Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

akbar

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    11
  • Katılım

  • Son Ziyaret

akbar tarafından postalanan herşey

  1. nükleer silah yapmak pahalı bir uğraş, zaten silah dediğiniz gibi silah caydırıcı amaçlı bulunduruluyor, biz de güç gösterisi olsun diye bunca para harcayamayız. Ordumuz zaten bu haliyle büyük bir caydırıcılık unsuru teşkil ediyor. ola ki bu silaha mecbur kaldık komşumuz Pakistan ne güne duruyor.
  2. kardes ordaki mayınlı alanın toprakları öyle verimli ki, mayınları temizleyip orayı kullanıma açarsak türkiyenin borçlarını kat kat öder, milli geliri üçe beşe katlarız. petrol kuyularının merkezi oralar, hele bir uygun yerlerdeki mayınları temizleyelim gerisi kolay.PKK falan halt etmiş.
  3. "ölümden neden korkayım ki; ben varken ölüm yok, ölüm varken de ben yokum birbirimizi asla görmeyecegiz" felsefeyi geçelim, benim düşünecek, ben olmazsam haytını idame edemeyecek bir kimsem yok, ve de bu dünyayı yeterince adaletsiz buluyorum, insanoğlu kendisini ödürmeye başka herşeyden daha hevesli. Ama kendimi de öldürmek istemiyorum o da inancıma göre sakat. temennim fazla yaşamamak mümkünse. onun için sürveyan(bomba imha uzmanı) olmak istiorum imkan bulursam.bakalım hayırlısı
  4. yeni veya 2. el dijital fotograf makinası almayı düşünüyorum.bildiginiz bir marka varsa memnun olurrum.
  5. akbar

    cep telefonu.

    arkadaşlar yeterli miktarda param var. telefonumu değiştirmek istiyorum eskisi siemens a55'di. aslında biraz da geç bi karar ama yeni fırsatım oldu.öle fazla büyük bi telefon istemiyorum şık dursun özellikli olsun. herkese teşekkürler.
  6. değerli forum üyeleri, çalışmam nedeniyle derslere katılamayacağım ama yük.lisans eğitimine başlamak istiyorum. bildiginiz bir üniversite varsa memnun olurum.
  7. akbar

    23 sentlik askere dair...

    23 sentlik askere dair mister dallas, sizden saklamak olmaz, hayat pahalı biraz bizim memlekette. mesela iki yüz gram et alabilirsiniz, koyun eti, ankara`da 23 sente, yahut bir kilodan biraz fazla mercimek, elli santim kefen bezi yahut, yahut da bir aylığına yirmi yaşlarında bir tane insan erkek, ağzı burnu, eli ayağı yerinde, üniforması, otomatiği üzerinde, yani öldürmeye, öldürülmeye hazır; belki tavşan gibi korkak, belki toprak gibi akıllı, belki gençlik gibi cesur, belki su gibi kurnaz, (her kaba uymak meselesi) belki ömründe ilk defa denizi görecek, belki ava meraklı, belki sevdalıdır. yahut da aynı hesapla mister dallas, (tanesi 23 sentten yani) satarlar size bu askerlerin otuzbeşini birden istanbul`da bir tek odanın aylık kirasına, seksen beş onda altısını yahut, bir çift ıskarpin parasına. yalnız bir mesele var mister dallas, herhalde bunu sizden gizlediler. size yirmi üç sente sattıkları asker, mevcuttu üniformanızı giymeden önce de, mevcuttu otomatiksiz filan, mevcuttu sadece insan olarak, mevcuttu, tuhafınıza gidicik, mevcuttu hem de çoktan mı çoktan daha sizin devletin adı bile konmadan. mevcuttu, işiyle gücüyle uğraşıyordu, mesela mister dallas, yeller eserken yerinde sizin new york`un, kurşun kubbeler kurdu o, gökkubbe gibi yüksek, haşmetli, derin. elinde bursa bahçeleri gibi nakışlandı ipek. halı dokur gibi yonttu mermeri ve nehirlerin bir kıyısından öbür kıyısına ebem kuşağı gibi attı kırk gözlü köprüleri. dahası var dallas, sizin dilde anlamı pek de belli değilken henüz zulüm gibi, hürriyet gibi, kardeşlik gibi sözlerin, dövüştü zulme karşı o, ve istiklal ve hürriyet uğruna ve milletleri kardeş sofrasına davet ederek ve yarin yanağından gayri her yerde, her şeyde, hep beraber diyebilmek için, yürüdü peşince bedrettin`in… o, tornacı hasan, köylü memet, öğretmen ali`dir, kaya gibi yumruğunun son ustalığı, 922 yılı 9 eylülü`dür. dedim ya, mister dallas, herhalde bütün bunları sizden gizlediler. ucuzdur vardır illeri. hani şaşmayın, yarın çok pahalıya mal olursa size bu 23 sentlik asker, yani benim fakir, cesur, çalışkan milletim, her millet gibi büyük türk milleti. NAZIM HİKMET
  8. Arkadaşlarında belirttiği gibi, İslam dininden kastınız, bağnaz,gerici,yobaz arap kültürü olmamalı.İslam felsefesinde ilericilik vardır, gelişme vardır.
  9. değerli dipnot, idam cezası geri gelmeden, vatan hainlerinin, ülkeyi satanların, düzeni bozanların arkası kesilmez. birşeylerden çekincen mi var da idamdan tedirgin oldun."yorum yok dedin." türk milletinin huzuru için elimden gelen herşeyi yaparım, idam da bunlardan birisidir. Başkasının yaşamına saygısı olmayanın yaşamına da benim saygım yok. Ayrıca tehlikenin herkes gibi ben de farkındayım, keşke herkes diğer tehlikelerin de farkında olsa, İrana harekat düzenlenecek, altyapı yapılıyor memlekette, insanlar yönlendirilmeye başlandı bile. hadi hayırlısı.
  10. sevgil X-men , öncelikle özgürlük ne demek onu belirtsen iyi olur.Hangi islam ülkesinde bizdeki gibi özgürlük var demişsin. Sence İran da bizden daha az mı özgürlük var. Bizim ülkemizde gece onda onbirde hangi bayan tek başına dışarda dolaşbilir, yada toplumsal şiddete mağruz kalmadan(laf atmak, kapkaç, taciz...). bunlar İranda bizdeki kadar olmayan olaylar.Sallandırdın mı adamı vincin tepesinde ibreti alem için, geri kalanları kurtarırsın. Özgürlük buysa Ben özgür değilim. en azından ekonomileri sömürgecilerin istilası altında değil. Gün gelecek Acem kardeşlerimizle daha yakın ilişkilere gireceğiz. toplumsal bir değişime sahne olacaklar.
  11. akbar

    ANKARA ÜNİVERSİTESİNDEKİ OLAY

    kardeş kendiliğinden siyonist güçler tarafından darbe lafı çıkarmışsın. siyoniste falan ilgisi yok darbenin.ordunun çok meraklı olduğunu mu sanıyorsun bu işe. herkes kendi işini adam gibi yapsa bunlara gerek kalmayacak.asıl siz efendi olun da siyonistlerin oyununa gelmeyin. ecnebinin istediği de türkün türke düşmanlık yapması. cahillik etmeyelim lütfen.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.