önemli bir nokta da ekmekte azıcık bile küf görürseniz sakın o ekmeği tüketmeyin. küf ekmeğin tamamına yayılmış olabilir ve siz bunu fark etmeyebilirsiniz.
fasulye nohut bezelye gibi malzemeleri önceden haşlayıp buzluğa atarak saklayabilirsiniz. yemek yapmak için vaktiniz olmadığında buzluğa attığınız malzemeleri çıkarıp düdüklüde 15 dakika pişirerek yemeğinizi hazırlayabilirsiniz.
haşlanmış patatesle de harikalar yaratılabilir. mesela ben patatesi haşlayıp kabuklarını sydıktan sonra eziyorum sonra da salça ile kavuruyorum. üzerine de evde bulunan salatalık malzemeleri çiğden koyuyorum harika oluyor. sadece baharatla da tatlandırabilirsiniz.
evde fırın varsa bayat ekmekleri dilimleyip üzerine salça sürün. salçanın üzerine de peynir zeytin domates biber artık evde ne varsa dizin ve ekmekleri tepsiye koyup fırına sürün. 10 dakika sonra mini pizalarınızı afiyetle yiyebilirsiniz.
bir tane de ben yazayım, ellerinize sinen soğan ve sarımsak kokularını gidermek için bıçağın keskin olmayan tarafının ellerinizin içinde gezdirin. sonuca şaşıracaksınız:)
bizim evin arka tarafında birkaç ağacın olduğu bir alan vardı. o ağaçlara çıkıp çıkıp düşerdik. her yerimiz yara bere olurdu ama biz inatla ağaçlara tırmanmaya çalışırdık. ne günlerdi.