Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

seniseven

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    3
  • Katılım

  • Son Ziyaret

seniseven tarafından postalanan herşey

  1. seniseven

    Tarihte Bugün

    Bugün 15 Kasım 2005 13 Şevval 1426 Rumî:1421 T.sani:2 Kasım:8 K.K.T.C.'nin İlanı (1983) CAHİLİYENİN ZORLUKLAR KARŞISINDAKİ TAVRI İçinde bulundukları şartlar ne olursa olsun, Müslanların ahlaklarında bir değişiklik olmaz, iman etmeyenler veya kalplerinde hastalık bulunanlar ise zor zamanlara karşı dirençli değillerdir. Mutlaka bir tahammül sınırları, bir "bamtelleri" vardır. Bu nedenle de zorluk ve sıkıntıların üst üste gelmesi, onları çok büyük bir gerginliğe sürükler. Günlük hayatta neşeli, güler yüzlü, rahat olan insanlar, zorluk anlarında adeta karakter değiştirirler. O kişinin yerine saldırgan, huysuz, ters, asık suratlı ve kaba bir insan gelir. Müslüman doğruyu ve güzeli sabırla anlatırken, cahiliye insanları anlatmak yerine saldırmayı tercih ederler, işte bu, cahiliyenin gerçek yüzü, gerçek karakteridir. Bu gerçek karakterin ortaya çıkmasına yol açan nedenler ise, işinden çıkarıIması, bir hastalığa yakalanması, bir kaza, felaket, iflas gibi zorlukların üst üste gelmesi olabilir. Bu karakterdeki insanlar iki gün soğukta kalsalar ya da uykusuz bırakılsalar, alıştıkları konfor herhangi bir sebeple ellerinden alınsa hemen moralleri bozulur ve ümitsizliğe düşerler. BÎR HADİS Çölde yaşayan kaba ve haşin olur; av ardına düşen şaşar, Sultan kapışma giden fitneye düşer.(Ebu Davud, Tirmizi) BİR AYET "Allah'ın rahmeti ile onlara yumuşak davrandın. Eğer sert ve katı kalpli olsaydın, etrafından dağılırlardı." (Al-i imran-159)
  2. seniseven

    Tarihte Bugün

    Bugün 14 Kasım 2005 12 Şevval 1426 Rumî:1421 T.sani:1 Kasımr:7 Alemdar Mustafa Paşa'nın Vefatı (1808) BESMELE'NİN AĞIRLIĞI Rasülullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "(Kıyamet gününde) Cenab-ı Allah, yaratıklar arasından bir adamı seçer, onun aleyhinde -her biri göz alabildiğince büyük- doksan dokuz defter açar. Sonra ona sorar: -Bu defterlerde yazılanlardan inkar ettiğin var mı? Muhafız yazıcı meleklerim sana haksızlık etmişler mi hiç? - Hayır ya Rab. - Bu hususta beyan edeceğin bir mazeretin veya bir iyiliğin var mı? - (Adam şaşar) Hayır ya Rab. - Hayır, hayır.senin bizim katımızda bir hasenen (iyiliğin) var. Bu gün sana asla haksızlık edilmez. Cenab-ı Allah, üzerinde 'eşhedü en lailahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Rasüluh' yazılı olan bir etiket çıkarır. Meleklere de "Bunu ona bildirin" diye emreder, Bildirirler. Adam da sorar: - Ya Rab! Bu defterlerin yanındaki bu etiket te ne? - (Bu gün) sana haksızlık edilmeyecektir. Defterlerin hepsi terazinin bir kefesine, o etiket te diğer kefesine konulur. Defterlerin bulunduğu kefe hafif kalır ve yukarıya kalkar; etiketin bulunduğu kefe ise ağır basar, hiç bir şey besmeleden daha ağır basmayacaktır." (Tirmizi, 7-5)
  3. seniseven

    Tarihte Bugün

    Elimdeki takvim arka sayfasında yer alan yazıları günlük buraya işleyeceğim (nasip olursa). Faydalı olacağını ümid ediyorum. Ben den yazması, bir kişi dahi okusa beni memmun edecektir.... Bugün 11 Kasım 2005 9 Şevval 1426 Rumî:1421 T.evvel:29 Kasımr:4 I.Dünya Savaşı'na Girişimiz (1914) İFRAT VE TEFRİTTEN SAKINMAK Adalet ve hakkaniyete riayet ederek zulüm ve insafsızlıktan yüz çevir. Her işte orta yolu tut. Çünkü hayır, orta yoldadır. Daima ifrat ve tefritin ortasını bul. Davut aleyhisselam tek tek halkaları sabır ve dikkatle birbirine ekleyerek nasıl sağlam bir zırh yaptıysa, sen de amellerine elinden geldiği kadar sabır ve itina göster. Taat ve ibadetinde gücünün yettiği ve elinden geldiği kadarıyla iktifa et ki, ifrata kapılıp var gücü ibadet sarf etmek usanç doğurur. Nefsini bıkkınlık getirip geri geri çekilmeyeceği bir şekilde ibadete davet et. Nefs alında biraz güç ve kuvvet bırakman, onu büsbütün nefessiz bırakmandan hayırlıdır. Nefsin istirahatten olan haz ve nasibini unutma ki, ibadetin selamet ve tamamiyeti huzur ve sıhhat iledir. (Altın Küpeler) BİR HADÎS Karnını doyurup uykuya yatan kimsenin kalbi katılaşır. Her şeyin bir zekatı vardır. Bedenin de zekatı da açlıktır. BÎR AYET "Kendilerine hiyanet edenleri savunma; çünkü Allah hainliği meslek edinmiş günahkarları sevmez." (Nisa -107)
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.