Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 the ShawShank Redemption - Esaretin Bedeli Korktukça Tutsak, Umut Ettikçe Özgürsünüz... İzlediğim filmler içersinde, karekteri ile kendimi hakiktan içime sinerek özdeşleştirdiğimi hissettiğim, beni en çok etkileyen filmdir "Esaretin Bedeli"... Beni daha afişi ile etkilemişti; "Fear Can Hold You Prisoner, Hope Can Set You Free..." "Korktukça Tutsak, Umut Ettikçe Özgürsün..." Filmi kaç kere izlediğim hiç hatırlamıyorum... Andy Dufreyn bir bankacıdır. Karısını çok seviyor ancak sevgisini göstermeyi beceremiyor. Bunun nedeni ise içine kapanık ruh hali... Karısı tarafında bir golfçü ile aldatıldığın öğrendiğinde çılgına dönüyor ve onları en azından korkutmak istiyor... Sadece korkutmak... En azından onu anlamaları için... Neyse... Filmi anlatıpta izlemeyenler için ziyan etmek istemiyorum Ama izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum... İçersinde insana bir şeyler katan o kadar güzel replikler var ki, inanamazsınız... Baş rollerde "Tim Robbins" ve "Morgan Freeman" oynuyor. Yönetmeni "Frank Darabont". Fimden en unutmadığım şeylerden birisi de şudur: Hapishane Müdürü her mahkuma "İncil" dağıttırıyor ve diyor ki "Kurtuluş bunun içinde..." Sonra Andy Dufreyn'in koğuşunu basıp aynı şeyi ona da söylüyor ve Andy Dufreyn'de bunu tasdikliyor. Sıradan bir İncil reklamı gibi duruyor... Ama filmin sonunda işin aslını öğreniyorsunuz, ki çarpıcı bir şekilde... Bu şekildeki kurgulara bayılıyorum... Filmde çok güzel Psikolojik çıkarımlar var... Aslına bakarsanı anlatmamak için kendimi zor tutuyorum ama yine de anlatmayacağım... Mutlaka izleyin... Alıntı
Φ Su DaMLaSı Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Morgan Freeman'a bu filmde hayran olmuştum. Bi film arşivi oluştursaydım, şüphesiz ilk sıralarda "Esaretin Bedeli" olurdu. Aklınızın içtiği berrak bi su gibi gidiyor film. Replikler oldukça anlamlı ve abartısız. Tim Robins'in canlandırdığı Andry'nin hapishanede hayatı ele alışı çok farklı çok zengin ve çok önemli. En çok hoşuma giden bölüm Andry'in tüm hapishaneye taş plak dinlettiği sahne. Oradaki huzur dolu tebessümü ve o müzikte kayboluşu, tebessümle hatırladığım bi an. İzlenmeli, muhakkak izlenmeli Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Bu filmle ilgili topici ben açmayı düşünüyordum,Tengeriin beni geçti... Bir sinema klasiğidir esaretin bedeli tüm zamanların en güzel filmlerinden biridir..... Suçsuz yere hapse düşen ve gerçekte bir hapishaneyi olması gibi bir hale sokan ve asla pes etmeyen bir adamın ve hapiste tanıştığı dostunun hikayesi.. İzleyipte etkisinde kalmayan kişi yoktur,bir suç yuvasını yaşanılır bir hale getirmeyi başaran ama içindeki özgürlük sevdasından asla vazgeçmeyen kaçmayı planlarken bile içerdeki yarım kalan işlerini tamamlayan...... En azılı katilleri bile eğiten hapishanelerin asıl görevini yüzümüze çarpan bir film.. Beni filmde en çok etkileyen kısım kütüphaneci yaşlı adamın suçunu tamamlayıp çıktıktan sonraki yaşadığı bunalımdı. Mutlaka izlenmesi gereken filmlerin en başında Esaretin Bedeli.... İzledikten sonra arkadaşlığın ne kadar büyük fedakarlıklar gerektirdiğini göreceksiniz ve kendinizle mutlaka yüzleşeceksiniz.. Not:Aklıma gelmişken Tengeriin birde kelebekle ilgi topic açalım bu iki film nedense bana hep birbirini çağrıştırıyor.. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Ya "En Güzel Film" demek bile bence biraz yavan kalır. Hapishanedeki tüm mahkumların kişilikleri tutarlı bir şekilde işlenmiş. Birbirleri ile ilişkileri... Mesela BaşGardiyan'ın tutuklanırken ağlamış olması... O kişilikte bir kimsenin psikolojisini düşünürseniz, kuvvetle muhtemel... Ya da Müdür'ün intihar etmesi, tam da kişiliğine yakışan bir eylem. Red'in "Brooks"a bakarak kendisini de onun gibi o duvarlarla özdeşleştiren kişiliği... O kadar ki aynen Brooks gibi "Oraya Ait" oluyor sonunda... Ve bu aidiyeti bozan da Andy oluyor. Hatırlarsan ne diyordu Red? Umut etmenin kötü olduğundan bahsediyordu... Andy'nin verdiği cevap neydi? "Brooks gibi mi olayım!" Orada Red bir tepki ile masadan kalkıyor. Gerçeği görüyor çünkü; "İnsan özgür kılan şey Umut'tur..." Film izlediğim en anlamlı ve tutarlı Psikolojik çıkarımlara sahip. Her sahnesini anlatabilirim... Hem de tadını çıkara çıkara... Ama izleyenler anlatsınlar... Sayın Suheda; Bu konuy ben açtım, diğerini açmak senin hakkın Alıntı
Φ cozunurluk Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2007 Ya Tengeriin senin yorumlarına bayıldım ya. harikasın. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Bu film, benim mesleğim itibariyle, hep çok sevdiğim, gurur duyduğum, mesleki ideolojimi dayandırdığım filmdir. Çok seviyorum bu filmi Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 Ya Tengeriin senin yorumlarına bayıldım ya. harikasın. Teşekkürler Sayın Çözünürlük... Bu film, benim mesleğim itibariyle, hep çok sevdiğim, gurur duyduğum, mesleki ideolojimi dayandırdığım filmdir. Çok seviyorum bu filmi Gardiyan mısınız Sayın Gloria? :D Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 Tek kelime ile muhteşem bir film.... Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2007 Teşekkürler Sayın Çözünürlük...Gardiyan mısınız Sayın Gloria? :D kütüphaneciyim Sayın Tengerin Boşig... Film boyunca Andy Duyfren, hapishaneye bir kütüphane kurmak için çalışır ya hatırlarsınız, işte bu sebeptendir ki üniversitede bir hocamız, bize bu filmi mutlaka izlememizi önermişti. Ben de izledim, izledim ve film boyunca bu çabaya hayran oldum. Bıkmadan usanmadan istenen kitaplar, yazılan mektuplar, umut, ve sonunda gelen kitaplarla birlikte duyulan mutluluk... Biliyorum ki izlemeyen meslektaşım yok denecek kadar azdır ama o yok denecek kadar az olanlar da bir gün izleyecekler nasılsa Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2007 kütüphaneciyim Sayın Tengerin Boşig... Film boyunca Andy Duyfren, hapishaneye bir kütüphane kurmak için çalışır ya hatırlarsınız, işte bu sebeptendir ki üniversitede bir hocamız, bize bu filmi mutlaka izlememizi önermişti. Ben de izledim, izledim ve film boyunca bu çabaya hayran oldum. Bıkmadan usanmadan istenen kitaplar, yazılan mektuplar, umut, ve sonunda gelen kitaplarla birlikte duyulan mutluluk... Biliyorum ki izlemeyen meslektaşım yok denecek kadar azdır ama o yok denecek kadar az olanlar da bir gün izleyecekler nasılsa Demek kütüphanecisiniz hı? Aslında o da gardiyanlık sayılır be, Millete devamlı "Sus" "Sessiz Olun" demek falan... Yok yok kızmayın Sayın Gloria, ne olur... Şaka yapıyorum. Kütüphanecilik ile Öğretmenliği hep aynı görmüşümdür. Kütüphanecilere küçükken hep "Öğretmenim" derdim. Şimdi "Hocam" diyorum. Bende öğretmen adayıyım, ikiside kutsal... Andy'nin o inadı beni inanılmaz etkilemişti doğrusu. Bir tek o konuda değil, her konuda çok inatçıydı. Nasıl bir ruh hali ise, umudunu hiç yitirmeyen bir kişiliği vardı. Ve inatçılığı bundandı... Nasılsa bir şeyler yapabileceğini biliyordu... Ama size şunu söyleyeyim; Bu filmde "Andy Dufreyn" rolünü "Tim Robbins"ten başkası oynasaydı, bu kadar zevk almadım. Düşünsenize; O tavanını ziftledikleri binada arkadaşlarına bira içirmenin huzurunu yaşarken verdiği tebessümü hangi oyuncu verebilirdi ki? Ya da o gardiyan onu aşağı sarkıttığında, o mahkumiyet altındaki soğukkanlılığı kim verebilirdi? Gardiyan onu sarkıtıyor, Andy "Mahkum" olduğu için çaresiz ve yüzünden bu okunuyor... Ama yine de soğukkanlı... Azıcıkta bir korku var... Tim Robbins'e hayramın... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2007 Benim izlediğim en iyi hapisten kaçış filmi "Esaretin Bedeli" olarak gösterilen "Shawshank Redemption" Tim Robbins oynamıştı. Çok zekice ve psikolojik bir kurgusu var. Son ana kadar gerilim sürüyor ve umudun bittiğini sandığınız anda umut kurtuluşa dönüşüyor. Hapisten kaçış filmi sözkonusuysa benim başyapıtım bu... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.