Φ muki Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 DTP'nin desteklediği 19 bağımsız milletvekili dün TBMM'ye toplu halde gelerek kayıt yaptırdı. DTP'li bağımsızlardan aralarında eski genel başkan Ahmet Türk'ün de bulunduğu bir bölümü milletvekili bilgi formunu doldururken 'bildiğiniz yabancı diller' bölümüne 'Türkçe' yazdı. Bu nedenle TBMM yönetimi kayıt yaptıranların biyografilerini internet ortamına taşıma işlemini durdurdu. Bu uygulamanın yalnızca DTP'lileri kapsadığı izlenimi vermemek için de dün kayıt yaptıranların kısa biyografileri internette yer almadı. DTP'lilerin bu tavrının duyulmasından sonra partide toplantı halinde bulunan Türk ile arkadaşları çözüm arayışına girdi. Ahmet Türk, bu bilgiyi teyit ederken DTP'den "Yanlışlıkla olmuş, düzeltiliyor" bilgisi verildi. 16 yıl önce 1991 seçimleriyle TBMM'ye giren dönemin DEP milletvekilleri ise bildikleri yabancı diller bölümüne 'Kürtçe' yazmışlar, bu bilgi milletvekili albümlerine konulmamıştı. DEP'lileri temsilen Leyla Zana Kürtçe yemin etmiş ve bu da krize neden olmuştu. DTP'lilerin bu tavrı, Ankara kulislerini karıştrırken, Ahmet Türk kayıt işlemleri sırasında uzlaşmacı mesajlar vermeyi sürdürdü. TBMM'de MHP ile DTP'nin yan yana olacağı hatırlatılınca Türk, "Belimizde kılıç yok. Kılıçları kuşanmış değiliz. Parlamentoda gerginlik yaratmak için değil, var olan gerginliği ortadan kaldırmak için çaba göstereceğiz" diye konuştu. Hürriyet Bu daha başlangıç. Bakalım daha neler göreceğiz. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Amaçlarının TBMM'de gerginlik ve Türk Halkında gerilim yaratmak olduğu açık... Yabancı dili Türkçe olan şahsiyetler TBMM'de Türk halkının vekilimi oluyorlar? Ve Chp'ye demediğini bırakmayan bir çok Akp'li geçinen rejim muhalifleri bu duruma hiç ses çıkartmıyor bakıyorumda... Dtp'lilerin Mehmetçiğe kurşun sıkmışların vekilliğinden rahatsızlık duymayan ve onların bugüne kadar yaptıkları yarın yapacaklarının garantisi olduğu halde, bütün öfkelerini Ulusalcılara yöneltiyorlar... Tuncay Özkan'ları, Hulki Cevizoğlu'larını yerden yere vuruyorlar... Ya gerçekten gözleri kör ya da hepsi bilinçli... Alıntı
Φ nokta34 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 bence biz bunlari kafa yerine koyup bunlara prim veriyoruz agzi olan konusuyor, torba degilki buzesin isteyen turkce konusur isteyen kurtce konusur isteyen ingilizce kime ne muhim olan kanunlarin saglam ve dogru islemesi bazilarini germekten ileriye gidiceklerini sanmiyorum ben kendi sahsima hicte gerilmiyorum, gayet rahatim. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 bundan 13 yıl önce Leyla Zana mecliste Kürtçe yemin ettiğindede kimileri gerilmemişti... gerilip gerilmemekte herkes özgür tabi... Örneğin İstiklal Marşında oturmaları ya da salonu terk etmeleri, bazılarını germiyor... Türklüğe ve Türkiye'ye hakaret etmenin yollarını aramaları ve anayasada öncelikli değiştirilecek maddeninde Dtp'lilerinde desteğiyle 301. madde olduğunu bilen bazılarıda gerilmiyor... nede olsa özgürlük ve barış istiyorlar canım... demokrasi var bu ülkede...!!! isteyen istediği gibi konuşur... anayasadaki maddeleri ve kanunları işletmeye çalıştığınızda ise yargıçları taraflı bulurlar, adil bulmazlar, özgürlükleri kısıtlanıyor diye Avrupa İnsan haklarına başvururlar... ve bazıları bütün bunları izlermekle yetinir... peki yarın TBMM'de bu adamların ne yapacağı belli mi, bence belli... ve buna müsade edilip edilmeyeceğini zamanla göreceğiz... Dtp ve Akp elbirliği ile Anayasadan Atatürk'ün adının geçtiği maddeleri çıkarttığında da gerilmemek lazım... demokrasi ve gelişimin en iyisini onlar biliyor... (!) bu ülkede ne zamandan beri Atatürk gericiliğin sembolü oldu? Ahmet Türk'e bakarsanız öyle ona göre Atatürk adı Anayasada olduğu sürece bu ülke demokratik olamaz... Bülent Arınç'ta bu sözleri duyunca pek bi keyiflendi doğrusu... arayıpta bulamadığı adamlar mecliste nihayet... Atatürk daima ilericiliğin sembolü olmuştur, kendini bilen her Türk bunu bilir... Atatürk demek Cumhuriyet demektir... Birileri istiyor diye bu değişmeyecek... Alıntı
Φ nokta34 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 bundan 13 yıl önce Leyla Zana mecliste Kürtçe yemin ettiğindede kimileri gerilmemişti...gerilip gerilmemekte herkes özgür tabi... Örneğin İstiklal Marşında oturmaları ya da salonu terk etmeleri, bazılarını germiyor... Türklüğe ve Türkiye'ye hakaret etmenin yollarını aramaları ve anayasada öncelikli değiştirilecek maddeninde Dtp'lilerinde desteğiyle 301. madde olduğunu bilen bazılarıda gerilmiyor... nede olsa özgürlük ve barış istiyorlar canım... demokrasi var bu ülkede...!!! isteyen istediği gibi konuşur... anayasadaki maddeleri ve kanunları işletmeye çalıştığınızda ise yargıçları taraflı bulurlar, adil bulmazlar, özgürlükleri kısıtlanıyor diye Avrupa İnsan haklarına başvururlar... ve bazıları bütün bunları izlermekle yetinir... peki yarın TBMM'de bu adamların ne yapacağı belli mi, bence belli... ve buna müsade edilip edilmeyeceğini zamanla göreceğiz... Dtp ve Akp elbirliği ile Anayasadan Atatürk'ün adının geçtiği maddeleri çıkarttığında da gerilmemek lazım... demokrasi ve gelişimin en iyisini onlar biliyor... (!) bu ülkede ne zamandan beri Atatürk gericiliğin sembolü oldu? Ahmet Türk'e bakarsanız öyle ona göre Atatürk adı Anayasada olduğu sürece bu ülke demokratik olamaz... Bülent Arınç'ta bu sözleri duyunca pek bi keyiflendi doğrusu... arayıpta bulamadığı adamlar mecliste nihayet... Atatürk daima ilericiliğin sembolü olmuştur, kendini bilen her Türk bunu bilir... Atatürk demek Cumhuriyet demektir... Birileri istiyor diye bu değişmeyecek... herseyin asirisi zarardir.bence daha esnek olmamiz lazim suc teskil etmeyen seyleri dallandirip budaklandirmanin kimseye bi faydasi yok Alıntı
Φ nokta34 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 su an amerikada ikamet etmekteyim ve bulundugum yerde ispanyolca daha makbul bir dil. ispanyolca bilmiyorsan is bile yok sana on senedir burda yasayip ingilizcenin i sini bilmiyenler var ama amerikan ingilizcesi degerinden hic bisey yitirmemis. kanunlar herkese ayni mesafede, ben buna bagliyorum. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 herseyin asirisi zarardir.bence daha esnek olmamiz lazimsuc teskil etmeyen seyleri dallandirip budaklandirmanin kimseye bi faydasi yok burası Amerika değil... ha bazılarına göre Küçük Amerika olacak ama değil... Türkiye'de Anayasanın kuralları bellidir, dil konuşmak başka birşey anayasada yazan Türkiye'nin anadili Türkçedir maddesi esastır... yani isteyen meclise girip benim dilim Kürtçe yabancı dilimde Türkçe diyemez... zaten TBMM'de vekil olmanın şartlarından biride TC vatandaşı olmaktır... TC vatadaşı olan herkesin dili Türkçedir... bilemiyorum Amerika'n meclisinde yeminler kişilerin istedikleri dile göremi yapılıyor ya da Amerikanın resmi dili varmıdır? Ama burası Türkiye ve burada 30,000 den fazla şehidi biz birileri mecliste bölücülük yapsın diye vermedik... oralardan göremezsiniz siz Amerikan hukukuna tabi değilmisiniz? Alıntı
Φ nokta34 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 bunlari vurmakla sonu gelmez. sen kendini saglama alican(kanunlarinlan,anayasanlan), sana senden baska kimseden hayir yok bu dunyada sen herzaman kendine bakican... tabikide amerikan hukukuna tabiyim zimbabwe hukukuna mi tabi olucaktim? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 bunlari vurmakla sonu gelmez.sen kendini saglama alican(kanunlarinlan,anayasanlan), sana senden baska kimseden hayir yok bu dunyada sen herzaman kendine bakican... öyle olunca Avrupadan bir heyet anında burada bitiyor olmadı Bush telefon ediyor... kanunları işletmek için zorlanıyorsun... Avrupa Birliğine uyum yasaları adı altında binbir saçmalıkta cabası... yani ne demek oluyor, Türkiye Türkiyeden yönetilemiyor... yani bağımsız değil... tabikide amerikan hukukuna tabiyimzimbabwe hukukuna mi tabi olucaktim? Amerikan hukukunu tanımazsanız ne olur? Zimbabwe buna karışmaz tabi... Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 bence biz bunlari kafa yerine koyup bunlara prim veriyoruzagzi olan konusuyor, torba degilki buzesin isteyen turkce konusur isteyen kurtce konusur isteyen ingilizce kime ne muhim olan kanunlarin saglam ve dogru islemesi bazilarini germekten ileriye gidiceklerini sanmiyorum ben kendi sahsima hicte gerilmiyorum, gayet rahatim. "Ordusunu kaybeden bir millet tehlikededir. İstiklâlini kaybeden bir millet korkunç bir felâkete düşmüştür. Dilini kaybeden milletse yok olmuş demektir." Atsız Ata Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 bunlari vurmakla sonu gelmez.sen kendini saglama alican(kanunlarinlan,anayasanlan), sana senden baska kimseden hayir yok bu dunyada sen herzaman kendine bakican... E zaten kendine bakan baktı, oğluna bakan baktı, bakana bakan baktı, bakılmayan bir tek millet kaldı. Onlardan bir kısmına da geçici olarak bakıldı ve bakılıyor. Bakılmayan kim kaldı? Baş ve bakanlarının düdüğüne göre ötmeyenler bakakaldı. Alıntı
Φ nokta34 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 turk milleti zekidir. turk milleti caliskandir. turk milleti evhamlidir. uretim,uretim,uretim neyse, konuyu iyice dagittik diger arkadaslar kusura bakmasin. Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 Way be adamlardaki cürrete bak Bence bütün suç YSK da... Bağımsız vekilliğede şart koşması gerekiyor...Eğer bağımsız olarak seçiliyorsa meclise girip çoğunluğu sağlayıp parti kurmayacak...Herhangi bir partiden ( Partisi barajı aşamayacak diye ) ayrılıp bağımsız aday olmayacak... PKK ile adı anılan birine bile bağımsız aday olma şansı verip vekil yaptırıyorlar...Sonra da bölücülüğe yelteniyorlar..Halkın bağımsızlığı vs vs diye nutuk atıyorlar...T.C Devletini tanımıyorlar ama T.C Devletinin maaşını ceplerine koymasını biliyorlar... Bu kadar ve daha fazla da verilen cesaretle adamlar tabiki Türkçeyi yabancı dil sayarlar... Yakında pasaportla falanda gezmeye başlarlar..Ne de olsa yabancı bir ülkedeler demi ama Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 bence biz bunlari kafa yerine koyup bunlara prim veriyoruzagzi olan konusuyor, torba degilki buzesin isteyen turkce konusur isteyen kurtce konusur isteyen ingilizce kime ne muhim olan kanunlarin saglam ve dogru islemesi bazilarini germekten ileriye gidiceklerini sanmiyorum ben kendi sahsima hicte gerilmiyorum, gayet rahatim. sevgili nokta 34 herşey bu kadar basitmi,,isteyen türkçe isteyen kürtçe konuşsun ...ee o zaman millet vekilleri gelsin mecliste biri kürtçe konuşsun,diğeri lazca,diğeri çerkazce bir diğeri ingilzce almanca vs...Dünyanın neresinde görülmüş varmı böyle birşey mantığa bile aykırı. Düşüne biliyormusun...eğer o meclis Türkiye cumhuriyeti'nin meclisi ise ,resmi dili türkçe ise türkçe konuşmak zorundadır. Daha meclise girmeden gerginlik yaratmaya başladılar daha bakalım neler olacak. Daha dün,bizim iki liderimiz var, biri öcalan diğeri barzani diyen bu zihniyetler değilmiydi? Bugün türkçe dili yabancı dil kabul ederdeler ,yarın Genel af talebinde bulunurlar teröristleri ve terörist başını seberst bırakırlar Eyalet olamak isterler, Bağımsızlık isterler. k.ırakta kurulan kürdistana bağlnmak isterler.(liderleri barzaniye) Toprak isterler.vs.vs Daha düne kadar (bu iktidara kadar)böyle rahatlıkla konuşabiliyorlarmıydı,bu gün istediği zaman türlü bahanerlerle kadınlar günü,nevruz,işçi bayramı vs adı altında eylemler yapıp ortalığı savaş alanına çeviriyorlar. Bugun alelen türkiyeyi tehtit ediyorlar. terörist başının posterlerini ,sözde bayrakalrını bu şekilde açabiliyorlar. Bunlarda yemezmiş gibi devlete kurşun sıkan ,binlerce askerimizi şehit eden teröristleri ,belediyenin makam aracı ile taşıyorlar. Dağda Öldürülen teröristleri ailelerine teslim ediyorlar. Diyarbakırda ,öldürülen terörislere anıt mezar yaptırıp sözde şehit ilan edip mezar başına sözde bayarak asma cesaretinde bulunuluyor. gerginlik yaratılmaya ,yaratılmaya olaylar buraya kadar geldi bırakalım o zaman nereye kadar gidecek öylemi? Sizi bu tür olaylar rahatsız etmeye bilir ama bizi rahatsız ediyor ve gerginlik yaratıyor... Daha öncede söylemiştim bunları idrak etmek gerekir için önce TÜRK olmak ve yaşamakgerek. saygılar.. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 DTP’nin desteklediği 19 bağımsız milletvekili TBMM’ye toplu halde gelerek kayıt yaptırdı. DTP’li bağımsızlardan aralarında eski genel başkan Ahmet Türk’ün de bulunduğu bazıları, milletvekili bilgi formunu doldururken “bildiğiniz yabancı diller” bölümüne “Türkçe” yazdı. 16 yıl önce ise 1991 seçimleriyle TBMM’ye giren dönemin DEP milletvekilleri, “bildiğiniz yabancı diller” bölümüne “Kürtçe” yazmıştı. Diğer taraftan Ahmet Türk, “PKK terör örgütüdür diyemem” dedi! *** Bir ülkenin vatandaşları, resmi dili, “yabancı dil” olarak kabul ediyorsa, kendilerini o ülkenin yabancısı sayıyor demektir. O vatandaşlar, aynı ülkede milletvekili olarak parlamentoya girerken bile resmi dili yabancı dil saydıklarını beyan etmişse, milletvekillikleri nasıl geçerli olacak? Resmi dilin Türkçe olduğu Anayasa’nın değiştirilemez hükümleri arasındadır. Bu durumda söz konusu kişiler, daha ilk adımda Anayasa’nın bu hükmünü tanımadıklarını ortaya koymuştur. Bir ülkenin parlamentosuna, “Sizin anayasanızı tanımıyorum” diyerek girmek, o milletvekilliklerini geçersiz duruma düşürmez mi? Tabii, milletvekilliklerini düşürmeye yetkili kurum TBMM’dir ama ortada açık bir Anayasa ihlâli var! *** Bir de AKP’nin seçim sloganını hatırlayalım: “Tek bayrak, tek millet, tek vatan ve tek devlet!” Dikkat ederseniz, Anayasa Mahkemesi’nin kararında olduğu gibi “tek dil” denilmiyordu. Tek dilden kasıt, resmi dildir. “Küresel milliyetçilik” başlıklı bir makale gönderen Faruk Türk, “Recep Tayyip Erdoğan, meydanlarda, ’tek bayrak, tek millet, tek vatan ve tek devlet’ diye haykırırken, Atatürk ilkelerini mi esas almıştır, yoksa küresel milliyetçilik gereği, dünyanın tek bayrak, tek millet, tek vatan ve tek devlet olmasından mı bahsetmiştir?” diye soruyor. Benzer bir değerlendirmeyi bir başka okurumuz Ünver Oral da telefonla bildirmişti. Zafer Üskül’ün, “Atatürk milliyetçiliğini Anayasa’dan kaldıralım” önerisinden sonra, DTP’lilerin Türkçe’yi TBMM nezdinde yabancı dil sayma girişimi, El Cezire’nin AKP’yi “Yeni Osmanlılar” diye takdim etmesi ile birlikte değerlendirilirse, asıl düşüncenin Türkiye’yi Türkiye olmaktan çıkarmak olduğu anlaşılır. Bilindiği gibi Tayyip Erdoğan, son ABD gezilerinden birinde, Osmanlı hanedanının bugünkü lideri ile bir görüşme de yapmıştı! *** DTP’lilerin davranışı, kendilerini ve temsil ettikleri insanları bu ülkenin halkına yabancılaştırır! Bu insanların ana dilleri Kürtçe veya Kırmançi dili olabilir. Bu topraklarda Kürtçe veya Kırmançi dili de yabancı dil değildir ama bu dili konuşan insanları temsil iddiası ile TBMM’ye giren insanların, resmi dili yabancı dil sayması, hiçbir çözüm getirmeyeceği gibi yarayı derinleştirir. PKK’yı terör örgütü saymayan, hatta “PKK’nın siyasi uzantısı” nitelendirmesini memnuniyetle karşılayan bu kişilerin asıl hedefinin ülkeyi bölmek olduğu tescil edilmiş olur! Kendilerini yabancılaştıranlar, bu sürecin sonunda milletin çoğunluğu tarafından yabancı muamelesi görürse, itiraz etmeye hakları kalır mı? ARSLAN BULUT YENİÇAĞ Alıntı
Φ botan Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 Ya şu yazılanları okudumda bi an insanlığımdan utandım o adamları kötü gösterme çabanız o kadar açıkki yani birşey yapsalarda tepelerine binsek modundasınız.Halbuki AHMET TÜRK açıkladı yanlışlıkla olduğunu ve orada sorulan sorunun soruluş şekli ilk duyduğumda benide aynı cevabı vermeye itti,çünkü soru şu ''bildiğiniz diller'' AHMET TÜRK ''bildiğim diller kısmına kürtçede yazacaktım gerginlik olur düşüncesiyle yazmadım meğer soruyu yanlış anlamışım daha beter bizi düşman göstermeye çalışanlara fırsat verdim'' diyor.Yani biraz mantık ve anlayış içerisinde bakın olaya bu sorun silahla red etmekle çö-zül-mez bunu anlayın artık,bir bekleyin meclis açılsın faaliyetler başlasın zaten eğer ülke lehine birşeyler yapmazlarsa onları meclise yollayanlar oradan indirmeyide bilirler ama siz kalkıpta onlara oy veren tam sayı bilmiyorum tahminen 1 milyon insanın seçtiği insanlara şimdiden böyle yaparsanız tepki alır ve ileride 3 milyon oy alırlar tıpkı cumhurbaşkanlığı seçimindeki olaydan sonra akp'nin oyunu arttırdığı gibi... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 Meclis formundaki sorunun "bildiğiniz yabancı diller" değil "bildiğiniz diller" olduğu ve Ahmet Türk'ün bu soruya Türkçe diye cevap vermesinde gereksiz yere art niyet aranmaması gerektiği görüşüne katılıyorum. Ancak, üstünde Türk bayrağı var diye. TBMM rozetleri takmayan ve buna mazeret bulmak için "aksesuar" vs diyen zihniyete ise, "akıl, mantık, izan" diliyorum. Bu kadar korkmayın, o rozeti yakanıza takınca. çarpmaz sizi türk bayrağı. ve bu kadar düşmanlık beslemeyin. Bir yandan uzlaşma ve barış için buradayız deyip. Bir yandan artık mensubu olduğunuz TBMM nin rozerini üstünde türk bayrağı var diye takmamazlık edip komikleşmeyin. Yarın o bayrak için yemin edeceksiniz. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 Ya şu yazılanları okudumda bi an insanlığımdan utandım o adamları kötü gösterme çabanız o kadar açıkki yani birşey yapsalarda tepelerine binsek modundasınız.Halbuki AHMET TÜRK açıkladı yanlışlıkla olduğunu ve orada sorulan sorunun soruluş şekli ilk duyduğumda benide aynı cevabı vermeye itti,çünkü soru şu ''bildiğiniz diller'' AHMET TÜRK ''bildiğim diller kısmına kürtçede yazacaktım gerginlik olur düşüncesiyle yazmadım meğer soruyu yanlış anlamışım daha beter bizi düşman göstermeye çalışanlara fırsat verdim'' diyor.Yani biraz mantık ve anlayış içerisinde bakın olaya bu sorun silahla red etmekle çö-zül-mez bunu anlayın artık,bir bekleyin meclis açılsın faaliyetler başlasın zaten eğer ülke lehine birşeyler yapmazlarsa onları meclise yollayanlar oradan indirmeyide bilirler ama siz kalkıpta onlara oy veren tam sayı bilmiyorum tahminen 1 milyon insanın seçtiği insanlara şimdiden böyle yaparsanız tepki alır ve ileride 3 milyon oy alırlar tıpkı cumhurbaşkanlığı seçimindeki olaydan sonra akp'nin oyunu arttırdığı gibi... İnsanlığımızdan bizler utanmayalım. Bundan dolayı utanacak birileri varsa, onlar da şu an başımızda bulunanlardır. Şimdiye kadar hiç form doldurmadı mı bunlar? Şayet bir ülke de doğup büyümüşseniz, o ülkenin vatandaşıysanız ve o ülkenin ana dili dolayısıyla sizin ana diliniz Türkçe ise o forma bildiğiniz diğer yabancı diller sıralanır. Ondan sonra da kalkıp, aaa ben yanlış anlamışım demek kolay. Alıntı
Φ botan Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 İnsanlığımızdan bizler utanmayalım. Bundan dolayı utanacak birileri varsa, onlar da şu an başımızda bulunanlardır. Şimdiye kadar hiç form doldurmadı mı bunlar? Şayet bir ülke de doğup büyümüşseniz, o ülkenin vatandaşıysanız ve o ülkenin ana dili dolayısıyla sizin ana diliniz Türkçe ise o forma bildiğiniz diğer yabancı diller sıralanır. Ondan sonra da kalkıp, aaa ben yanlış anlamışım demek kolay. Öncelikle ülkelerin ana dili olmaz.TÜRKİYE'ninde yoktur resmi dili vardır oda türkçedir,ikincisi soru bildiğiniz yabancı diller diye değil,bildiğiniz diller diye sorulmuştur,banada sorulsa bende aynısını yazardım çünkü bende türkçe biliyorum ha bide kürtçe biliyorum ama onu yazamam eğer fransızca bilipte onu yazarsam gerginlik olmaz büyütülmez ama kürtçe bilipte yazarsam vay halime vatan haini ilan edilirim,şimdi kim utanmalı? Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 Öncelikle ülkelerin ana dili olmaz.TÜRKİYE'ninde yoktur resmi dili vardır oda türkçedir,ikincisi soru bildiğiniz yabancı diller diye değil,bildiğiniz diller diye sorulmuştur,banada sorulsa bende aynısını yazardım çünkü bende türkçe biliyorum ha bide kürtçe biliyorum ama onu yazamam eğer fransızca bilipte onu yazarsam gerginlik olmaz büyütülmez ama kürtçe bilipte yazarsam vay halime vatan haini ilan edilirim,şimdi kim utanmalı? Pardon aceleye geldi galiba, biraz yanlış yazmışım. Şöyle olacaktı; Şayet bir ülkede doğup büyümüşseniz, o ülkenin vatandaşıysanız ve o ülkenin bir resmi dili varsa ve siz diğer insanlarla anlaşabilmenizde bu resmi dili kullanmanız gerekiyorsa o formun başına Türkçe yazar ve bildiğiniz diğer dilleri sıralarsınız. Alıntı
Φ siya ewine Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 Öncelikle ülkelerin ana dili olmaz.TÜRKİYE'ninde yoktur resmi dili vardır oda türkçedir,ikincisi soru bildiğiniz yabancı diller diye değil,bildiğiniz diller diye sorulmuştur,banada sorulsa bende aynısını yazardım çünkü bende türkçe biliyorum ha bide kürtçe biliyorum ama onu yazamam eğer fransızca bilipte onu yazarsam gerginlik olmaz büyütülmez ama kürtçe bilipte yazarsam vay halime vatan haini ilan edilirim,şimdi kim utanmalı? botan kardeş düşüncelerinizi paylaşıyorum ama bu konuda ne yazık ki hiçbir şey yapamayacağınızı da(insanların önyargılarını kıramayacağınızı) malesef üzülerek söylemek istiyorum. İnsanlara bir şeyleri açıklamak gerçekten zor bu ülkede. en iyisi boşuna cok uç noktalarda yazan kişilere cevap yazmayın ne de olsa bu kişiler sizi dınlememekle kalmayıp düşman da ilan edebilirler.Daha ılımlı daha paylaşımcı fikirler öne süren insanlarla düşüncelerimizi paylaşmak her zaman yararımıza olur diye düşünüyorum.Yıne de sizin için doğru olduğuna inandığınız şeyı yapmakta hürsünüz her ne kadar bu farklı yerlere çekılmek ıstense de. çok mu karamsar oldum bu ülkede acaba? Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 Ya şu yazılanları okudumda bi an insanlığımdan utandım o adamları kötü gösterme çabanız o kadar açıkki yani birşey yapsalarda tepelerine binsek modundasınız.Halbuki AHMET TÜRK açıkladı yanlışlıkla olduğunu ve orada sorulan sorunun soruluş şekli ilk duyduğumda benide aynı cevabı vermeye itti,çünkü soru şu ''bildiğiniz diller'' AHMET TÜRK ''bildiğim diller kısmına kürtçede yazacaktım gerginlik olur düşüncesiyle yazmadım meğer soruyu yanlış anlamışım daha beter bizi düşman göstermeye çalışanlara fırsat verdim'' diyor.Yani biraz mantık ve anlayış içerisinde bakın olaya bu sorun silahla red etmekle çö-zül-mez bunu anlayın artık,bir bekleyin meclis açılsın faaliyetler başlasın zaten eğer ülke lehine birşeyler yapmazlarsa onları meclise yollayanlar oradan indirmeyide bilirler ama siz kalkıpta onlara oy veren tam sayı bilmiyorum tahminen 1 milyon insanın seçtiği insanlara şimdiden böyle yaparsanız tepki alır ve ileride 3 milyon oy alırlar tıpkı cumhurbaşkanlığı seçimindeki olaydan sonra akp'nin oyunu arttırdığı gibi... inşallah yanılıyoruzdur sevgili botan. adam pkk'yı terör örgütü saymadığını söylüyor buna ne diyeceksin? size göre terör örgütümüdür pkk. ilerleyen zamanda daha neler duyacağız, görüşeceğiz... bakalım neler olcak,hayırlısı... Alıntı
Φ botan Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 benim o adamların neyi ney saydıklarıyla ilgilenmemi bekleme eğer bana göre birisi neyse başakası için ne olduğuna karışmam kendi inancım doğrultusunda hareket ederim birtek askerin ayağının taşa değmesine üzülürüm ben bu yüzden anlayış istiyorum uçlar yaratmamalıyız bu ülkede ortak noktalarımız ön plana çıkarmalıyız beni lütfen başak kefeye çekmeye çalışmayın ben tam bağımsız ve kardeşçe yaşayacağımız bir ülke istiyorum yapyığınız yoruma çok üzüldüm. ayrıca üzerinde TÜRK bayrağı olan rozeti takmam diyenler varmış bir arkadaşımızın yazdığına göre eğer bunu yapan varsa gerçekten hata yapıyordur bu ülkenin tek bayrağı vardır oda gönderde dalgalanan şanlı ay yıldızdır ve kürtlerinde(şahsen benim)de bayrağımdır... Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 Bu duyarlılığı hassasiyeti Dilimize İltica edip Mülteci istekte Bulunan Yabancı Kökenli kelimelere de göstermemizi arzu ederdim.. SayGıLar... Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 bence biz bunlari kafa yerine koyup bunlara prim veriyoruzagzi olan konusuyor, torba degilki buzesin isteyen turkce konusur isteyen kurtce konusur isteyen ingilizce kime ne muhim olan kanunlarin saglam ve dogru islemesi bazilarini germekten ileriye gidiceklerini sanmiyorum ben kendi sahsima hicte gerilmiyorum, gayet rahatim. eğer bu gibi "önemli" şeyleri önemsemezsek bunlardan cesaret alıp daha beterlerini yaparlar. bu ülke üzerinde yaşayan herkes tabi ki " bölücülük yapmadan" istediği dilde konuşabilirler bunu engelleyen yok. ama bunların yabancı dil hanesine türkçe yazmaları bilinçli bir olaydır. eğer biz böyle şeylere şimdi sesimizi çıkartmazsak daha beterlerini de yapacaklardır. kim bilir belki akpnin geçen dönemki iktidarlarında olduğu gibi öcalana af falan çıkartmaya çalışırlar. hem de şimdi dtplilerin desteği arkalarında olduğu için daha da rahat yaparlar bunu. o zaman biz yine sesimizi çıkartmayız. büyükmeyiz böyle şeyleri. nolmuş canım katil ve onbinlerce askerimizin katili bir adam cezaevinden çıkıyor. hiç de önemli bir konu değil !!!! eğer siz bunlarda gerilkmezseniz ve gayet rahat olursanız korkarım ki böyle bir kanun (yine)çıkarılmaya çalışılırsa yine gerilmez ve yine rahat olursunuz !!! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.