Misafir Marcus Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 ekşi sözlük böyle başlamış tartışmaya cogunlugun azinliga diktatorlugu.. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Demokrasi kendi hakkımız olanın başkasınada tahammül edebilme güdüsüdür..... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Şiddet veya suça açık davet içermediği sürece düşüncenin beyanının mutlaka devletin güvencesinde olması demektir demokrasi bir yanıyla. Devletin bunu katlanılması gereken bir zorunluluk veyahutta mecbur kaldıkça yaptığı bir şey değildir. Vazgeçemeyeceği bir parçası haline getirmesidir. Bence demokrasi esittir=fransa Cunku en ufak seyde herkez ayaklaniyor ne istedikleri sonunda oluyor.... Kimsenin kimseye borusu otebilir gibi bir durumun olmamasi demektir demokrasi.... Demokrasi her vatandaşı kapsıyorsa o demokrasidir. Aksi Yunan site demokrasisidir. Yani sadece soylu ve bağımsız vatandaşlara demokrasi. Fransızların sorunları ile ilgili gösteri yapması demokratik hak. Aynı devlet tarafından korsikalıların gösteri yapması terör olarak algılanırsa bu demokrasi olmaz. Fransızların hakları ile ilgili seslerini yükseltmesi demokratik hak. Seslerini yükselten göçmenler aynı devlet tarafından "ayak takımı" olarak adlandırılırsa bu demokrasi olamaz. Türkiyenin genelkurmay başkanının resmini afrikanın kanlı diktatörleriyle birlikte yere resmedip. Herkesin yürürken üstünden geçerek protesto etmesini sağlamaya yönelik bir eyleme ses çıkarmayıp. Bunu protesto edenleri tutuklamak demokrasi olamaz. Şu anda Fransada bir bilim adamı bir tarihçi. Eğer 1915 te yaşanan olayların soykırım olmadığını düşünüyorsa, bunu yazamaz. beyan edemez. Ederse 1 yıl hapis 45 bin euro para cezasına çarptırılır. Bir bilim adamına dahi yasak koyabilen bir ülke mutlak demokrasiye sahip olamaz. Ülkenin içişleri bakanı tarafından "25 bin sınırdışı" adıyla ırkçı ve göçmen karşıtı kampanyalar başlatılan ülke demokrasinin temsilcisi olamaz. Fransa son 10 yıldır. Ona atfedilen demokrasiyle ilgili tüm değerleri yerle bir etti. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Demokrasi halk öyle istiyor diye ülkeyi bölmek degildir.Demokrasi halk öyle istiyor diye devletin temelini dinamitlemek degildir.Halk asla ülkesinin bölünmesini istemez,halk asla devletin temeline dinamit konulmasini istemez,halk bizi secti biz söyle yapmak istiyoruz diye halk bize oy verdi demek demokrasiyi saptirmak ve kullanmak demektir.*Demokrasi bizim icin bir aractir-Tayyip Erdogan*Tayyip Erdogan ve takimi demokrasiyi arac olarak gördükleri ve kullanmaya kalktiklari icin bu demokrasi onlarin demokrasisidir halkin arzuladigi demokrasi degildir. saygilarla Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Demokrasi,özünde bir şablondur.Sadece içini doldurursunuz.Şablonu asla değiştiremezsiniz.Şablonun kendisi bir işletim sistemidir.Siz ona uymak zorundasınız.Meseleye ben böyle bakıyorum. Matematiksel oranın biraz daha yukarı çıkarılmasını arzuluyorum.Tıpkı geçer not oranının bazı derslerde %70 yada üzerinde belirlendiği gibi Mesela Anayasa değişikliğinin yapılabilmesi için %85 oy ile gelme şartının konulması gibi. Alıntı
Φ sedat sencan Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Demokrasi ideal bir model olarak tasarlanmıştır.Ütopya demiyeyim ama onun gibi bir şeydir.Önemli olan bu modele mümkün olduğunca ulaşmaktır.İnsanlar arasında çıkar farkları olduğu sürece tam bir demokrasi nasıl sağlanır? Alıntı
Φ alamet-i farika Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Walla marcusçum şekerim ben 30 yaşına geldim hala bişey anlamış değilim... Naçizane düşüncem şudur ki: Bence demokrasi bu alemin en büyük nalıncı keseridir. Her eline alan kendine yontar. Tartışmamıza yurt dışından katılan arkadaşlar için yukardaki cümlenin açıklaması şudur : 1.Yaşlıyım, 30'a geldim. 2.Bildiğim tek yönetim şekli monarşidir. 3.Oy vermem vereni de sevmem. Bu demokrasi denen nanenin belki ülkem dışındaki varyasyonları daha şirindir, hatta belki bazı bazı pratikte işleyenebileni bile vardır amma ben bu coğrafyadakinin pek hoş bişey olduğuna inanmıyorum, eğer demokrasi buysa ben abdullah gül'ün kral, deniz baykal'ın de soytarı olduğu, monarşik bi yönetim biçimini arzuluyorum, hatta mümkünse paşalardan birinin vezir-i azam olmasını ve rte.yi falakaya yatırıp bütün yorgun demokratların öcünü almasını,Cumhuriyet mitingine katılmış kişlerin tek tek tespit edilip taksim,ulus ve gündoğdu meydanlarında sallandırılmasını, sonradan bi daha yapıyolar mı bakılmasını istiyorum yüksek müsadenizle... Saygıdır hürmettir ki müst-e hakkınızdır... allah hepinize akıl fikir bana da nevresimlerimi yıkama gücü versin. amin... Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 müst-e hakımı aldım canım arkadaşım öyle deme ama demokrasi gün gelir hepimize lazım olur.. hemde sizin gibi genç güzel akıllı ve olabildiğince negatif seleksiyona uğramış birisine sen demokrasiyi daha iyi anlatabilir yada yorumlayabildin ama bugün havanda değilsin anlaşılan.. nazanım şekerim... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.