Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Shrek Üç (2007) İnsanlar sana kötü bir dev gibi davransada, bu öyle olmanı gerektirmez

Daha bugün gittim filme...

Koskoca salonda tek başımaydım...

Ama öyle daha rahattı izlemek, istediğim gibi uzandım...

Filmde Kurağa Kral Harol ölüm döşeğinde ve Shrekten tahta geçmesini istiyor.

Shrek ise, onu "Shrek" yapan bataklığının özlemi ile yanıp tutuşuyor.

Bir yanda bu özlem,

Bir yanda Kral olma ve ülke yönetme korkusu,

Bir yanda da Fiona'nın hamileliği...

Rüyalarını alt üst ediyor...

Ama öyle bir sahne var ki,

Kötü diye bildiğimiz o kötü masal karakterlerinden "Babalığı" öğreniyor...

O korktuğu bebeği benimseyiveriyor...

Tabi kötü kahramanları örgütleyen ve darbe yapmak isteyen,

Peri Anne'nin oğlu Yakışıklı Prens ortaya çıkıyor ve tahtta hak iddia ediyor...

Shrek ise ya kıral olcaktır,

Ya da diğer varis olan Fiona'nın kuzenini ulup getirip

Tahta oturtacaktır...

Ve bu ikisinden birisini seçer...

Film hoş açıkçası...

İlk iki film kadar espri yok ama

Kedinin o inanılmaz bakışlarını,

Eşeğin ve Shrek'in çocuklarını görmek için izlenmeye değer...

Gönderi tarihi:

Eskiden animasyonları hiç sevmezdim, niye bilmiyorum :unsure: ama birgün Shrek 1 i seyrettim ve o gün bugundür seyretmediğim animasyon neredeyse kalmadı, tabii itiraf etmek gerekir ki meslegim de bunda cok etkili oldu, insan bir ilkokul kütüphanecisi olunca zaten ister istemez animasyonları takip etmek ve dermesine katmak zorunda ki ben bunu büyükkkk bir zevkle yapıyorum :D Shrek serisinin her birini ayrı ayrı cok seviyorum, masal gibi, inanılmaz şeker :hug:

Shrek 3 ü üç hafta once tatil için gittiğim Gökova-Akyaka'da bir açık hava sinemasında seyrettim. Mekan inanılmaz güzeldi.. Ben Shrek'i çimenlerin üzerine atılmış yumuşacık minderlere gömülerek izledim çok eglendim, çok güldüm... Gözümü azıcık filmden ayırabilseydim, gökyüzündeki yıldızları da izleyecektim ama olmadı :stuart: Shrek 3 ile ilgili eleştirileri okumuştum, ilk ikisi kadar güzel olmadığını söylemişlerdi, benim şahsi düşüncem, bunu söyleyenlerin halt ettikleri yönünde :sweatingbullets:

Filmin en çok güldüğüm sahnesi üç küçük domuzcuk, pinokyo ve kurt'un, Fiona ve prensesleri, Yakışıklı'dan korumak için, hiçbirşey yokmuş gibi gayet soğukkanlı bir şekilde oturup çaylarını yudumladıkları sahneydi ki, tavırlarına ve oyunculuk yeteneklerine :P hayran kaldım :w00t: Pinokyo o sahnede yalan söylemeyeceğim diye resmen kendini paraladı... Ama Yakışıklı'nın zekaya da hayran kaldım, gerçekleri öğrenmek için Pinokyo'yu konuşturmaya çalışması zekiceydi :devil:

Bence filmdeki en iyi kostüm de Büyücüye aitti... Çok çok şekerdi...

En etkileyici sahne ise Pamuk Prenses'in şarkılarıyla bütün hayvanları etrafına toplayıp, bir anda şarkının ve ses tonunun değişmesi üzerine etrafındaki hayvanların tamamını yürüyen ağaçların üzerine saldırttığı sahne idi... Bunun öncesinde Görevimiz Tehlike'nin sountracki eşliğinde prenseslerin birer prensesten vamp ve tehlikeli kadınlara dönüşme anı ise etkileyicilik ve karizmatik açısından değerlendirildiğinde 10 numarayı bence kesin hakediyordu B)

Film boyunca tekrar tekrar kullanıldığı halde sıkmayan en iyi esprisi ise Uyuyan Güzel'in her fırsatta uyuması idi ki bilmem siz bu konuda ne düşünüyorsunuz :rolleyes:

Gönderi tarihi:

Shrek üç hala vizyondamı?epey bir olmuştu izleyeli animasyon filmleri vizyona girince yeğenleri toplayıp getiriyorum aslında kendim için gidiyorum çaktırmayın hem çocuklar hem ben mutlu bir şekilde sinemadan çıkıyoruz ;)

Bu son seride benim en çok güldüğüm sahne kurbağa kralın ölüm döşeğinde ki sahne ve yakışıklı prensin tiyatro sahnesinde Shrek'i öldürme planından önceki şarkı söylediği kısımdı o kadar çirkin bir sesi varkı bomba espiri Shrekten geliyor"önce öldür sonra şarkı söyle"kopmuştum....

Baba olmanın getireceği sorumluluğa hazır olmayan Shrek ve aptal güzellerin aslında pekte aptal olmadığı... Masalların iyi ve kötü kahramanlarının hikayesi ,finalde kral adayı genç asi Prens Artie'nin kötü karakterleri etkileyen müthiş sözleri....

Daha öncede söyledim son seride eşek M.Ali Erbil tarafından seslendirilmeyişi ciddi bir eksiklik yada ilk iki seride onunla bütünleştirdiğim içinmi yadırgadım bilemiyorum ama ciddi bir hayal kırıklığı idi yaşadığım...

Çünkü benim en çok sevdiğim karakter eşek kırdığın bir potun üzerine o dişleri çakıp sırıtması yokmu??

Gönderi tarihi:
  • Yazar
Film boyunca tekrar tekrar kullanıldığı halde sıkmayan en iyi esprisi ise Uyuyan Güzel'in her fırsatta uyuması idi ki bilmem siz bu konuda ne düşünüyorsunuz :rolleyes:

En komiği şeydi ya;

Hani bunlar zindandayken Rapunzel "Haydi kızar!" deyip göreve çağırıyor ya hepsini?

Hepsi geçip kenarı oturuyor...

"Haydi kızlar! derken de bunu kastediyor zaten,

Çünkü en iyi yapabildikleri şey "Kurtarılmayı Beklemek" :)

Orada öldüm gülmekten...

Gönderi tarihi:

Mehmet Ali Erbil yokluğu benimde filmden aldığım zevki yarıya indirdi.

Belki ilk filmden itibaren aynı kişi seslendirseydi pek fark yaratmazdı ama. Biz demekki eşeği Erbil'le özdeşleştirdik. Seslendirmeyi o yapmayınca yadırgadık alışamadık.

Gönderi tarihi:
Mehmet Ali Erbil yokluğu benimde filmden aldığım zevki yarıya indirdi.

Belki ilk filmden itibaren aynı kişi seslendirseydi pek fark yaratmazdı ama. Biz demekki eşeği Erbil'le özdeşleştirdik. Seslendirmeyi o yapmayınca yadırgadık alışamadık.

Filmi henüz izlemedim :( ama Eşeği seslendirenin Erbil olmamasına üzüldüm..Bi dizide bile bi karakteri seslendiren kişi sonradan değiştiğinde eski tadı almaz oluyor insan..nedense bi türlü beğenmiyoruz yeni sesi..Bu da öyle olmuştur heralde ki Erbil bu işi gerçekten çok iyi yapıyordu..

Gönderi tarihi:

En komiği şeydi ya;

Hani bunlar zindandayken Rapunzel "Haydi kızar!" deyip göreve çağırıyor ya hepsini?

Hepsi geçip kenarı oturuyor...

"Haydi kızlar! derken de bunu kastediyor zaten,

Çünkü en iyi yapabildikleri şey "Kurtarılmayı Beklemek" :)

Orada öldüm gülmekten...

kesinlikle bu konuda sana katılıyorum, bu sahneye ben de çok güldüm, tabii en çok da Uyuyan güzel'in gidip güzel güzel uykuya yatma sahnesine :):w00t:

İnnocent, ben filmi yazlık sinemada seyrettim o nedenle film hala gösterimdeymiş gibi olmuş ama değil, filmin normal gösterim tarihi, 15 Haziran 2007 idi...

Gönderi tarihi:
  • Yazar
kesinlikle bu konuda sana katılıyorum, bu sahneye ben de çok güldüm, tabii en çok da Uyuyan güzel'in gidip güzel güzel uykuya yatma sahnesine :):w00t:

Valla ne diyim,

Birde şey sahnesi vardı;

Hani Pamuk Prenses şarkı söyleyip tüm hayvanları ağaçların üzerine salıyor ya?

Sonra içeri doğru koştururlarken karşıdan iki kötü karakter geliyor bunların üzerine.

O sırada Uyuyan Güzel yere düşüp yine uymaya başlıyo...

Ve kötü karakterleri yere düşürüyo.

Herkes koşturuyo o hala horul horul uyuyo...

Komediydi yaa...

Ölmekten güldüm valla...

Ama en şapşal karakter Büyücü Merlin'di...

Gönderi tarihi:
Valla ne diyim,

Birde şey sahnesi vardı;

Hani Pamuk Prenses şarkı söyleyip tüm hayvanları ağaçların üzerine salıyor ya?

Sonra içeri doğru koştururlarken karşıdan iki kötü karakter geliyor bunların üzerine.

O sırada Uyuyan Güzel yere düşüp yine uymaya başlıyo...

Ve kötü karakterleri yere düşürüyo.

Herkes koşturuyo o hala horul horul uyuyo...

Komediydi yaa...

Ölmekten güldüm valla...

Ama en şapşal karakter Büyücü Merlin'di...

en iyi kostüm de Büyücü Merlin'inkiydi :w00t: hele hele çorapları var ya beni kopardı...

Gönderi tarihi:
  • Yazar
en iyi kostüm de Büyücü Merlin'inkiydi :w00t: hele hele çorapları var ya beni kopardı...

Bir de büyü yapmamak için "Hadi gel sarılalım" diyo ya veliaht art.'a...

Çok komikti yaa...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.