Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Yaşınıza Göre Günlük Kaç Adım Atmalısınız?

daily-step-count.jpeg

Adımları Neden Saymalısınız?

Adımları saymak günlük fiziksel aktivitenizi takip etmenin basit bir yoludur. Düzenli yürüyüş şunları sağlayabilir:

Kardiyovasküler sağlığı iyileştirmek

Enerji seviyelerini artırmak

Stres azaltmak ve ruh halini iyileştirmek

Kasları ve eklemleri güçlendirmek

Ancak, ideal adım sayısı yaşınıza ve aktivite hedeflerinize bağlı olarak değişebilir.

Yaşa Göre Önerilen Adım Sayısı

Yaş grubunuza göre her gün hedeflemeniz gereken adım sayısı şu şekildedir:

Çocuklar ve Gençler (6-17 yaş)

Tavsiye: 12-16 Bin adım

Çocuklar ve gençler büyümeyi, gelişmeyi ve sağlıklı bir kiloyu desteklemek için yüksek düzeyde fiziksel aktiviteye ihtiyaç duyarlar. Bu, günlük yaklaşık 1,5-2 saat orta ila yoğun fiziksel aktivite anlamına gelir.

Yetişkinler (18-40 yaş)

Tavsiye: 7-10 Bin adım

Bu yaş aralığındaki yetişkinler için iyi bir formda kalmak ve yaşam tarzıyla ilgili hastalıkları önlemek önemlidir. Bu adımlar günlük yürüyüş, egzersizler ve bisiklete binme veya yürüme gibi aktif ulaşım yöntemlerini seçerek kolayca gerçekleştirilebilir.

Orta Yaşlı Yetişkinler (41-60 yaş)

Tavsiye: 6-8 Bin adım

Bu grup için odak noktası sağlığı korumak ve kasları ve eklemleri güçlü tutmaktır. Öğle tatillerinde merdiven çıkmak veya yürüyüşe çıkmak gibi küçük değişiklikler büyük bir fark yaratabilir.

Yaşlılar (61+ yaş)

Tavsiye: 4-6 Bin adım

Yaşlandıkça fiziksel aktivite hareket kabiliyetini korumaya, kronik hastalık riskini azaltmaya ve ruh halini iyileştirmeye yardımcı olur. Orta düzeyde yürüyüşler bile yaşlı yetişkinler için önemli sağlık yararları sağlayabilir.

Hedefinizi Ayarlama

Bu tavsiyeler size kaç adım atmanız gerektiği konusunda fikir verebilirken, en önemli şey sizin için işe yarayan bir rutin bulmaktır. Küçük hedeflerle başlayın ve aktivitenizi kademeli olarak artırın. Sağlık sorunlarınız varsa ihtiyaçlarınız için doğru aktivite seviyesini belirlemek üzere bir doktora danışın.

Günlük Adımlarınıza Ulaşmak İçin İpuçları

Asansör yerine merdivenleri kullanın.

Öğle tatilinizde yürüyüşe çıkın.

Alışveriş yaparken girişlerden daha uzakta park edin.

İlerlemenizi izlemek için bir adım sayar veya fitness takip cihazı kullanın.

Daha sosyal ve keyifli hale getirmek için arkadaşlarınızla veya ailenizle yürüyün.

Kaynak: Dagens News

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Günde 10 Bin Adım Attığınızda Vücudunuza Ne Olur?

Günde 10.000 adım hedefine ulaşmak yaygın bir fitness hedefi haline geldi ve bunun iyi bir nedeni var. Spor ayakkabılarınızı bağlayıp dışarıya veya koşu bandına kardiyo seansı için gitmek birçok inanılmaz sağlık faydasıyla ilişkilendirilir. Günde 10 bin adım atmanın vücudunuzu nasıl etkilediği hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğrenmek için bir fitness uzmanıyla konuştuk ve bu sizi en kısa sürede canlandırıcı bir yürüyüş için patikalara çıkmaya teşvik edebilir!

Günde 10 bin adım atmaya yeni başlayan biri olun veya bu alışkanlığı günlük yapılacaklar listenizden çoktan silmiş olun, sizi formda ve aktif tutmak için en iyi ilham ve ipuçlarına sahibiz.

Gelişmiş Kardiyovasküler Sağlık: Her gün yürümek kardiyovasküler sağlığınızı ve zindeliğinizi artırmanıza yardımcı olur. Blink Fitness'tan CPT Ronny Garcia, "Kalbi güçlendirir ve dolaşımı iyileştirir, bu da kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve felç riskini azaltır" diye açıklıyor.

Gelişmiş Kas Dayanıklılığı ve Bacak Gücü: Yürüyüş, alt vücut kaslarınızı yoğun bir şekilde çalıştırdığı için alt vücut gücünüzü artırmak için mükemmel bir egzersiz biçimidir.

Kalori Yakımı: Kalori yakmak ve zayıflamak istiyorsanız, günlük bir yürüyüş alışkanlığı edinmeniz bunu başarmanıza yardımcı olabilir. Garcia bize "10.000 adım atmak yaklaşık 300 ila 500 kalori yakar" diyor. "Amacınız kilo vermek veya kilonuzu korumaksa bu kalori yakımı harikadır."

Artan Enerji ve Odaklanma: Canlandırıcı bir yürüyüşle gelen zihinsel berraklığa ek olarak, adımlarınızı atmak enerji seviyenizi ve odaklanmanızı iyileştirebilir. Garcia, "Yürümek, beyninize ve kaslarınıza giden kan akışını ve oksijen iletimini artırır, böylece gün boyunca artan bir enerji ve odaklanma seviyesi görebilirsiniz" diye belirtiyor.

Günde 10 Bin Adım Atmanın Kilo Yönetimi ve Kas Dayanıklılığını Nasıl Etkilediği

Günlük 10 Bin veya daha fazla adım atmak, kısa bir yürüyüşün faydalarını artırır.

"Günlük 10.000 adım atmak hem kalp verimliliğinizi (kan pompalama yeteneği) hem de dolaşımınızı (beyne ve kaslara oksijen iletimi) iyileştirecektir," diye açıklıyor Garcia. "Bunların ikisini de iyileştirerek kalp hastalığı, felç ve yüksek kolesterol gibi kardiyovasküler hastalık riskinizi azaltıyorsunuz."

Ayrıca, günde 10.000 adım atmak kalori yakma sayınızı daha da artırarak kalori açığı oluşturmanıza yardımcı olur; özellikle besleyici bir diyetle birleştirildiğinde. Bu kilo kaybına ve kilo yönetimine katkıda bulunur. "[Ayrıca, bu 10.000 adımı atmak için tutarlı hareket etmek metabolizmayı aktif tutar," diye belirtiyor Garcia.

Ayrıca, özellikle alt vücudunuzdaki kas dayanıklılığınızı da artıracaksınız; hamstringler, kuadrisepsler, baldırlar ve kalçalar. "Ayrıca yürürken doğru duruşu korursunuz, bu da çekirdek kaslarınızı harekete geçirir," diyor Garcia. "Sonuç olarak, bacaklardaki ve çekirdekteki kas dayanıklılığı, işlevsel egzersizleri (bakkaldan alışveriş yapmak veya merdiven çıkmak gibi) daha kolay hale getirecektir."

Günde 10 bin adım atmanın en harika yanlarından biri nedir? Birinin yapabileceği en basit fiziksel aktivite biçimlerinden biridir. Garcia, "Hiçbir eğitim veya özel ekipman gerektirmez ve her yerde yapılabilir," diyor. "Yürümek düşük etkili bir egzersizdir (yani eklemlere zarar vermez), [bu nedenle] minimum yaralanma riski vardır."

Kaynak: ETNT

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.