Zıplanacak içerik

Suudi Arabistan'ın Fiyat Kesintileri Petrol Piyasalarında Şok Dalgaları Yaratıyor - İşte Nedeni

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Suudi Arabistan'ın Fiyat Kesintileri Petrol Piyasalarında Şok Dalgaları Yaratıyor - İşte Nedeni

Suudi Arabistan, OPEC+'nın üretim artışlarını daha da geciktirmesinin ardından Asyalı alıcılar için petrol fiyatlarını beklenenden daha fazla düşürdü. Bu, piyasadaki kalıcı zayıflığın altını çiziyor.

oil-500711.jpg

Pazar günü yayınlanan fiyatlandırma belgelerine göre, devlete ait petrol devi Suudi Aramco, amiral gemisi Arab Light ham petrol sınıfını Ocak ayında bölgesel kıyaslamaya göre varil başına 0,90 dolar primle Asya'ya satmayı planlıyor.

Bu, Aralık ayı için belirlenen 1,70 dolarlık primden önemli bir düşüşü işaret ediyor. Tüccarlar ve rafineriler arasında yapılan anketlere göre, endüstri analistleri 1,00 dolara daha mütevazı bir düşüş öngörmüştü.

Aramco ayrıca Kuzeybatı Avrupa ve Akdeniz'deki alıcılar için fiyatları düşürürken, Kuzey Amerikalı müşteriler için oranları sabit tuttu.

Londra'nın kıyaslama petrol fiyatları, esas olarak Çin'in talep büyümesinin yavaşlamasıyla birlikte, 2024'te küresel arz fazlası endişeleriyle körüklenerek bu yıl aşağı yönlü bir eğilim gösterdi.

Brent ham petrolü, tüccarların daha önce fiyatlandırdığı risk primi nedeniyle şu anda dar bir aralıkta işlem görüyor ve bu da İsrail ile Lübnan'daki Hizbullah arasındaki ateşkesi büyük ölçüde ortadan kaldırıyor.

Suudi Arabistan ve Rusya liderliğindeki OPEC+, daha önceki iki kesintinin ardından Ocak ayı başında planlanan üretim artışını üç ay daha ertelemeyi kabul etti. Grup şimdi zor bir kararla karşı karşıya: Üretim kesintilerini 2025'e kadar uzatmak veya yaklaşan aşırı arz endişeleri nedeniyle fiyat çöküşü riskiyle karşı karşıya kalmak.

Kaynak: ViewusGlobal

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.