Şu Anda Çok Severek Yediğiniz Fakat Kesinlikle Yememeniz Gereken Yiyecek
Gıda endüstrisinin ve tedarik zincirinin muazzam bir baskı altında olduğu bir sır değil. Koronavirüs Amerika'nın birçok küçük kasaba gıda işleme tesisine zarar vermeye devam ederken, bazı marketler satın alabileceğiniz et miktarını sınırlama adımını bile attı.
Bu arada, tüketiciler kiler için yiyecekleri kilitlenmeye devam ettikçe stoklamaya devam ettikçe, rafa dayanıklı bazı gıda maddeleri patlıyor - özellikle pirinç ve tahıllar. Kendinize normalden daha fazla beyaz pirinç yediğinizi bulursanız, kesinlikle iki kez düşünmeniz gerektiğini size hatırlatmak için buradayız.
Koronavirüs pandemisi başladığından beri, tüm kurutulmuş tahıllar ve pirinç endüstrisi yüzde 386 büyüme göstermiştir. Kuru fasulye satışları yüzde 63, pirinç satışları yüzde 58 ve nohut satışları yüzde 47 arttı.
Asya'yı kapsayan Diplomat, "Pirinç, bu yıl küresel pazarın yıldız sanatçısı oldu ve fiyatları Nisan 2020 sonunda yıllık% 65 artış gösterdi." "Dünya çapında koronavirüs pandemisinin başlangıcını takiben, küresel kaynak fiyatları genel olarak, çoğu emtia yıllık% 5'ten% 40'a ve bazı durumlarda daha da fazla düştüğünde çöktü."
Eğer beyaz pirinci stoklayanlar arasındaysanız, gerçek şu ki, vücudunuz için herhangi bir iyilik yapmıyorsunuz. Harvard Tıp Okulu, "Beyaz pilav porsiyonu saf sofra şekeri yemekle hemen hemen aynı etkiye sahiptir." "Kan şekerinde hızlı ve yüksek bir artışa neden olur. Mercimek porsiyonu daha yavaş, daha küçük bir etkiye sahiptir."
Burada düzenli olarak Eat This, Not That! 'Da ele aldığımızdan, beyaz pirinç yerine kahverengi pirinç tercih etmek her zaman daha akıllıca bir karardır - ancak kalorilerde çok daha yüksek olduğu göz önüne alındığında, ılımlı kahverengi pirinç yemenizi tavsiye ederiz.
Beyaz pirincin daha uzun süre dayanmasını ve tadının daha iyi olmasını sağlayan işleme nedeniyle, en sevdiğiniz suşi elyafı hem kepeği hem de mikropunu kaybeder - pirinçteki iki temel besin kaynağı. (Bu arada kahverengi pirinç tüm tahılın tamamıdır.)
Kan şekeri seviyeleriniz konusunda dikkatli iseniz - ve sağlığınız ve iç yağ yakma fırınınız için olmanız gerekiyorsa - beyaz pirincin, vücudunuzun dönme kabiliyetini ölçen Glisemik İndeksinde muazzam derecede yüksek olduğunu bilin. vücudunuz tarafından emilecek karbonhidratları glikoza dönüştürün. Başka bir deyişle, beyaz pirinç kan şekeri seviyenizi yükselterek sizi tip 2 diyabet riski altına sokar.
Bu nedenle, en sevdiğiniz pirinç bazlı yemeğiniz için ölüyorsanız, kahverengi türü tercih edin. Cilalı muadili ile karşılaştırıldığında, tam tahıllı kahverengi pirinç metabolizmayı hızlandıran selenyumda daha yüksek, kemik güçlendirici manganezde daha yüksek ve tabii ki sindirimi yavaşlatan ve göbek dolgu lifinde daha yüksektir. Ve ne yemek yaparsanız yapın, Pirinç Pişirirken Yapabileceğiniz En Kötü 20 Hatadan birini yapmadığınızdan emin olun.
Kaynak: Eat This, Not That