Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2024 Admin Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2024 AMD Intel'i mi satın alıyor? Satışın Masada Olduğu Söyleniyor..! AMD ve Intel'i tam olarak oldukları gibi düşünüyoruz: şiddetli rakipler. Ancak Semafor'un bir raporuna göre, ABD hükümeti Intel'i son birkaç aydır içinde bulunduğu yoğun mali sıkıntıyı telafi etmek için AMD gibi bir rakiple birleşmeyi düşünmeye teşvik ediyor. Intel, şirketin 16,6 milyar dolar kaybettiğini açıkladığı yılın üçüncü çeyreğine ilişkin kazançlarını açıkladı. Intel'in net kar marjı bir önceki yıla göre %6.064,76 düştü. Bu bir yazım hatası değil. Intel para kaybediyor ve rapora göre, ABD hükümeti çip üreticisini batması için çok önemli görüyor. Semafor, şu anda hükümet ile Intel arasındaki görüşmelerin "tamamen önlem amaçlı" olduğunu ancak markayı kurtarmak için masada birden fazla seçenek olduğunu bildiriyor. Bu seçeneklerden biri, potansiyel şirketlerin AMD veya Marvell olduğu bir birleşme. Birleşme yalnızca Intel'in çip tasarım işini etkileyecek, dökümhane işi ise zarar görmeden kalacak. Bu, ABD hükümetinin gözünde mantıklı. Meraklılar AMD'nin mi yoksa Intel'in mi en iyi işlemcileri ürettiği konusunda tartışsa da Intel, üretim işi nedeniyle CHIPS Yasası aracılığıyla hükümet sübvansiyonlarının merkezinde yer aldı. CHIPS Yasası kapsamında Intel'e hibe ve düşük faizli krediler arasında bölünmüş yaklaşık 30 milyar dolarlık hükümet sübvansiyonu sözü verildi. Ancak CHIPS Yasası 2022'de geçmesine rağmen Intel'e veya diğer alıcılara henüz herhangi bir para ödemedi. Bloomberg'in haberine göre Intel, ek fonlardan yararlanmak için uygulanabilir bir planı olduğunu kanıtlamak için hükümetle mali durumu hakkında kritik ayrıntıları paylaşmadı. Şu anda Intel'in geleceği Core Ultra 9 285K gibi yeni CPU'lara değil, üretim tesislerinde neler sunabileceğine bağlı. Intel, bu yılın başlarında mühendislik kaynaklarını 18A'ya odaklamak için 20A düğümünü iptal etti. Şirket, Microsoft ve ABD Savunma Bakanlığı ile 18A için sözleşmeler imzaladı ve Intel'in çeyrekten çeyreğe nakit kaybetmesiyle, bu sözleşmeleri mümkün olduğunca hızlı bir şekilde yerine getirmek istiyor. Bu odak noktası hala Intel'in üretim işini ilgilendiriyor. Intel, tasarım ve üretim işlerini bölmeyi düşündü, bu da şirkete uzun vadede yardımcı olabilir. AMD gibi bir şirket tasarım kanadını satın alırsa, Intel'e verilen fonlar kesinlikle üretime gidecektir ve bildirildiğine göre, Tayvan'daki TSMC ve anakara Çin'deki büyüyen yarı iletken endüstrisi gibi rakipler göz önüne alındığında, ABD hükümetinin ana endişesi budur. Kaynak: Digital Trends
Önerilen İletiler
Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın
Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...
Bir Hesap Oluşturun
Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!
Yeni Bir Hesap OluşturunGiriş Yap
Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.
Giriş Yapın