Grup Mavibeyaz
Arkadaşlar son günlerde internet üzerinden yayılan Söz Verdim isimli şarkıyı bir çoğunuz dinlemişsinizdir. Netteki ve iş yerindeki arkadaşlarım, bu şarkı ve Grup Mavibeyaz hakkında kendilerini biraz bilgilendirmemi istediler. Alın size bilgi:
Kimdir bu Mavibeyaz?
Grup iki yakışıklı erkek vokalden oluşuyor; Umut Küçükdurmaz (24, klasik gitar çalıyor) ve Bülent Mehmet Yalçın (26, klavye çalıyor). Ben Bülent'i tanıma şerefine nail oldum. Umut ve Bülent 2004te tanışmışlar, müziğe olan ilgileri sayesinde kısa sürede yakın arkadaş olmuşlar ve birlikte müzik yapmaya karar vermişler. Şarkıları birlikte yazıyorlar ve aranjelerini yapıyorlar. Çalışmaya başladıktan bir kaç ay sonra profosyonel demolar hazırlamaya başlamışlar. Söz Verdim'de fark edeceğiniz gibi her ikisi de vokalde yer alıyor. En az bu şarkı kadar güzel onlarca şarkıları daha var.
Mavibeyaz nedir?
Yola çıkarken iç dünyalarını yansıtabilecekleri ve insanların sıkılmadan tekrar tekrar dinleyecekleri şarkılar yazma isteğiyle yola çıkmışlar. Genelde duygusal bir profil izleyen şarkılarını mavinin enginliği ve beyazın saflığıyla özdeşleştirmişler, bu nedenle gruplarına "Mavibeyaz" demişler.
Amca
Hikayenin ilginçleştiği nokta 2005te İlhan Şeşen'le tanışmaları ve "Amca"nın desteğini arkalarına almaları. İlhan Şeşen'in kısa süre önce tamamlanan ve yakında çıkacak olan yeni albumünde her ikisi de vokal yapmışlar. İzlediğim kadarıyla sırası gelince Grup Mavibeyaz'ın albumünü de müzik marketlerde İlhan Şeşen destekli bir çalışmayla görüp alabileceğiz. Ne yazık ki çalışma start alana kadar şimdilik yerel radyolar, forumlar ve emailleri üzerinden şarkılarını dinleyebileceğiz ama yeni bir iki şarkının daha postalanması için söz aldım.
Söz Verdim
Gelelim Söz Verdim şarkısına... İnternet üzerinde yayılan çoğu kopyasının ses kalitesi biraz düşük ama sıkı bir araştırma sonunda daha yüksek ses kaliteli bir kopyasını bulabilirsiniz. Şarkı, uzun süredir mutsuz olan ama artık mutluluğu yakalamış ve bunun için teşekkür eden romantik bir aşığın hikayesini anlatıyor. Şarkıda "Söz verdim, yüzünü görmeden günler akmayacak. ... Söz, canım feda uğruna, ölümüne varım bu yolda. ... Hoşgeldin hayatıma, hoşgeldin kaderime." diyor.
Şimdilik toplayabildiğim bilgiler bunlar. Devamı gelecek.
Görüşmek üzere,
Mete.