Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

btry98

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    20
  • Katılım

  • Son Ziyaret

btry98 tarafından postalanan herşey

  1. Doğru cevap verdiniz Ali Arık ve AshNazg. Tebrikler...
  2. btry98

    Anagram

    kalın-anlık
  3. H'yi kalın düşünürsek etrafından dolanıyormuş gibi çizebiliriz. (Aile ortamında sordum, kardeşim buldu.)
  4. Bir de aklıma bir cevap daha geldi. Yine kağıda yumuşak kurşun kalemle köşeli bir U çizerim. Kağıdı U nun yatay kenarı boyunca katlayıp bastırırım. Kağıdı açtığımda H oluşmuş olur.
  5. Bence kalemle çizme dışında hiçbir yöntem kullanmadan bu soruyu çözmek imkansız.
  6. Önce köşeli bir U harfi çizerim. Sonra yatay kenarının üzerine bir ayna koyarım. Böylece H harfi çizilmiş olur. Ama cevabın doğruluğundan pek emin değilim. Bir de soruda düz yazıdaki H harfinden bahsediliyor değil mi?
  7. Bilmeyen ve bilmediğini bilmeyen bir aptaldır. Ondan sakının. Bilmeyen ve bilmediğini bilen bir öğrencidir. Ona öğretin. Bilen ve bildiğini bilmeyen uykudadır. Onu uyandırın. Bilen ve bildiğini bilen akıllıdır. Onu izleyin. Çin Atasözü
  8. Hata yapın: "Hiç hata yapmamış bir insan yeni bir şey denememiş demektir." Albert Einstein (Kaynak: Vikisöz)
  9. Azim paha biçilmezdir: "Çok zeki olduğumdan değil, sorunlarla uğraşmaktan vazgeçmediğimden başarıyorum." Albert Einstein (Kaynak: Vikisöz)
  10. Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte ışığı ve de gelecek treni görür. J.Harris
  11. Gerçekçi ol, imkansızı iste. Ernesto Che Guevara
  12. Bu sınav Eistein tarafından hazırlanmıştır. Dünyadaki insanların ancak %2’sinin çözebileceği hesaplanmıştır. Bir deneyin isterseniz. Kurallar: 1) 5 farklı renkte 5 ev var. 2) Her evde farklı ülkeden 5 kişi oturuyor. 3) Herkes farklı marka sigara içiyor, farklı marka içki içiyor ve farklı hayvan besliyor. 4) Sigara içki ve hayvanların hiçbiri aynı değil. İpuçları : 1) İngiliz kırmızı evde yaşıyor. 2) İsveçli köpek besliyor. 3) Danimarkalı çay içiyor. 4) Beyaz evin olunda yeşil ev var. 5) Yeşil evin sahibi kahve içiyor. 6) Kuş besleyen kişi ‘’Pall Mall’’ sigara içiyor. 7) Sarı evin sahibi ‘Dunhill’’ markayı tercih ediyor. 8) Tam merkezdeki evde yaşayan kişi süt içiyor. 9) Norveçli ilk evde oturuyor. 10) Kedi besleyen kişinin yanındaki evde oturan kişi ‘’Blend’’ marka sigara içiyor. 11) ‘’Dunhill’’ marka sigara içen kişinin evinin yanındaki endeki kişi at besliyor. 12) ‘’Blue Master’’ marka sigara içen aynı zamanda bira içiyor. 13) Alman ‘’Prince’’ marka sigara içiyor. 14) Mavi evin yanında oturan kişi Norveçli. 15) Su içen kişinin komşusu ‘’Blend’’ marka sigara içiyor. SORU: Balığı Kim Besliyor?
  13. btry98

    Peynir Kesmek

    Silindir şeklinde bir peyniri 3 bıçak darbesiyle nasıl 8 eş parçaya ayırırsınız?
  14. Tebrikler dennise. Bu şekilde 14 farklı çözüm daha var.
  15. 10 adet madeni paranız var. Bunların hepsini 3 bardağa paylaştırmanız gerekiyor. Ancak her bir bardakta tek sayıda madeni para olması gerekiyor. Bunu nasıl yaparsınız? (Farklı bir bakış açısı gerektiren bir soru. Beyin Gücü dergisinde okumuştum.)
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.