Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Goril

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    5
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Goril - Başarıları

Acemi

Acemi (1/14)

  • İlk İleti
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. herkeste üstün zekaymış maşallah. Sanırsın İndigo Çocuklarının dahileri burada toplanmış. Birde küsüratlı yazmış herkes
  2. Kuran içinde böyle derler ; Oku bütün cevapları bulacaksın. Yok efendim işte sınav, falan. Tamam da önce varlığına inandıracak şekilde çık ortaya. Sonra sınava tabi tut. Şimdi sınava gireceğiz, ama niçin ? Cennete gitmek için. O cenette bütün dinlerde anlatıldığı şekliyle bakıyorum. Ben orada sıkılırım ya. Yeşillik, ağaç, meyve, şarıl şarıl akan ırmaklar, beni şu dakka gönder öyle bir yere. En fazla bir hafta durabilirim. Sonra ölürüm sıkıntıdan be. Tabi o çağlarda gariplerimin en büyük düşü o olduğu için vaadedilende o. Eski çağların insanları için cazipmiş demekki. Adamların baş tanrıları Zeus bile tasfirlerinde üzüm yiyor. En kral yiyeceği o. İnternet yok, futbol yok, film yok, warcraft yok, iş güç zaten yok. sonsuza kadar, yeşilliklerin , ırmakların arasında dolaş. Aşk yok, cinsel ihtiyaçlarını görecek huriler var. Aile hayatı yok, kardeş , anne , baba, kuzen yok. Bir amaç yok , hedef yok. Öleyim daha iyi diyeceksin öyle bir opsiyonda yok. Yani 21. yy ın insanı için cennetin çekiciliği ne olabilir ki? Ben şöyle düşünüyorum, bir işe girmek, ya da bir üniversiteye girmek ya da herhangi bir ödül almak için sınava giriyoruz. Sınavı yapan yok ortada, sınav sonucunda kazanacağımız ödül yok ortada, sınav görevlileri yok ortada. Var oldukları iddia ediliyor ama. Görmüyorsun, kanıtı yok. Valla ben böyle sınav için form ücretini bile ödemem En güzeli odur. Tanrı çıkacak ortaya bir gösterecek kendini. O zaman olur işte.
  3. Musa tevratı hiç görmemiş isa hiçbir incili okumamış. Adam çarmıha gerilmiş, eski arkadaşları "şöyle demişti, böyle demişti" diyerek kitaplar yazmışlar Muhammed , mushafı oluşturan ayetleri yazılı olarak bir arada bile görmemiş. Muhammed söylemiş, kimi bir kağıda yazmış, kimi ezberlemiş, kimi kemik üzerine yazmış. Bu insanlar öldükten yüzlerce yıl sonra onlara ithafen yazılan kitaplar nasıl orjinal olabilir.
  4. Tanrı neden bu kadar utangaç . Çıksın ortaya göstersin yüzünü ben şahsen anında inanırım o zaman. sen ne diyorsun ya. Öyle güçlere sahip bir varlık çıkacak ortaya gösterecek kendisini anında ne derse yaparım. -bakın ağaçlar çiçek açıyor işte tanrının ispatı- böyle şeylere ne gerek var ? Utanıyor mu bizden ?
  5. Hepsi en doğrusu benim söylediğim mottosuna sahip. hepsi inananları için en doğrusu. E ortada maddi bir ispatta olamıyacağı için hangisinin doğru olduğuna nasıl inanıcaz ki 5000 senedir cennet inancı var, cehennem inancı var, tanrı inancı var, şeytan inancı var. Bütün dinler bu ödül/ceza, iyi olan üstün güç/ kötü olan üstün güç temeline dayanmış. Putperest dinlerde iyi tanrılar/ kötü tanrılar ayrımı varken. tek tanrılı dinler, iyi tanrıları tek bir tanrıda toplamış, kötü tanrılarıda şeytan adı altında tekleştirmiş. Formatta aynı. Putperestler, kötü tanrılar ile, iyi tanrıların mücadelesine savaşına inanırlarmış. Başlarına gelen iyi şeyleri iyi tanrıların verdikleri olarak görürken. Başlarına gelen felaketlerinde kötü tanrılarının marifeti olduğuna inanırlarmış. Tek tanrılı dinlerde de iyi şeyleri tanrı yaparken, kötü şeyleride şeytan yapar. Putperestler iyi insanların arkasında iyi tanrılar, kötü insanların arkasındada kötü tanrıların olduğuna inanırlarmış. tek tanrılı dinlere inananlarda. iyi insanların arkasında tanrı, kötü insanların arkasındada şeytan olduğuna inanıyorlar. Tapınma biçimleri. nüans farkları olsada onlarda aynı, bedensel çile, fiziksel tapınma, kurban, adak, dua, kutsal semboller, ikonlar vesaireler. tek tanrılı dinlerin diğerlerinden tek farkı, iyi ve kötü tanrıları "tanrı ve şeytan" olarak iki temel kimliğe büründürmek. Herşey aynı. Sahi hangisine inanıcaz?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.