Φ katakuta Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Abdülbaki Gölpınarlı Ve sor senden önce peygamberlerimizden gönderdiklerimize: Rahmandan başka kulluk edilen mabutlar yarattık mı? (doğru? Ali Bulaç Meali Senden önce gönderdiğimiz elçilerimizden sor: Biz, Rahman (olan Allah)ın dışında tapılacak birtakım ilahlar kıldık mı (hiç)? (kaçamak tercüme) Diyanet İşleri Meali Senden önce gönderdiğimiz elçilerimizden sor; Biz, Rahman olan Allah'tan başka, kulluk edilecek tanrılar meşru kılmış mıyız?* (çarpıtmış) Diyanet Vakfı Meali Senden önce gönderdiğimiz elçilerimize (ümmetlerine) sor! Rahman'dan başka tapılacak tanrılar (edinin diye) emretmiş miyiz? * (çarpıtmış) Edip Yüksel Meali Senden önce gönderdiğimiz elçileri araştır: "Rahman'ın dışında tapılacak tanrılar kabul etmiş miyiz?" (çarpıtmış) Elmalılı Hamdi Yazır Ey Muhammed! Senden önce gönderdiğimiz peygamberlerimize de sor, biz Rahman olan Allah'tan başka kendisine ibadet edilecek ilâhlar yapmış mıyız? (doğru) Ömer Nasuhi Bilmen Ve muhakkak ki o, elbette senin için ve kavmin için pek büyük bir şereftir ve ileride sual olunacaksınızdır. Senden evvel resûllerimizden göndermiş olduğumuz zâtlara sor, biz o Rahmân'dan başka tapılacak ilâhlar yaptık mı? (doğru) Muhammed Esed [bırak başkasını da,] senden önce gönderdiğimiz elçilerimize sor, Rah-mân'dan başka tanrılara tapılmasına hiç izin vermiş miyiz? (çarpık) Suat Yıldırım 45 ? Senden önce gönderdiğimiz resullere sor bakalım:Biz, hiç Rahman'dan başka tapılacak tanrılar kabul etmiş miyiz? * (çarpık) Süleyman Ateş Meali Senden önce gönderdiğimiz elçilerimizden sor: Rahman'dan başka tapılacak tanrılar yapmış mıyız? (doğru) Şaban Piriş Meali Senden önce gönderdiğimiz peygamberlerimizden sor. Bakalım, Rahman?dan başka kulluk edilecek ilahlar var etmiş miyiz? (doğru) Ümit Şimşek Meali 45. Senden önce gönderdiğimiz peygamberlere sor: Biz Rahmân'dan başka tapılacak tanrılar göstermiş miyiz? (çarpık) Yaşar Nuri Öztürk 45 Senden önce gönderdiğimiz resullerimize sor: Rahman'dan başka ibadet edilecek tanrılar yapmış mıyız? (doğru) Bir çok meali bir arada verdimki mealcilerin kuran anlamları üzerinde nasıl keyfilik yaptıkları anlaşılsın diye.Söz konsu kelime ayette ''ceale'' var etmek ve yapmak anlamında. Kimis emir, kimisi meşru,kimisi gösterme diye açıkça anlamı çarpıtmışlar. Maksat ise, son derece düşük bir anlamı düzgün hale getirmek, ve allahın ilahlığına gölge düşürecek olan anlamı gözlerden uzak tutmak. Bu ayette ilk dikkat çeken cümle şu. Senden önce gönderdiğimiz resullere sor bakalım Muhammed sözde peygamber olduğu zaman ortada başka bir peygamber olmadığına göre,muhammed kimde gidip soracak,mezardaki cesetleremi? Gelelim ikinci cümleye Rahman'dan başka tapılacak tanrılar yapmış mıyız Burda konuşan allah olduğuna, göre rahmanı allah yapmış, onun dışında başka tapınılacak ilahlar yapmamış. Bu durumda rahman ve allah olarak iki tanrı ortaya çıkıyor. Biri allah diğeride allahın var ettiği rahman. Allah rahmanı ne zaman yapmış ? Allah kendisine şirk koşan insanları ebedi cehenneme atacağını söylerken bizzat kendisinin kendisine ortak bir tanrı yapması çelişkinin kendisi değilmidir ? Alıntı
Φ SON_AKINCI Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Çarpıtmalarınıza hayran kaldığımı belirtmek zorundayım, Soru 1:Neden bu ayetten önceki 2 sonraki 2 ayeti de buraya alıntı yapmadınız? Soru 2:ALLAH'ü Teala'nın 99 ismini biliyormusunuz? Soru 3:Rahman'ın anlamı nedir? Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Bismillahirrahmânirrahîm 1-FATİHA: 1 - Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. 2 - Hamd o âlemlerin Rabbi, 3 - O Rahmân ve Rahim, 4 - O, din gününün maliki Allah'ın. 5 - Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti ve ancak senden dileriz yardımı, inayeti. (Ya Rab!). 6 - Hidayet eyle bizi doğru yola, 7 - O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların ve o sapmışların yoluna değil. Muhammed sözde peygamber olduğu zaman ortada başka bir peygamber olmadığına göre,muhammed kimde gidip soracak,mezardaki cesetleremi? "önceki vahiylere bak ve kendi kendine sor".Muhammed (a.s.v.) Hak peygamberdir sözde inkarcılar istemeselerde böyledir. Resullerimizden, senden önce gönderdiklerimize sor..." Bundan maksat peygamberlerin icmaı ile Tevhide delil getirmedir. Ki bununla hem o icma haber verilmiş, hem desteklenmesi için araştırılması emredilmiştir. Yani haberin olsun ki peygamberlerin hepsi Allah'tan başka ilah olmadığı hususunda sözbirliği içindedirler. Hiçbirisi müşrikliği, putperestliği kabul etmemiştir. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Çarpıtmalarınıza hayran kaldığımı belirtmek zorundayım, Soru 1:Neden bu ayetten önceki 2 sonraki 2 ayeti de buraya alıntı yapmadınız? Soru 2:ALLAH'ü Teala'nın 99 ismini biliyormusunuz? Soru 3:Rahman'ın anlamı nedir? Neden alayım, zuhruf 45 arada kaynasın diyemi ? Alıntı
Φ SON_AKINCI Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Neden alayım, zuhruf 45 arada kaynasın diyemi ? 2.ve 3. sorularıma da cevap verirmiydiniz acaba?.... Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 2.ve 3. sorularıma da cevap verirmiydiniz acaba?.... Veremem. Sen polis ben tutuklumuyum ? SEn hangi soruya cevap verdin? Çarpıtmalarınıza hayran kaldığımı belirtmek zorundayım, Bu cevapmı ? Kendine gelince çarpıtma diye delilsiz mesnetsiz çamur at. Sonrada konuyu başka yönlere çekmek için habire alakasız sorular sor.Başka bir emrin varmı? Konu rahmanın kim olduğu değil.Nokta. Alıntı
Φ SON_AKINCI Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Sizden bu ayetten önceki ve sonraki 2 ayetide buraya koymanızı istedim ki,aslında ne anlatılmaya çalışıldığı daha iyi anlaşılabilsin diye,he bu doğru bir istek olmaz ki;konuyu nasıl ilgi,alakasız yerlere çekip milletin aklını rahat karıştıramam diye dimi dostum? Allah rahmanı ne zaman yapmış ? Allah kendisine şirk koşan insanları ebedi cehenneme atacağını söylerken bizzat kendisinin kendisine ortak bir tanrı yapması çelişkinin kendisi değilmidir ? Bu yüzden çarpıtmadan bahsediyorum,öylesine konu açıyorsunuz ki konularınız ilkokul çocuklarına hitap ediyor!....Bu yukarıda ki soruyuda siz sormuşsunuz,alttaki cevabıda siz vermişsiniz,bu ne perhiz bune lahana turşusu derlerya öyle bir şey.Gördünüz mü bende size uydum olayı edebiyata dökdüm!.... Veremem. Sen polis ben tutuklumuyum ? SEn hangi soruya cevap verdin?Bu cevapmı ? Kendine gelince çarpıtma diye delilsiz mesnetsiz çamur at. Sonrada konuyu başka yönlere çekmek için habire alakasız sorular sor.Başka bir emrin varmı? Konu rahmanın kim olduğu değil.Nokta. Çamur atmaktan bahsedene bakın hele?(Burada oluşumun tek nedeni sizin bu asıslsız konularınızdan dolayıdır) RAHMAN;ALLAH'ü Teala'nın 99 ismi celilesinden biridir sadece anlamını da bildiğinizden eminim,durum bu olduğuna göre ortada iki ilah varmış gibi anlatmaya çabalama gayretleriniz birilerine anlamsız gelebilir ama bana değil,siz diyorsunuz ki ben ***************** Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Sayın son akıncı, neden anlamak istemiyorsunuz? Ne diyor? Rahman'dan başka tapılacak tanrılar yapmış mıyız? Yazdığınız bütün yorumlar ve Allah'ın 99 ismi oluşu vs. sorulan bu soruya cevap değil. Rahman'dan başka tapılacak tanrılar yapmamış olanlar kim? Siz sevgili katakuta'nın sorduğu bu soruya, ama sadece bu soruya cevap verin. Evelemeye gevelemeye gerek yok sanırım. Alıntı
Φ SON_AKINCI Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Sayın son akıncı, neden anlamak istemiyorsunuz? Ne diyor? Rahman'dan başka tapılacak tanrılar yapmış mıyız? Yazdığınız bütün yorumlar ve Allah'ın 99 ismi oluşu vs. sorulan bu soruya cevap değil. Rahman'dan başka tapılacak tanrılar yapmamış olanlar kim? Siz sevgili katakuta'nın sorduğu bu soruya, ama sadece bu soruya cevap verin. Evelemeye gevelemeye gerek yok sanırım. Konuyu benim anlamadığımı iddia edende kim hele!... ********************* Yüce mevla söz konusu ayette zaten kendinden bahsediyor,Rahman'da ALLAH'ü Teala'nın 99 isminden biridir zaten,yani yüce mevla kendinden bir başka ismini kullanarak bahsediyor,tekrarlamama gerek varmı?Anlamışsınızdır zaten,soracağınız soruyuda tahmin edebiliyorum neden kendinden bahsederken ALLAH ismini kullanmıyor da Rahman ismini kullanıyor,burada Rahman'ın anlamını öğrenmeniz gerekiyor ki bildiğinizden eminim.. Diyeceğim o ki konu çok basitçe alıntı yapılmış. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Konuyu benim anlamadığımı iddia edende kim hele!... ********************* Yüce mevla söz konusu ayette zaten kendinden bahsediyor,Rahman'da ALLAH'ü Teala'nın 99 isminden biridir zaten,yani yüce mevla kendinden bir başka ismini kullanarak bahsediyor,tekrarlamama gerek varmı?Anlamışsınızdır zaten,soracağınız soruyuda tahmin edebiliyorum neden kendinden bahsederken ALLAH ismini kullanmıyor da Rahman ismini kullanıyor,burada Rahman'ın anlamını öğrenmeniz gerekiyor ki bildiğinizden eminim.. Diyeceğim o ki konu çok basitçe alıntı yapılmış. Sayin son akıncı, herkimse kendinden bahsederken 'biz'li mi konuşur? Bazılarının üç dört ismi oluyor, gene de bu bazılarının kendinden bahsederken bizli konuştuğuna şahit olmadım. Ama bu Allah, madem insanlar bana 99 isim vermişler, ben de bu isimlerden istifade edeyim deyip kullanmış olabilir, öyle değil mi! Ha bir de, bu isimlerin yabancı lisanla başka dinlerde olması da başka bir mesele... Alıntı
Φ SON_AKINCI Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Sayin son akıncı, herkimse kendinden bahsederken 'biz'li mi konuşur? Bazılarının üç dört ismi oluyor, gene de bu bazılarının kendinden bahsederken bizli konuştuğuna şahit olmadım. Ama bu Allah, madem insanlar bana 99 isim vermişler, ben de bu isimlerden istifade edeyim deyip kullanmış olabilir, öyle değil mi! Ha bir de, bu isimlerin yabancı lisanla başka dinlerde olması da başka bir mesele... *************************** Allah'ü Teala'nın 99 ismi şerifi insanlar tarafından ona verilmemiştir,Kuranı Kerim'de olan isimleridir.Türkçe olarak bir kaçını sıralıyayım,affeden,esirgeyen,her şeye gücü yeten,vs.gibi. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.