Misafir mtmtk5 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2007 slm mtmtk5 kardesım burda yapılan tek teorı yonlu ve tek taraflı bır sevgı teorısıdır.yanı cogu ateıst asık degıl,bır cogu sevgılı.bu yuzden hıc bırzaman senın dedıgın gıbı olaylar gorunmeyecek gozlerıne.cunku onlar ıcın allah kotu yapar,doga ıyı yapar. aslında bunu daha yeni yeni anlıyorum, yani bu insanlar iyi insanlar ama bir tek Allah'a inanmıyorlar öyle mi? yani iyi zaten doğal olan ama kötülükler hep Allah'tan geliyor. Peki zaten doğal olan ne demek? Allah tüm varlığın yaratıcısı ve herşeyin kaynağıdır. Allah hep iyinin yanındadır ve "yalnızca" kötüleri "yaptıklarının sonucu olarak" cehennemle cezalandıracaktır, yani iyi insanların cehennemden korkmasına zaten gerek yok ki... Bu ilginç bir durum Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2007 aslında bunu daha yeni yeni anlıyorum, yani bu insanlar iyi insanlar ama bir tek Allah'a inanmıyorlar öyle mi? yani iyi zaten doğal olan ama kötülükler hep Allah'tan geliyor. Peki zaten doğal olan ne demek? Allah tüm varlığın yaratıcısı ve herşeyin kaynağıdır. Allah hep iyinin yanındadır ve "yalnızca" kötüleri "yaptıklarının sonucu olarak" cehennemle cezalandıracaktır, yani iyi insanların cehennemden korkmasına zaten gerek yok ki... Bu ilginç bir durum Ateistlerin sanal bir varlığa atfettikleri hiç bir şey yoktur... Olsa olsa, o sanal varlığı ortaya atan kişiye atıfta bulunulunur... Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Ateistlerin sanal bir varlığa atfettikleri hiç bir şey yoktur... Olsa olsa, o sanal varlığı ortaya atan kişiye atıfta bulunulunur... oyle soyluyorsunuz ama sayın yamyam en azından bu forumda yazılanlara bır goz atsanız nasıl olur?sanırım savundugunuz fıkrınız yazılanlar ıcın tutmuyor.bılgınıze. bıde sayın mtmtk5 ıle yapmıs oldugunuz soylesınızı okudum ıstersenız bu konuda konusa bılırız. ama bır yere varmak ıcın degıl bır gercegı aydınlatmak ıcın bu konu benım ılgı alanım ıcıne gırıyor.ve yazılarınızı baya bır okudum pekte yabana atılacak yazılar degıl hanı. saygılar Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 bıde sayın mtmtk5 ıle yapmıs oldugunuz soylesınızı okudum ıstersenız bu konuda konusa bılırız. ama bır yere varmak ıcın degıl bır gercegı aydınlatmak ıcın bu konu benım ılgı alanım ıcıne gırıyor. Hay hay... Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 Hay hay... tesekkur edıyorum sayın yam yam kesınlıkle herseyden uzak bır konusma olmasını temennı edıyorum sadece konumuzun ıcıne kuran dahıl olsun bır olgu uzerınden konusmak ıkımızede faydalı olur en azından zan etmıs olmayız ben ılk soruyu soruyorum musadenızle. sence dunya nedır? dunya hayatı nasıl olmalı ve dunya dedıgımız sey nasıl yasanmalı? butun duygulardan arınarak cevap vermenızı ıctenlıkle beklıyorum. saygılar... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2007 tesekkur edıyorum sayın yam yam kesınlıkle herseyden uzak bır konusma olmasını temennı edıyorum sadece konumuzun ıcıne kuran dahıl olsun bır olgu uzerınden konusmak ıkımızede faydalı olur en azından zan etmıs olmayız ben ılk soruyu soruyorum musadenızle. sence dunya nedır? Dünya, Samanyolu Galaksisi'nin sarmal kollarından birinde yer alan Güneş Sistemi gezegenlerinden biridir. Yaklaşık 4,5 milyar yıl yaşındadır ve 3,5 milyar yıl önce mikro organizma düzeyinde başlayan canlılık özellikle 500 milyon yıl önceki kambriyen patlamasından sonra yüksek düzeyde çeşitlilik göstermiştir. Son 200 yıldır da bu çeşitlilik ve doğal yaşam "insan" denen bir canlı türü tarafından tehdit altındadır... dunya hayatı nasıl olmalı ve dunya dedıgımız sey nasıl yasanmalı? Bu sorularınıza yanıt verebilmem için soruları biraz daha açmanız gerekiyor... Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2007 Bu sorularınıza yanıt verebilmem için soruları biraz daha açmanız gerekiyor... benım fıkrımce dunya ıkı turludur bır gorunen bırde hıssedılen (soyut ve somut), ben bunu sormak ıstemıstım. yalnız sezılen dedıgım dunya dınsel veya ogretısel degıl tabıkı! dusundugum sukı dunya bızımle dogar ve gene bızımle yok olur.kendı bakıs acımızla veya evrensel bakıs acısıyla dunya nasıl yasanması gereken bır yer?ıyılık ve kotuluk dedıgımız bır olguyu nasıl bır kararla yerıne getıre bılırız?buna bızı zorlayan sebep nedır?butun sebeplerın dısında veya ıcınde bu karar ne denlı nıhaı olcudedır?sonuca ulasmak sen, ben ve bız olarak nasıl bır duzeydedır? ama bu sorgu ıyı ve kotunun otesınde degıl sadece, dogruyuda degıl, gercegıde ıcıne almalıdır. bıde ıstersen bu konusmayı ucuncu bır sahsın etkenı olmadan bır baslık altında devam ettırebılırmıyız? saygılar Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2007 benım fıkrımce dunya ıkı turludur bır gorunen bırde hıssedılen (soyut ve somut), ben bunu sormak ıstemıstım. yalnız sezılen dedıgım dunya dınsel veya ogretısel degıl tabıkı! dusundugum sukı dunya bızımle dogar ve gene bızımle yok olur.kendı bakıs acımızla veya evrensel bakıs acısıyla dunya nasıl yasanması gereken bır yer?ıyılık ve kotuluk dedıgımız bır olguyu nasıl bır kararla yerıne getıre bılırız?buna bızı zorlayan sebep nedır?butun sebeplerın dısında veya ıcınde bu karar ne denlı nıhaı olcudedır?sonuca ulasmak sen, ben ve bız olarak nasıl bır duzeydedır? ama bu sorgu ıyı ve kotunun otesınde degıl sadece, dogruyuda degıl, gercegıde ıcıne almalıdır. bıde ıstersen bu konusmayı ucuncu bır sahsın etkenı olmadan bır baslık altında devam ettırebılırmıyız? saygılar Somut dünya tamam da, soyut dünyadan benim anlayacağım sezgisel bir dünya değil de, fiziki dünyanın dışında insanın kendi düşünsel çerçevesidir. Yani içinde yaşadığı dünya ile içinde yaşamak istediği dünya... İşte insanlar arasındaki çatışmalar da burada başlıyor... Herkesin içinde yaşamayı istediği dünya farklı.. Kimi dini otoritenin baskın olduğu bir dünyada yaşamak istiyor, kimi komunizm çatısı altında.. Kimi kendi devletinin hakim olduğu bir dünya istiyor, kimi de devletin olmadığı anarşist bir dünya... Hepsi de kendi dünyalarının en iyisi olacağını iddia ediyor... Ama işte burada çok sevdiğim bir söz geliyor aklıma : "Gençlikte dünyayı, yaşlılıkta gençliği düzeltmeye uğraşırız." İyi ve kötü kavramı herkes için farklılık gösterebiliyor... "Neden iyi olmalıyız?" diye sorulacak bir sorunun cevabı da öyle... Bir teist için cennetin anahtadır iyi olmak, bir ateist içinse sosyal bir canlı olmanın gerekliliği... Ama biz daha iyi ya da kötünün ne olduğu konusunda bir mutabakat sağlayabilmiş değiliz... Sanırım bunu sağlamak da pek mümkün değil.. Bunun için şartlanmışlıklardan, dogmalardan, önyargılardan kurtulmak gerekiyor. Dünya ve dünya hayatına ilişkin görüşlerin, insana doğduğu andan itibaren bir kıyafet gibi giydirilmemesi gerekiyor... Ancak ne olursa olsun, "senin doğruların/benim doğrularım" her zaman olacaktır... Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2007 Somut dünya tamam da, soyut dünyadan benim anlayacağım sezgisel bir dünya değil de, fiziki dünyanın dışında insanın kendi düşünsel çerçevesidir. Yani içinde yaşadığı dünya ile içinde yaşamak istediği dünya... İşte insanlar arasındaki çatışmalar da burada başlıyor... Herkesin içinde yaşamayı istediği dünya farklı.. Kimi dini otoritenin baskın olduğu bir dünyada yaşamak istiyor, kimi komunizm çatısı altında.. Kimi kendi devletinin hakim olduğu bir dünya istiyor, kimi de devletin olmadığı anarşist bir dünya... Hepsi de kendi dünyalarının en iyisi olacağını iddia ediyor... bızı bunlara ıten butun kosullar nelerdır?bır fıkır dogarken karsıtı dogmak zorunda degılmıdır? Alıntı
Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2007 neden bir insan kötü birey yapmak ister? ve ayrıca cennet ve cehennem iyilerle kötüleri ayırmak içindir iyi insanla kötü insan bir olur mu? çok basit Peki Allah insanlar iyi insan olsunlar diye dinler göndermiş böyle inanılıyor değilmi? peki neden gönderdiği dinleri korumamış ve tek olduğu halde insanlar bir dine bağlı olsalarda kötü olabilmişler? hatta pek çoğu kendi dininin tek doğru olduğuna o kadar inanmış o kadar eminki ötekini öldürmekte bir sakınca görmüyor. peki düşünemiyorlarmı inandıkları Allah ötekilerinde Allah'ı değilmi? bazı insanlar dinlerinde neden bu kadar fanatik oluyorlar? Allah'a inanıyor, herşeyi onun kontrol ettiğine inanıyor, hiçbirşeyin onun iradesi dışında gelişeceğine inanmıyor ama diğerleri üzerinde kendi inancını tehlikeli bir silaha dönüştürebiliyor. sokakta o kadar çok insan vardır ki herhangi birini hedef gösterin ve din düşmanı deyin anında linç ederler. hemde Allah'ın gücü herşeye yeterken. bu çelişki değilde nedir ya neye inandıklarını bilmiyorlar ya bütün yaptıkları için çıkar yani ödül alacaklarını sanıyorlar. Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2007 Peki Allah insanlar iyi insan olsunlar diye dinler göndermiş böyle inanılıyor değilmi? peki neden gönderdiği dinleri korumamış ve tek olduğu halde insanlar bir dine bağlı olsalarda kötü olabilmişler? hatta pek çoğu kendi dininin tek doğru olduğuna o kadar inanmış o kadar eminki ötekini öldürmekte bir sakınca görmüyor. peki düşünemiyorlarmı inandıkları Allah ötekilerinde Allah'ı değilmi? bazı insanlar dinlerinde neden bu kadar fanatik oluyorlar? Allah'a inanıyor, herşeyi onun kontrol ettiğine inanıyor, hiçbirşeyin onun iradesi dışında gelişeceğine inanmıyor ama diğerleri üzerinde kendi inancını tehlikeli bir silaha dönüştürebiliyor. sokakta o kadar çok insan vardır ki herhangi birini hedef gösterin ve din düşmanı deyin anında linç ederler. hemde Allah'ın gücü herşeye yeterken. bu çelişki değilde nedir ya neye inandıklarını bilmiyorlar ya bütün yaptıkları için çıkar yani ödül alacaklarını sanıyorlar. burda soyledıklerınızın bır cogu, bılgı eksıklıgınden kaynaklanıyor.ama sız bır dını veya gorusu bırkac kısıye gore degıl ,kendınıze gore yasarsanız bu tarz celıskılerınız ortadan kalkacaktır. su sozde sıze bunu daha ıyı anlatır ınsallah ''senın dının sana benım dınım bana'' annenızı nasıl sevıyorsanız sız olarak veya sevgılınızı ,olaylarada boyle yaklasınız celıskılerınız ınanınkı ortadan kalkacaktır. saygılar Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2007 bızı bunlara ıten butun kosullar nelerdır?bır fıkır dogarken karsıtı dogmak zorunda degılmıdır? Biraz daha açar mısınız konuyu? Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2007 Biraz daha açar mısınız konuyu? tabıkı sayın yamyam ama tam olarak sız nasıl bırsey anladınız bende ona gore acsam mahzuru yoksa. Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2007 slm arkadaşlar ateizmin bir tanrısı oldugu mantık olarak kesin bir yargı artık.nedenını soyle acıklayacagım.ateistler hep tanrının gercek olmadıgını maddenın gercek oldugunu savunur.ama burda dıkkatımı ceken bır nokta var tabıkı ateıstler arkadaslar tanrı yok derken tanrının yerıne maddeyı one suruyorlar buda onları tanrı ınancından alınıp madde ınancına burunduruyor.yanı tanrıyla maddeyı yer degıstırıyorlar sadece ufak bır ısım degısıklıgı tanrı demıyorlarda madde dıyorlar.ama ateıst dusunce tanrıyı olmadıgı ıcın savunmazmı?tanrı yoktur demezmı?ona karsılık maddeyı one surmezmı?buda tanrıyı dogrudan farklı bır boyuta cekmezmı?yanı ateıstler tanrı dıye bır sey yok ama onun yerıne madde var demezlermı?buda gene tanrıyı gorunur kılmazmı buda putperest ınancıyla ortusmezmı?yanı ateıst arkadaslar ısımlerın yerlerını degıstırmısler.tanrı yok madde var onun ıcın tanrıya bundan sonra madde dıyelım anlamı cıkmazmı.buda putperest ınancına goturmezmı ateızmı putperestlerde maddeye ınanmazlarmıydı tapmazlarmıydı? yanı ateısm aslında bugunlerde maddeye yanı puta tapmaya baslamıs durumda.putperestlerle aynı kaderı yasamaya donduruldu ve putperest ınanclarını batıl sekılde yorumlayıp bu yozlasmıs ve m.ö. curutulmus ınanc sıstemını modernıze edıp tanrıya yok dedıler. hıc bır amaca hıtap etmeyen bılımı bu yonde kullanarak dınlerın bılımlere hıc bırsekılde haram helal dıye bır kavram getırmedıgı bılım arastırmalarını tanrıya karsı dınlere karsı kullanarak hepsını yok saydılar.bunuda putperestlıgın modernıze olmus seklıyle ateızm farklı bır boyuta cekılerek aslından uzaklastırılarak tanrıya savas bıcımıne donusmustur.ama ınce bır nokta hesaptan kacırılmıs bır durumda putperestlıge cehalet dedıler sonra putperestlıgı dallarıyla bırlıkte bılıme yonlendırdıler ve ınanc sıstemlerı maddeye ınanc ve ıbadete dondu.yanı ufacık bır ısım degısıklıgıne dondurulduler.ateızmaralarında hıc bır fark yoktu cunku putperest ınancı puta yanı maddeyetapıyordu.sımdı ateızm denılen aslından saptırılmıs bır fıkır sıstemı putperest bır netıceye donduruldu ve maddeye platonık bır sekılde sempatıyle ıcten ıce tapmaya basladı.tanrıyla maddeyı yer degıstırdıler.buda put perest ınsanların yaptıgı tanrı bu putun ıcınde ınancına dondu.putperestlerde tanrıyı puta dondurmuslerdı yanı maddeye bugun baktıgımızda ateızm bır putperest ınancına dondurulmustur.putperestler donemınde tanrıyınasıl puta yanı maddeye donusturup taptıysa bugun ateızm butun hıs ve sezgılerı ,duyguları,duyumları ve algıları tekrar maddeye cevırmıstır.bılındıgı uzere modern bılım maddeyı olusturan atomları bızzat acıklamıstır.ve atomlarında bır ozu oldugunu soylemısdır. sadece ıkı ısım yer degıstırmıstır ateısm tanrıya madde dıyor maddeye bılımsel olarak tapıyor.yanı burdan su soru cıkıyor ateıst arkdaslara.arkanızı dondugunuz anda maddeye,madde sızın ıcın yoktur algılanmayan sey duyumsanamaz duygusal bır ıletısım kurulamaz arkanızı dondugunuz anda butun ınancınızın temel noktası olan madde arkanızda yıkılıp onunuzdekı bır baska nesne ustunde tekrar hayat buluyormu?ozaman arkanızdakı kaybolan sey nedır?bır baskası bunu nasıl algılar sızınle aynı algı sevıyesındemı algılar?ozaman uzayın bosluguna baktıgınızda farz edelımkı sırtınızı dunyaya dondunuz ve saf bır bosluga bakıyorsunuz neyı yargılardınız nasıl ınancınızı savunurdunuz? ama yalnız tanrı fıkrı kesınlıkle soyle anlasılmıs ateısm ınncındakı arkadaslarca.'kendıne bır armonı yaratıp,onun eslıgınde dans etmek seklınde 'buda her kafada bır tanrı fıkrıdır!'buda madde ınancı ve madde algısıdır her canlı farklı algılama ıcındedır.kesınlıkle yanlıstırher bılınc ancak tanrısal bır yolda tanrısallasır ve hakıkatı anlar.hatta tanrılasır. ama bu edınılmez ve tapınılmaz bır tanrılsallasmadır saygılar hep dolasıyorum forumda bu konu takılıyor gozume gercekten ateızm putperestlıktır Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.