar ne bilimsel olarak mantıklıdır ne de rasyonel olarak.Ayrıca her nedense şimdiye kadar ne hocalar,ne din alimleri cinlerle konuştuğunu iddaa ettiler bazıları da onlarla arkadaşlık kurup onlara dilediğini yaptırdıgını da.Onlarla iletişime geçip,bilgi almak için yaşam koşullarını,nasıl birer varlık olduklarını vs bilmemize gerek yok.Eğer onlarla diyalog kurabiliyorsak,saydıgın şeyleri de bizzat onlardan öğreniriz. Son olarak cin nasıl çağırılır? Bunun için ne yöntemler var büyük ihtimalle biliyorsundur.Cin çağırma duaları,kahve fincanları,çeşit çeşit kağıtlar,diziliş şekilleri vs vs.Bunu bilen insanlar gayette onlardan neler isteyeceğini ve onları nasıl kullanacağını bilir.O kadar insan psikolojik olarak kendilerini şartlandırıyorlar,kimileri apartmandan aşağı atlıyo kimileri kafayı yiyor kimileri yolda yürürken korkarak yürüyor.Hafif bir rüzgar dahi "cin geldi galiba" cümlesini akla getiriyor,yada bir hayvanın ayak sesleri veya bahçeden gelen yaprak sesleri..Insanların haline acıyorum doğrusu.. Referans aldığınız kişilere ve ciddiye aldığınız kritiklere bakılacak olursa siz kendi halinize de acımalısınız. "Bizim kitabımız nasıl ki Kuran-ı Kerim'se ve ona tüm kalbimizle aklımızla iman ediyorsak siz de aynı iman gücünü bilim adamlarına ve bilimsel çalışmalara yönlendiriyorsunuz. Bu durumda siz de onların gerçekleri(?)ne iman etmiş durumdasınız." demek zor değil sayın Obs... (rumuzunuza kısa bi çare bulmalı) Ama fark etmiş olacaksınız ki insanı karşıdaki insan doğru tasvir edemiyor, inançlarını ve yaşamını anlayamayabiliyor! Cin konusu alimlerin üzerinde çok durduğu bi husus değildir. Çünkü onlar insanların yaşamını ve İslamiyetin esaslarıyla ilgilenmeyi doğal olarak daha çok tercih etmişlerdir. Daha çok avamın ve uyanık geçinenlerin ilgi ve zaaflarını ortaya koyduğu cin mevzusunda sizlerin de oyalanması beni şaşırtmıyor. Cin bir yaratıktır. Bilmek bize yeterli. Cinlerden pet şişe yapmak veya onları halka kazandırmak gibi idealler üretmiyoruz, bununla ilgilenmiyoruz da. İlgilenenlerin yolu açık olsun. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.