Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

yoda

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    16
  • Katılım

  • Son Ziyaret

yoda tarafından postalanan herşey

  1. cennetteki şaraplar bildiğimiz içkili içeceklerdir. ama kafayı sarhoş yapmayan cinsden. allah cennetlik müminler için alkolün kafa bulduran etkisini kaldırmış olmalı. Gılmanların kadınlar için hizmetçi olduğunu da nerden çıkardın.Kurandan ayetini söölede, yada hadis nosunu verde bizde bilelim. Kafadan sallama.
  2. "Allah ahirette Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.” Müslim İman 302, Buhari 97/24,10/29, Hanbel 3/1 kalem suresi 42. nin elmalılı açıklamasında ne yazıyor bakalım. bu ayette baldırın açılacağı günden bahsediliyorda.ayette baldır olarak Sak kelimesi geçer. Buhârî, Müslim, Nesaî, İbnü Münzir ve İbnü Merduye, Ebu Saîd (r.a)'den şöyle bir hadis rivayet etmişlerdir: Peygamber (s.a.v) Hazretleri'ni dinledim, şöyle diyordu: "Rabbimiz baldırını açar, derhal ona her mümin erkek ve kadın secde eder. Dünyada görsünler ve duysunlar diye secde eden kalır. O da secde etmeye gider, fakat beli tutulur kalır". Bu hadiste ise Sâk kelimesi, "onun sâkı" şeklinde zamirle bir tamamlama halinde zikredilmiştir. Bundan başka İshak b. Raheveyh Sened'inde, Taberâni, Darkutni Kitabu'r-rü'yet'inde ve Hakim sahih diye ve İbnü Merduye ve diğerleri de İbnü Mes'ud'dan Hz. Peygamber (s.a.v)'in şöyle buyurduğunu rivayet etmişlerdir: "Allah kıyamet günü insanları toplar ve buluttan gölgeler içerisinde iner de bir seslenici şöyle seslenir: "Ey insanlar! Sizi yaratan, size şekil veren, sizi rızıklandıran Rabbiniz, sizlerden herbir insana dünyada taptığı, kendine veli tanıdığına gitsin." der. Ve dünyada ilâh tanıdıkları şeyler onlara görünür, şekilleriyle karşılarına dikilirler. Hz. İsa'ya tapanlara İsa (a.s.)'ın Şeytanı görünür. Uzeyr'e tapanlara da keza, hatta ağaç, odun ve taşa varıncaya kadar herbirinin taptığı kendilerine gösterilir. Müslümanlar da diz çökmüş, göğsüne doğru yaslanmış bir durumda kalır. Onlara da yüce Allah görünür ve kendilerine: "Siz niye herkesin gittiği gibi gitmiyorsunuz? denilir. Onlar, "Bizim, derler, bir Rabbimiz vardır ki henüz görmedik". O vakit buyurur ki: "Siz Rabbinizi görseniz ne ile tanırsınız?" "Onunla bizim aramızda bir alâmet vardır, görsek onu tanırız." derler. "O nedir?" buyurur. Derler ki: "baldırdan açar". O vakit Rahman, Baldırını açar, müminler hemen secdeye kapanırlar. Bu alıntı elmalılının tefsirindendir. Yani allahı tanımak için allahın baldırını görmemiz gerekiyor. Kalem suresi 42 ve ilgili hadisler öyle diyor. Yağmur bey, sizin için dinini bile bilmeyen bir kişi demiştim. Sözümün arkasındayım.
  3. Kuttubi sittedeki bir hadise görede. Muhammed bir kütüğün üstüne oturur. Bir vakit sonra kalkıp gitmek ister.Kütük, deve gibi inler,ağlar.(gitmesin diye). Bu bir espri falan değil. Ciddi. Bilim teknik veya scientist de falan yazmıyor ama Kuttubi sitte de yazıyor. islam şüphesiz akıl dinidir.
  4. konuyu okumadan cevap yazdığınız belli oluyor yağmur hanım. Tipik müslüman davranışı maalesef. cevap yazayım derken konuyu bile okumaz. konu da dedim ki " dünyada haram olan şeyler neden cennette helal". Livatanın dünyada haram olduğunu belirtiyoruz zaten. sen bana Lut kavmi hikayesini anlatma lütfen. Dersin ki cennette ki gılmanların eşcinsellikle ilişkisi yoktur. O zaman sorarım huriler cinsel amaçlı yaratılıyorken gılmanlar ne amaç ile yaratılmışlar.Bir amacı olmalı değil mi.
  5. Baldırımı gösterirdim. bakalım islam bilgin nasıl. espiriyi anlayabilecekmisin.Yoksa tipik dinini bile bilmeyen saf müslümanlardanmısın.
  6. sorduğun soruların hiçbiri Allahı yarattığımız gerçeğini değiştirmiyor. bu soruların bazılarını çok korkuttuğu için insanoğlu tanrıları yarattı ve onlara taptı. Taptığın Allah ile bu sorunlarının çözümünü bulduğunu zannediyorsun ey zavallı insanoğlu/kızı ama kendini kandırmaktan başka bir şey yapmıyorsun. Cesur ol. insanın hayaller-fanteziler ile işi olmaz.
  7. pardon yaw, yanlışlıkla arkadaş bulma forumuna mı geldim ne . ne yapacan benim kim ve ne olduğumu. önce sen anlat bakalım. ilgileniyorsam cevap veririm.
  8. eşcinsel bir Tanrı var mı. hayvanlarla ilişkiye giren bir tanrı var mı. Yoda Tanrı mı. ölümlü bir tanrı var mı. hayali bir tanrı var mı. Babası olan bir tanrı var mı. insan hayal gücü reel olmayan şeyleri tasavvur edebilir.Bu nedenle argümanın hatalıdır. Ben tanrıyım diyen kişi kendi tanrılığını tasavvur edebiliyor diye Tanrı mı olmuş oldu yani. O zaman bende ben tanrıyım derim. sorunu kafadan bitiririm. işin rasyonelliğine gelin kardeşlerim. Tanrı-Allah-Zeus-Mithra-Manitu vs Yok,Yok.Yok.Reelde Hiçbir zaman var olmadılar.Bizimle hayallerimizle beraber var oldular. Bizim hayallerimizle beraber yok olacaklar.
  9. Muhammed neden 9 yaşındaki ayşe ile gerdeğe girmiştir. Bizde mi muhammedin sünnetine uyup etrafımızdaki 9 yaşındaki kız çocuklarına yan gözle bakalım. o zaman azbuçuk *** olmaz mıyız. Anla yani. Bu ne ***** peygamberdir.
  10. TABİKİ YAĞMUR HANIM, Ben hümanist, Laik ve Atatürkçü bir Türk'üm.
  11. Allah gecenin bir yarısında dünyaya inip şefaat dağıtır arkadaşlar. daha isteyen yok mu daha isteyen yok mu diye bağırır. bu bir hadis idi. Allah cehenneme soruyor. Doldun mu , doldun mu. Cehennem cevap veriyor. hayır daha yok mu. gönder , gönder. Ayet. Kaf 30 olacaktı herhalde. Herşeyi bilen allah cehenneme doldun mu diye soruyor. Allahın bilmediğini bilen cehennem hayır diyerek allahı bilgilendiriyor. Bu ayet allahın "andolsunki cehennemi şeytana uyan cinlerle ve insanlarla dolduracağım" ayeti gereği açıklanıyor.allahımız cehennemi doldurma yemini ettiği için kaf 30, daki ayette olduğu gibi arada bir cehenneme soruyor dolup dolmadığını.Cehennem doldum dediği anda kontenjan kalmadığı için derhal sur'a üfürülecek. Kuranın bu ayetlerine göre allahın cisim olduğu çoook açıktır. Asıl soru şu. Bu konuşan cehennemde ne yaw. Nolur bana bunu açıklayın. Allah yok diyoruz birde şansımıza varsa cehenneme gidersem şimdiden bileyim. Bu cehennem nemenem bir illettir ki konuşuyor yaw. Bu cehennem canlı mı.??
  12. Arkadaşlar, allah cisim değildir. Hayaller maddesel değildirler. Allah ölüm korkusu olan arapların tanrılarıdır. Bu korkudan dolayı her toplum bir tanrı yaratmıştır. Biz türkler kök-tengri yi yaratmıştık. Ama arabın Allahı ile olan savaşta kaybetti. Tavsiyem cesur olun ve insanlık tarihinin en güzel cümlesini söyleyin. Allah-Tanrı Yoktur. Ölüm korkunuza yenik düşmeyiniz sevgili kardeşlerim, Akıl sizinle olsun.
  13. Benim nacizane sorum şudur. Dünyada haram olan şeyler cennette neden helal. Cennette şarap var, dünyadaki gibi kadın sınırlaması yok, aaaa birde gılman var. erkek hizmetçi. acaba bu gılmanlar livata amaçlı mı kullanılıyor. yani eşcinsel amaçlı mı.Arapların genelinde eşcinsellik vardı. Muhammedin fantezisel cennetindeki sıcak gecelerde gılmanlara da yer olmalı değil mi. Hep kadın, huri vs olmaz. Canları sıkılır müminlerin. Ben eşcinsel olmadığım için bana cehennemin yolu görünüyor.Tüh... cevabınız için şimdiden teşekkürler.
  14. alem başlangıçsız ise kendi inancın ile çelişmiyormusun. inancında kainatın allah tarafından yaratıldığı yazar. savunduğun fikir nedir.
  15. hayali bir kavram olan allahı bu kadar düşünme istersen kürşatotçu kardeşim, kafayı yersin ve mehdi-resul falan olduğunu iddia edersin sonra. insanoğlu ne garip putu kendi yaratır , kendi tapar. kabedeki 360 putu yıktılar ama en büyüğüne tapmaya devam ediyorlar. yazık
  16. merhabalar kürşatotçu kardeşim, öncelikle dindar değilim belirteyim.bu forumada yeni üye oldum herkese selamlar.sorunuz ilgimi çekti. akılcı olduğum için konu hakkında yorum vermek istiyorum. -- mantık yürütme şeklin gayet iyi olmuş ama gözönüne almadığın konular nedeni ile yanlış çıkarımlarda bulunmuşsun.şu an 2006 yılındayız ve geriye doğru sonsuz sayıda olay olduğunu söylemişsin. bu doğru. ama gözden kaçırdığın olay bu sonsuz sayıda olayın bitmiş olmadığıdır. -- evrenin genişlemesi bitmedi, -- dünya 2007-2008-2009.....??? da da güneşin etrafında dönmeye devam edecek. -- sayısız devam eden olay vardır. -- yani bitmemiş sonsuz sayıda olay vardır. -- 2006 ya kadar biten olaylar ise sonlu sayıda olup yürüttüğün mantık doğrudur yani o biten olayların bir başlangıcı vardır. 2006 yılını sonsuz sayıda evrensel olayın bitiş yılı olarak algıladığın için evrenin başlangıcı olduğunu düşünmüşsün.çünkü sonu olan herşeyin muhakkak başlangıcı da olması gerekir. burada haklısın. ama 2006 da hala sonsuz sayıda olay değişerek-gelişerek-evrimleşerek devam etmekte olduğundan bu mantık silsilesi ile evrenin başlangıcı olduğu çıkarsaman hatalıdır.(bence) saygılar
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.