Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Liderler

Popüler İçerikler

Üzerinde en yüksek itibara sahip içerik gösteriliyor: 14-05-2020 in İletiler

1. Etkili İnsanların Sahip Olduğu 12 Olumlu Kişilik Özellikleri Kişiliğiniz, söylediklerinizle değil, yaptığınız şeyle tanımlanır. Son derece etkili insanlar, onları oldukları gibi yapan belirli kişilik özelliklerine sahiptir. Bazen harika bir insana bakarız ve “Asla böyle olamam!” Diye düşünüyoruz. Hepimizin DNA'mızın bir parçası gibi görünen kişilik özellikleri olsa da, benim deneyimim kişiliğinizin düşündüğünüzden daha fazla şekillenebileceğidir. Doğa ve kültürüme aykırı kişilik özelliklerini benimsedim. Hollanda'da büyüdüm. Benim deneyimim, buradaki insanların genellikle gereksiz yere aykırı ve kötümser olmalarıdır. Bu yüzden kitlemin% 3'ünden azı Hollandalı. Kişisel gelişimden hoşlanmazlar. Ben de böyleydim. Ama mezun olduktan sonra çok seyahat etmeye başladığımda görüşlerimi değiştirdim. Kişisel gelişime maruz kaldım ve çok etkili insanların, iş ve yaşam boyunca tanıştığım birçok özelliği benimsedim. Ama aynı zamanda ilham veren insanları okudum. Aşağıda 12 olumlu kişilik özelliğinin bir listesi bulunmaktadır. Yaşamın her kesiminden etkili insanları çalışarak bu özellikleri öğrendim. Bu özellikleri kendimiz için benimseyerek ve buna göre hareket ederek, kendi özgün kişiliğimizi kasten oluşturabiliriz. Yetenekli / Etkili - Bu özelliğin bir istisnası yoktur. Hiç yetenekli olmayan etkili, mutlu veya başarılı bir insanla tanışmadım. Hayatlarını alırlar ve ciddiye çalışırlar. Bir amaçla bir şeyler yaparlar. Ve en önemlisi, ne hakkında konuştuklarını biliyorlar. Meraklı - Etkili insanlar varsayımlardan kaçınırlar. Bu benim en büyük tuzağımdı. Her şey hakkında varsayımlarda bulundum. İş arkadaşlarımdan biri bana bir keresinde doğrudan söyledi: Çok fazla varsayım yapmayı bırak! Ben de öyle yaptım. Merak etmeye karar verdim. Etkili insanlar birçok soru sorar. Varsayımları bu şekilde önlersiniz. İddialı - İnsanlar iyi olmanız gerektiğini düşünüyor. Bu yanlış. Kibar olmak güzel, ama her zaman iyi olmak için yolundan çıkmak zorunda değilsin. Etkili insanlar kendilerini düşünürler. Ama başkalarını feda etmezler. Girişkenlik bununla ilgilidir. Affedebilen - kin tutmak, yapabileceğiniz en az etkili şeydir. Pek çok insan kin yüzünden ilişkileri ve grup dinamiklerini yok etti. “Bu kişi bunu bana nasıl yapabilirdi!” Belki de belki o kişi nedenini bile bilmiyor! İnsanlar aptalca şeyler yapar. Devam et. Bağımsız — Etkili insanlar başkalarından kolayca etkilenmez. Başkalarını dinliyorlar. Fakat bağımsız düşünürler. Dış etkinlikler tarafından kolayca sallanamazlar. Saygılı — İnsanların size veya diğer insanlara ne kadar güvensiz kazmalar yaptığını biliyor musunuz? "Çok yorgun görünüyorsun. Neler oluyor? ”Sizi kötü hissettirmek için yapılan bu kirli sözlerden biri. Sizi bırakmak isteyen birçok kişi var, bu da onları otomatik olarak sizden daha iyi hissettiriyor. Saygılı insanlar bunu asla yapmazlar. Ayrıca insanlara katılmıyorum ve yine de saygılı olabilirsiniz. Temel olarak, etkili insanlar internet trollerinin tersidir. Doğru / Doğrucu: Düzenli olarak yalan söylediğinizde (ne kadar küçük olursa olsun), sonunda kendi webiniz tarafından yakalanırsınız. Bana batıl inançlı (ya da Michael Scott'ın söylediği gibi biraz garip) de, ama yalanların sonunda seni yakalayacağını düşünüyorum. Bu yüzden gerçeği söylemek daha iyidir. Her zaman hoş değil, ama en azından yalan değil. Kesin — Bir şeyler birkaç kelimeyle açıklamak zor. Kesin olmak için düşünce ve çaba gerektirir. Bu yüzden birçok insanın sonsuz konuştuğunu görüyorsunuz. Ne söyleyeceklerini bilmiyorlar, bu yüzden bir av tüfeği yaklaşımı kullanıyorlar. Kelimeleri püskürttüler ve umarım birkaç kişi işarete ulaşır. Kesin olmak gerekirse, nişancı gibi olmak istersiniz. Her cümle ve eylem bir amaca hizmet eder. Adil - Adil olmanın imkansız bir kavram olduğunu söyleyen insanlar genellikle adil insanlar değildir. Evrensel adalet ilkeleri vardır. Özetle, insanlarla doğrudan olun ve iyilik yapmayın. İnsanlara davranış biçiminizde tutarlı olun. Yapabileceğimiz en adil şey bu. Ve evet, bu pratikte imkansız görünüyor çünkü bazen doğamıza aykırı. Ancak etkili insanlar doğaya karşı birçok şey yaparlar. Başkalarının yapmadığı şeyleri yapıyorlar. Esnek - Hayat karmaşık ve değişimle doludur. Hayatta kalmak ve gelişmek için her zaman adapte olmak gerekir. Bu yüzden etkili insanlar son derece esnek ve akıcıdır. Onlara eskilerinden daha iyi çalışan yeni bir fikir verirseniz, yenisiyle birlikte giderler. Nefslerini ya da zeki görünümlerini umursamıyorlar. Neyin işe yaradığını önemsiyorlar. Kişisel farkındalık — Neleri yapabileceğinizi ve yapamayacağınızı bilmek hayatınızı çok daha kolaylaştıracaktır. Çok sık, kim olduğumuzun farkında değiliz. Ancak etkili olabilmek için kim olduğunuzu ve ne yaptığınızı bilmelisiniz. Zayıflıklarınız varsa veya hatalar yaparsanız, öz-farkındalık bu konuda dürüst olmanıza yardımcı olacaktır. Kusurla ilgili yanlış bir şey yok. Aslında, kusurlu değilseniz, muhtemelen bir robotsunuzdur. İyimser - Etkili insanlara bir meydan okuma verin, onlar bir çözüm düşüneceklerdir. Onlara kasvetli bir görünüm verin, minnettar olacak şeyler bulacaklar. Aksine, karamsar olmak dünyadaki en kolay şeydir. Herkes şikayet edebilir ve “bunu yapamayız” diyebilir. Ama “bunu gerçekleştirmenin bir yolunu bulalım” demek güç olur. Kişiliğiniz taş değil. Bazı doğal eğilimleriniz olabilir. Ancak doğru zihniyetle, yukarıdaki kişilik özelliklerinden herhangi birini benimseyebilirsiniz. Hangisini benimsemek istediğiniz, doğanıza bağlıdır. Ancak olumlu özelliklerle yanlış gidemezsiniz. Belirli bir kişi olmanın bir seçim olduğunu unutmayın. Kendinizi değiştirmek sadece zaman meselesidir. Çünkü kişiliğinizi belirledikten ve ona göre hareket ettikten sonra, artık belli bir şekilde olmayacaksınız; sen sadece o taraftasın.
  2. Amazonun Sahibi Jeff Bezos dünyanın ilk trilyoneri olma yolunda fakat bir çok insan bundan memnun değil Zaten trilyon dolarlık şirketlerimiz var. İlk trilyonerimizi ne zaman alabiliriz? Küçük ve orta ölçekli şirketlerin farklı iş ürünlerini karşılaştırmasına izin veren bir şirket olan Compareisun'a göre, dünyanın ilk trilyoneri muhtemelen Amazon kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos olacak. Projeksiyon, Bezos'un 2026 yılına kadar trilyoner statüsüne ulaştığını gösteriyor. Şirket, projeksiyonunun son beş yıl boyunca yıllık ortalama büyüme yüzdesini alıp gelecek yıllara dayandığını belirtti. Güne daha akıllıca başlayın. İhtiyacınız olan tüm haberleri her sabah gelen kutunuza alın. Karşılaştırma, Bezos'un net değerinin son beş yılda ortalama% 34 büyüdüğünü gösteriyor. Perşembe sabahı, dünyanın en zengin insanlarının değerini günlük olarak takip eden Bloomberg'in Milyarder Endeksi'ne göre Bezos'un net değerinin 143 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Geçen yıla kıyasla Bezos'un değeri 28 milyar dolardan fazla arttı. Projeksiyon Twitter'da öfkeye yol açtı, Bezos'un milyarlarca dolar topladığı koronavirüs salgını sırasında kaç kişinin mali olarak mücadele ettiğini fark etti. Thomas Moore yukarıdaki Tweetinde şöyle diyor Jeff Bezos yakında trilyoner olacak ama biz ekonomik buhrana doğru gidiyoruz. Bezos'un potansiyel trilyoner statüsünden bahsetmek, Amazon çalışanlarının koronavirüs pandemisi sırasında çalışmaya devam ettikleri için yaptıkları güvenlik konusundaki kamu protestolarını takip ediyor. 1 Mayıs'ta Amazon ve Instacart dahil diğer şirketler için çalışanlar "işyerinde yeterli koruma" eksikliğini protesto eden bir grev düzenlediler. Amazon, 2020'nin ilk yarısında, maskeler, el dezenfektanı ve depolardaki ek el yıkama istasyonları da dahil olmak üzere güvenlik önlemleri için 800 milyon dolardan fazla harcadığını söyledi. Şirket ayrıca, milyonlarca tüketicinin evde sıkışıp kaldığı malları teslim etmesi için Amazon'a eğilmesiyle talebi karşılamak için 175.000 yeni işçiyi işe aldı. Bu ayın başlarında, Amazon'un başkan yardımcısı ve Amazon Web Services'deki "Seçkin Mühendis" Tim Bray, şirketi depolarında işçilere nasıl muamele edildiğini söyleyen yöneticilerin işten çıkarılması konusunda şirketi terk ettiğini açıkladı. Amazon CEO'sunun muazzam serveti ilk kez bu incelemeyle karşılaşmadı. Ocak ayında Bezos, Amazon'un Avustralya'daki orman yangını kurtarma çabalarına 1 milyon ABD Doları veya ABD Doları cinsinden 690.000 ABD Doları bağış yapacağını açıkladı. Ancak, eleştirmenler Bezos'u servetinin ışığında yeterince yapmadığı için patlattı. Kaynak: USA TODAY
  3. Senden Daha Güçlü Birine Aynı Fikirde Olmadığını Nasıl Söylersin? Üstlerinizle çatışmak günlük bir olay olmayabilir, ancak gerekli olduğu zamanlar vardır. İşte bununla ilgili bazı ipuçları. Patronunuz işe yaramayacağını düşündüğünüz yeni bir girişim öneriyor. Kıdemli meslektaşınız gerçekçi olmadığını düşündüğünüz bir proje zaman çizelgesinin ana hatlarını verir. Sizden daha fazla güce sahip olan birine katılmıyorsanız ne diyorsunuz? Konuşmaya değip değmeyeceğine nasıl karar veriyorsunuz? Ve eğer yaparsanız, tam olarak ne söylemelisiniz? Uzmanlar Ne Diyor Bir üstünlüğe katılmamaktan utanmak doğal bir insan tepkisidir. “Vücudumuz hayatta kalma konusunda uzmanlaşmıştır, bu yüzden bize zarar verebilecek durumlardan kaçınmak için doğal bir önyargıya sahibiz,” diyor Crucial Conversations'ın ortak yazarı Joseph Grenny ve kurumsal eğitim şirketi VitalSmarts'ın kurucu ortağı. "Kaygının kalbi olumsuz çıkarımlar olacak," diye ekliyor İletişim Başarısızlığı'nın yazarı Holly Weeks. Derhal “O benden hoşlanmayacak” diye düşünüyoruz, “O benim bir acı olduğumu düşünecek”, hatta belki “kovulacağım”. “Anlaşılması sadece daha kolay” olmasına rağmen Weeks her zaman yapılacak doğru şey olmadığını söylüyor. Senden daha güçlü biriyle nasıl katılmıyorsun? Riskler hakkında gerçekçi olun Çoğu insan konuşma konusundaki riskleri abartır. Grenny, “Doğal önyargımız, korkunç bir şekilde yanlış gidecek her şeyi hayal ederek başlamaktır” diyor. Evet, meslektaşınız şaşkın ve ilk başta biraz üzgün olabilir. Ama şansınız, kovulmayacak veya ömür boyu düşman yapmayacaksınız. Öncelikle “konuşmama risklerini” göz önünde bulundurmanızı önerir - belki de proje raydan çıkacak veya ekibin güvenini kaybedeceksiniz - daha sonra bunları eylemde bulunmanın olası sonuçlarına karşı gerçekçi bir şekilde tartın. Beklemek isteyip istemediğinize karar verin Bu risk değerlendirmesinden sonra, fikrinizi dile getirmenin en iyi yol olduğuna karar verebilirsiniz. Belki “sorunu düşünmeyi bitirmediniz, tüm tartışma sizin için bir sürprizdi ya da grubun ne düşündüğüne dair daha net bir fikir edinmek istiyorsunuz” diyor Weeks. “Başkalarının da aynı fikirde olmayacağını düşünüyorsanız, önce ordunuzu toplamak isteyebilirsiniz. İnsanlar düşünmenize deneyim ya da bilgi katabilir - anlaşmazlığı daha güçlü ya da daha geçerli kılacak her şey. ” Bir toplantıda veya başka bir kamusal alandaysanız görüşmeyi ertelemek de iyi bir fikirdir. Konuyu özel olarak tartışmak, güçlü insanın daha az tehdit altında hissetmesini sağlayacaktır. Paylaşılan bir hedefi belirleme Düşüncelerinizi paylaşmadan önce, güçlü kişinin neye önem verdiğini düşünün - Grenny “ekibinin güvenilirliği ya da bir projenin zamanında yapılması” diyor. Anlaşmazlığınızı bir “daha yüksek amaca” bağlayabilirseniz işitmeniz daha olasıdır. Konuştuğunuzda, bağlantının net olacağını varsaymayın. İtiraz edilemez bir dayanak olarak değil, paylaşılan bir hedefi ilerletmeye çalışan bir meslektaş olarak görülmeniz için ifadelerinizi bağlamsal olarak ifade ederek bunu açıkça belirtmek istersiniz. Tartışma daha sonra “boks maçından ziyade satranç oyunu gibi olacak” diyor Weeks. Katılmama izni isteyin Bu adım kulağa çok farklı gelebilir, ancak Grenny'e göre, güçlü kişiye “psikolojik güvenlik” ve kontrol vermek için akıllı bir yoldur. Şöyle bir şey söyleyebilirsiniz: “Burada ilk çeyrek taahhüdüne doğru ilerlediğimizi biliyorum. Bunun işe yaramayacağını düşünmek için nedenlerim var. Akıl yürütmelerimi ortaya koymak istiyorum. Bu iyi olur mu? ” Grenny, bu kişiye “sözlü olarak katılmalarına izin verme” seçeneği sunar. Ve evet dediklerini varsayarsak, anlaşmazlığınızı dile getirme konusunda kendinizi daha güvende hissetmenizi sağlayacaktır. Sakin ol Kalbinizin yarıştığını veya yüzünüzün kırmızıya döndüğünü hissedebilirsiniz, ancak hem sözlerinizde hem de eylemlerinizde tarafsız kalmak için elinizden geleni yapın. Vücut diliniz isteksizlik veya kaygı ilettiğinde, mesajın altını çiziyor, diyor Weeks. “Karışık bir mesaj gönderir ve meslektaşınız ne okuyacağınızı seçer” diye açıklıyor. Derin nefesler, daha yavaş ve kasıtlı olarak konuşmaya yardımcı olabilir. “Panik hissettiğimizde, daha yüksek sesle ve daha hızlı konuşma eğilimindeyiz. Mousey olmak ya da fısıltıyla konuşmak istemiyorsunuz, ancak hızı yavaşlatmak ve eşit bir tonda konuşmak, diğer kişiyi sakinleştirmeye yardımcı oluyor ve sizin için aynısını yapıyor ”diyor Grenny. Ayrıca olmasanız bile sizi güvende hissetmenizi sağlar. Orijinal noktayı doğrulayın İzin aldıktan sonra diğer kişinin bakış açısını ifade edin. Kabul etmediğiniz fikir, görüş veya teklif nedir? Muadilinden açıkça, muhtemelen daha iyi olduğunu belirtmek, tartışma için güçlü bir temel oluşturur. “Karşı tarafın“ Anlıyor ”demesini istiyorsun. Onu anlayıp anlayamayacağın konusunda kavga etmek istemiyorsun,” diye açıklıyor Weeks. Yargılama Endişelerinizi ifade etmeye devam ederken dilinizi dikkatlice izleyin. Grenny, “kısa görüşlü”, “aptal” veya “aceleci” gibi “muhalefet” gibi “yargı sözlerinden” kaçındığını; ipuçlarından biri tüm sıfatları kesmek, çünkü “yanlış yorumlanma veya kişisel olarak alınma potansiyeli var”. Yalnızca gerçekleri paylaşın. Örneğin, “Bence ilk çeyrek son tarihi naif,” diyebilirsiniz, “Geçmişte böyle dört projeyi denedik ve benzer bir zaman diliminde iki tane yapabildik, ancak bunlar özel şartlardı. ” Weeks ayrıca tarafsız ve odaklanmış kalmanızı da öneriyor: “Oyuncuları bırakın ve sorun hakkında canlı olun. Bunu dürüst bir anlaşmazlık, değerli bir düşünce ilerlemesi haline getirmeye çalışın. ” Mütevazi ol Grenny, “İncil gerçeği” değil, fikirlerinizi sunduğunuzu vurgulayın. “İyi bilgilendirilmiş, iyi araştırılmış bir fikir olabilir, ama yine de bir fikir, bu yüzden geçici olarak konuşun ve kendinize olan güveninizi hafifçe vurgulayın.” “Çeyrek sonu için bir son tarih belirlersek asla başaramayacağız” gibi bir şey söylemek yerine, “Bu sadece benim düşüncem, ancak bu son tarihi nasıl yapacağımızı görmüyorum.” Haftalar, “burada yüksek sesle düşünüyorum” gibi bir çok “yol gösterici kelime” eklemenizi önerir. Bu diyalog için yer bırakacaktır. Grenny, konumunuzu (bir gerçek olarak değil, bir konum olarak) öne sürdükten sonra, “diğer görüşler hakkında eşit merak gösterin” diyor. Kişiye bunun sizin bakış açınız olduğunu hatırlatın ve sonra eleştiriyi davet edin. Haftalar, “Bana bununla ilgili yanlış olduğumu söyle” gibi bir şey denemenizi önerir. Diğer fikirleri duymaya gerçekten açık olun. Yetkilerini onayla Nihayetinde, iktidardaki kişi muhtemelen nihai kararı verecek, bu yüzden bunu kabul edin. Şöyle diyebilirsiniz: “Burada arama yapacağınızı biliyorum. Bu size kalmış." Grenny, bu sadece yerinizi bildiğinizi göstermekle kalmayacak, aynı zamanda seçimlerinin olduğunu hatırlatacak. Yine de fikrinizi takip etmeyin veya yanlış övgü vermeyin. “Kendi kendine saygınızı korurken kişiye saygı göstermek istiyorsunuz” diyor Weeks. Hatırlanacak İlkeler Bunları Yap: - Farklı bir fikriniz olduğunu açıklayın ve bunu söyleyip söyleyemeyeceğinizi sorun. - Orijinal bakış açısını veya kararı yeniden belirtin, böylece anladığınız anlaşılır. - Yavaş konuşun - eşit sesle konuşmak sizi ve diğer kişiyi sakinleştirir. Bunları Yapma: - Katılmamanın ilişkinize veya kariyerinize zarar vereceğini varsayalım - sonuçlar genellikle düşündüğümüzden daha az dramatiktir. - Fikirlerinizi gerçek olarak belirtin; sadece bakış açınızı ifade edin ve diyaloga açık olun. - Karşı tarafınızı rahatsız edebilecek veya kışkırtabilecek “aceleci”, “aptalca” veya “yanlış” gibi yargı sözcükleri kullanın. Örnek Olay # 1: Fikre saygı gösterin Vancouver'daki Centaria Properties iş geliştirme müdürü Victor Chiu, patronu Patrick'in aceleci bir karar vermesinden endişe ediyordu. Zayıf Kanada petrol fiyatları, gayrimenkul kapmak için uygun ekonomik koşullar yaratmıştı ve Alberta'da Patrick'in şirketin alması gerektiğini düşündüğü bir operasyon deposu olan küçük bir arsa vardı. O zamanlar Victor diyor ki, “Alberta’nın ekonomisi kendini yeni hissetmeye başlıyordu. Petrol varil başına 45 dolardı ve istikrara kavuşmaksızın hala iniyordu. ” Şirketin satın alma işlemini gerçekleştirirse fazla genişletileceğinden endişeliydi, bu yüzden konuşmaya karar verdi. Victor patronuna gözlerinin içine baktı, “pürüzsüz, rahat bir sesle” konuştu ve Patrick'ten teklif hakkında açık fikirli olmasını istedi. “Harika bir fikir olduğunu düşünüyorum, ancak petrol sadece kaymaya başladığında ve görünürde dibe vurmadan, daha büyük ve daha iyi fırsatlar kendilerini yakın gelecekte sunmalı” dedi. Patrick ve fikrine saygı göstermenin ve şirket için en iyisini istediğini vurgulamanın önemli olduğunu biliyordu. Ayrıca bir çözüm önerdi: "Daha iyi bir anlaşma yapıp yapamayacağımızı görmek için biraz bekleyelim ve sonra tetiği çekelim." “Senden daha güçlü biriyle aynı fikirde değilseniz, her zaman karşı çıkmak için yapıcı bir nedeniniz olmalıdır. Benim durumumda sebep zamanlamaydı ”diyor Victor. Patrick hücum etmedi ve Victor’un muhakemesi hakkında daha fazla şey duymayı merak ediyordu. Sonuçta, yatırım yapmaya devam etmeye karar verdiler. Örnek Olay # 2: Şirketle ilgili olun, siz değil Kritik Yol Eylem Danışmanlığı'nın sahibi Mike McRitchie, birkaç kez ondan daha güçlü insanlara katılmamaya neden oldu. Daha önceki bir işte, küçük bir danışmanlık işi için operasyon direktörü olarak, şirketin sahibi olan patronunun sağlık sigortası kararını nasıl ele almak istediğine katılmıyordu. Patron, personeli iki farklı seçenek hakkında incelemek istedi ve hangisinin benimseneceği nihai seçimi yapmalarına izin verdi. Ancak “liderler olarak, bu kararı tüm personele devretmektense vermemiz gerektiğini hissettiğim bir karardı” diye açıklıyor Mike. “Geri bildirim almak için her şeyim, ancak zor bir çağrı yapma zamanı geldiğinde, bu sorumluluğu personelin omuzlarına koymak adil değildir.” Mike, firmaya olan bağlılığını vurgulayarak ve beden dilinin “hiç de emin ya da belirsiz” olmadığından emin olarak fikrini paylaşmaya karar verdi. Başta patronu şok olmuştu; Mike'ın rezerve edildiği için bir ünü vardı, bu yüzden açık anlaşmazlık onun için "karakter dışı" idi. Ancak patronu, “Şirkete, liderlerimize ve personelimize önem verdim” diye görebiliyordu Mike. “Kişisel gündemim yoktu.” Patron, personel anketi fikrinden vazgeçmeyi kabul etti ve “bana bugüne saygı duydu” diye ekliyor Mike. “Sizden ziyade şirketin çıkarları konusunda bunu yaparsanız, kazanmak için en iyi fırsata sahip olursunuz.” Kaynak: Pocket Worthy
  4. Dünyanın Yörüngesindeki Hurdalık Uzay Ekonomisini Tehdit Ediyor Roket ve uydu çöpleri özel uzay ticaretini tehlikeye atıyor. Kozmik enkaz izleme endüstrisine girin. Dünya'nın bu güzel NASA resimlerinde asla göremezsiniz, ancak soluk mavi noktasını çevreleyen alan kozmik bir hurdalıktır. Enkaz doludur, gülünç hızlarda hareket eder ve yörüngede iş yapan uydu operatörleri için bolca sorun çıkarır. Bu kirlilik, Elon Musk'ın SpaceX Corp. ve Jeff Bezos'un Blue Origin LLC'sinin büyük hedeflerinden, turizmden görüntülemeye ve ilaç sektörüne kadar bir dizi alan etkinliği için umut verici gelecekler gören diğer oyunculara kadar alanın daha fazla ticarileştirilmesi için varoluşsal bir risk oluşturmaktadır. Araştırma. Düşük dünya yörüngesinde, uzay enkazı saniyede 5 mil hıza (kabaca 18.000 mil / saat) yaklaşan hızlarda hareket eder, bu da en küçük parçalara bile çok büyük yıkıcı enerji verir. Düşük toprak yörüngesindeki 1 santimetre genişliğinde bir alüminyum küre, 60 mil / saat hızla hareket eden bir güvenliğin kinetik eşdeğerini paketler. Eğer uydunuza çarparsa, bu bütün gün mahvedebilir. Belirli alanlarda çok fazla birikinti toplayın ve düşük dünya yörüngesi ticari şirketler için giderek daha zor ve daha pahalı bir ortam haline gelir. Bugün, uydu operatörleri NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonunda yapması gerektiği gibi nesne saldırılarını önlemek için kuşlarını periyodik olarak manevra ediyorlar. Ancak anahtar, yolunuza çıkan şeyin ne olduğunu bilmektir. Aerospace Corp.'da uzay enkazını izleme konusunda uzmanlaşmış bir araştırmacı olan Bill Ailor, “İşlerin nerede olduğunu bilmek sorunun ilk kısmıdır” dedi. "Uzun vadede uydu operatörlerinin gereksiz yere hareket etmemesi için daha iyi [takip] verileri almamız gerekiyor." Bu amaçla, bazı girişimciler, onlarca yıl süren insansız ve insanlı uzay uçuşunun dezavantajı olan, orada olan her şeyi daha iyi kataloglamaya yardımcı olan kâr potansiyelini görüyorlar. Lansmandan operasyonlara ve bertarafa kadar uydu operatörleri yörünge yollarının izlenmesine ve nesnelerin bir çarpışma rotasına girme potansiyeline ihtiyaç duyuyor. Bu tür bir iş, Menlo Park, Kaliforniya'dan LeoLabs Inc.'dir. 2016 yılında SRI International'ın araştırma merkezinden çıkan şirket, ertesi yıl Airbus Ventures, San Jose, Kaliforniya merkezli bir grup yatırımcıdan 4 milyon dolar topladı. iki yıl önce Airbus Group SE tarafından kurulan risk sermayesi fonu. LeoLab’ın radar teknolojisi, tüm bu yüksek hızlı sorun parçalarına göz atmak için kullanılacak ve araştırmadan SRI'daki dünyanın iyonosferine dönüştü. Yine 2017'de LeoLabs, Teksas'ın Midland kentinde Alaska'nın merkezinde bir radar izleme tesisi açtığını söyledi. Sonuçta, şirket bu tür yarım düzine siteye sahip olmayı hedefliyor. LeoLabs, iki radar merkezinin ABD Savunma Bakanlığı'nın izlediği alçak dünya yörüngesindeki 13.000 büyük nesnenin yüzde 95'ini izleyebileceğini söyledi. Şirket, radar ağı genişledikçe yaklaşık 250.000 nesneyi izlemeyi planlıyor. LeoLabs CEO'su Dan Ceperley bir röportajda, “Düşük dünya yörüngesindeki ticari alan o kadar hızlı büyüyor ki, ayak uydurmak için gerçekten hızlı bir şekilde koşmalıyız” dedi. Oraya Gitmek Zorlaşıyor Alçak dünya yörüngesindeki dağınıklık son on yılda hızla büyüdü. Ocak 2007'de Çin hükümeti bir füze testinde yaşlı bir hava uydusunu yok etti ve 2.500 parça yeni enkaz olduğu tahmin edildi. Bunu Şubat 2009'da Sibirya'nın 490 mil yukarısında 1.200 kiloluk bir Iridium Communications Inc. uydusuna sahip, 1.900 kiloluk Rus Kozmos uydusunun çarpışması ve daha da yörüngesel atık üretmesi izledi. “Bu olayların her ikisi de Dünya'ya yakın uzay ortamındaki enkaz miktarını büyük ölçüde artırdı, böylece yörüngesel enkazın yarattığı tehdidi 15 yıldan fazla bir süre önce 'anlamlı olma eşiğinde' olarak tanımlananlara doğru daha da ileriye taşıyor” Ulusal Araştırma Konseyi 2011 raporunda yazdı. Bir başka potansiyel tehdit, Avrupa Uzay Ajansı'nın Nisan 2012'de yanıt vermeyi bırakan sekiz tonluk, 30 metrelik bir devi olan Envisat yeryüzü gözlem uydusundan kaynaklanıyor. Envisat, kaynak olabileceği bir yerde 480 mil yükseklikte yörüngede dönüyor önemli miktarda enkaz çarpması gerekir. Mevcut durumunda, uydu bozulmadan ve atmosfere düşmeden önce yaklaşık 150 yıl yörüngede dönecektir. Bununla birlikte, izlenecek çok miktarda önemsiz olsa da, ABD, komşularıyla uçarak ve nerede olduğu hakkında bilgi paylaşmak konusunda cömert davrandı. Tarihsel olarak ABD Savunma Bakanlığı, hem askeri hem de sivil uydular ve NASA misyonlarını tehdit edebilecek nesneleri izlemek için teknoloji dağıtımında en yetkili izleyici olmuştur. ABD ordusu artık radar aracılığıyla yaklaşık 20.000 yörünge nesnesini takip ediyor ve uydu operatörlerinin ve diğerlerinin danışabileceği bir kamu veri tabanı tutuyor. Hava Kuvvetleri aynı zamanda operatörleri potansiyel çarpışmalara karşı uyarır ve 200.000 kadar nesneyi takip edebilen 1 milyar dolarlık yeni nesil “Uzay Çiti” radar sistemi kurmak için Lockheed Martin Corp. ile sözleşme imzaladı. Yeni çit “alçak yer yörüngesinde yerfıstığı M&M kadar küçük nesneleri takip edebilecek” dedi. Projenin gelecek yıl geç saatlerde faaliyete geçmesi bekleniyor. LeoLabs CEO'su Ceperley, veri paylaşımı konusundaki kamuoyunun büyük bir kısmının ticari enkaz monitörleri için işe yaramayacağını söylüyor. Bunun nedeni, birçok operatörün daha zengin otomatikleştirilmiş veriler, daha fazla enkaz ayrıntısı ve çözünürlüğünün yanı sıra daha iyi trafik yönetimine olanak tanıyacak yörünge tahminleri için daha uzun teslim süreleri için istekli olmasıdır. Hizmet paketinin bir parçası olarak LeoLabs, verileri müşterinin özel ihtiyaçlarına göre özelleştirebilir. Düşük dünya yörüngesinin önümüzdeki yıllarda daha da fazla iş girişimi görmesi muhtemeldir. Bu ayın başlarında, Hint Uzay Araştırmaları Örgütü, yedi ulus için tek bir rokette 104 uydu başlattı, bunların çoğu San Francisco merkezli bir görüntüleme firması için küçük "CubeSats". Bu daha küçük uydular, geleneksel tasarımlardan çok daha küçük ve daha ucuzdur ve binlerce kişinin zamanla konuşlandırılması muhtemeldir. Ayrıca, Airbus ve Richard Branson’un Virgin Galactic de dahil olmak üzere bir dizi şirket, büyük, maliyetli roketler alanının ötesine geçen mini uyduları başlatmanın yeni yollarını da araştırıyor. Bu tür çalışmalardaki ilerlemeler, düşük dünya yörünge operatörleri için daha fazla nesnenin izlenmesine yol açacaktır. Basamaklı Çarpışmalar Uzay-önemsiz genişlemesi ayrıca, uçan önemsizliğin yeniden çarpıştığı ve tekrar tekrar önemsiz bir şekilde çarpıştığı ve sonunda düşük dünya yörüngesini ticari olarak şüpheli hale getiren yeni önemsizliğin çarpıştığı ve yeni önemsiz hale geldiği Kessler Sendromu adı verilen “çarpışma basamaklı” etkisinin durumu ve hızı hakkında sorular ortaya çıkarır. Etki, senaryoyu 1978 tarihli bir makalede tanımlayan emekli bir NASA astrofizikçisi Donald Kessler'den geliyor. Enkaz araştırmacıları arasında bunun başlamış olup olmadığı konusunda bir tartışma var, dedi Ailor. Bu kabus durumu, Hollywood Bulvarı ve George Clooney tarafından 2013'te Uzay Mekiği'nin Rusya'nın bir uyduyu patlatmasından sonra enkaz tarafından yok edilmesini tasvir eden Gravity filminde yanlış Hollywood tarzında da olsa dramatik bir şekilde gösterildi. 2007 röportajında, Kessler bile birçok insanın tahminlerinin en kötü sonuçlarını abarttığını söyledi. “Henüz orada değiliz ve durumun kontrolden çıktığı konusunda bu uyarıyı gündeme getirmek istemiyorum, çünkü öyle değil,” dedi Ceperley, Kessler senaryosunu “ufukta bir adam gibi. ” Sonuçta, hükümetlerin muhtemelen düşük dünya yörüngesinde çalışan oyuncular için “en iyi uygulamaları” daha yakından düzenlemeleri gerekecek, aracın imha edilmesini zorunlu kılan kurallar ve daha büyük nesnelerin nasıl kaldırılacağına dair araştırmalar için yeni fonlar dedi. "Bu biraz Vahşi Batı gibi," dedi Ceperley. "Gittikçe daha fazla uydunun uzaya gitmesiyle [enkaz] bir sorun haline gelebileceğine dair artan bir anlayış var.” Ayrıca, bir uydunun ömrünün sonunda güvenli bir şekilde imha edilmesine yönelik birkaç teknik veya kaput veya kullanılmış bir roket kullanmaktadır. Araştırmacılar, dev kafes ipliklerini ve uzay çöpünü “batıracak” ve atmosfere itecek 50 gramlık kağıt ince bir uzay aracı da dahil olmak üzere çeşitli yaklaşımları modellemeye başladılar, böylece yanabilirler. Ailor, “Bir şeyi yörüngeye sokmak çok kolay ve onu dışarı çıkarmak dickens” diyor. Zorluklara rağmen, ticari alan işinin sağlığı kısmen, son sınırın gökyüzüne 1.200 mil ulaşan gerginliğinin düzenliliği ile belirlenecektir. Ne kadar fazla alan önemsiz olursa, uyduların daha sık taşınması gerekecek ve uzay mermilerinin sık sık karşılaştığı lekelere karşı daha iyi korumalı olmaları gerekecek. Her ikisi de işletme giderlerini artırır. "Bu bir tür insani yol," dedi Ailor. “Okyanuslara, çevreye ya da herhangi bir şeye bakıyorsunuz ve bunun sonsuz bir kaynak olduğunu düşünüyorsunuz - değil.” Kaynak: Bloomberg
  5. İş yerinde daha hızlı ve daha kolay yenilik İşyerinde bir şeyler yapmak için yeni veya yenilikçi bir yol önerdiniz mi, sadece birden çok onay seviyesi, bürokratik bataklık veya değişime dirençli iş arkadaşlarından geri çekilme ile engellendi mi? Salgın bize katı, hiyerarşik organizasyonların gerektiğinde hızlı ve verimli bir şekilde değişebileceğini ve bu da genellikle iş geliştirmelerine yol açtığını gösterdi. Bu şimdi gerçekleşebilirse, salgın hastalığın sona ermesi için bir neden yoktur.
  6. Talepteki rekor düşüş üzerine petrol 20 doların altına düştü Uluslararası Enerji Ajansı'nın küresel talebin, koronavirüs pandemisinin ortasında 2020'de rekor bir oranda düşeceğini öngörmesi üzerine Çarşamba günü petrol fiyatları düştü. Çarşamba günü IEA raporuna göre, küresel petrol talebinin yıl boyunca günde 9,3 milyon varil azalması bekleniyor. Nisan ayında, küresel petrol talebinin bir yıl öncesine göre günde 29 milyon varil azalması bekleniyor. IEA raporda, "187 ülke ve bölgedeki sınırlama önlemlerinin etkisi, hareketliliği neredeyse durma noktasına getirdi." ABD'nin Batı Teksas Orta ham petrolü Çarşamba günü varil başına% 4.5'e kadar 19.20 $ 'a düştü. New York'ta saat 23: 35'ten itibaren kayıpları azalttı ve% 2.9 düşüşle 19.52 $ 'da işlem gördü. Uluslararası ölçüt olan Brent ham petrol gün içi düşük seviyelerde% 8.2 düşüşle 27.18 $ 'a geriledi. Küresel petrol talebi, COVID-19'un yayılmasını engellemek için katı sosyal mesafeli kurallar, havayolu şirketlerinin uçuşları kesmesine ve tüketicilerin evde kalmasına neden olduğundan, koronavirüs pandemisi tarafından daraltılmıştır. Petrol fiyatları OPEC hafta sonu tarihi üretim kesintilerini kabul ettikten sonra bile düşen talep karşısındaki emtiaya destek vermek için toparlanamadı. IEA, petrolün zayıf zeminine karşı arzda daha fazla kesinti olmasını bekliyor. Mayıs ayında grup, OPEC'in günde 9,7 milyon varil kesilmesinin ardından küresel petrol arzının günde 12 milyon varil azalacağını öngördü. "Krizin eşi görülmemiş derinliği ışığında, IEA büyük tüketicileri ve üreticileri, piyasa istikrarı üzerindeki etkiyi hafifletmek için G20 forumu aracılığıyla birlikte çalışmaya çağırdı ve G20 ve diğer ülkelerden olağanüstü enerji bakanları toplantısı gerçekleşti "Nisan ayında grup yazdı. IEA, yine de OPEC tarafından açıklanan önlemlerin pazarı hemen dengelemeyeceğini söyledi. Ancak, "arz çıkıntısının zirvesini düşürerek ve stoklardaki birikimin eğrisini düzleştirerek, petrol piyasası için sonuçları kısa vadede çok belirsiz kalan bu krizin en kötüsünü emmesine yardımcı oluyorlar." grup yazdı. IEA, haziran ayında kademeli bir toparlanmanın başlamasını bekliyor ancak bu talebin yine de yılda 15 milyon varil daha düşük olmasını bekliyor. IEA, "Arzı bu gibi kısa vadeli talep kayıplarını telafi edecek kadar azaltabilecek uygun bir anlaşma yoktur." Dedi. "Ancak, geçen haftanın başarıları sağlam bir başlangıç ve yılın ikinci yarısına doğru ilerlerken hisse senetlerindeki artışı tersine çevirme potansiyeline sahip."
  7. Aslında Daha Fazla Çalışmak Değil, Daha Akıllı Çalışmak Gerekir. İş gününüzden daha fazla yararlanmak için sekiz beklenmedik (ve sezgisel) yol bulduk. Muhtemelen hiçbir üretkenlik tavsiyesi, “Daha akıllıca çalış, daha zor değil” hedefinden daha iyi giyilmez. Tabii ki, direktif masanızda kaç saat harcadığınızın önemli olmadığını gösteriyor - zamanınızı orada nasıl geçirdiğiniz. Başka bir deyişle, sonuçları daha hızlı alın ve ofiste çok geç gece geçirmeyeceksiniz. Ancak daha akıllı çalışmak gerçekten ne anlama geliyor? Kişisel üretkenlik uzmanı ve eğitmen Peggy Duncan “Daha iyi ve daha hızlı çalışma yolları bulmak anlamına geliyor” diyor. Ancak bir zaman yönetimi kursuna kaydolmadan veya proje listenizle “saati yen” oynamaya başlamadan önce, daha fazlasını yapmanın bu mantıksız yollarını göz önünde bulundurun. Hemen Dalış Yapmayın Yani Başlamayın Birçoğumuz zamanımızı nasıl geçirdiğimize dair düşünceler çarpıtıyor, diyor Duncan. “Yüzünüze bakan kağıda görmüyorsanız, Facebook'ta çok fazla zaman geçirdiğinizi veya aynı insanların sizi her zaman kesintiye uğrattığını, size aynı soruları sorduğunu, " diyor. Zaman günlüğünü tutarak bir hafta geçirin. Ne yaptığınızı, sizi ne kadar sürdüğünü ve sizi kimin kesintiye uğrattığını ve ne istediklerini yazın. “Çünkü insanların yaptığı en büyük zaman yönetimi hatası, ne kadar zaman harcadıklarını anlamak değildir. Analiz ettiğinizde neler olduğunu görüyorsunuz ”diyor. Ayrıca, zaman kullanımınızı nasıl değiştirebileceğiniz, kesintileri en aza indirebileceğiniz ve birkaç temel dersi nasıl öğrenebileceğiniz konusunda iyi bir veri kümesine sahip olacaksınız. Başka Birisinin Yapmasına İzin Verin Liderlik ve performans danışmanlığı Tandem Spring'in kurucu ortağı Tomer Yogev için daha akıllıca çalışmak, en güçlü olduğunuz alanlara odaklanmak ve başka nedenlerle yaptığınız şeyleri bırakmak anlamına gelir. Yüksek performans gösteren kişiler, kendileri yapmanın daha kolay olduğunu düşünmeye meyillidirler, ancak “daha akıllıca çalışma söz konusu olduğunda, gördüğümüz sorunları çözmeye çalışmak için çok çaba harcıyoruz” diyor. Daha etkili olabilmek için yardım istemeniz ve bazı görev ve işlevlerde sizden daha iyi olan kişileri askere almanız gerekiyor, diyor. Bu, güçlü yönlerinize sert bir şekilde bakmanızı ve bazı alanlarda diğerlerinden daha yetenekli olduğunuzu kabul etmek için alçakgönüllülüğe sahip olmayı gerektirir. Muhtemelen iyi olmadığınız şeylerde gerekenden daha fazla zaman harcıyorsunuz - bu görevleri devredebildiğinizde, en iyi olduğunuz işi yapmak için zaman ayırıyorsunuz, ki muhtemelen daha hızlı yapacaksınız ve daha fazlasının tadını çıkarıyor diyor. Çalışma İsteği Duyduğunuzda Çalışın Daha akıllıca çalışmak, gününüzü önden yüklemeniz anlamına gelebilir, böylece daha erken iş yaparsınız. Ancak bu, ultradian ritminizi görmezden geliyor - uyku ve uyanma saatlerimizde bulunan 90-120 dakikalık model. Daha fazla mola vererek ve gününüzü 90 dakikalık bölümlere ayırarak, doğal olarak sahip olduğunuz odak dönemlerinden yararlanarak daha fazla iş yapmanıza yardımcı olabilirsiniz. Performans danışmanı Heidi Pozzo, enerji döngülerinize dikkat etmek, daha akıllı çalışmak için kritik önem taşıyor. Odaklanmış ve enerjik hissettiğiniz zaman, daha kısa sürede daha fazla iş yapacaksınız. “Birçok insan sabahları yüksek konsantrasyon çalışmalarında gerçekten çok başarılı. Bu nedenle, eğer yapabiliyorsanız, çalıştığınız ilk şey en etkili olacak şekilde gününüzü engelleyin ”diyor. Tabii ki, sabah kişi değilseniz, bu tavsiyeyi en iyi hissettiğiniz zamana kaydırın. “Boşa harcanan” zamanınız için hazırlanın Gününüz büyük olasılıkla “boşa harcanan” zamanla doludur - havaalanı gecikmesi, bir sonraki konferans görüşmenizden 15 dakika öncesine kadar olan süreler ve iptal edilen toplantılar bunlardan birkaçıdır. Duncan, bu süreden en iyi şekilde yararlanmayı önerir. Her yerden çalışmanıza izin veren bulut tabanlı araçlar ve yapılması gereken çağrıları, yazılması gereken e-posta iletilerini ve tamamlanması gereken iş bileşenlerini hatırlatan bir yapılacaklar listesi bu cepleri kullanmaya hazır olmanızı sağlar daha fazlasını yapmak için. Kılavuzu Okuyun Yeni telefonunuz, tabletiniz veya diğer cihazınızla birlikte gelen talimatları kaç kez okudunuz? Kullandığınız platformlar için kesmek ve zaman kazandıran önlemleri aramak için ne kadar zaman harcıyorsunuz? Çoğu insan gibiyseniz, doğrudan dalmaya başlar ve kendiniz anlamaya çalışırsınız ve kullandığınız teknolojinin gerçek gücünü asla öğrenemeyebilirsiniz, diyor Duncan. Talimat kılavuzunu okumak ve uygun eğitimi almak için zaman harcamak, yatırımın uzun saatler boyunca geri dönüş sağlayabileceğini söylüyor. Makrolar, kısa yollar ve diğer zaman kazandırıcılar hemen görünmeyebilir, ancak çalışmanızı basitleştirebilir. Daha Bürokratik Olun Büyük organizasyonlar zamandan tasarruf için en iyi model gibi görünmüyor, ancak çalışanlarının sıklıkla iyi yaptığı şeylerden biri sistemleştirmektir. Bazıları, şirketin bunu yapmanın en zaman, maliyet ve enerji tasarruflu yollarını işlemesi ve uygulaması için yapılması gereken görevleri incelemede mükemmeldir. Süreç iyileştirme, daha fazla profesyonel, kaliteyi korurken görevleri daha az zaman ve çaba ile kolayca tekrarlanabilir hale getirmeye çalıştıkça tüm bir endüstri ve uzmanlık haline gelmiştir. Düzenli olarak gerçekleştirdiğiniz görevlere ve bunları gerçekleştirmenin daha verimli bir yolunu nasıl oluşturabileceğinize bakın. Her gün birçok randevu ayarlamak için zaman harcıyor musunuz? Bu fonksiyonu bir programlama uygulamasıyla otomatikleştirmeye bakın. Pek çok katkıda bulunan ve sürüm kontrolü sorunları olan bir proje mi yönetiyorsunuz? Belki de kolay izleme için geri bildirimleri renk kodlayan ve tarih damgası yazan bulut tabanlı bir işbirliği sistemiyle, geri bildirim yakalamak ve herkesin en güncel bilgilere sahip olmasını sağlamak için nasıl bir sistem oluşturabileceğinize bakın. Abur cubur bırakın Ofis dışında yaptıklarınızın odaklanma yeteneğiniz üzerinde etkisi vardır. Yorgun ve kötü hissediyorsanız, yeterli uyku, iyi beslenme veya egzersiz yapmadığınız için, bunun verimliliğinize ve üretkenliğinize yansıyacağını söylüyor. Hastalık Kontrol Merkezleri yetersiz uykuyu ABD'nin üretkenliğini kaybetmek için yılda 411 milyar dolara mal olan bir halk sağlığı sorununa çağırıyor. Pozzo, “Enerjiyi neyin tüketmesine karşı neyin enerji ürettiğini düşünün ve sizi gün boyu zirvede tutan yaklaşımlar geliştirin” diyor Pozzo. Bir Fotoğrafa Bak Daha fazla değil daha akıllı çalışmak istediğinizin nedenini düşünün. Yapmayı sevdiğiniz şeyleri yapmak için kendinize daha fazla zaman ayırmak ister misiniz? Sadece yandı mı hissediyorsun? Sevdiklerinizle daha fazla vakit geçirmek ister misiniz? Sebep ne olursa olsun, görebilmeniz için yakınlarda bu nedenleri temsil eden bir fotoğraf veya fotoğraf grubu koyun, diyor Duncan. Bu, ertelediğinizde, sosyal medyada çok fazla zaman harcadığınız veya işinizi daha kısa sürede yapma çabalarınızı zayıflattığınız zaman sizi takip etmenize yardımcı olacak bir mihenk taşı görevi görecektir. Kaynak: Pocket
  8. 20. Başka bir iyi seçenek Buffett'den bu listeye bakmak için sadece bir teklif daha var ... "Size sunulan çeşitli teklifler arasında, çok düşük maliyetli bir endeks fonuna yatırım yaptıysanız - parayı bir kerede koymuyorsanız, ancak ortalama 10 yılda ortalama - aynı anda yatırım yapmaya başlayan kişilerin% 90'ından daha fazlasını yapacaksınız. " Hisse senedi yatırımı zordur. En adanmış ruhlar için bile zor olabilen duygusal çalışma (tekrar bir numara var) dahil olmak üzere çok fazla çalışma gerektirir. Herkes için değil. Bir ayı piyasası yatırımın çok fazla olduğuna ikna olduysanız, bu hiç yatırım yapmamanız gerektiği anlamına gelmez. Bunu yapmak için neredeyse çok çaba gerektirmeyen mükemmel iyi yollar var. Buffett akıllıca, daha pasif yatırımcılar için mükemmel bir seçenek olan endeks fonlarına bakmanızı önerir. Bir endeks fonu satın alın ve piyasayı asla geçmeyeceksiniz, ama asla geride kalmayacaksınız. Daha da önemlisi, gelecekteki finansal başarınıza hala yatırım yapacaksınız.
  9. Covid-19'u mu yoksa ekonomiyi kurtarmak? Yada İkisini de kurtarabilir miyiz? Duyduklarınızın aksine, ülkeyi kapatmak da yeniden başlamanın en hızlı yoludur Birçok ABD eyaletinde sosyal mesafeli tedbirlerin alınmasından sonraki ilk istihdam raporunda Çalışma Bakanlığı, 3.3 milyon kişinin işsizlik iddiası yaptığını açıkladı. Bir hafta sonra, Nisan ayının ilk haftasında, 6,6 milyon ek iddia daha geldi - 1982'de yapılan önceki 695,000 kaydına kıyasla neredeyse anlaşılmaz. Bu rakamlar kadar kötü olsa da, geçimlerini kaybetmekte olan yarı zamanlı, serbest meslek sahibi ve konser işçilerini hesaba katmadıkları için krizi büyük ölçüde abartıyorlar. Finans uzmanları ABD GSYİH'sının yaz aylarında% 30 ila% 50 oranında düşeceğini tahmin ediyor. Coronavirus / covid-19 salgını ile ilgili en önemli haberimizi ücretsiz olarak okuyabilir ve ayrıca coronavirus bültenimize kaydolabilirsiniz. Ancak lütfen kâr amacı gütmeyen gazeteciliğimizi desteklemek için abone olun. Mart ayı sonlarında, Başkan Donald Trump “tedavinin sorunun kendisinden daha kötü olmasına” karşı uyardı ve ülkeyi Paskalya'dan sonra sadece iki hafta sonra iş hayatına döndürmekten bahsetti. Chicago Üniversitesi ekonomisti ve başkanın Ekonomik Danışmanlar Konseyi'nin eski üyesi olan Casey Mulligan, Temmuz ayına kadar gereksiz işleri kapatmanın maliyeti için “iyimser bir projeksiyon” un Amerikan hanehalkı başına yaklaşık 10.000 dolar olduğu konusunda uyardı. New York Times'a, virüsü yavaşlatmak için ekonomik aktiviteyi kapatmanın hiçbir şey yapmamaktan daha zararlı olacağını söyledi. Sonunda Beyaz Saray, virüsün kontrolsüz yayılmasına izin vermenin, diğer epidemiyologların tahminlerine uygun olarak 2.2 milyon Amerikalıyı öldürebileceğini düşündüren modeller yayınladı. Trump, Nisan ayının sonuna kadar sosyal mesafeyle ilgili yönergeleri genişleterek erken bir yeniden açılma çağrısını geri çekti. Ancak temel argümanı kaldı: koronavirüs pandemisinde, ekonomiyi kurtarmak ve hayatları kurtarmak arasında acı veren bir denge var. Bununla birlikte, araştırmalardan elde edilen kanıtlar bunun yanlış bir ikilik olduğunu göstermektedir. Ekonomik zararı sınırlamanın en iyi yolu mümkün olduğunca fazla can kurtarmaktır. Yeni bir durgunluk Politika belirleme konusundaki zorluğun bir kısmı, durumun canlı hafızada eşi görülmemiş olmasıdır. “Dünyanın nasıl değiştiğini bilmek imkansız” diyor MIT'de bir çalışma ekonomisti David Autor. “Yüz yıl içinde gördüğümüz hiçbir şey gibi değil.” Geçmiş herhangi bir durgunluk veya depresyonda, ekonomik çözüm her zaman emek talebini teşvik etmekti - işçileri işe geri döndürmek. Ancak bu durumda, bilerek ekonomik aktiviteyi kapatıyoruz ve insanlara evde kalmasını söylüyoruz. “Bu sadece durgunluğun derinliği değil,” diyor Autor. “Niteliksel olarak farklı.” En büyük korkulardan biri, gerilemeye en az dayanabilecek olanların en ağır darbeye maruz kalacağıdır - restoranlarda ve otellerde düşük ücretli servis çalışanları ve konser ekonomisinde artan insan sayısı. Autor, son yirmi yıldır, hizmet seviyesi çalışanlarının, daha önce üniversite diploması olmayan insanlara açık olan orta düzey ofis ve üretim işlerinin çoğu kuruduğundan, işgücünün giderek daha büyük bir parçası haline geldiğini söylüyor. Bu hizmet işlerinde zaten düşük ücretli ve çoğu zaman sağlık ve diğer faydaları az olan insanlar en çok mücadele edeceklerdir. “İyi bir günde savunmasız ve kötü bir günde daha da savunmasızlar” diyor Autor. “Ve bu çok kötü bir gün.” Kongre tarafından Mart ayı sonlarında kabul edilen 2 trilyon dolarlık yasama paketine dahil edilen hükümler, etkilenen işçilere ve işletmelere kapatmayı havalandırmak için araçlar sağlamak ve salgın kontrol altına alındıktan sonra ekonominin yeniden başlatılmasına yardımcı olmaktı. 75.000 dolardan az kazanan her yetişkine 1.200 dolar verilecek ve ilk kez konser çalışanları ve serbest meslek sahibi kişiler işsizlik ödeneği almaya hak kazanacak. Yüzlerce milyar dolar, işletmelerin ayakta kalmasına yardımcı olacak. özellikle ülkenin en çok etkilenen bölgelerinde neredeyse kesinlikle yeterli olmayacak. Brookings Enstitüsü'nden sayıları analiz eden bir raporun yazarı Mark Muro, Las Vegas ve Orlando gibi “devasa eğlence misafirperverliği ekonomileri olan yerler” kötü etkilenecek, diyor. Ancak, büyük hizmet ekonomisine sahip herhangi bir bölge savunmasızdır. Muro, bu yerlerin çoğunun 2008 mali krizinden hiçbir zaman iyileşmediğine dikkat çekiyor. Bu düşük ücretli hizmet işlerini kaybeden insanlar, ekonomistlerin alkolizm, uyuşturucu istismarı ve intihar nedeniyle “umutsuzluk ölümleri” olarak adlandırmaya başladıklarından çok daha fazla ölüm oranı yaşıyorlardı. Yaklaşan kaza işleri daha da kötüleştirebilir. Bir yaşamın değeri Ancak kontrolsüz bir salgının kendisinin ekonomik faaliyet için son derece yıkıcı olacağı düşünüldüğünde, işletmeleri kapatmak tek gerçek tercihtir. On milyonlarca insan hastalanır ve milyonlar ölürse, ekonomi sadece işgücünün tükendiği için değil, acı çeker. Yaygın korku iş için kötüdür: tüketiciler restoranlara geri akmaz, hava yolculuğu rezervasyonu yapmaz veya onları hastalanma riskine sokabilecek aktiviteler için harcama yapmaz. Şikago'nun Booth Okulu'nun önde gelen ekonomistleriyle ilgili yakın tarihli bir ankette,% 88'i “kapsamlı bir politika tepkisi” nin salgının kontrol altına alınması için “ekonomik faaliyette çok büyük bir daralmaya” tolerans gerektirmesi gerektiğine inanıyordu. % 80'i “ciddi kilitlenmeleri çok erken terk etmenin” çok daha büyük ekonomik zarara yol açacağını düşünüyor. Bu arada, virüsten ölümleri yavaşlatmak için alınacak her türlü önlemin aşağı yönlü ekonomik faydaları olacaktır. Chicago Üniversitesi'nden bir ekonomist olan Michael Greenstone, Imperial College London'da yapılan hastalıklara yayılan modellere göre, ılımlı sosyal mesafenin bile 1 Mart ile 1 Ekim arasında 1,7 milyon hayat kurtaracağını buldu. Bu ölümlerden kaçınmak, ekonomiye yaklaşık 8 trilyon dolarlık bir faydaya ya da ABD GSYİH'sının yaklaşık üçte birine yarar sağladığını, geniş çapta kabul gören bir ekonomik önlem temelinde “istatistiksel bir yaşamın değeri” olduğunu tahmin ediyor. Salgın, Imperial College çalışması tarafından tahmin edilenden daha az şiddetli ise, Greenstone, sosyal mesafenin yine de 3,6 trilyon dolar tasarruf edebileceğini öngörüyor. MIT’in Sloan School’undaki bir ekonomist olan ve 1918’deki grip salgını için bugünkü salgını inceleyen Emil Verner, “Seçimimiz müdahale edip etmememiz veya normal ekonomiye dönüp dönmememiz değil” diyor. “Seçimimiz müdahale edip etmeyeceğimiz - ve ekonominin şimdi gerçekten kötü ve gelecekte daha iyi olacağı - hiçbir şey yapmamaya ve salgının kontrolden çıkıp ekonomiyi gerçekten yok etmesidir.” Genel olarak, Verner ve yardımcı yazarları 1918 salgınının ABD'deki ulusal üretim çıktısını% 18 azalttığını; ancak daha önce ve daha uzun süre kısıtlamalar uygulayan şehirler, salgını takip eden yılda çok daha iyi ekonomik sonuçlara sahipti. Verner, özellikle iki şehrin kaderine işaret ediyor: Cleveland ve Philadelphia. Cleveland saldırgan bir şekilde hareket etti, okulları kapattı ve salgının başlarında toplantıları yasakladı ve kısıtlamaları çok daha uzun süre yerinde tuttu. Philadelphia tepki vermek için daha yavaştı ve kısıtlamaların yaklaşık yarısını korudu. Cleveland'da çok daha az insan ölmekle kalmadı (100.000'de 600, Philadelphia'da 100.000'de 900'e kıyasla), aynı zamanda ekonomisi daha iyi gitti ve salgından sonraki yıl çok daha güçlüydü. 1919'a kadar orada iş büyümesi% 5 iken Philadelphia'da% 2 civarındaydı. Bugünün ekonomisi çok farklı; hizmetlere daha çok, üretime 100 yıl öncesine göre çok daha az. Bununla birlikte, şehirlerin hikayeleri müstehcendir. Verner, verilerin muhafazakar bir yorumunun bile “müdahalelerin ekonomi için daha kötü olduğuna dair bir kanıt olmadığını” öne sürdüğünü söylüyor. Ve büyük olasılıkla önemli bir faydaları vardı. “Bir salgın çok yıkıcı” diyor. “Nihayetinde bunun azaltılması için herhangi bir politika ekonomi için iyi olacak.” Öyleyse tedavi hastalıktan daha kötü değildir. Ancak normal ekonomik faaliyetin kapatıldığı her gün için, çok sayıda Amerikalı gelir elde etmeyecek. Birçoğu zaten maaş için maaş yaşıyor. Birçoğu aslında umutsuzluk hastalıklarına yenik düşebilir. Aileler stres altında parçalanacaklar. Zorlu şehirler terkedilmiş hissedecekler. Ekonomiyi açma aciliyeti sadece büyüyecek. Bununla birlikte, bir dizi etkili iktisatçı ve sağlık uzmanı, kamu güvenliğini korurken Amerika'yı hızla işe geri getirmenin bir yolu olduğunu söylüyor. Ekonomiyi canlandırmak Bugünlerde Paul Romer kulağa kızgın geliyor. “Travmaya yakalandık: ekonomiyi veya daha fazla insanı öldür” diyor. Çok fazla “öğrenilmiş çaresizlik, çok fazla sıkma” var. New York Üniversitesi ekonomisti ve Nobel ödüllü, “virüsü içerecek ve ekonominin canlanmasına izin verecek” nispeten basit bir stratejiye sahip olduğuna inanıyor. Anahtar, diyor Romer, kimin enfekte olduğunu belirlemek için semptomları olmayan herkesi tekrar tekrar test ediyor. (Semptomları olan kişiler sadece covid-19'a sahip olmalı ve buna göre tedavi edilmelidir.) Pozitif testi yapan herkes kendilerini izole etmelidir; negatif test edenler işe geri dönebilir, seyahat edebilir ve sosyalleşebilirler, ancak her iki haftada bir test edilmelidir. Negatifseniz, bir uçağa binmenize veya bir restorana serbestçe girmenize izin veren bir kartınız olabilir. Test isteğe bağlı olabilir. Romer, bazılarının buna karşı koyabileceğini ya da olumluysa kendilerini tecrit etmeye karşı koyabileceğini kabul ediyor, ancak “çoğu insan doğru şeyi yapmak istiyor” diyor ve bu virüsün yayılmasını engellemek için yeterli olmalı. Romer, Silikon Vadisi'nin Cepheid'i ve ilaç devi Roche'dan olanlar da dahil olmak üzere yeni, daha hızlı teşhis testlerine işaret ediyor. Roche’un en iyi makinelerinin her biri günde 4.200 test yapabilir; Bu makinelerin beş binini oluşturuyor ve günde 20 milyon kişiyi test edebilirsiniz. “Bu bizim kapasitemiz dahilinde” diyor. “Sadece biraz metal büküp bazı makineler yapmamız gerekiyor.” Virüs bulaşmış olanları tespit edip izole edebiliyorsanız, nüfusun geri kalanının işe geri dönmesine izin verebilirsiniz. Gerçekten de, Chicago’nun Booth Okulu tarafından Nisan ayının başlarında yapılan bir ankette, ekonomistlerin% 93'ü “ekonomik yeniden başlatma” için “testlerde büyük bir artış” gerektiğini kabul etti. Eski FDA direktörü Scott Gottlieb “Ulusal Coronavirüs Yanıtı: Yeniden açılmaya giden bir yol haritası” adlı bir parçada da testi hızlandırmayı ve daha sonra tüm popülasyonda kapatılmış olan enfekte olanları izole etmeyi savundu. Aynı şekilde, Pennsylvania Üniversitesi tıp etiği ve sağlık politikası bölümünün başkanı Ezekiel Emanuel, New York Times gazetesinde “Haziran ayında Ekonomiyi Güvenle Yeniden Başlatabiliriz” adlı testin artırılması çağrısında bulundu. İşte İşte. ” Bu arada Harvard tıp uzmanları da benzer fikirleri “Amerikalıların İşe Dönüşü İçin Ayrıntılı Bir Plan” da özetlemişlerdir. Teklifler ayrıntılar bakımından farklılık gösterir, ancak hepsi kimin savunmasız olduğunu ve işe geri dönme riskini almadan önce kimin olmadığını bilmek için çeşitli türlerde yaygın testler etrafında döner. Bununla birlikte, yakın zamanda büyük ve sık testlerin uygulanacağına dair çok az kanıt vardır. Yeni testlerin ortaya çıkmasına rağmen, tarama, en ağır hasta olan veya tıbbi ön hatlardaki kişiler için hala büyük ölçüde kullanılamamaktadır. Test kitleri ve bunları gerçekleştirmek için ekipman hala yetersizdir. Birçok hastane ve doktor, gerekli testlerin alınamayacağından şikayet ediyor; ve Roche’un CEO'su Mart ayının sonunda ABD'de yaygın koronavirüs testi yapılmasının "aylar olmasa da haftalar" olacağını söyledi. Romer'ı açıkça sinirlendiren atalet türüdür. Kongre tarafından kabul edilen 2 trilyon dolarlık yasayı ekonomi için “palyatif bakım” olarak nitelendiriyor. 100 milyar dolar alıp teste koysaydınız, “çok daha iyi olacağız” diyor. Bir gün ekonomiyi yeniden açmamız gerekecek. Belki de pandemi geri çekilme belirtileri gösterene kadar dayanabiliriz, ya da belki de ekonomik acı hem sorumlu kişiler hem de sert darbeli bölgelerde yaşayanlar için dayanılmaz olacaktır. O gün geldiğinde, yaygın testlerimiz yoksa, virüsü alma veya başkalarına yayma riski altında olup olmadıklarını bilmeden insanları işe geri göndereceğiz. “Bunu yanlış düşünüyoruz” diyor Romer. Bir gün salgının kontrol altında olup olmadığını görmek için büyük bir test yapmadan ekonomiyi yeniden başlatabileceğiniz fikri sadece “büyülü düşünme” dir. Bu kademeli bir süreç olabilir - enfeksiyon veya bağışıklık içermediği tespit edilenlere ilk önce izin verilebilir. Ancak test yapmadan bu geçişi nasıl yöneteceğimizi bilemeyiz. Bu durumda, aslında Trumpian'ın seçimine bırakacağız: ekonomiyi kurtarmakla sayısız ölümü riske atmak arasında. Kaynak: D. Rotman
  10. Mükemmeliyetçiliğin Tehlikeli Dezavantajları Çoğumuz mükemmeliyetçiliğin olumlu olduğuna inanıyoruz. Ancak araştırmacılar bunun tehlikeli bir şey olmadığını ve uzun bir sağlık problemleri listesine yol açtığını ve bu durumun yükselişe geçtiğini buluyorlar. En eski hatıralarımdan birinde, çizim çizimi. Resmin ne olması gerektiğini hatırlıyorum, ama hatayı hatırlıyorum. İşaretçim kayıyor, kasıtsız bir çizgi beliriyor ve dudaklarım titriyor. Resim çoktan kayboldu. Ama bu derin hayal kırıklığı hissi, utanç bile, benimle kalıyor. Kabul etmekten daha sık olmamakla birlikte, görünüşte önemsiz görünen bir şey, aynı hissin tekrar başını dikmesine neden olacaktır. Yanlışlıkla panettone ezmek kadar küçük bir şey Erkek arkadaşımın ailesini Noel için getiriyordu, "Ne kadar aptal!" Gibi ara sıra sesler eşliğinde birkaç gün boyunca aklımda uçabilir. ve “Daha iyi bilmeliydin”. Daha büyük bir hedefin altına düşmek, bunu başarmanın neredeyse imkansız olacağını bilsem bile, beni geçici olarak düzleştirebilir. Bir ajan bana bir gün bir kitap yazacağımı bildiğini, ancak belirli bir fikrin piyasaya uyması için kendisine atıldığını bildiğinde, hayal kırıklığının ötesine geçen bağırsak delici bir şekilde sönük hissettim. Negatif, pozitif olanı boğdu. "Hiç bir kitap yazmaya gitmedin," dedi iç sesim. "Sen yeterince iyi gelmedin." Bu ses, bunun ajanın gerçekte söylediklerine doğrudan ters düşmesine dikkat etti. Mükemmeliyetçilik işte böyle bir şeydir: Mahkum almaz. Eğer mücadeleler mükemmeliyetçilikle mücadele ederse, yalnız değil. Eğilim genç başlar - ve daha yaygın hale gelir. Thomas Curran ve Andrew Hill'in kuşaklar arası mükemmeliyetçiliği karşılaştıran ilk çalışma olan 1989'dan 2016'ya kadar mükemmeliyetçilik oranlarının meta-analizi, ABD, İngiltere ve Kanada'daki daha yeni lisans öğrencileri arasında önemli artışlar buldu. Diğer bir deyişle, geçen yıl ortalama bir üniversite öğrencisinin mükemmeliyet eğilimlerine sahip olma olasılığı 1990'larda veya 2000'lerin başında bir öğrenciden çok daha fazlaydı. West Virginia Üniversitesi'nde çocuk gelişimi ve mükemmeliyetçiliği araştıran Katie Rasmussen, “Her beş çocuktan ve gençten ikisi mükemmeliyetçi. Diyerek şöyle devam etti: "Bir salgın ve halk sağlığı sorununa nasıl geçileceğinden bahsetmekten başlamak." Mükemmeliyetçilikteki artış her neslin daha mükemmel hale geldiği anlamına gelir. Bu, hastalanmak, üzülmek ve hatta kendi potansiyelimizi baltalamak anlamına geliyor. Sonuçta mükemmeliyetçilik, dünyayı dolaşmanın son derece kendini yenen bir yoludur. Ezici bir ironi üzerine inşa edilmiştir: hataları büyümek, öğrenmek ve insan olmak için gerekli bir parça yapmak ve kabul etmek. Ayrıca, kariyerinizde ve genel olarak ilişkilerinizde ve yaşamınızda sizi daha iyi hale getirir. Herhangi bir maliyetle hatalardan kaçınarak, bir mükemmeliyetçi kendi yüce hedeflerine ulaşmayı zorlaştırabilir. Ancak mükemmeliyetçiliğin dezavantajı, sizi en başarılı, üretken benliğinizden uzak tutmasıdır. Mükemmeliyetçi eğilimler, klinik sorunların bir çamaşır listesiyle ilişkilendirilmiştir: depresyon ve anksiyete (çocuklarda bile), kendine zarar verme, sosyal anksiyete bozukluğu ve agorafobi, obsesif kompulsif bozukluk, tıkınırcasına yeme, anoreksiya, bulimia ve diğer yeme bozuklukları, post -travmatik stres bozukluğu, kronik yorgunluk sendromu, uykusuzluk, istifleme, hazımsızlık, kronik baş ağrıları ve hepsinden çok zarar, hatta erken ölüm ve intihar. Perth'deki Curtin Üniversitesi'nde mükemmeliyetçilik, yeme bozuklukları ve endişe konusunda uzmanlaşmış araştırma görevlisi Sarah Egan, “Bu, psikolojik sorunlar açısından her şeyi kesen bir şey” diyor. Bunu yapan birçok şey var. "Mükemmeliyetçilik ne kadar yüksek olursa, o kadar çok psikolojik rahatsızlığın acı çekeceğini gösteren çalışmalar var." *** Kültürel olarak, genellikle mükemmeliyetçiliği olumlu olarak görürüz. Mükemmeliyetçi eğilimlere sahip olduğunuzu söylemek bile, kendinize iltifat eden bir çekingen olarak ortaya çıkabilir; fakir "En kötü özelliğiniz nedir?" iş görüşmelerinde soru. (Eski çalışanlar, şimdi biliyorsun! Ben sadece sevimli oluyorum). Mükemmeliyetçiliğin karmaşıklaştığı ve tartışmalı olduğu yer burasıdır. Bazı araştırmacılar uyumsuz veya 'sağlıksız' bir versiyona karşı uyarlanabilir veya 'sağlıklı' mükemmeliyetçilik (yüksek standartlara, motivasyona ve disipline sahip olarak karakterize edilir) olduğunu söylüyor (en iyisi asla yeterince iyi görünmediğinde ve hedeflere ulaşmamak sizi hayal kırıklığına uğratır). 1000'den fazla Çinli öğrencinin yaptığı bir çalışmada, araştırmacılar üstün zekalı öğrencilerin uyarlanabilir yollarla daha mükemmeliyetçi olduklarını keşfetti. (Öte yandan, Maladaptive mükemmeliyetçilerin üstün yetenekli olmaları daha olasıdır). Araştırmalar, kendinizi hatalar için dövmek ya da ebeveyn beklentilerini karşılayamayacağınız gibi hissetmek gibi uyumsuz niteliklerin depresyona karşı daha savunmasız hale geldiğini gösterirken, bazı çalışmalar başarı için çabalamak gibi 'uyarlanabilir' yönlerin hiçbir etkisi olmadığını göstermiştir. sizi koruyabilir hatta koruyabilir. Ama bu her zaman geçerli. Örneğin, sadece yüksek kişisel standartlara sahip olmak intihar düşüncesi ile ilişkilendirilmiştir. Ve bazen mükemmeliyetçi düşüncenin ters yüzleri olsa bile, onlar küçüktür - ve araştırmacılar yanlış anlaşıldığını savunuyorlar. Mükemmeliyetçilik ve tükenmişlik üzerine yapılan 43 çalışmanın 2016 meta-analizinde, Hill ve Curran, sporcuların, çalışanların ve öğrencilerin çok yüksek kişisel standartlara sahip olmak gibi yönlerden çok az ya da hiç fayda sağlamadığını keşfetti. onları. Öte yandan, daha 'uyumsuz' mükemmeliyetçiliği tanımlayan insanlar daha fazla tükenmişlik yaşadılar. “Bazı durumlarda mükemmeliyetçiliğin sağlıklı ve arzu edilir olabileceği yönünde bazı öneriler var. Yapılmış olan 60 tuhaf çalışmaya dayanarak, bir yanlış anlama bulduğunu düşünüyoruz ”diyor York St John University's Hill. “Çok çalışmak, kararlı olmak, çalışkan ve benzeri - bunların hepsi istenen özelliklerdir. Ancak bir mükemmeliyetçi için, bunlar gerçekten mükemmeliyetçiliğin bir belirtisi ya da bir yan ürünüdür. Mükemmeliyetçilik yüksek standartları takip eder. Gerçekçi olmayan standartlar hakkında nispeten. Mükemmeliyetçilik bir hastalığa neden oldu. Kendiniz hakkında düşünmek. ” Aslında, birçok araştırmacı, mükemmellik için çabalama, aslında aslında mükemmeliyetçilik gibi “sağlıklı” mükemmeliyetçilik olarak adlandırılan faktörlerin sıklıkla olduğunu söylüyor. Sadece vicdanlılığı tanımlarlar - bu, bu eğilimlere sahip insanların çalışmalarda neden genellikle farklı sonuçlara sahip olduğunu açıklar. Mükemmeliyetçilik, çok çalışarak veya yüksek hedefler belirleyerek tanımlandığını iddia ediyorlar. O kritik iç sesi buldum. Çok çalışan ve zayıf not alan öğrenciyi al. Kendisine şunu söylerse: “hayal kırıklığına uğradı, ama boşuna; Genel olarak hala iyi bir insan toplandı, ”dedi sağlıklı. İleti şöyle ise: “başarısız oldu. Yeterince iyi değil. ” Bu iç ses, farklı insanlar için farklı şeyleri eleştirir - iş, ilişkiler, düzenlilik, zindelik. Kendi eğilimlerim bir başkasınınkinden önemli ölçüde farklı olabilir. Beni iyi tanıyan birini almak onları alabilir. (Eşime mesaj attığımda bu hikayeyi yazıyordum, hemen uzun bir gülüş emojisi dizisi gönderdi). Sonuç olarak, mükemmeliyetçiler ve mükemmeliyetçi olmayanlar “uzaktan kısa bir süre için aynı görünebilirler. Fakat yaklaştıklarında ve zamanla gözlemlediğinizde, vicdanlı insanlar işler ters gittiğinde bir şeylerle başa çıkmanın daha adaptif yollarına sahip olurlar ”diyor Hill. “Mükemmeliyetçiler yoldaki her darbeyi hissediyorlar. Oldukça strese duyarlılar. ” Mükemmeliyetçiler bir fırtınaya düzgün bir yelken, beşinci kategori bir kasırgaya kısa bir rüzgar yapabilirler. En azından, bu şekilde algılıyorlar. Ve ironiler hiçbir zaman sona ermediğinden, mükemmeliyetçilerin nihayetinde adapte ettikleri davranışlar aslında başarısız olma olasılıklarını arttırır. Örneğin bir laboratuvar deneyinde Hill, hem mükemmeliyetçilere hem de mükemmeliyetçi olmayanlara özel hedefler verdi. Onlara söylediği testin hileli olmasıydı: hiçbiri başarılı olamayacaktı. İlginç bir şekilde, her iki grup da aynı çabayı göstermeye devam etti. Ancak bir grup her şey hakkında çok daha mutsuz hissetti - ve daha önce vazgeçti. Tahmin et hangisi. Başarısızlıkla karşı karşıya kalan “mükemmeliyetçiler, duygular açısından daha sert tepki verme eğilimindedirler. Daha çok suçluluk duyuyorlar, daha utanıyorlar ”diyor Hill. Ayrıca daha fazla öfke yaşarlar. “Daha kolay vazgeçiyorlar. İşler mükemmel olamadığında oldukça başa çıkma eğilimlerine sahiptirler. ” Bu, elbette, elde etmek istedikleri başarıdan onları engelliyor. Örneğin, sporculara odaklanan 60 artı çalışmalarında Hill, sporda başarının en büyük tek tahmincisinin basitçe pratik olduğunu buldu. Ancak uygulama iyi giderse, mükemmeliyetçiler durabilir. Beni neredeyse her spordan kaçınarak (veya başlayıp bıraktığım) kendi çocukluğumu düşünmeye itiyor. Neredeyse hareket halindeyken bir şeye ustalaşırsam devam etmek istedim - özellikle izleyen bir izleyici varsa. Aslında, çoklu çalışmalar 10 yaşından küçük çocuklarda bile mükemmeliyetçilik ve performans kaygısı arasında bir korelasyon bulmuştur. Sorun şu ki, mükemmeliyetçiler için performans kendilik duygusu ile iç içedir. Başarılı olamadıklarında, sadece nasıl yaptıkları konusunda hayal kırıklığı hissetmezler. Kim oldukları için utanç duyarlar. İronik olarak, mükemmeliyetçilik, utancı uzak tutmak için bir savunma taktiği haline gelir: eğer mükemmelseniz, asla başarısız olmazsınız ve asla başarısız olmazsanız, utanç yoktur. Sonuç olarak, mükemmellik arayışı bir kısır döngü haline gelir - ve mükemmel olmak imkansız olduğu için, meyvesiz bir döngü. *** Mükemmeliyetçilik de tehlikelidir. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, rekor sayıda genç akıl hastalığı yaşıyor. Depresyon, anksiyete ve intihar düşüncesi ABD, Kanada ve İngiltere'de on yıl öncesine göre daha yaygın. Araştırmalar, mükemmeliyetçi eğilimlerin, araştırmacılar nevrotiklik gibi özellikleri kontrol ettiklerinde bile depresyon, anksiyete ve stres gibi konuları öngördüğünü gösteriyor. Kötüleşme, kendi kendini eleştiren olmak depresif belirtilere yol açabilir, ancak bu belirtiler öz eleştiriyi daha da kötüleştirebilir ve üzücü bir döngüyü kapatabilir. Akıl sağlığı sorunlarına sadece mükemmeliyetçilik neden olmaz; bu sorunların bazıları mükemmeliyetçiliğe de yol açabilir. Örneğin, yakın tarihli bir çalışma, bir yıllık bir süre boyunca, sosyal kaygısı olan üniversite öğrencilerinin mükemmeliyetçi olma olasılıklarının daha yüksek olduğunu, ancak bunun tersini yapmadığını buldu. Ayrıca, kaygı ve depresyona karşı en sağlam korumalardan birinin öz-şefkat olduğu - mükemmeliyetçilerin eksik olduğu şey olduğu gösterilmiştir. Ve mükemmeliyetçilerin çok iyi olduğu özeleştiri depresyonu öngörür. En dramatik örnek intihar söz konusu olduğunda, çok sayıda çalışma, mükemmeliyetçiliğin kendi başına ölümcül bir katkıda bulunduğunu da bulmuştur. Mükemmeliyetçiliğin depresif hastaları, umutsuzluk duygularının üstünde ve ötesinde bile intiharı düşünme olasılığını artırdığı tespit edildi. Şimdiye kadar intihar-mükemmeliyetçilik bağlantısında en eksiksiz olan yeni bir meta-analiz, hatalarla ilgili olmak, asla yeterince iyi hissetmemek, kritik ebeveynlere sahip olmak veya sadece yüksek kişisel standartlara sahip olmak da dahil olmak üzere neredeyse her mükemmeliyetçi eğilimin olduğunu buldu. intiharı daha sık düşünmekle korele idi. (İki istisna: örgütlü olmak veya başkalarından talep etmek). Bu kriterlerden bazıları, özellikle ebeveynlerden gelen baskı ve mükemmeliyet kaygıları da daha fazla intihar girişimi ile ilişkilendirildi. Araştırmacılar, "Siyah-beyaz düşünme, mükemmeliyetçilere başarısızlıkları, aşırı durumlarda ölümü garanti eden felaketler olarak yorumlamalarına yol açabilir." “Bulgularımız ayrıca, insanlar sosyal dünyalarını baskı dolu, yargılayıcı ve hiperkritik olarak deneyimlediklerinde, çeşitli potansiyel kaçış yollarını (örneğin alkol kötüye kullanımı ve aşırı yemek yeme) düşündüklerini ve / veya bunlarla meşgul olduklarını öne süren daha geniş bir literatüre katılıyor. intihar." Vicdanlı insanlar daha uzun yaşama eğilimindeyken, mükemmeliyetçiler daha erken ölürler. Mükemmeliyetçiler için sağlık açısından kötü sonuçlar pek çok açıdan şaşırtıcı değildir. “Mükemmeliyetçiler hemen hemen stresle çalkalanıyorlar. Stresli olmasa bile, genellikle stresli hale getirmenin bir yolunu bulacaklar, ”diyor 30 yıldan uzun süredir mükemmeliyetçilik üzerine çalışan ve Paul Hewitt ile geliştirilen değerlendirme ölçeği altın standart olarak kabul edilen Gordon Flett. Ayrıca, mükemmeliyetçiliğiniz, örneğin işkolizmde bir çıkış bulursa, rahatlamak için pek çok mola vermeniz pek olası değildir - ki şimdi hem bedenlerimizin hem de beynimizin sağlıklı işleyiş için gerekli olduğunu biliyoruz. *** Kendini yenen mükemmeliyetçilik nasıl görünse de, gittikçe daha fazla insan tarafından paylaşılma eğilimi var. Hill ve Curran'ın meta analizi, uzun bir süre boyunca mükemmeliyetçilik oranlarını kapsamlı bir şekilde inceleyen ilk analizdir. (Orada mükemmeliyetçiliği ölçmenin pek çok yolu var, araştırmacılar sağlam bir olana kadar beklemek zorunda kaldılar - bu durumda Flett’ler ve Hewitt’ler - yeterince uzun sürelerdeydi ve yeterli çalışmalarda kullanıldı). Toplamda, çalışmalar 40.000'den fazla ABD, İngiltere ve Kanada lisans öğrencisinden oluşan bir havuza eklendi. 1989'dan 2016'ya kadar tahtada artışlar oldu. Ancak en büyük artış, diğerlerinin yüksek taleplere sahip olduğu hissi ile karakterize edilen 'sosyal olarak öngörülen mükemmeliyetçilik' idi:% 32. Curran, “Bu kadar problemli olmasının nedeni, ciddi zihinsel hastalıklarla en güçlü şekilde ilişkilendirilmiş boyut olmasıdır” diyor. Bulgular daha önce bildirilenlerle uyumludur. Üstün yetenekli banliyö ergenleri üzerinde yapılan bir 2015 çalışması, “önceki çalışmalardan önemli ölçüde daha yüksek mükemmeliyetçilik skorları (özellikle sağlıksız boyutlar) buldu”. Ergen Çek matematik sınavlarına on yıl süren bir bakış da aynı şeyi buldu. Egan, sıklıkla yeme bozukluğu olan hastalarla çalıştığı klinik pratiğinde de bunu gördü. “Yaş aralıkları beni sürekli şok ediyor. Yedi yaşında, sekiz yaşında kızların genç ve genç sunumlarını görüyoruz ”diyor. “Bu genellikle mükemmeliyetçilik tarafından yönlendirilir. Bence evet: her nesil muhtemelen daha mükemmelleşiyor. ” Bu artış nereden geliyor? Mükemmeliyetçiliğin kimliğinizi başarılarınızla birleştirmekten kaynaklandığı fikrini aklınızda bulundurduğunuzda, soru şu olabilir: nereden gelmiyor? Sonuçta, çoğumuz biriyle tanıştığınızda ilk sorunun yaşamak için yaptığınız şey olduğu toplumlarda yaşıyoruz. Başarılarımızın kalitesi ve kapsamı için tam anlamıyla değerlendiğimiz yerlerde, bu başarılar genellikle doğrudan kira ödeme veya masaya koyma yeteneğimizle doğrudan ilişkilidir. Tam yabancıların, o daireyi kiralayabileceğimizden veya o arabayı satın alabileceğimizden veya o krediyi alacağımızdan her şeyi belirlemek için bu kağıt üzerindeki değerleri tarttığı yerlerde. Daha sonra görünüşümüzle bu kaynaklara erişimimizi - bu ayakkabılar, bu fiziği - ve diğer insanlar, bir iş görüşmesi veya akşam yemeği daveti için doğru kişi olup olmadığımızı görmek için tartarız. Curran ve Hill benzer bir önsezi var. Curran, “Piyasa temelli bir toplumda başarısızlık çok şiddetli” diyor ve bunun hükümetler sosyal güvenlik ağlarında parçalandıkça yoğunlaştığını belirtiyor. Rekabet okullara bile yerleştirilmiştir: standart testler ve yüksek basınçlı üniversite girişleri alın. Sonuç olarak Curran, ebeveynlerin kendilerine ve çocuklarına gittikçe daha fazla başarı elde etmek için daha fazla baskı yaptıklarına şaşmamalı. Curran, “Odak noktası başarı üzerindeyse, çocuklar hatalardan çok kaçınır” diyor. “Çocuklar bunu içselleştirmeye gelirlerse - kendimizi yalnızca katı, dar başarı koşullarında tanımlayabileceğimiz fikri - o zaman mükemmeliyetçi eğilimlerin gelmeye başladığını görürsünüz.” Örneğin, uzunlamasına bir çalışma, akademik başarıya odaklanmanın mükemmeliyetçilikte daha sonraki bir artışı öngördüğünü bulmuştur. Benzer şekilde, altın yıldız yetiştirme ve eğitim yönteminin de bir etkisi olmuş olabilir. İyi bir şey yaptığınızda övülürseniz ve yapmadığınızda övülmezseniz, yalnızca başkalarının onayına sahip olduğunuzda gerçekten bir şeye değdiğinizi öğrenebilirsiniz. Çocukları hata yapmaktan suçlu hissetmek gibi başka stratejiler gelirse, daha da sorunlu olabilir. Araştırmalar, bu tür ebeveyn taktiklerinin çocukları mükemmeliyetçi olma ve daha sonra depresyon geliştirme olasılığını artırdığını bulmuştur. Başarısızlık korkusu başka şekillerde de büyüyor. Sosyal medyayı alın: bugün bir hata yapın ve bunun küresel olarak bile yayınlanabileceğinden korkmanız neredeyse mantıksız. Aynı zamanda, tüm bu parlak yemler gerçekçi olmayan standartları güçlendirir. Bazı mükemmeliyetçilik kalıtsaldır. Fakat aynı zamanda çevre nedeniyle de ortaya çıkar (sonuçta, sadece genetik olsaydı, çok fazla artacağı muhtemel görünmüyor). Peki ebeveynler buna nasıl karşı koyabilir? Araştırmacılar, kendi mükemmeliyetçi eğilimlerini izleyerek iyi davranışları modellediğini söylüyor. Ve koşulsuz sevgi ve sevgi sergileyin. “Şöyle bir şey söylüyor:“ Bunu gerçekten denediniz. Yaptığınız çabadan gurur duyuyorum. 'Bu, kusurun sadece kabul görmediği, ancak kutlandığı bir ortam yaratmak - çünkü bu insan olduğumuz anlamına geliyor, ”diyor aile sistemlerinin nasıl bir analiz yaptığını Rasmussen mükemmeliyetçilik üretebilir. “Veya çocuğa sevgi ve bakımın performansa bağlı olmadığını bildirmek. “Sevilebilir olmak ya da sevilmek için mükemmel olmanız gerekmediği fikri.” *** Mükemmeliyetçilik tedavi etmek için özel bir zorluk olabilir. Terapötik bir ortamda birini daha şefkatli olacak şekilde eğitebilirsiniz. Ancak, aynı zorlu patron ve aynı derin oturmuş davranışlarla ofise geri dönmeleri durumunda, bunların çoğu kapıdan çıkabilir. Daha sonra, elbette, mükemmeliyetçi olmanın bizi daha iyi işçi (veya ebeveyn veya sporcu ya da görev ne olursa olsun) yaptığına dair yaygın (yanlışsa) inancı vardır. “Zor kısmı ve onu depresyon ya da kaygıdan farklı kılan şey, kişinin buna sık sık değer vermesidir” diyor Egan. “Kaygı veya depresyonumuz varsa, bu semptomlara değer vermeyiz. Onlardan kurtulmak istiyoruz. Mükemmeliyetçiliğe sahip bir insan gördüğümüzde, genellikle değişime karşı kararsız olabilirler. İnsanlar onlara fayda getirdiğini söylüyor. ” Hastalarına, durumun böyle olmadığını kanıtlamalarına yardımcı olarak yardım etti. Birisi, örneğin, işinde iyi olmak için her gece evde üç saat fazladan çalışma yapması gerektiğini söylüyorsa, bunu bir hafta boyunca yapmamakla deneyebilirler. Genellikle hasta sadece hiçbir fark yaratmadığını bulmakla kalmaz, aynı zamanda ekstra dinlenme performanslarını bile artırabilir. Ben bunu bırakma ile denedim. Çok fazla uğraşırken ve 'yeterince ”yapma girişimimde kendimi yorurken farkına varma ile el ele gitti (benim için gerçekte var olmayan bir miktar, farkettim). Bununla birlikte, daha büyük olan parça, bu ticker bandın yerini hem kendime hem de başkalarına karşı daha nazik mesajlarla değiştiriyor. Kendimi diğer insanların hatalarına aşırı tepki vermekten bilinçli olarak durdurmaya (değişen başarılarla) başladım. Daha zor ama aynı zamanda kendime aşırı tepki vermekten vazgeçmekteyim. İronik olarak, bu, kendi içinde bu hedefin altında kaldığımda kendimi eleştirmemeye çalışmayı içerir. Devam eden bir çalışma. Ama fark ettim ki, eleştirmeyi ve mükemmelleştirmeyi şefkatle her değiştirdiğimde, sadece daha az stresli değil, daha özgür hissediyorum. Görünüşe göre, bu olağandışı değil. Rasmussen, “Özgürleştirici olabilir, kusurun gerçekleşmesine izin verir, kabul eder ve kutlar” diyor. “Çünkü yorucu, hepsini koruyor.” Kaynak: BBC
  11. Koronavirüs (Covid-19) yol açtığı Evde Kal veya Evden Çalışırken Karşımıza Çıkacak Aşırı Çalışma, Stres, Fiziksel ve Zihinsel Çöküşten Kaçınmak için 3 İpucu Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca kişi, Covid-19 salgını arasında uzaktan çalışmaya ani bir geçiş yaptı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bunun bazı işverenlerin çalışan verimliliğini koruma konusunda endişeleri var. Ancak bu benzeri görülmemiş durumda gerçekten endişelenmeleri gereken daha uzun vadeli bir risktir: çalışanların tükenmişliği. Risk önemlidir. İş ve iş dışı arasındaki çizgiler yeni ve olağandışı yollarla bulanıklaşıyor ve ilk kez uzaktan çalışan birçok çalışanın profesyonel ve kişisel yaşamları arasındaki sağlıklı sınırları korumak için mücadele etmesi muhtemel. Sadakatlerini, bağlılıklarını ve üretkenliklerini belirtmek için sürekli çalışmak zorunda olduklarını hissedebilirler. Öğleden sonraları akşamları karışacak; hafta içi günler hafta sonları ile karışacaktır; ve çok az zaman duygusu kalacaktır. Bazı çalışanlardan birkaç ay boyunca uzaktan çalışmaya devam etmeleri istenebilir. Birçok araştırma, profesyonel ve kişisel yaşamlarımız arasında çizgi çekmenin özellikle akıl sağlığımız için çok önemli olduğunu göstermektedir. Ancak en iyi koşullarda bile zor. Küçük bir ölçüye göre, bunun nedeni, bilgi ekonomisinin “ideal işçi” olmanın ne demek olduğunu kökten değiştirmesidir. Araştırmamız, çalışanların istemeden amirlerinin, meslektaşlarının ve çalışanlarının sınırlarını korumasını zorlaştırdığını göstermiştir. Bunu yapmanın bir yolu, çalışma saatleri dışında iş e-postaları göndermektir. 2.000'den fazla çalışan yetişkini içeren beş çalışmada, mesai sonrası çalışma e-posta gönderenlerinin, bu tür e-postalar acil olmasa bile, zorlanan alıcıların hemen nasıl tepki verdiğini hafife aldıklarını bulduk. Covid-19 bu basınçları artırabilir. İşlerini ve kişisel yaşamlarını ayırmak için doğal bir tercihi olan çalışanlar için bile, mevcut koşullar buna izin vermeyebilir. Birçok okul kapalıdır ve çalışan ebeveynlere veya düşük gelirli işçilere ek yük getirecek şekilde günlük bakım artık bir seçenek olmayabilir. Halihazırda çalışanları evden çalışmaya teşvik eden şirketler bile, ailelerinin huzurunda evde çalışmanın birçok zorluğu ile karşı karşıya olan çalışanları destekleme konusunda sorun yaşayabilirler. Peki, bugün çoğumuzun içinde bulunduğu olağanüstü durum göz önüne alındığında, çalışanlar işlerini ve iş dışı yaşamlarını nasıl bölümlere ayırmaya devam edebilirler? Artık kapıdan çıkmayacaksak nasıl “işimizi kapıda bırakabiliriz”? İşverenler, yöneticiler ve iş arkadaşları birbirlerine yardım etmek için ne yapabilirler? Araştırmamıza ve daha geniş akademik literatüre dayanarak, bazı öneriler: Fiziksel ve sosyal sınırları koruyun Klasik bir makalede, Arizona Eyalet Üniversitesi'nden Blake Ashforth, insanların “sınır ötesi faaliyetler” yoluyla işten iş dışı rollere geçişini sınırlandırma yollarını anlattı. İş elbiselerinizi giymek, evden işe gitmek - bunlar bir şeyin değiştiğini gösteren fiziksel ve sosyal göstergelerdir. “Seni evden”, “seni çalışmak” a geçtin. Uzaktan çalışırken bu sınırları korumaya çalışın. Kısa vadede, çalışmak için erken bir trene binmek veya pijamalarınızda bütün gün geçirebilmek için hoş bir değişiklik olabilir - ancak her ikisi de sizi iyi yapabilen sınır ötesi aktivitelerdir. , bu yüzden onları tamamen terk etme. Her sabah iş elbiselerinizi giyin - gündelik Cuma elbette iyidir, ancak yine de kendinizi hazırlayın. Ve işe gidip gelmeden önce sabah işe gidip gelmeyi yakındaki bir parka, hatta dairenizin hemen etrafına yürüyüşle değiştirmeyi düşünün. Bazı işçiler, alışılmış çalışma rutinlerini sürdürmek için yaratıcı ve açık yürekli yollar bulmuşlardır. Geçici sınırları mümkün olduğunca koruyun Zamansal sınırların korunması, refah ve iş katılımı için kritik öneme sahiptir. Bu, özellikle çok sayıda çalışanın ve / veya meslektaşlarının artık normal çalışma saatlerinde çocuk bakımı veya yaşlı bakımı sorumluluklarını entegre etme zorluğu ile karşı karşıya kalması durumunda geçerlidir. Bizimle çalışmalarımızı her zaman sürdüren mobil cihazlar sayesinde çocuksuz çalışanlar veya diğer aile sorumlulukları için bile zorlayıcıdır. 9'dan 5'e bir programa bağlı kalmak gerçekçi olmayabilir. Çalışanların kendileri için en iyi şekilde çalışan çalışma zamanı bütçeleri bulmaları gerekir. Ayrıca, başkalarının onlardan farklı zamanlarda çalışabileceği konusunda bilinçli ve saygılı olmaları gerekir. Bazıları için çocuk uykusu olabilir, diğerleri için partneri akşam yemeği pişirirken olabilir. Çocuklu veya çocuksuz çalışanlar, çalışmaya odaklanmak için günün belirli saatlerinde "ofis dışında" yanıtı ekleyerek kasıtlı çalışma zamanı bütçeleri oluşturabilir. Daha az uç bir yanıt, diğerlerine yanıt vermekte normalden daha yavaş olabileceğinizi bildirmek olabilir ve başkaları ve kendiniz için yanıt beklentilerini azaltır. Açık zamansal sınırlar oluşturmak çoğu zaman, zamanlarını başkalarıyla koordine etme yeteneğine bağlıdır. Bu, liderleri çalışanların iş temposunu yapılandırma, koordine etme ve yönetme konusunda yardımcı olmalarını gerektirir. Bu, çalışanlarla düzenli olarak sanal check-in sanal toplantıları düzenlemek veya onlara sanal kahve veya çalışma alanları oluşturmak için araçlar sağlamak anlamına gelebilir. Bu aksama ile normallik duygusu sürdürmek anahtardır. En önemli çalışmanıza odaklanın Yoğun çalışma zamanı değil. İşçiler enerjilerini en öncelikli konulara ayırmalıdır. Evden çalışırken, çalışanlar genellikle üretkenlik görünümünü yansıtmaya mecbur hissederler, ancak bu onları daha önemli yerine daha acil olan görevler üzerinde çalışmaya yönlendirebilir - araştırmanın önerdiği bir eğilim, uzun vadede, fayda sağlasa bile olumsuzdur kısa vadede verimlilik. Çalışanlar, özellikle aile ve iş görevlerini dengelediklerinde artan iş yükleriyle karşılaşanlar, önemli işlere öncelik vermeye dikkat etmelidir. Her zaman, en önemli görevlerinizde bile çalışmak cevap değildir. Bazı tahminlere göre, ortalama bilgi çalışanı her gün ortalama üç saat üretken ve bu saatlerde kesinti veya çoklu görev yapılmamalıdır. Covid-19'dan önce bile, çalışanlar temel çalışma görevlerine odaklanmak için üç sürekli saat ayırmakta zorlandılar. İş ve aile sınırları kaldırıldığında, çalışanların zamanı hiç bu kadar parçalı olmamıştı. Her zaman “açık” hisseden çalışanlar, evden çalışırken her zamanki gibi ofise gittiklerinden daha fazla yanma riski altındadır. Uzun vadede, bunu yapmak için birkaç dakikamız olduğunda işte sıkışma ve e-posta yanıtları vermeye çalışmak - şekerleme zamanı sırasında, hafta sonu veya akşam bir filmi duraklatarak - sadece üretken değil, aynı zamanda bizim için de zararlı iyi varlık. Çalışma dışı zaman ve zihinsel alan yaratmak için hepimizin yeni yollar bulması ve başkalarının da aynı şeyi yapmasına yardımcı olmamız gerekiyor. Bunlar, çalışanların işleri ve kişisel yaşamları arasındaki sınırları korumalarına ve böylece uzun vadede tükenmişlikten kaçınmalarına yardımcı olabilecek birkaç tavsiyedir. Çalışanlar, bu öngörülemeyen zamanlarda koşullarının kendileri için nasıl çalışacağını deneme esnekliğine ihtiyaç duyacaktır. Kaynak: Harvard Business Review
  12. Verimlilik için yapılacaklar listesinden daha güçlü 6 araç Yapılacaklar listesi harikadır, ancak uzun vadeli projeler de dahil olmak üzere bazı görevler genellikle bir duraksamadan geçiyor. Bunun yerine bunu deneyin. Yapılacaklar listeleri, tamamlanması gereken görevleri kaydetmenin iyi bir yolu olabilir, bu nedenle bunları yapmayı unutmayın. Yine de çoğumuz için bir oyalama da olabilirler. Sizi o kadar meşgul eden, kariyerinizde çekiş sağlayan büyük resim projeleri yapmaktan kaçınmanız için hiç bitmeyen bir ev işleri ve projeler envanteri oluşturmak kolaydır. Kulağa tanıdık geliyor değil mi? “Yaşadığınız her şey günlük yapılacaklar listesiyse, sadece krizleri yöneteceksiniz ve en önemli olanı başarmak zorunda kalmayacaksınız,” diyor klasik The The 30. 7 Merhum babası Stephen Covey tarafından Yüksek Etkili İnsanların Alışkanlıkları. Sadece bir şeyleri kontrol etmek yerine ilerlemek istiyorsanız, yardımcı olabilecek bu altı tekniği düşünün: 1. Kişisel görev bildirimi Covey, zamanınızı yönetmeye ve işleri halletmek daha iyi bir yaklaşım, kişisel bir anayasa görevi gören kişisel bir misyon bildirimi geliştirmeyle başlamaktır. “Uzun ya da derin olması gerekmiyor, sadece konuyla ilgili her şeyi yakalayan bir ifade” diyor. "Bu, sonun akılda tutularak nasıl başlayacağıdır." Covey, zamanınızı günlük yapmak yerine haftalık olarak planlamanızı, hafta için en yüksek önceliklerinizi belirlemenizi önerir. Kişisel görevinizi ve en yüksek önceliklerinizi birleştirdiğinizde, her gün yaptığınız şeyler sizin için en önemli olan şeyle aynı hizada olacaktır. 2. Enerji ve dikkat denetimi Yapılacaklar listelerindeki sorun, her türlü görevi bir yere yazmanız ve sorunsuz bir şekilde birinden diğerine geçebilmenizdir. Dikkat Yönetimi ve Dikkatimiz: Her Gün Başarı Nasıl Oluşturulur ve Verimlilik Nasıl Elde Ediliyor diyor Maura Nevel Thomas, dikkat ve odak noktamızın bu şekilde çalışmadığını söylüyor. Görevleri iki kategoriye ayırmanızı önerir: “düşük dikkat” ve “yüksek dikkat”. O zaman gününüzü enerjinize uygun şeyler yaparak geçirin. Örneğin, düşük dikkat gerektiren görevler, metinler, e-postalar ve anlık mesajlaşma gibi iletişim bildirimlerinin silinmesini içerebilir ve yüksek dikkat gerektiren görevler, bir makale yazmayı veya bütçe projeksiyonları yapmayı içerebilir. Dikkatli olmak ve yapılması gereken işleri dikkat seviyenizle eşleştirmek, daha kısa sürede daha fazlasını yapmanıza yardımcı olabilir. Nevel, “Evinizde başka bir yetişkin varsa, çocukları vardiyalarda düşünün ve çocuklardan sorumlu olduğunuzda düşük dikkat gerektiren görevleri ve eşiniz çocuklardan sorumlu olduğunda yüksek dikkat gerektiren görevleri yapın” diyor Nevel Thomas. “Evinizde tek bir bakıcıysanız, çocuklar dışarıdayken, bir videoyla meşgul veya kestirirken yüksek dikkat gerektiren görevlerde çalışın.” 3. Bir hesap verebilirlik arkadaşı (veya uygulaması) Bir diğer güçlü üretkenlik aracı, odaklanmış çalışmaya iyi bir örnek teşkil edebilecek bir hesap verebilirlik arkadaşıdır. Hesap verebilirlik arkadaşları, ayaklarınızı ateşe tutarak gün için yapmayı planladığınız şeyi başarmak için motivasyon görevi görür. Güvenecek biriniz yoksa Rettig, canlı, sanal bir işbirliği oturumu için sizi hesap verebilirlik ortağıyla eşleştiren bir görev olan Focusmate'i önerir. “Focusmate, üretkenlik çalışmalarının temel sorunlarından ve paradokslarından birini çözmeye yardımcı oluyor,” diyor Rettig. “Birçok görev, düşünme ve konsantrasyon için yalnızlık gerektirir, ancak aynı zamanda yalnızlık ile iyi başa çıkma eğiliminde olmayan yoğun sosyal yaratıklar.” Focusmate, birini bulma işlemini otomatik hale getirir ve küresel bir çalışkan arkadaş topluluğuna erişim sağlar. 4. Günlük sorular Always Growing'in yazarı liderlik danışmanı Jones Loflin, günlük soruları yanıtlayarak gününü sona erdirerek yoluna devam ediyor ve motive oluyor. “[Ünlü iş koçu] Marshall Goldsmith'in günlük sorular fikri etrafındaki çalışmalarını seviyorum” diyor. “Doğru şeylere odaklandığınızdan emin olmak için her günün sonunda kendinize sormak istediğiniz bir dizi soru buluyorsunuz. Ve kendinizi ne kadar iyi yaptığınızı değerlendiriyorsunuz. ” Örneğin, Loflin'in kendisine sorduğu sorulardan biri, “Biriyle daha güçlü bir ilişki geliştirmeye en az 15 dakika yatırım yapmak için elimden geleni yaptım mı?” “Hayatımın üç kilit alanı için oluşturduğum sorular var: iş, benlik ve ilişkiler” diyor. “Soruları gerektiği gibi değiştiriyorum. Rekabetçi olduğum için, her gün mümkün olan en yüksek puanı almak istiyorum, bu yüzden sorular gün boyunca benim için ön planda. ” 5. Bir güç saati Çekiş almanın başka bir yolu da, her gün takviminizde önceden planlanan en az bir "güç saati" ayırmaktır, Gotham Organizatörleri kurucusu Lisa Zaslow'u önerir. Bu süre zarfında, en önemli olanı yapmaya odaklanırsınız. “Kesinti yok, şaka yapmıyor” diyor. "Saatin ne zaman dolduğunu bilmek için bir alarm ayarlayın." Odaklanmış bir saat genellikle çok şey yapmak için yeterli zaman, genellikle düşündüğünüzden daha fazla Zaslow ekliyor. ” İnsanların evden çalıştıkları, çocuklarını evde eğittikleri ve hızla değişen bir ortama uyum sağladıkları bu günlerde, süper verimli bir saat içinde sıkmak, gün boyu zirve performansta çalışma olasılığı olmayan gerçekçi bir hedefe sahip olmaktan daha yönetilebilir hissedebilir, " diyor. 6. İyi tanımlanmış hedefler Hamish Mackenzie Consulting'in kurucusu iş stratejisi ve yönetim danışmanı Hamish Mackenzie, üretken olmak, zamanınızın çoğunu en önemli hedeflerinize uygun olanı yaparak geçirmekle ilgilidir. “Aynı anda en fazla üç iyi tanımlanmış stratejik yıllık hedefiniz olsun” diyor. Mackenzie, onları üç ayda bir ve üç aylık alt hedeflere ayırmayı ve tamamlanması iki saatten fazla sürmeyen eylem adımlarına ayırmayı önerir. “Her haftanın başında, bu görevleri öncelik sırasına göre belirli gün ve saatlere, günde en fazla üç kez atayın” diyor. “Her akşam, ertesi gün en önemli görevinize saldırmak için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri açın. Ve her sabah, başka bir şey yapmadan önce en önemli görevini tamamla. ” Zorlu yapılacaklar listesi hayranlarının listeyi tamamen doldurmaları gerekmez, ancak bunun verimlilik araç kutunuzdaki tek araç olmaması gerektiğini bilin. Verimlilik, doğru şeyleri doğru zamanda yapıyor.
  13. Amerika'nın Yastık Kralı'nın Akıl Almaz Başarı Hikayesi Eski uyuşturucu bağımlısı Mike Lindell’in milyonlarca dolarlık fikri ona bir rüyada gelmiş. Birçok büyük girişimcilik başarı öyküsünün yaptığı gibi, Mike Lindell'in hikayesi bir çatlak evde başlar. 2008'in düşüşüydü ve Minneapolis banliyölerinden dördünün 47 yaşındaki boşanmış babası yine çatlamıştı. 14 ya da 19 gündür kalktı - 19 yaşında olduğuna yemin ediyor, ancak 14 diyor, çünkü “19 sadece süslediğim gibi geliyor” - mücadele eden başlangıcını kurtarmak ve bayisini ziyaret etmek için şehre düzenli geziler yapmak için çalışan Ty . Lindell bu kez Ty’nin dairesine geldi ve tipik A-plus hizmetini bekledi ve bunun yerine bir şok aldı: Bayi işini reddetti. Ty, iflasını bitirene kadar ona daha fazla çatlak satamazdı. Lindell'in kullandığı diğer iki bayiyi de aradı ve aynı şeyi yapmalarını emretti. Ty, Bayilere “Hiçbir insanınızın yatmadan önce ona bir şey satmasını istemiyorum” dedi. Lindell protesto ettiğinde onu kesti: “Yatağa git, Mike.” Birçok insan bu hikayeden utanırdı. Lindell her zaman söyler. “'Vay be, uyuşturucu satıcıları umurunda!' Gibiydim” diyor. “İnanılmaz müdahale böyle hissettirdi.” Şu an, barlara sahip olduğu ve 2005 yılında kurduğu MyPillow, Chaska, Minn. Şirketinin ilk yıllarına kadar uzandığı 20'li yaşlarında uyuşturucu bağımlılığının sonu değildi. en iyi yastık. ” Ancak bu onun düşük noktasıydı. Çatlamayı kötüye kullanmanın ve bir iş yürütmenin uzun vadede uyumlu olmadığını ve daha iyi hale gelmeye söz verdiğini anladı. Kablo TV izleyen herkese tanıdık gelen süpürge bıyıklarının altından ortaya çıkan geniş, beyaz dişleri gülümsüyor ve bana bir resim göstermek için telefonunu çıkarıyor: Bu, kablolu ve wan gibi görünen bir adam gibi gün boyunca ilaçlar. Ty o gece aldı, diyor. Hikayeyi doğrulamak imkansız; Ty yorum yapmak için ulaşılamaz. Ancak Lindell’in efsanesinin bir parçası haline geldi ve kendi kendine yayınlamayı planladığı otobiyografide önemli bir an olacak. O ve bir arkadaşı, aktör Stephen Baldwin, kitabı yeni girişimlerinin bir parçası olarak bir filme dönüştürmeyi ve “sevimsiz” ilham verici Hıristiyan filmler üretmeyi planlıyor Lindell. Ty, fotoğrafı sadece ona nasıl göründüğünü göstermek için değil, ölüme doğru dönen çılgın bir insan olarak değil, aynı zamanda bir hatıra olarak da çektiğini söylüyor. “Çünkü gelecekle ilgili büyük planlarımı biliyordu” diyor. “Bu adamlara her zaman bir gün çatlamayı bırakacağımı söylerdim.” Sekiz artı yıl sonra, Lindell ayık ve olağanüstü derecede başarılı. 16 Ocak 2009'daki bir son partiden sonra her şeyi (alkol, toz kokain ve çatlak) bıraktı ve hala hızla büyüyen bir imparatorluğa başkanlık ediyor. 2016 yılında ikinci bir fabrika açtı, satışların 115 milyon dolardan 280 milyon dolara yükseldiğini ve neredeyse iş gücünü üç katına çıkardığını gördü. Bu makalenin yayınlandığı tarihte, Ocak 2017'de, 45 $ ve üstü 26 milyondan fazla yastık satmıştı; bunların büyük bir kısmı, kaçınılmaz TV'sini gördükten veya duyduktan sonra telefonla arayan ve sipariş eden tüketicilere radyo reklamları. Kasım 2016 başlarında bu gün, New York'ta bir haftadan yeni döndü, bir Minneapolis kampanya durağında tanıştığı ve tüm domuzları desteklemeye karar verdiği Donald Trump'ın seçimini kutladı. Sabahları, bisiklete binen ve çıkan çeşitli çalışanlarla iş bulmak için harcadı. İnsanlar randevu almıyor gibi görünüyor. Sadece patronun etrafta olduğunu biliyorlar ve ofis olarak kullandığı konferans salonuna dikkat çekiyorlar. Lindell, “Bu benim BT başkanım Jennifer Pauly,” diyor genç bir kadın içeri girerken. “Çalışanlarımı alıp yeteneklerini bilmeme iyi bir örnek. Fabrikadaki tüm bakımlarımdan sorumlu bir ev ressamım var. Jennifer kendi kendini eğitmiş. Hiç BT için okula gittin mi? ” “Bazı Microsoft dersleri aldım, ama temelde bu” diyor. “Bir e-tabloyu nasıl çalıştıracağımı biliyordum ve bu yüzden bana verilerle güvendi.” Lindell yüksek sesle güler. İki gizli işitme cihazı takıyor, ancak herkes sonsuza dek gürültülü olduğunu söylüyor. “Tanrı bana insanları güçlü oldukları yerde, doğru pozisyona getirebilmem için bir hediye verdi!” diyor. Ardından, satın alma müdürü Bob Sohns, Lindell'in kendisine otomatik bir yastık dolgusu satmak için İtalya'dan gelen bir adamla tanışıp karşılaşmayacağını sormaya geliyor. “Bob'u 1990'dan beri tanıyorum ama 2012'de geldi,” diyor Lindell. “NBC Alışveriş Ağı için çalışıyordu ve sonra gidiyor,“ Mike, sanırım The Pillow için çalışmaya gelmeliyim. ”Dedim,“ Tabii, ne olmak istiyorsun? ”Dedim. Sohns, “Bu gerçeğe çok yakın,” diyor. “Yine ne yapıyorsun? Bir şey satın alıyor musunuz? TAMAM. Satın almaya devam edin. ” (Lindell daha sonra İtalyanlarla tanıştı ve 162.000 dolarlık yastık doldurucusunu yerinde sipariş etti.) Ardından, Lindell’in şirketin grafik tasarımcısı olan en büyük kızı Heather Lueth, en son e-posta kampanyaları hakkında konuşmaya geliyor. MyPillow, şirketteki biri bana bir aile ağacından çok bir aile ormanı olduğunu söyledi. Lindell’in MyPillow’un en düşük puanlarından birine yatırım yapan kardeşi Corey şu anda ikinci en büyük hissedar. İşi: esasen ne yapıyorsa. Bugün büyükbaba saatini tamir ediyor. Daha önce lobi dükkanına düz ekran TV asmıştı. Lindell’in yeğeni Sarah Cronin yönetici yardımcısıdır. Kayınbabası Brian Schmieg'in unvanı yoktur, ancak düzenli toplantılarda fabrikadan patronlara sunmak için “endişeleri” toplamaktan sorumludur. Üretim müdürü Larry Kating, Shakopee yakınlarındaki yeni fabrikadan, mağazanın henüz istemediği Costco için 30.000 yastık yapılıp yapılmayacağını tartışmaya çağırıyor. Lindell’in oyu: Devam et! “Her zaman böyle şeyler hokkabazlık ediyorsunuz,” diyor. O, alışılmışın dışında bir yöneticidir, büyük ölçüde içgüdüyü yönetir ve yemin ettiğine dair görünüşte vahşi kumar oynayarak ilahi esin kaynağı olur. “PowerPoints kullanmıyoruz” diyor. "Sonunda dua ederek bir şeyler alıyorum." Lindell, vücudu sonsuza kadar manik bir haldeki hapsolmuş olacak kadar uzun süre kokain yapıyormuş gibi enerji yayar. Minnesota'dan bir karikatür ormancısına atayacağınız bir kahkahayla, arkadaş canlısı, animasyonlu ve bilinçsiz. Seçim gecesi zafer partisinde şu anda Mike Pence ve Trump ile çerçeveli bir resim olan önündeki her şeyle uğraşacak. Pence taş yüzlüdür - kendi balmumu kuklaı olabilir. Trump, Trump olmakta, bir başparmak yukarı yanıp sönüyor ve aynada pratik yapan bir adam gibi gülümsüyor. Ve Lindell — şansına inanamayan birine benziyor. Otobiyografinin 2016 ilkbaharında bitmesi gerekiyordu, ancak Lindell nerede biteceğine karar veremiyor, bu yüzden anlatıyı en azından seçim boyunca genişletiyor. “Okuduğunuzda,“ Tamam, bu gerçek değil ”diyeceksiniz ve sonra bunun gerçek olduğunu anlayacaksınız” diyor. “Bu Trump'tan bile önceydi. Hayatım boyunca böyle oldu. Dünyada beklediğim son şey bir başkanlık kampanyasına karışmaktı. Ben eski bir bağımlıyım, hadi! Kitap yazarımın çok güzel bir çizgisi vardı: “Çatlak evden Beyaz Saray'a!” ” *** Yastık ona bir rüyada geldi. Lindell, Minneapolis dışındaki Carver County'de bir çift başarılı bara sahipti ve yaşam tarzından biraz fazla keyif aldı. Dört çocuğu ve güzel bir evi olan “çok işlevsel bir uyuşturucu kullanıcısı” olduğunu söyledi. Ev ödevlerine yardım etti, aileyi tatile götürdü ve kokain kullandığı gerçeğinden başka iyi bir baba ve kocaydı. Hayatı boyunca mükemmel yastığı aramıştı. Asla iyi uyumadı ve sorunu daha da kötüleştirmeye devam etti. Siyatik var. Kötü bir trafik kazası geçirdi. Hava dalışı sırasında neredeyse ölürken, hava dalışı yolunda motosiklet sürerken öldü. (Ertesi gün her iki aktiviteden de ayrıldı.) Kokain bağımlısı oldu. Uyuduğunda elverişliydi. Görünüşte ironi olmadan “Kokainle ilgili sorunlardan biri” diyor. Bir sabah, uyandıktan sonra - ya da belki de hala uyanıkken - hatırlayamaz - mutfak masasına oturdu ve var olmayan bir ürün için kaba logoyu çizene kadar “MyPillow” yazdı. . Kızı Lizzie biraz su almaya geldi ve Shining'teki Jack Nicholson gibi aynı kelimeleri manyak bir şekilde karaladığını görünce ne yaptığını sordu. “Dünyanın gördüğü en iyi yastığı icat edeceğim!” diye bağırdı. “MyPillow olarak adlandırılacak!” “Baba, bu gerçekten rastgele,” dedi ve odasına gitti. Lindell'in bir yastıktan mutlu olmasının tek yolu, sözleriyle mevcut bir “mikro-ayarlama” yolunu bulmasıydı. Tipik olarak köpük olacaktır; içerisini kırmak için doldurur ve dolguyu çeker, sonra yırtılmış köpüğü, boynu için doğru yükseklik olana kadar bir yuva inşa eden bir fare gibi düzenleyip yığar. Sonra uyurdu. Sabah, her şey yine berbat olur. Lindell mükemmel yastığını hayal ettiğinde, mikro ayarlanabilirdi, ancak bütün gece şeklini koruyacaktı. Her çeşit köpüğü satın aldı ve iki oğlundan onunla evin güvertesinde oturmasını ve köpüğü test etmek için prototiplere doldurdukları farklı boyutta parçalara ayırmasını istedi. Gün geçtikçe bunu yaptılar, Lindell kabaca bir çakıl taşı, bir kuruş ve bir çeyrek üç boyutlu köpük karışımına yerleşene kadar. Bu karışımın sadece doğru miktarını bir kasaya doldurup istediği şekle soktuğunda, o şekli korudu. O mükemmeldi. Oğullarıyla birlikte güvertede oturmak ve köpüğü elle sökmek ölçeklenebilir bir model değildi. Yırtılmayı yapmak için bir makineye ihtiyacı vardı. Odun parçalayıcı dahil her şeyi denedi. Bir çiftlikte büyüyen bir arkadaş, mısırın yem haline getirilmesi için kullanılan eski bir makine olan bir hamak değirmeni önerdi. Lindell hiçbir yerde bulamadı. Word döndü ve Lindell’in evinden bir mil uzakta bir alanda oturan paslı bir hamamböceği tespit ettiğini söyleyen eski bir beşik dostum. Lindell aldı, elinden geldiğince yeniden inşa etti ve yeterince işe yaradı. Lindell bu yastığın “hayatları değiştireceğine” inanıyordu. 300 yaptı ve bölgedeki her büyük kutu perakendecide durarak alıcı arayışına girdi. “Dedim ki,“ Şimdiye kadar yapılmış en iyi yastığa sahibim. Kaç tane istersiniz? ”” Bunun nasıl olduğunu hayal edebilirsiniz. Birisi bir alışveriş merkezi kioskunu denemeyi önerdiğinde, Lindell, Kasım 2004'ün ortasından başlayarak altı hafta boyunca Eden Prairie Center'da bir tane kiralamak için 12.000 dolar ödünç aldı. İlk yastığını ilk gün sattı ve “en şaşırtıcı” duygu." Ancak ürünü çok düşük fiyatlandırmıştı. Maliyeti perakende fiyatından daha fazlaydı. Ayrıca, yastığı standart yastık kılıfları için çok büyüktü. Kiosk başarısız oldu. Eve ve ayrıca henüz hasta olmayan arkadaşlardan daha fazla borç aldı. Umutsuzken, malzeme ödemek için blackjack masasındaki kartları saydı. O da iyiydi. Sonunda, bir günlük sürüşteki tüm casinolar onu yasakladı. Yastık projesine odaklanması, uyuşturucu arzusunu geçersiz kılabilecek tek şeydi, ancak sadece kısa süreler için. Ve ne zaman bir şeyler ters giderse, geçti. Bugün, Lindell dindar bir Hıristiyan ve sürekli dua ediyor. Boynunda büyük bir gümüş haç takıyor ve ofisi Hıristiyan ikonografisi, Bob Seger ve Gümüş Kurşun Bandı tur posterleriyle dolu. O zamanlar bir oportünistti, Tanrı'ya sadece işler korkunç olduğunda dua ediyordu: “'Tanrı, burada ne yapacağım?' Dedim.” Köşkü kapattıktan sonraki gün, birkaç müşteriden birini aradı, "Bu yastık hayatımı değiştirdi!" Bu hevesli alıcı, ülkenin en büyük ev ürünlerinden biri olan Minneapolis Home + Garden Show'u yönetti. Lindell'in bir standa sahip olmasını istedi. Lindell 300 yastık aldı (bu sefer standart bir boydaydı) ve hepsini sattı. Ayrıca Minnesota Eyalet Fuarı'nda bir yer almaya davet edildi ve iyi sattı. Bu bir vahiydi. Ülke çapında düzinelerce ev ve bahçe şovu ve sayısız fuar vardı. “Bunlar sizin test alanınız” diyor. Fuar çalışmalarında çalışan bir ürün, dönem. Önümüzdeki birkaç yıl için, temelde şirket bu şekilde işlemektedir. Lindell ve birkaç kilit satış elemanı, fuarlarda satmak için yastıklarla dolu kamyonlarda dolaştı. Hepsi etkiliydi, ama hiç kimsenin zifti - vaaz daha çok benziyordu - malı Lindell gibi hareket ettirmedi. *** Uyuşturuculardan vazgeçmedi. Alışkanlığı devam etti, 20 yıllık evliliği dağıldı ve tedarikçilerini ödemek için sürekli para ödünç aldığı için evini kaybetti. Bayi Ty ile o ana doğru namlulu davranıyordu. Sonunda son bir patlama yaptı ve soğuk hindi bıraktı. “Bir gün daha beklersem, biteceğini biliyordum” diyor. “ABD tarihinde en iyi geri dönüşü sağlayamayacağımı biliyordum” Temizlendikten günler sonra, Lindell bir malçlama şirketinin sahiplerinden 30.000 dolar ödünç aldı ve bunu köpük tedarikçisi ve dikiş şirketi ile ilişkileri onarmak için kullandı. Sonra yarışmacıların MyPillow nakavtlarını sattığı gösteri devresindeki önceliğini yeniden tesis etmeye başladı. Büyük mola Minneapolis Star Tribune'da Ocak 2011 başında iş bölümünde yapılan bir röportajdı. Hikayenin sabahları MyPillow’un web trafiği çıldırdı. Bir gün içinde şirket önceki altı ayda olduğundan daha fazla satış yaptı. Dalgalanma üç ay sürdü. Bir gazetenin böyle bir etkisi olabileceğini hiç düşünmemişti. O orijinal hikayenin daha kısa versiyonlarına benzeyen reklamlar tasarlamaya ve yerleştirmeye başladı. Onlar çalıştı. Uykusuzluk, ona özel bir yastık bulamadığı hikayesi yankılanıyordu. Lindell'in başka bir önsezi vardı: Yastığını satmanın en iyi yolunun, hikayesini 2005'ten beri gösterilerde olduğu gibi canlı olarak sunmak olduğunu biliyordu. Infomercial yapmaya karar verdi. Arkadaşları onun deli olduğunu düşündü. Ağustos 2011'de St. Paul şehir merkezinde bir stüdyo izleyicisiyle bir yer ayırdı. Yapımcısı bir senaryo yazdı ve okuma sırasında hepsi kötü olduğunu kabul etti. Kulağa sert geliyordu. Bunun yerine, üretici, kiralanan ev sahibiyle bir konuşma yapıyormuş gibi konuşmasını önerdi - ona yastıkları fuarlarda sattığı şekilde sat. Nokta Lindell ile, şimdi onun ticari markası olan saten mavi bir düğmeyle açıldı ve “Bu kanalı değiştirmeyin, çünkü bir sonraki yarım saat hayatınızı değiştirecek” diyor. Örneğin, kuştüyü yastıkların “Amerika'nın başına gelmiş en kötü şey” olduğunu ve MyPillow'un “onu küçük balon hayvanlarına katlayabileceğiniz” kadar dövülebilir olduğunu söyleyerek sadece serbest bıraktı. Alışılmadık ve biraz cilasızdı, ama herkes onu sevdi. Lindell bunun bir hit olacağından emindi ve kumaş tedarikçisini tufan için hazırlanmak için milyonlarca dolar değerinde tutmaya ikna etmek için New York'a uçtu. “Dedim ki,“ 100 milyon dolara gideceğim! ”” Tedarikçisi Leon Brocas, “Kredisi yoktu ve 1 milyon dolar mal istiyordu” diyor. Hala neden olduğundan emin değil, ama Lindell o kadar tutkuluydu ki “ona bir şans vermeye karar verdik” diyor Brocas. Lindell, uzun zamandır tedarikçisi olan Federal Foam Technologies'de benzer bir sihir yaptı. İki arkadaştan takım elbise giymesini ve şirketin başkanı Wyman Smith ile ilk görüşmesini almak için onunla birlikte Wisconsin genel merkezine gitmesini istedi. Bu noktadan önce Smith, Lindell'in “küçük patates hesabı” olduğunu söylüyor. Bu sefer çok fazla köpük istedi, krediyle. Smith, “Bu perdeyi bana nasıl dünyanın en büyük yastık üreticisi olacağı konusunda yaptı” diye hatırlıyor Smith. “Oldukça bir hikayesi vardı ve diğer çocuklar asla tek kelime etmedi. Daha sonra onları bir pervane olarak getirdiğini öğrendim. ” Yarım saatlik bilgi ilk kez 7 Ekim 2011'de Doğu Kıyısında saat 3'te yayınlandı. İş “düz bir şekilde yükseldi” diyor Lindell. Bulabildiği herkesi -bazen bar taburelerinden bazen- işe aldı ve bir arkadaşının kendisine verdiği yerel bir otobüs garajının her köşesine doldurduğu telefonlara cevap vermeye veya makinelerde dikiş yapmaya başladı. Ve harcama yapmaya devam etti. Bulabildiği her uzun biçimli infomercial noktayı satın aldı ve parasını ödemeden önce mevcut slotlardan tükendi. Altı ay içinde 50 ila 500 çalışanı büyüdü ve neredeyse 100 milyon dolar yastık sattı. Ancak Lindell dolaylı maliyetlerini hiçbir zaman anlamadı. Bunların ne olduğunu gerçekten bilmiyordu. Çekler masasından uçuyordu, giderek daha fazla sayıda infomercial nokta için para ödüyordu, hangilerinin çalıştığını ve hangilerinin boşa harcandığını bilmenin hiçbir yolu yoktu. Ancak bu noktada müşterilerinin kim olduğundan emin değildi, bu nedenle hangi noktaların kesileceğini bilmek zordu. Federal Köpük, Smith'in Lindell’in otobüs garajında neler olup bittiğini görmek için baş finans memurunu göndermesinden yeterince endişeliydi. İtici büyümeye rağmen, MyPillow’un maliyetlerinin kontrolden çıktığını görmek neredeyse hiç zaman almadı. Lindell haftada 250.000 dolar kaybediyordu. Girişimciyi kurtaran şey FedEx'ti. Ona nakliye oranları üzerinde pazarlık yapmak hiç gelmemişti; sadece bir grup farklı nakliyeciyle perakende para ödedi. Bir şirket temsilcisi geldi, maliyetlerini sordu ve ona inanamayacağı kadar düşük bir oran sundu. "Vay canına," dedi Lindell. "Bunu yapabilirsiniz?" Bir gecede kırmızı bir sayı siyaha döndü. Aynı zamanda, “TV'de görüldüğü gibi” ürün distribütörlerinin en büyüğü Telebrands, şirketi bir nakavt satışı nedeniyle dava etmekle tehdit ettiğinde Lindell ile tanıştıktan sonra MyPillow'u satmayı teklif etti. Telebrands genel başkan yardımcısı ve baş işletme görevlisi Bala Iyer'e medyada ne kadar para harcadığına dair ağıt yaktığında Iyer onu durdurdu. “Bu boşa gitmedi,” dedi. “Kendinizi tarihteki herhangi bir markadan daha hızlı markaladınız.” Iyer, Lindell'e tüketicilerin yüzde 80'inin bir reklamcılıktan etkilenmiş olsalar bile bir ürüne dokunmak ve hissetmek istediğini söyledi. “Bu segment ürünü perakende olarak arayacak” dedi ve Lindell'e MyPillow'u Bed Bath & Beyond ve Walmart'a alabileceğini söyledi. Ama Lindell Walmart'a girmek istemedi. Çalışma şovları için sadık satış temsilcileri vardı. Walmart'ın daha ucuz bir versiyon sattığı dakika, orijinal işin öldüğünü söyledi. Değil, dedi Iyer, 59,99 dolardan Walmart'a girersen. İlçe fuarında yastıklarınızı satanlar için bunun ne anlama geldiğini düşünün. Şimdi diyebilirler ki, “Bu Walmart'ta 60 dolara mal oluyor!” Iyer haklıydı: MyPillows, Walmart'ı vurdukları andan itibaren iyi sattı. Kısacası Ev Alışveriş Kanalı, QVC ve Yatak Banyosu da satın aldı. 2017 itibariyle MyPillow, geniş Telebrands portföyündeki ilk beş üründen biridir ve hatta Home Depot ve çiftlik ve yem mağazalarından satın alınabilir. (17 MyPillow perakende mağazası da var.) “Infomercial'in gücü nedeniyle,” diyor Lindell, “bütün bu para hiçbir şeye harcanmamış.” *** Kasım 2014'te bir gün, ara seçimlerden hemen önce, Lindell geyik avı yaparken bir ağaç standında titriyordu. Biraz aşağı düştü - sadece ikinci bir boşanma geçirdi ve gözünü topun dışına çıkardığı için şirket satış çöküşüydü. Aniden, gerçek zamanlı satış grafikleri sağlayan telefon uygulaması çivili. Ne olduğunu görmek için çağrı merkezini aradı. Fox News'da yayınlanmaya başlayan kısa bir reklamdı. Bir geyik vurdu, sonra arabasına koştu ve medya alıcısını yıl sonuna kadar ne kadar Fox alabileceğini sormaya çağırdı. Cevap 2.1 milyon dolardı. Hepsini al, dedi Lindell. Reklamlar, Amerika'nın bir retakingi olarak markalı Cumhuriyetçi Kongrenin devralınmasıyla mükemmel bir şekilde örtüştü. Ve işte mütevazı bir Amerikan başarı öyküsü olan Mike Lindell, Amerikan fabrikalarında yastık üretiyordu. 2015 yılına kadar MyPillow her zamankinden daha hızlı büyüyordu. Ocak 2016'da Lindell yönetim kuruluna başka bir hayali olduğunu duyurdu: MyPillow milyar dolarlık bir şirket olacaktı. “O zaman tarihi bilmiyordum” diyor, yeni Dodge Ram pikapından yeni 100.000 metrekarelik fabrikasının yükleme iskelesinin dışında yeşil vurgulu çizgilerle dışarı çıkıyor. Gece vizyonundan sonra, üretim ekibine bu yeri bulmasını ve üç kat satış beklentisiyle inşa etmeye başlamasını emretti. Mayıs 2016'da açıldı. İçeride, iki hat dakikada 12 (günde 37.000) oranında yastık yapar. Orijinal hack-birlikte hamak makinesinin modern bir versiyonuyla başlıyorlar ve sadece birkaç ay önce elle yapılan işlevleri otomatikleştirmek için birkaç yeni makine ile bitiyorlar. Örneğin, kutular toplanır; diğeri iki yastığı plastik bir torbaya doldurur ve mühürler (bire bir MyPillow’un tipik satışıdır) "Bunların hepsi Darren'ın sipariş ettiği makineler," diyor Lindell fabrikadan geçerek. Darren oğlu - babasının güvertedeki köpüğü yırtmasına yardım etti. Şimdi bu tesisi işletiyor. Fabrikada yürürken, Lindell en yeni ürünlerini sergiliyor: bir köpek yatağı ve bir yatak topper. Daha sonra binanın geri dönüşlerin yapıldığı bir bölümüne dikkat çekiyor. MyPillow alıcılarının yüzde 3'ünden daha azı ürün iade ediyor ve “bu ürünlerin yüzde 1'inden 1 / 20'sinden azı ürünü iki kez iade ediyor” diyor. Lindell müşteri memnuniyetini takıntı haline getirir. Bir müşteri birkaç dakikadan fazla beklemedeyse, telefonunda bir uyarı alır. Müşteri e-postalarının birkaç dakika içinde yanıtlanmasını bekler ve bir kuyruk oluşursa, bu konuda da bir uyarı alır. Sık sık ayda yüzlerce çağrı yapar. MyPillow yıllarca neredeyse her uyku sorununun yanı sıra birçok sağlık rahatsızlığının tedavisi olarak ilan edildi. Reklamlar, birini kullanmanın fibromiyaljiyi, eklem ağrısını ve huzursuz bacak sendromunu hafifletebileceği ve uyku döngüsünün en restoratif aşaması olan delta uykuyu teşvik edebileceğine övünüyordu. Ekim 2016'da Lindell, MyPillow'a sahte reklamlar için dava açan 10 Kaliforniya bölge avukatı ile anlaştı ve bu iddiaların hiçbir bilimsel dayanağı olmadığını savundu. Şirket herhangi bir haksızlığı reddetti, ancak Kaliforniya'daki herhangi bir reklamdan söz konusu talepleri çözmek ve kaldırmak için 1 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Lindell aslında gelecekteki davalardan kaçınmak için tüm reklamlardan talepleri aldı. California kıyafeti kısaca utanç vericiydi, ancak kalıcı bir etkisi yok gibi görünüyor. Kesinlikle satışlara veya Lindell’in coşkusuna zarar vermedi. O sadece bir dizi ticari noktayı değiştirdi, diyor ki, “tamamen yüzdü” çünkü “sadece sahip değildim” - izleyicileri iki yastık için 90 dolar ödemeye ikna etmek için gerekli tutku. (MyPillow'un One One One Satın Alın ücretsiz satış taktiği hakkında bekleyen bir sınıf davası var - temel olarak, insanlar yarı fiyata tek bir yastık satın almak istiyorlar. Lindell bu ayın başlarında MyPillow'un promosyonunu o kadar uzun süre devam ettirdi. Better Business Bureau tarafından bir gecede A'dan F'ye düşürüldü.) Lindell, yeni fabrikanın daha hızlı çalışacağını ve yakında çalışacağını söylüyor. MyPillow üretimi günde 85.000'den fazla yastığa kadar itebilir. Oraya ulaşmak için tek yapması gereken daha fazla medya satın almak olduğunu söylüyor. “Tsunami” olarak adlandırdığı şeyin (satışlardaki bir sonraki patlama, 1 milyar dolara yol açacak olan) geçen sonbaharda başladığını söylüyor. Seçim başka bir habercisi oldu. Trump kampanyası için satış yapan iki kadın bir tur için uğradı ve grubumuzu takip ediyor. Burada, tek bir garip adam tarafından yönetilen, esasen düz ve biraz kaotik görünen bir organizasyondan, ölçek ve verimlilikten huşu içinde görünüyorlar. Şimdiye kadar yaşadığınız en büyük satış ayı nedir? diye sorar. “MyPillow her zaman burada durduğunuz gün içinde bulunduğumuz en büyük şey” diyor Lindell. Kaynak: Bloomberg B.
  14. Bir Sunum Sırasında Kendine Güvenen Birisi Gibi Olmanın 6 Yolu Doğru sözsüz iletişim türleri başarı ile ilişkilidir. Birkaç yıl önce, meslektaşlarım ve ben, 2.500 teknoloji girişimcisinin binlerce euro para kazanmak için yarıştığı Viyana'da bir başlangıç konuşması yarışmasının sonuçlarını tahmin etmeye davet edildik. Sunumları gözlemledik, ancak girişimcilerin öne sürdüğü fikirlere dikkat etmek yerine, hakimlerin beden dilini ve mikro ifadelerini dinlediklerini izliyorduk. Kazananlar açıklanmadan önce kimin kazanacağına dair tahminimizi verdik ve kısa süre içinde biz ve izleyiciler öğrendikçe fark ettik. Sürprizi şımartmıştık. İki yıl sonra aynı etkinliğe tekrar davet edildik, ancak bu kez yargıçları izlemek yerine yarışmacıları gözlemledik. Görevimiz kazananları tahmin etmek değil, sunum yapanların sözsüz iletişiminin başarılarına veya başarısızlıklarına nasıl katkıda bulunduğunu belirlemekti. Her girişimciyi 0-15 arasında değerlendirdik. İnsanlar gülümsemek, göz temasını sürdürmek ve ikna edici el hareketi gibi olumlu, kendine güvenen beden dilinin her işareti için puanlar attılar. Kıpır kıpır, sert el hareketleri ve önlenmiş gözler gibi her olumsuz sinyal için puan kaybettiler. Müsabaka yargıçları tarafından sahaları ilk sekizinci sırada yer alan yarışmacıların 15 puanlık skalamızda ortalama 8,3 puan alırken, bu en üst sıraya yerleştirmeyenlerin ortalama puanı 5,5 idi. Pozitif beden dili, daha başarılı sonuçlarla güçlü bir şekilde ilişkiliydi. Politik alanda benzer korelasyonlar bulduk. 2012 ABD Başkanlık seçimlerinde, hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler olmak üzere 1000 katılımcının Barack Obama ve Mitt Romney'in tarafsız ve duygusal içerik sunan kampanya etkinliklerinde iki dakikalık video kliplerini izlediği çevrimiçi bir çalışma gerçekleştirdik. Web kameraları izleyicilerin yüz ifadelerini kaydetti ve ekibimiz onları psikoloji araştırmalarında tanımlanan altı temel duygu için analiz etti: mutlu, şaşırmış, korkuyor, tiksinti, kızgın ve üzgün. Duygunun tenorunu (pozitif veya negatif) ve ne kadar güçlü ifade edildiğini kodladık. Bu analiz Obama'nın daha güçlü ve daha az olumsuz tepkilere yol açtığını gösterdi. Önemli sayıda Cumhuriyetçi bile -% 16 - Romney'e olumsuz tepki gösterdi. Adayların beden dillerini analiz ettiğimizde Başkan'ın saha yarışması kazananlarımıza benzediğini gördük. Konuşmasına uygun olarak öncelikle açık, pozitif, kendine güvenen pozisyonlar sergiledi. Romney, aksine, mesajını çelişkili ve dikkat dağıtan yüz ifadeleri ve hareketlerle azaltarak olumsuz sinyaller verdi. Elbette, seçim beden diline bağlı değildi. Başlangıç yarışmasının sonuçları da olmadı. Ancak doğru sözsüz iletişim türleri başarı ile ilişkilendirildi. Aynı sinyalleri nasıl gönderebilir ve umarım aynı başarıyı elde edebilirsiniz? Beden Dili Merkezinde, bir dizi alanda başarılı liderleri inceledik ve etkili, ikna edici beden dilinin göstergeleri olan çeşitli pozisyonlar belirledik. Kutu Kutu: Güvenilir, Doğrucu Bill Clinton’un politik kariyerinin başlarında, konuşmalarını, güvenilir olmayan görünmesini sağlayan büyük, geniş hareketlerle noktalayacaktı. Vücut dilini kontrol altında tutmasına yardımcı olmak için danışmanları, göğsünün ve karnının önünde bir kutu hayal etmeyi ve el hareketlerini içinde tutmayı öğretti. O zamandan beri, “Clinton kutusu” bu alanda popüler bir terim haline geldi. Topu tutan Elleriniz arasında bir basketbol tutuyormuş gibi hareket etmek, gerçeklerin parmaklarınızın ucunda olduğu gibi, güven ve kontrolün bir göstergesidir. Steve Jobs bu pozisyonu konuşmalarında sıklıkla kullandı. Piramit eller İnsanlar gergin olduğunda elleri sık sık uçar ve kıpır kıpır. Kendinden emin olduklarında hâlâ da öyleler. Bunu başarmanın bir yolu, her iki eli de rahat bir piramitte birleştirmektir. Birçok şirket yöneticisi bu hareketi kullanır, ancak aşırı kullanımdan veya otoriter veya kibirli yüz ifadeleriyle eşleştirmekten kaçının. Fikir, rahatlamış olduğunuzu göstermek, kendini beğenmiş değil. Geniş duruş İnsanların nasıl durdukları zihniyetlerinin güçlü bir göstergesidir. Bu güçlü ve sabit pozisyonda durduğunuzda, ayaklarınız omuz genişliğindeyken, kontrolde olduğunuzu gösterir. Avuç içi yukarı Bu jest açıklığı ve dürüstlüğü gösterir. Oprah konuşmaları sırasında bunu güçlü bir şekilde kullanıyor. O güçlü, etkili bir figür, ama aynı zamanda bir kişi ya da binlerce kalabalık olsun, konuştuğu insanlarla içtenlikle bağlantı kurmaya istekli görünüyor. Avuç içi aşağı Karşıt hareket de pozitif olarak görülebilir - güç, otorite ve atılganlık belirtisi olarak. Barack Obama, sık sık hileli anlar yaşandıktan hemen sonra bir kalabalığı sakinleştirmek için kullandı. Bir dahaki sefere sunum yaptığınızda, bunu kaydettirmeye çalışın, ardından videoyu ses kapalı olarak gözden geçirin ve sadece beden dilinizi izleyin. Nasıl durdun ve jest yaptın? Bu pozisyonlardan herhangi birini kullandınız mı? Değilse, bir dahaki sefere izleyicinin önünde olduğunuzda, hatta patronunuzla veya büyük bir müşteriyle konuşurken nasıl yapabileceğinizi düşünün. Bir aynanın önünde, daha sonra doğal olana kadar arkadaşlarınızla pratik yapın. Sözsüz iletişim mutlaka sizi lider yapmaz veya bozmaz, ancak daha başarılı sonuçlar elde etmenize yardımcı olabilir. Kaynak: Harvard B.R.
  15. Bir Ayda Hayatınızı İyileştirmenin 31 Yolu Dakikalar içinde yapılabilecek bu basit eylemleriyle yeni bir yaşamın olanaklarını hayal edin. İşte başlamak için öneriler. Bu 31 günlük plan bir yaşam tarzı haline gelmeden önce, önce kendi kendine tatmin ve koca tümörleri kaldırmak zorunda kaldım (güven bana, eski günlerde hayatımı yöneten tutum tamamen "benim için ne?" İdi). Artık kendi planınıza bir göz attığınıza göre, adil bir uyarı: Bu sizinle ilgili değil. Hayatın gerçekten vermek, hizmet etmek ve anlamlı ilişkiler hakkında olduğunu anlamak benim için yıllar aldı. Hala benimleyseniz, bu şeyler girişimci, mutlu koca, gururlu baba ve topluluk lideri olarak yolumu yeniden şekillendirdi. Birçoğu günde birkaç dakika içinde uygulanabilir. Diğerleri biraz cesaret ve esneme gerektirir. Kendinizi mutluluk ve başarı hayatına alıştırmak için kullanın. 31 Günlük Kişisel Gelişim Planınız 1.Gün: Başka biri için bir şeyler yapın. Birisi için "beş dakikalık bir iyilik" yapın. Beş dakikalık iyilikler, yardım ettiğiniz insanlardan karşılığında hiçbir şey istemeden, özverili davranma eylemleridir. Beş dakikalık tercihlere örnek olarak şunlar verilebilir: bilgi paylaşımı, tanıtım yapma, kişi, ürün veya hizmet için referans görevi görme veya LinkedIn, Yelp veya başka bir sosyal yerdeki birine tavsiye etme. 2. Gün: Olumlu deneyimlerinizi arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşın ve neşe artışınızı izleyin. BPS Research'te yayınlanan çalışmalar, hayatınızda gerçekleşen iyi şeyleri paylaşmanın mutluluğun yolu olduğunu buldu. Bir çalışmada, haftada en az iki kez başkalarıyla olumlu deneyimler kaydeden ve paylaşan katılımcılar yaşamdan daha memnun kaldılar. 3.Gün: Başarmak için uğraşmayı bırakın. Hepimizin çok fazla çalışma, dengeyi kaybetme ve nihayetinde yaşamdaki sevincimiz var. Her gün üretken bir şey yapmazsak, bir şekilde başarısız olduğumuz sağlıksız bir his. Mükemmeliyetçiliğinizin dinlenmesine izin verin. Yavaşlayın ve hayatın şu anda olduğu gibi iyi olduğunu bilin. Çabalama ve mükemmel olma ihtiyacını ortadan kaldırırken, evrene teslim olun. Size neşe veren diğer ihmal edilmiş öncelikleri takdir etmeye ve odaklanmaya başlayacaksınız. 4.Gün: Kendinizi başkasının yerine koyun. Empati ve merhamet, geliştirebileceğiniz şeylerdir ve diğer insanların koşullarını düşünmek, acılarını ve hayal kırıklıklarını anlamak ve bu duyguların bizimki kadar gerçek olduğunu bilmekle başlar. Bu, perspektif geliştirmenize yardımcı olur ve sizi başkalarına yardım etmeye açar, bu da minnettarlığınızı artırır. 5. Gün: Amacınızı keşfedin ve yolculuğun tadını çıkarın. Hayatınızın amacının günde 10 saat, 30 yıl boyunca haftada beş gün çalışmak olmadığını, daha sonra Florida'daki bir golf sahasına çekilmek olduğunu sık sık hatırlatın. Gerçek amacınız, hayattaki çağrınızı keşfetmek, yol boyunca yolculuğun keyfine, her seferinde bir adım keşfetmek olmalıdır. Sonunda, mirasınız şu iki soruya bırakılır: Başkalarının yaşamları üzerinde nasıl bir etki yarattım? Kime hizmet ettim ve daha iyisini yaptım? 6.Gün: Dikkat çekmeyi bırakın ve diğer insanlara odaklayın. Diğer insanların görkemine sahip olmasına izin verdiğimizde büyülü bir şey var. Bunu okumak egonuzu zedeleyebilir, ancak başka birisine spot ışığı parlattığımızda ve o kişinin görülmesine, duyulmasına, saygı duyulmasına ve özel olarak değerlendirilmesine izin verdiğimizde - bunu yapmak zevkli hale gelir ve bize huzurlu ve sessiz bir güven verir. 7. Gün: Teşekkürler. Durumunuz çok daha kötü olabilir. Hangi dinden geldiğiniz umurumda değil, gününüze aldığınız şeyler için daha yüksek gücünüze teşekkür ederek başlayın. Sonuç olarak, 30.000 dolardan fazla kazanırsanız, Amerikalıların yüzde 53.2'sinden fazlasını kazanırsınız. 50.000 dolardan fazla kazanırsanız, Amerikalıların yüzde 73.4'ünden fazlasını kazanırsınız. Şimdi minnettar mısın? Biraz dua et ve şükret, sonra da yüzde 73,4 için dua et. 8.Gün: P kelimesinden daha fazla egzersiz yapın. Sabır, daha fazla insanın çalışmasını dilediğim bir erdemdir. İşler kontrolden çıktığında rahatlamanıza ve yeniden düşünmenize yardımcı olur. O adam seni otoyolda kesti mi? Rahatlayın, derin bir nefes alın ve belki de arka koltukta eşi ile birlikte hastaneye koştuğunu düşünün. Sabır, yumruğun duvarla buluşmasını istediğiniz gerçekten sinir bozucu anlarda diğer insanlarda masumiyeti görmenize yardımcı olur. 9.Gün: Bir tartışmadan sonra ilk ulaşan siz olun. Birçoğumuz için eğilim, bir tartışma ya da yanlış anlamadan sonra kızgınlığın ilerlemesine izin vermek ve daha sonra kişiyi bir özürle bize ulaşıncaya kadar hayatımızdan ayırmaktır. Bu kullanışlı. Ama aynı zamanda sade aptal. Bir arkadaşlığınızı, aile ilişkinizi veya mükemmel iş bağlantınızı kaybedersiniz, çünkü egonuz kendi yoluna sahip olmalıdır. Bunun yerine, özür dilemeniz gerekse bile, değişiklik yapan ilk kişi olun. Bu mütevazı hareket harikalar yaratacak; diğer kişi yumuşatır, özür diler ve hayatına geri dönmenizi sağlar. 10.Gün: Sadece. Söyle. Hayır. Gerçekten mutlu insanlar basit bir hayat yaşıyorlar. Basit bir programı var. İşleyebileceklerinden daha fazlasını almıyorlar. Değerlerine ve amaçlarına göre yaşarlar. Hayatlarına girenlerin etrafında güçlü sınırları var. Ve hayır demede bir problemleri yok. Eğer size hizmet etmezse, değeri azsa ve yarın sizi bugün olduğundan daha iyi yapmazsa, sadece ... söyle ... hayır. 11.Gün: İyi haberlere gerçek bir coşku ile tepki verin. Araştırmacılar buna aktif ve yapıcı yanıt (ACR) diyorlar. Bir arkadaşınız veya iş arkadaşınız iyi haberleri paylaşıyorsa (örneğin, bir tanıtım), bu haberlere yanıt vermenin birçok yolu vardır. Bir ACR yanıtı, "Bu harika! Liderlik ekibinin sıkı çalışmanızı tanıyacağından şüphem yoktu. Bu akşam kutlayalım ve biraz pizza ve bira alalım." Bir ACR yanıtı insanların sevincini ve heyecanını paylaşır ve ilgi ve merak gösterir. Böylece, güçlü kişisel ilişkilerinizi koruyacak ve kendinizi daha olumlu hissedeceksiniz. 12. Gün: Çalışkan olun. Hiç eylemde bir karınca çiftliğine baktınız mı? Her karınca inanılmaz bir hırs ve öz disipline sahiptir. Onlar gayretli! "Neden bu kadar gevşiyorum?" aynaya uzun, sert bir bakış atmanın zamanı gelmiş olabilir. Seni çalışkan kılan nedir? Genellikle motivasyonun ilk adımı tam olarak budur - sadece ilk adıma odaklanın. Sonra, her seferinde bir adım. Ama ne yaparsan yap, kanepeden in, Snapchatting'i durdur ve bugün gayretli olmayı seç. 13.Gün: Başka birinin bilgeliğini içinize çekin. Akıllı bir insansanız (ve bu listeyi okuduğunuzdan beri olduğunuza inanıyorum), kendinizi hayatın büyük büyük havuzunda küçük bir balık olarak görmek istersiniz - öğrenmek için bağlantılar ararsınız. Öyleyse hayatınızdaki nüfuzlu insanlar kimler? Birini kahveye davet edin ve bu kişiden yeni bir şey öğrenin. Sizi daha iyi hale getirecek ve ileri ödeme şansını takdir edecektir. 14. Gün: Minnettar olduğunuz üç yeni şey hakkında günlük. Psikolog Shawn Achor, Oprah'a bunu üst üste 21 gün boyunca beyninizi iyimser olmak için eğittiğinizi söyledi: Her gün minnettar olduğunuz üç yeni şeyi yazın. 15.Gün: Ve siz oradayken, bugün olumlu bir deneyim hakkında günlüğe yazın. Achor ayrıca Oprah'a son 24 saatte bir olumlu deneyim hakkında günlük olarak iki dakika günlük kaydı yaparsanız, beyninizin bunu yeniden yaşamasına izin verdiğini ve beyninize davranışın önemli olduğunu öğrettiğini söyledi. 16. Gün: 15 dakika egzersiz yapın. Achor ayrıca Oprah'a egzersizden nefret ederseniz, tek yapmanız gereken 15 dakikalık eğlenceli bir kardiyo aktivitesi olduğunu, bu da bir antidepresan almaya eşdeğer, ancak yüzde 30 daha düşük bir nüksetme oranı olduğunu söyledi. 17.Gün: Nefesinize odaklanın. Yaptıklarınızı durdurun. Şimdi nefes alın ve nefesinizin iki dakika girip çıkmasını izleyin. Bunu her gün yap. Bu, beyninizin her seferinde bir şeye odaklanmasını sağlar. Achor'un çalışmasında, "doğruluk oranlarını artıracak, mutluluk seviyelerini artıracak ve stres seviyelerini düşürecek" diyor. Gün 18. Nezaketi bir metin veya e-posta yoluyla ifade edin. Her gün iki dakikanızı ayırarak olumlu bir e-posta ya da metin övünmek ya da tanıdığınız birine teşekkür etmek. Ve bunu her gün farklı bir kişi için yapın. Achor, bunu yapan insanların uzun vadeli mutluluğun en büyük öngörücüsü olan güçlü sosyal bağlantıları olan pozitif liderler olarak tanındığını söylüyor. 19.Gün: Seni güldürecek bir şey veya birini bul. Mizah, daha geniş ve yaratıcı düşünmenize yardımcı olur. Psikologlar, Robin Williams'ın stand-up'ı izledikten sonra bulmacaları çözmelerini sağladılar. Önceden korkutucu ya da sıkıcı videolar izleyen öğrencilere kıyasla komedi izleyen öğrencilerin ani içgörüleri ile yüzde yirmi bulmaca daha çözüldü. Başka faydaları da var: Kahkaha, endorfinleri vücuda, morfinden 10 kat daha güçlü bir kimyasal olarak, spor salonunda yoğun bir antrenmanla aynı heyecan verici etkiye sahip olarak serbest bırakır. 20. Gün: İhmal ettiğiniz bir sorunla ilgilenin. Yani zor bir kişiyi idare etmek ya da bir şeye kapanmak. Çatışmalarla karşılaşıp fırtınanın gözünden geçerek, gelecekteki problemlerle sorunsuz bir şekilde başa çıkmak için esneklik inşa edeceksiniz. Bugün durumla başa çıkmayı seçmeniz, kendinize ve başkalarına karşı daha dürüst olmayı, problemlerle hızlı bir şekilde başa çıkma gücünü ve açıklığını öğretir ve ertelemeyi önlemenize yardımcı olur. 21.Gün: Eğlenceli bir şeyler yapın. Artık bir çatışmayı çözmekle uğraştığınıza göre, kendinizi eğlenceli bir şeyle ödüllendirin. Bilim, işte eğlenen insanların daha yaratıcı ve üretken olduklarını, daha iyi kararlar aldıklarını ve meslektaşlarıyla daha iyi geçintiklerini buldu. Başka bir çalışma, yaratıcı potansiyelinizin kilidini açmak, ruh halinizi kaldırmak için "dışarı çıkın ve oynayın" ve sonra soruna geri döndüğünü keşfetti. 22.Gün: İnancını geliştir. Pek çok kişiye taciz edilen dinden bahsetmiyorum. Sizinkinden daha büyük bir güçle derin bir manevi bağlantıdan gelen bir inançtan - inanç sisteminiz ne olursa olsun) bahsediyorum. Seni lütuf, af, sevgiyi genişleten bir güç. Sizi güçlendiren ve denemelerinize katlanmanızı sağlayan bu inanç. Artık seninle ilgili olmadığını fark etmene yardım eden bir inanç. 23.Gün: Birisiyle öğle yemeği yiyin ve o kişiyi özensizce dinleyin. Birine tam ve bölünmemiş dikkatinizi verin ve hikayesini dinleyin. En iyi dinleyiciler, daha önce de yazdığım gibi, cevap vermeden önce diğer kişiyi sezgisel olarak dinleme yeteneğine sahiptir. Bir modus operandi ile dinliyorlar: Diğer kişiye nasıl yardımcı olabilirim? Gün 24: Size huzur getiren bir faaliyet sürdürün. Keyifli bir aktiviteye katılın; adımınızdaki sıçramayı geri getirecek bir şey. Ne yapmayı seversin? Size huzur getiren nedir? İpucu: Hobiler, doğa, arkadaşlar veya egzersiz düşünün. Endorfin salgıladığı için genellikle öğle yemeğini yüzerek alıyorum. Sana barış getirecek ne var? 25.Gün: Gözdeki insanlara bak, gülümse ve merhaba de. O kadar korkuya dayalı ve yalıtılmış bir kültürde yaşıyoruz ki, sokakta yürürken, metro trenlerinde otururken veya hatta ofis koridorlarından geçerken insanlara bile gözle bakmıyoruz. Sadece bugün için, yabancıları sizin gibi biraz daha düşünün ve onlara hak ettikleri nezaket ve saygıyla davranın: Onlara yumuşakça bakın, gülümseyin ve sıcak bir karşılama yapın. 26. Gün: Yansıması için biraz sessiz zaman ayırın. 30 ila 60 dakika boyunca kendinizi gürültüden, dağınıklıktan, dikkat dağınıklığından, çığlık atan çocuklardan ve hayatın meşguliyetinden çıkarın. Uyandıktan sonra ilk şey yapmanıza yardımcı olur. Sabah durgunluğuna çıkın, rıhtımda, büyük bir ağacın altında veya salıncak tezgahında oturun ve hayatın iyi şeyleri üzerinde meditasyon yapın. Gözlerini kapat, karnından nefes al ve kendini ortala. Bu küçük ritüeli bir kenara bırakmak günün geri kalanını yönetilebilir hale getirir. Omuzlarınızda bir fark ve bir ağırlık göreceksiniz. 27. Gün: Resme bakarak bir duruma bakın. Biz buna öz farkındalık diyoruz. Farklı bir sonuç için duygularımıza ve başkalarının duygularına dokunarak bir sorunun iki tarafını görmeyi tercih ediyor. İnsanlara tepki vermek yerine yanıt vermemize yardımcı olur. Olumsuz düşünceleri yeniden yönlendirerek ve olumlu düşünceleri vurgulayarak gerçek siz olabilirsiniz ve kişiler arası ilişkilerin keyfini daha iyi çıkarabilirsiniz. 28. Gün: Yeniden Yapılandırmak! Hiç kafanın içindeki sesin "Tekrar berbat ettim. Değersizim" gibi şeyler söylediğini duydun mu? Veya "Bunu yapamam. Bunu hiç yapamadım; şimdi işe yaramayacak." Bu olumsuz kendi kendine konuşmaktır ve mantıksız düşünceleri güçlendirdiği için toksik olabilir. Negatif kelimeler veya kelime öbekleri kullanarak kendinizi yakalayın ve tetikleyicileri belirleyin. İş yerinde talepler birikiyor mu? Evde işler o kadar şeftali değil mi? Kendinize (veya kafanıza), "Dur!" Sonra içinizden derinlere inin ve varsayımlarınızı yeniden çerçevelendirin. Bir şeyin zorunlu olmadığı durumlarda olumsuz bir olay olduğunu mu düşünüyorsunuz? Durun ve yeniden çerçevelendirin ve nötr veya pozitif bir değiştirme yapıp yapamayacağınızı görün. 29. Gün: Kendinize dayattığınız katı kuralları yeniden ayarlayın. Mükemmeliyetçi misiniz? Yaşadığınız katı, haksız veya yararsız bir kişisel kuralı tanımlayın. Ardından, daha yararlı, esnek ve bağışlayıcı olacak şekilde yeniden yazın. O zaman yeni kuralınızı uygulamaya koyun! 30.Gün: Rahatlayın ve daha spontane olun. Sağlıklı yaşam için her ikisini de yapmak gerçekten gereklidir. Eğer işteyseniz, düzenli molalar verin: Germe, nefes egzersizleri yapın, dışarıda yürüyüşe çıkın, 15 dakikalık bir şekerleme yapın, bir oyun oynayın veya sadece eğlenin. Yeni bir etnik restorana eşinizle randevuya çıkarak gün batımını izlemek için durarak hayatınıza kendiliğindenlik katın. Gelecek hafta yeni bir hobi edinmeyi düşünün. Kendinizi şaşırtın! 31. Gün: Yaşlı biriyle kaliteli zaman geçirin. Yaşlı insanlar, daha basit günlerden hiç düşünmediğiniz hikayeler, deneyimler ve perspektiflerle dolu zengin ve uzun bir tarihe sahiptir. Sizin için birçok kazanç var: Size daha iyi bir dinleyici olmayı (23. gün) öğretir, sabrınızı (8. gün) oluşturur, çünkü yaşlı insanlar tipik olarak daha yavaş konuşur ve yeni bilgelik (13. gün) kazanırsınız. Dikkatinizden (6. gün) ve nezaketten (18, 25 gün) yararlanırlar. Düşünceleri Kapatma Bu planı 31 günlük bir döngünün ötesine taşıyarak, her gün bu şeylerden bazılarını uygulasaydınız hayatınız nasıl olurdu? Yolunuza çıkan her şeye yerleşmek yerine her zaman istediğiniz yaşamı yaşamanıza yardımcı olabilir. Kaynak: Inc. Daha güzel bir yaşam sürmek için ne yapacaksınız?
  16. Bu Soruları Kendinize Sormadan İşinizden İstifa Etmeyin İşimi bırakmanın zamanı geldi mi? Bu, kendimize şu veya bu noktada sorduğumuz bir soru. Çoğu insan işini veya organizasyonunu terk etmeleri gerektiğini hissedene kadar bekler ve bu onları dezavantajlı duruma sokar. Bir sonraki doğru kariyer adımı yerine bir “çıkış işi” seçebilirler. Bunun sana olmasına izin verme. Bunun yerine, proaktif olun ve yılda en az bir kez, organizasyonunuzu ve içindeki konumunuzu kişisel kariyer varlıklarınızla birlikte değerlendirme fırsatını değerlendirin. Aşağıdaki üç soru nerede durduğunuzu değerlendirmenize yardımcı olacaktır. Doğru şirket için mi çalışıyorsunuz? Sorun yaşayan bir kuruluşla pasif olarak yokuş aşağı gitmediğinizden emin olun. İşte sizi ilgilendirmesi gereken yedi işaret: Birleşme, satın alma veya kontrol değişikliği gerçekleşti ve yeni değişikliklerin bir parçası değilsin. İş dünyasında yönetim tekrar tekrar eleştiriliyor. Kuruluş, yeni ürünlere veya hizmetlere yatırım yapmaz ve eski şeyleri yapmanın yollarına odaklanmayı seçer. Saygı duyduğunuz kişiler şirketten ayrılıyor. Kârlar düştü veya kâr amacı gütmeyen bir kuruluşsa katkı payları düştü. Yabancılar yönetim pozisyonlarında tutulur ve kendi arkadaşlarını getirmeye başlarlar. Maliyet düşürücü önlemler çok az bildirim veya gerekçe ile uygulanır. Bu işaretlerin dört veya beşi kuruluşunuz için geçerliyse, eleştirel bir göz atın. Şirketten ayrılan tanıdığınız kişilerle konuşun. İş basınında ara. Başın belada olan bir organizasyon mu? Başınız belada olan bir kuruluş için çalışmayı tercih edebileceğiniz zamanlar olabilir, ancak yalnızca kariyer avantajı varsa - geri dönüş ekibinin bir parçası olmak veya önemli bir yeni beceri öğrenmek gibi. Doğru pozisyonda mısınız? Geçen yıl sizin için harika bir iş olabilirdi, ama hala öyle mi? Harika bir iş, büyümenize ve öğrenmenize yardımcı olan bir iştir. İnsanların sizi yaptığınız iş için tanıdığı ve üzerinde çalıştığınız şeylerin çoğu heyecan verici ve ödüllendirici. İşinizin politik kısmının yaptığınız işten daha önemli olduğunu düşünmeye başlar başlamaz, konumunuza daha yakından bakın. Aşağıdaki yedi işaret, riskleri görmenize yardımcı olacaktır: Bonuslarınız veya yükseltmeleriniz artık ortalamanın üzerinde değil. Patronunuz sizi atlatıyor ve doğrudan astlarınız veya akranlarınızla ilgileniyor. Artık önemli toplantılara veya meslektaşlarınızla öğle yemeğine çıkmaya davet edilmiyorsunuz. Katıldığınız şeyleri yapıyorsunuz ya da gerçekten düşündüğünüzü gizlemek zorunda olduğunuza inanıyorsunuz. Her zaman aptalca hatalar yapıyorsunuz ve neden olduklarını anlayamıyorsunuz. Mentorlarınız kuruluştan ayrıldı veya hoşnutsuzluğa düştü. Artık promosyonları veya en iyi performans gösterenleri kimin göreceğini tahmin edemezsiniz. Kuruluşunuz mükemmelse ve işiniz sizin için çalışmıyorsa, şirketinizin başka bir yerinde başka bir konum bulmaya çalışın. Size en çok yardımcı olabilecek kişiler, yakın zamanda kuruluş içinde yer değiştirmiş veya pozisyonları denetim veya insan kaynakları gibi birden fazla iş alanını kapsayan kişilerdir. Aksi takdirde, özgeçmişinizi ayarlama zamanı. Kimin “hatası” olduğu hakkında takılmayın; eğer gitme vaktiniz varsa, gitme vakti. Gelecekteki kariyerin için nasıl konumlandın? Mevcut işvereninizdeki ve işinizdeki olası risklere veya yükümlülüklere odaklanan ilk iki sorunun aksine, bu son soru durumunuzu bilançonun diğer tarafından görme şansı verir. Kişisel kariyer varlıklarınızı gözden geçirin. Bu ifadeler sizin için doğru mu? Kuruluşunuz içinde ve dışında mesleğinizde iyi bir üne sahipsiniz. İnsanlar sizi yardım ve tavsiye için çağırır ve siz de onlara yardım etmeye çalışırsınız. Bundan sonra ne öğrenmek istediğinizi biliyorsunuz ve kariyerinizi geliştirmek veya geçen yıl bilginizi genişletmek için kendi paranızı harcadınız. Alanınızdaki sıcak konuların neler olduğunu biliyorsunuz. Alanınızda bir sonraki teknik zorluğun ne olacağını biliyorsunuz. Yardım veya destek için arayabileceğiniz bir dizi profesyonel irtibatınız var. Zamanınızı çeşitli şekillerde gönüllü olarak değerlendiriyorsunuz. Yukarıdaki yedi ifadeden beş veya altısına "evet" diyebiliyorsanız endişelenmenize gerek yoktur. Kariyerinizi yönetmek için iyi bir konumdasınız. Kişisel varlıklarınız, mevcut işinizin veya işvereninizin yükümlülüklerini dengelemeye yardımcı olacaktır. Bu listede iyi puan almadıysanız, işleri kolayca değiştirebilirsiniz. Yedi ifadede anlatılanları yapmaya başlayın. İş arkadaşlarınıza, topluluğunuza ve mesleğinize katkıda bulunarak başlayın, profesyonel ağınız ve itibarınız da genişleyecektir. Yani, işinizi bırakmayı düşünüyorsanız, hızlı bir analiz yapın. Çalıştığınız kuruluş endişenizin kaynağı mı? Ardından, başka bir işverenle benzer bir iş arayabilirsiniz. İş sorun mu? Ardından, ayrılmaya karar vermeden önce şirketinizde bir hamle yapmayı düşünmelisiniz. Son olarak, bir sonraki hamlenizi yapmaya hazır mısınız? Kariyerinizi geleceğe konumlandırmak için kişisel kariyer varlıklarınızı oluşturun. Kaynak: P. Claman
  17. Neden dünyanın en eski şirketlerinin çoğu Japonyada? Ülkenin en az bir asırlık 33.000 işletmesi var. Bu kadar çok işletme nasıl hayatta kaldı - Bu Japonya'nın geleceği için ne anlama geliyor? Japonya değişiyor: Hızla yaşlanan bir toplum, denizaşırı ülkelerden gelen rekor kıran bir ziyaretçi akışı ve her zamankinden daha fazla robot. Ülkenin gençleri burada devreye giriyor. BBC Worklife'ın yeni dizisi Gen J, sizi ülkenin gelecek nesillerinin yarının Japonya'yı nasıl şekillendirdiğini hızlandırmaya devam ediyor. Tsuen Tea, Japonya'nın antik başkenti Kyoto'nun uykulu bir dış banliyösünde büyük bir nehre ve köprüye bakan bir sokak köşesinde oturuyor. Olağanüstü türbeler, tapınaklar ve bahçeler (ve selfie çubuklarıyla donanmış turistlerin su basması) ile ünlü bir şehirde, nispeten dikkat çekici bir yapıdır; biraz dondurma veya yeşil çay keyfi için sakin bir yer. Ancak Tsuen Çayı hakkında özel bir şey var: MS 1160'dan beri açık ve dünyanın en eski sürekli çalışan çay evi olduğunu iddia ediyor. Demir su ısıtıcılarından yeşil çay dökülen zeminde alçak bir tezgahın arkasına çapraz bacaklı oturan 38 yaşındaki Yusuke Tsuen tarafından yönetiliyor. “Çaya odaklandık ve işi çok fazla genişletmedik” diyor. “Bu yüzden hayatta kalıyoruz.” 38 yaşındaki Yusuke Tsuen, 900 yıllık bir çay evi olan Kyoto'nun Tsuen Çayı'nın sahibidir. Aile şirketini almanın ona zahmetsiz olduğunu söylüyor. Belki de bu 900 yıllık çay evinin gelenek ve işçilikle ünlü bir şehirde hayatta kalması şaşırtıcı değil. Ancak şaşırtıcı olan, Tsuen'in yalnız olmamasıdır. Kore Bankası'nın 2008 raporuna göre 41 ülkede 200 yaşından büyük 5.586 şirketin% 56'sı Japonya'da bulundu. Araştırma şirketi Teikoku Data Bank'a göre, 2019'da Japonya'da bir asırdan fazla 33.000'den fazla işletme vardı. Dünyanın en eski oteli 705'ten beri Yamanashi'de ve şekerci Ichimonjiya Wasuke 1000'den beri Kyoto'da tatlı ikramlar satıyor. Osaka merkezli inşaat devi Takenaka 1610'da kuruldu, Suntory ve Nintendo gibi bazı küresel Japon markaları bile beklenmedik bir şekilde 1800'lere kadar uzanan uzun tarihler. Peki, Japonya ile ilgili bu uzun ömürlü işleri üreten şey nedir? Sınırları şimşek hızına iten bölük yeni başlayanlar tarafından tanımlanan küresel bir çağda, bize öğretecek bir şeyleri var mı? Geleneğe saygı duymak Kyoto Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi'nde dekan ve profesör olan Yoshinori Hara, en az 100 yaşında olan bu uzun süredir devam eden varlıkların "parlaklık" olarak bilinir - kelimenin tam anlamıyla "eski dükkan" anlamına geldiğini söylüyor. On yıl boyunca Silikon Vadisi'nde çalışan Hara, Japon şirketlerinin kârın hızlı bir şekilde en üst düzeye çıkarılmasından ziyade sürdürülebilirliğe önem verdiklerinin, bu kadar çok ülkenin işinin böyle bir kalma gücüne sahip olmasının önemli bir nedeni olduğunu söylüyor. “Japonya'da daha fazlası: [şirketi] torunlarımıza, çocuklarımıza, torunlarımıza nasıl taşıyabiliriz?” açıklıyor. Tsuen Tea'de Tsuen, Kyoto'daki çocukluk arkadaşlarının çoğunun da asırlık aile şirketi olarak doğduğunu söylüyor. Ona göre, aile şirketini almak bir soru bile değildi. “Bu başladığım iş değil - atalarımın başlattığı işi yürütüyorum. Eğer onu devralmazsam, [miras] sona ererdi ”diyor Tsuen. “Küçükken, anaokulunda ve ilkokulda olduğu gibi, sizden gelecek için hayalleriniz istenir. İşi devraldığımı sanıyordum. Doğaldı. ” Japonya'nın kasabaları ve şehirleri yüzyıllardır varlığını sürdürmektedir (örneğin ABD ile karşılaştırıldığında), bu yüzden belki de birçok eski şirketi olduğu için şok edici olmamalıdır. Ancak Warwick Üniversitesi işletme okulunda Japon şirketinin uzun ömürlülüğü hakkında yazılan yardımcı doçent Innan Sasaki, Japonya'ya daha özgü başka nedenler olduğunu söylüyor. “Daha genel olarak, bunun genel uzun vadeli yönelimden kaynaklandığını söyleyebiliriz: geleneklere ve atalara saygı kültürü, diğer ülkelerle nispeten sınırlı etkileşime sahip bir ada ülkesi olmasıyla birleşti” diyor, toplumdaki yerel şirketleri koruyarak insanların sahip oldukları şeylerden mümkün olan en iyi şekilde yararlanma arzusuna işaret ediyor. Birçok parıltı, dünya çapında tanınan markalardır. Merkezi Kyoto'da bulunan Nintendo, 1889'da kuruldu ve oyun kartları yapımında uzmanlaştı Bu en eski şirketlerin çoğu Tsuen Çayı gibi misafirperverlik ve gıdaya odaklanan orta veya küçük aile şirketleridir. Birçok şirket, Suzuki Motor ve Panasonic gibi büyük firmaların bile yaptığı, iş için kesintisiz bir ardıllık sağlamak için yetişkin erkek işçileri aile kan hattına kabul etme konusunda yaygın olarak kabul gören Japon uygulamasından bile yararlandı. Temel beceriler ve müşteri hizmetleri Kyoto'nun başka bir yerinde, Tsuen Çayı kadar eski olmayan, ancak çok daha büyük olan başka bir parlaklık şirketi: video oyunu şirketi Nintendo. 1985'te elektronik oyun sistemi ile evde eğlencede devrim yaratma şekli dünya çapında biliniyor. Ancak çoğu insan, şirketin büyük küresel ticari başarısından önce olduğunu bilmiyor. Bir teknoloji şirketi olarak düşünülmesine rağmen, Nintendo 1889'da Japon oyun hanafuda için oyun kartı üreticisi olarak kuruldu. İlk olarak 16. yüzyılda Portekizliler tarafından ithal edilen oyun, her biri farklı noktalara değecek çeşitli çiçeklerle kartların toplanmasını içerir. Kyoto Üniversitesi’nden Hara, Nintendo’nun "temel yetkinlik" adını verdiği şirkete harika bir örnek olduğunu söylüyor. Bu, bir şirketin yaptığı veya yaptığı şeyin arkasındaki temel kavramdır; bu da, şirketin teknolojisi veya dünyası değişse bile şirketin hayatta kalmasına yardımcı olur. Hara, Nintendo’nun durumunda “nasıl eğlence yaratılacağı” diyor. En az 100 yaşında olan bu uzun süredir var olan varlıklar parlaklık olarak bilinir Hara, daha az Japon kadın geleneksel kıyafetleri giydiği için işte kalmak için mücadele eden kimono şirketlerine de işaret ediyor. 1688 yılına dayanan Kyoto merkezli bir kimono üreticisi Hosoo, malzeme şirketleri için karbon elyaf üretimine doğru genişledi. “Temel yetkinlik aynı: 3 boyutlu dokuma” diyor. Kyoto'da, uzun süredir devam eden birçok işletme, iyi müşteri hizmetlerine kendilerini geliştiren bir unsur olarak kendini adamıştır. Özellikle ryokan için geçerli: konuklara aile gibi davranan geleneksel Japon hanları. Hara, Japon işletmelerinin omotenashi olarak bilinen bu üst düzey müşteri hizmetine değer verdiğini ve müşterilerin Japon şirketlerinin değer verdiği sürdürülebilirliği körükledikleri için ihtiyaç duyduklarını tahmin etmeye çalıştıklarını söylüyor. Akemi Nishimura'nın ailesi altı nesildir Kyoto'da bir han olan Hiiragiya'yı işletiyor. Aile benzeri müşteri hizmetlerinin hanın uzun ömürlü olmasının anahtarı olduğunu söylüyor Akemi Nishimura’nın ailesi altı nesildir Kyoto’nun Hiiragiya ryokan'ını yönetti. Han, 2018 yılında 200 yıllık yıldönümünü kutladı ve Charlie Chaplin ve Louis Vuitton gibi konukları ağırladı. “Kalp-kalp iletişimi - bu ryokan'ın en iyi kısmı” diyor. Bir ryokan'ın nasıl çalıştırılacağını ayrıntılarıyla anlatan 80 yaşındaki bir el kitabından geçerek, bir konuğun mendili ile ne yapılacağından bahsediyor: nasıl yıkanır, düzgün bir şekilde katlanır ve iade edilir. “Ama bazı müşteriler bundan hoşlanmazlar - [kitap diyor ki] önceden izin istemelisin,” diyor Nishimura. Sasaki, “Bu şirketler aile işine bağlılık, süreklilik, kalite, topluluk ve gelenek gibi finansal mantık üzerinde değerlere öncelik veriyor” diyor. “Sonuç olarak, Kyoto'da bu firmalar, paydaşların normalde aile şirketlerine atfettiklerinin ötesine geçen ve onları elit bir örgüt sınıfı haline getiren sosyal bir duruşun tadını çıkarıyorlar.” İnovasyon için iyi mi kötü mü? Bununla birlikte, uzun ömürlülüğe olan bu hayranlık, özellikle de karakterizasyonun değişmesine rağmen, ülkenin başka yerlere kıyasla durgun olarak eleştirildiği başlangıç aşaması söz konusu olduğunda, bir dezavantajı vardır. 1160 yılında kurulan ve Kyoto'da bulunan Tsuen Tea, Japonya'daki 33.000 "shinise" şirketinden biridir: en az 100 yaşın üzerindeki işletmeler “Başlangıç” dünyası “parlaklık” şirketleri kadar kabul edilmediğinden, sosyal kabul açısından başlangıç aşamasında olmak zor olmuştur. Ne yaptığımı ve nerede çalıştığımı ebeveynlerimle veya arkadaşlarımla açıklamak ve paylaşmakta zorlandım. ”27 yaşındaki Mari Matsuzaki diyor. Slush, öğrencilere yönelik kar amacı gütmeyen uluslararası bir başlangıç. “Mezuniyet sınıfımdan, muhtemelen bir start-up'a girmeye karar veren tek kişi benim” diyor. “Diğer ülkelerde, kurucular başarısızlıklarını değerli deneyimlere dönüştürdükleri için övülürken, Japonya'da risk ve başarısızlığa yönelik baskın zihniyet birçok girişimcinin üstesinden gelmesi gereken bir savaştır.” Michael Cusumano da aynı fikirde. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde 2016-2017 yılları arasında Tokyo Bilim Üniversitesi'nde girişimcilik ve yenilikçilik girişimlerine öncülük eden ve sekiz yıl boyunca Japonya'da yaşayan ve çalışan bir profesör. “Bir şirketi kapatmak ya da satmak Japonya'da başarısızlık ve utanç verici bir şey olarak görülüyor ve bu his yüzyıllar öncesine dayanıyor. Dolayısıyla bu kültürel meseleler aileleri firmaları devam ettirmeye teşvik ediyor gibi görünüyor ”diyor. “Japon toplumu ve ekonomi ABD kadar esnek değil, bu yüzden Japonya bu kadar kolay yeni firma üretmiyor. Eğilim sahip olduklarını korumaktır. ” Yine de parlak şirketler sıkıntıdan muaf değiller. 578 yılında kurulan bir inşaat şirketi olan Kongo Gumi, borç nedeniyle 2006 yılında tasfiyeye başlamadan 1.400 yıl şaşırtıcı bir şekilde devam etti. Gelecekte Matsuzaki, iki iş modelinin güçlü yanlarını birleştirmenin faydaları olacağına inanıyor. “Anahtar, parlak şirketler ve yeni kurulan şirketler arasında daha fazla sinerji yaratmak olacak” diyor. “Shinise şirketlerinin kaynaklardaki gücü, sektördeki itibarı, güçlü bir ağ.” Yeni teknolojiyi ve hızlı karar almayı titizlikle karıştırarak, “yeni şirketlerin Japonya'nın geleceği için ölümcül bir silah olabileceğini” düşünüyor. Yine de Tsuen Tea'de şimdiki sahibi Tsuen'in böyle yüce hedefleri yok. “Burada tesadüfen doğdum. Atalarım çay işine devam etti ve ben de devralıyorum ”diyor Tsuen. “Amacım şirketi büyütmek ya da satışları genişletmek ya da dünya çapında ilerlemek değil. En önemlisi buna devam etmektir. ” Kaynak: BBC
  18. Batı Afrikalılarda Bulunan 'Hayalet' DNA İnsan Kökenlerinin Nereden Geldiğini Karmaşıklaştırıyor 50.000 yıl önce, şimdi Batı Afrika'da olan eski insanlar, bilim adamlarının varlığını bilmediği başka bir eski insan grubuyla görünüşte ortaya çıktı. Bunu kanıtlamak için herhangi bir kemik veya eski DNA yoktur, ancak araştırmacılar kanıtların modern Batı Afrikalıların genlerinde olduğunu söylüyor. Nijerya ve Sierra Leone'den yüzlerce insanın genetik materyallerini analiz ettiler ve bilinmeyen bir atadan "hayalet" DNA dediklerinin sinyallerini buldular. Kendi türümüz - Homo sapiens - aynı genetik soy ağacından farklı zamanlarda ayrılan diğer gruplarla birlikte yaşadı. Ve dünyanın diğer yerlerinden, erken insanların Neandertaller gibi diğer homininlerle seks yaptığına dair çok sayıda kanıt var. Bu yüzden Neandertal genleri bugün insanlarda, Avrupa ve Asya kökenli insanlarda bulunur. Homo sapiens ayrıca başka bir grup olan Denisovalılarla çiftleşti ve bu genler Okyanusya'dan insanlarda bulundu. Science Advances dergisinde yayınlanan hayalet DNA ile ilgili bulgular, Homo sapiens'in (veya modern insanların) diğer insan akrabalarından nasıl evrimleştiğini daha da karmaşıklaştırıyor. UCLA'nın bilgisayarlı biyoloğu Sriram Sankararaman, "Hikayenin inanılmaz derecede karmaşık ve karmaşık olması neredeyse kesin ve karmaşıklıkla ilgili bu ilk ipuçlarımız var." Bilim adamları 405 Batı Afrikalı genomunu analiz ettiler. Sankararaman, DNA'nın bazı kısımlarını işaretlemek için istatistiksel bir model kullandıklarını söyledi. Teknik "bir kişinin genomu boyunca ilerler ve modern insan olmayan bir popülasyondan geleceğini düşündüğümüz DNA parçalarını çıkarır." Batı Afrika'da bulunan alışılmadık DNA, Neandertaller veya Denisovans ile ilişkili değildir. Sankararaman ve çalışma yazarı Arun Durvasula, henüz keşfedilmemiş bir gruptan geldiğini düşünüyor. "Bu arkaik grup için açık bir kimliğimiz yok," diyor Sankararaman. “Bu yüzden 'hayalet' terimini kullanıyoruz. Genom sekanslarına sahip olduğumuz gruplarla özellikle yakından ilişkili görünmüyor. " Bilim adamları, melezlemenin yaklaşık 50.000 yıl önce gerçekleştiğini düşünüyor, kabaca Neandertaller dünyanın başka yerlerinde modern insanlarla ürüyorlardı. Yine de tek bir melezleme "olayı" olup olmadığı veya uzun bir süre boyunca gerçekleşip gerçekleşmediği açık değildir. Bilinmeyen grup "Neandertaller atalarımızdan ayrıldıklarında modern insanların atalarından biraz önce ayrıldıkları anlaşılıyor" diyor. Washington Üniversitesi'nde, Denisovalıların ve insanların karışımını inceleyen biyoistatistik profesörü Sharon Browning, "burada keşfettikleri senaryo gerçekçi görünüyor" diyor. Browning, hayalet DNA'nın genetik materyalde sıklıkla göründüğünü not eder. “Bu bize, bu arkaik popülasyonların, modern nüfus için yararlı olduğu kanıtlanmış bazı yararlı şeyler yapan bazı DNA'ları olabileceğini söylüyor” diyor. Ancak şu anda Sankararaman, bu genetik materyallerin, onları taşıyan modern insanlar için ne varsa rolünü bilmek mümkün olmadığını söylüyor. "Onlar sadece genomlarımızda rasgele yüzüyorlar mı? Herhangi bir uyarlanabilir faydaları var mı? Zararlı sonuçları var mı?" ekledi. “Bunların hepsi düşünmeye başlamak harika olacak sorular.” Dünyanın diğer bölgelerinde modern insanlarda başka hayalet popülasyonlarına dair kanıt bulunduğunu söylüyor. Sankararaman, "Sanırım genom dizilerini dünyanın farklı yerlerinden farklı noktalarda aldığımızda, bu henüz tanımlanmamış hayalet popülasyonlarını her zaman keşfedebilme ihtimalimiz var." Browning, bu çalışmada bulunan hayalet DNA'nın birden fazla gruptan gelmesi de mümkündür. "Afrika içinde kaç tane arkaik grubun dahil olabileceğini bilmiyoruz ve çalışma bize bunu söylemiyor" diyor. Diyerek şöyle devam etti: "Bize entegrasyon olduğunu söylüyor, ancak teoride birden fazla arkaik nüfustan olabilirdi." Bol miktarda DNA fosil kanıtı bulunan Neandertallerle karşılaştırıldığında, Afrika'da fiziksel örneklerin elde edilmesi çok daha zordur. Browning, kıtadaki iklimin onu zorlaştırdığını söylüyor. Browning, "DNA'nın geri kazanılması için fosillerin tamamen parçalanmaması için koşullar doğru olmalı" diyor. Afrika'da arkaik popülasyonlardan kemikler bulundu, ancak DNA geri kazanılmadı. Yine de, "teknoloji gelişmeye devam ediyor ve insanlar hala daha fazla fosil arıyor" diye ekliyor. Peki bu gizemli eski insan grubuna ne oldu? Bilim adamları tam olarak emin değiller. Ölmüş olabilirler ya da sonunda tamamen modern insanlara maruz kalmış olabilirler. Kaynak: M. Kennedy
  19. Yanıt: Hindistan Ritesh Agarwal, 2013 yılında OYO Hotels'i kurduğunda sadece 19 yaşındaydı. Şimdi, Agarwal vizyonunda ilk yatırımcı olarak Airbnb ile 1 milyar doların üzerinde bir değere sahip. Bununla birlikte, ABD ve İngiltere'deki genişleme kayalıktı ve bazı OYO personeli şirket yeniden düşünürken kesildi.
  20. “Ne İş Yapıyorsun?” Dışında Birine Sorulması Gereken 8 Soru Konuşma iş ile başlarsa, muhtemelen iş ile bitecektir. Ve bir insan hakkında öğrenilecek çok şey vardır. Hepimiz yeni biriyle tanışmak ve ağ oluşturma etkinliklerinde, endüstri konferanslarında, hayır etkinliklerinde, akşam yemeği partilerinde ve diğer sosyal-profesyonel durumlarda hızlı bir şekilde ilişki kurmak zorunda kaldık. Pek çok insan gibiyseniz - özellikle de Amerikalıların çoğu - garip sessizliği oldukça standart bir soruyla kırıyorsunuz: "Ee ne iş yapıyorsun?" Ancak bu soru, başkasıyla ilişki kurmanın en iyi yolu olmayabilir. Aslında, iş hakkında tamamen konuşmaktan kaçınmak en iyisi olabilir. Ağ bilimi ve psikoloji dünyasından araştırma bulguları, diğer kişiyle bağlantı kurmak için birden fazla bağlamın bulunduğu ilişkileri tercih etme ve arama eğiliminde olduğumuzu göstermektedir. Sosyologlar bunlara multipleks bağlar, farklı bir toplumsal bağlamdan rollerin veya ilişkilerin örtüştüğü bağlantılar olarak adlandırırlar. Çalışan bir meslektaş sizinle aynı kar amacı gütmeyen tahtada oturuyorsa veya yerel spor salonunda spin sınıfında yanınızda oturuyorsa, ikiniz bir multipleks kravat paylaşırsınız. Çok katlı bağlarla ilişkileri tercih edebiliriz çünkü araştırma, çok katlı bağlar üzerine kurulan ilişkilerin daha zengin, daha güvenilir ve daha uzun süreli olma eğiliminde olduğunu göstermektedir. Bunu günlük yaşamlarımızda görüyoruz: Aynı zamanda bir “arkadaş arkadaş” olan iş arkadaşınız, işlerinizden birini değiştirirseniz sizinle bağlantı kurma olasılığı daha yüksektir. Ve bu da öbür yoldan gidiyor: İşyerinde en az bir gerçek arkadaşı olan insanlar işlerini daha çok sevdiğini bildiriyor. Bu da bizi “Peki, ne yapıyorsun?” Sorununa geri getiriyor. açıcı olarak. Zaten işle ilgili bir ağ etkinliğinde olduğunuzu varsayarsanız veya başka bir kişiyle çalışma bağlamında tanışırsanız, bu soru hızlı bir şekilde diğer kişinin “iş” kişisi olduğu sohbeti etrafında bir sınır belirler. Başka bir ortak nokta keşfedebilir ve bir multipleks bağı oluşturabilirsiniz, ancak bu konuşmada gerçekleşme olasılığı çok düşüktür. Bunun yerine, giriş sorularınıza kasıtlı olarak işle ilgili olmayan bir şeyle başlamayı ve toplantı bağlamının sonunda konuşmayı işle ilgili konulara yönlendireceğine güvenmeyi düşünün. Bu amaçla, başlayabileceğiniz birkaç soru var; bu, birden çok ortak nokta bulmanıza ve yeni kişilerinizi bir multipleks bağlamaya ve belki de bir arkadaşınıza dönüştürmenize daha fazla olanak tanıyacak: Şu anda seni ne heyecanlandırır? Bu, çok çeşitli olası cevapları olan bir sorudur. Başkalarına işle ilgili bir cevap verme veya çocukları, yeni tekneleri veya temelde onları heyecanlandıran her şey hakkında konuşma yeteneği verir. Neyi dört gözle bekliyorsun? Bu soru aynı nedenden ötürü işe yarıyor, ancak geriye dönük görünmekten daha ileriye bakıyor ve diğerlerinin daha büyük olası cevaplar arasından seçim yapmalarına izin veriyor. Bu yıl başınıza gelen en iyi şey nedir? Önceki ikisine benzer, ancak tersine çevrilmiş: ileriye dönük olmaktan daha geriye bakıyor. Ne olursa olsun, başkalarına aralarından seçim yapabileceğiniz zengin cevaplar veren açık uçlu bir soru. Nerede büyüdün? Bu soru başkalarının geçmişine (ama "Nerelisiniz?" Den çok daha az iddialı ve yüklü bir şekilde) ve çocukluktan gelen basit detaylara cevap vermelerine veya nerede olduklarına dair hikayelerine girmelerine izin veriyor ve şimdi ne yapıyorlar. Eğlenmek için ne yaparsın? Tabii ki eğlenmek için yaptıklarını yapacak kadar şanslı olmadıkça, bu soru sohbeti işten uzaklaştırır. O zaman bile, işsiz bir soru olarak anlaşılıyor ve büyük olasılıkla cevaplar muhtemelen iş dışı bağlar kuracak. Senin favori Süper kahramanın kim? Bu rastgele görünebilir, ancak favorilerimden biri. Zaman zaman, bu soruyu sormak beni bir karakterin ortak sevgisi üzerine bağlamaya yöneltti, ancak daha sıklıkla diğer kişinin bu karakteri seçmesinin sebebi ya da gerçekte neden olmasınlar? süper kahramanlara. Desteklediğiniz hayırsever bir sebep var mı? Bir başka büyük, açık uçlu soru (en az bir hayır sebebini destekledikleri varsayılarak). Desteğin mali bağışlardan daha geniş olarak tanımlanması önemlidir, çünkü destek gönüllülük ya da sadece farkındalığı artırmak için çalışabilir. Ayrıca, ortak bir zemin bulmanız veya bilmediğiniz bir neden hakkında bilgi edinmeniz de olasıdır. Senin hakkında bilmem gereken en önemli şey nedir? Bu, yukarıdakilerin çoğuna benzer nedenlerden dolayı etkilidir, ayrıca seçebilecekleri en geniş aralığı verir. Biraz açık bir şekilde ortaya çıkabilir, bu yüzden ne zaman kullanılacağı birçok bağlamsal ipucuna bağlıdır. Hangi soruyu seçerseniz seçin, önemli olan, başkalarının istedikleri takdirde iş dışı cevapları seçmesine izin verecek kadar açık uçlu bir soru sormaktır. Bunu yapmak, bir yabancıyı telefonunuzdaki yeni bir kişiye dönüştürmemeniz, ancak aslında yeni bir arkadaş edinmeniz olasılığını artıracaktır. Kaynak: D. Burkus
  21. Gelecekte Milyoner Olacakların 20'li Yıllarında Yaptığı 19 Şey Ne kadar başlarsanız başlayın, 20'li yaşlarınızda bu alışkanlıkları benimserseniz 30'larınızda çok daha zengin olacaksınız. Zengin mi büyüdün? Değilse, bir gün zengin ve başarılı olacağınız fikri zaman zaman neredeyse saçma görünebilir. Diyelim ki aileniz çok çalışan iyi insanlardı. Daha önce hiç bu kadar finansal başarı görmediyse, bunu yapabileceğinize neden inanmalısınız? Gerçek şu ki, çok az ile başlasanız bile, hayatınızda ve kariyerinizde erken yapabileceğiniz - çoğunlukla 20'li yaşlarınızda - daha çok zengin olmanızı sağlayacak şeyler var belki de milyonlarca değerinde. Son birkaç yıl içinde, ilk önce Akıllı Girişimci kitabım, daha sonra Inc.com ve başka yerler için bir sürü süper varlıklı insanla röportaj yaptım. Deneyimlerini kaynatın ve daha önce hayatlarında yaptıkları ortak şeyler var. İşte topladığım en iyi 20 tavsiye - 30 yaşındaki kendi kendine yapılan milyonerlerin 20'li yaşlarında benimsediği alışkanlıklar ve uygulamalar. 1. Birden çok gelir kaynağı geliştirirler. Neredeyse hiç kimse sadece başkası için çalışarak büyük bir servet kazanamaz. Aslında, tipik milyonerler en az yedi farklı gelir kaynağına sahiptir ve bunları 20'li yaşlarında almaya başlarlar. Dolayısıyla, tam zamanlı bir işiniz olsa bile, sonuçta işvereninizden değil, gelirinizden sorumlu olduğunuz tutumunu geliştirmek çok önemlidir. 2. Harekete geçerler (ve bazen başarısız olurlar). Çoğu insan konuşur, konuşur, konuşur, konuşur ve asla hiçbir şey yapmaz. Onlardan biri olma. Birçok şeyi deneyin. Davranmak. Ve bir sonuç olarak, başarısızlıktan endişe etmeyin. (Sürpriz: Birçok kez başarısız olacaksın.) Gülünç ahlaksız veya yasadışı bir şey yapmadığınız sürece kimse başarısızlıklarınızı hatırlamayacak. 3. Zamanlarının olduğundan emin olurlar. Yaşlı varlıklı insanlardan sürekli duyacağınız bir şey: Her zaman daha fazla para kazanabilirsiniz, ancak daha fazla zaman kazanamazsınız. Genç bir kişi olarak, zamanınızı sizin için önemli olan ve değer yaratan şeyler yaparak geçirin. Başkalarının kısa süreli dramalarına harcamayın ve kesinlikle size değer vermeyen bir işveren için köle etmeyin. 4. Onlar ağlarını oluştururlar ve çokça kullanılar. (Ve her iki şekilde de yapıyorlar.) Ağ oluşturma nedir ancak "yeni insanlarla tanışmak" için jargon. Ancak ağınız bir banka gibidir; para çekmeden önce para yatırmanız gerekir. Bu yüzden kendinize "ağa bağlanmanıza" izin verdiğinizden emin olun. Daha yeni başlasanız bile, zaten başkalarının sizinle tanışmak istediği bir konumda olmanız ihtimali vardır. 5. Stratejik düşünüyorlar. Bu gerçekten de zengin insanların genellikle hedeflerinin ne olduğuna karar vermeyi öğrendiklerini söylemenin süslü bir yoludur, daha sonra bunu gerçekleştirmek için her yıl, her hafta ve hatta her gün ne yapmaları gerektiğini anlamak için geriye doğru çalışın. Sonra ilerlemelerini takip ediyorlar. 6. Makul görünenden daha yüksek ateş ederler (Amaç). Her şey eşit olduğunda, 20 milyon dolar kazanmayı hedeflemek ve hedefinizin sadece yüzde 10'una ulaşmak, 1 milyon dolar kazanmayı ve başarmaktan daha iyidir. Çünkü işte bir ipucu: Hedefinizi ne kadar yükseğe koyarsanız ayarlayın, bir kez başardığınızda, muhtemelen yine de daha yüksek bir hedef almanız gerektiğini düşüneceksiniz. 7. Satmayı öğrenirler. Her zaman başkalarına sunduğunuz şeylerin hayatlarını nasıl daha iyi hale getirebileceğini göstermek için istekli olun. İster iş için widget satıyor olun ister sevginizin nesnesini sizinle buluşmaya ikna etmeye çalışın, bu gerçek satıştır. İyi bir satışçı olmayı öğrenin; bu aynı zamanda etik bir satış elemanı olmak demektir. 8. İyi arkadaş ve meslektaş olmaya çalışırlar. Bu sizi şaşırtıyor mu? Olmamalı. İtibarınız en değerli varlıklarınızdan biridir. İnsanları "Oh, o harika! Onunla (ya da onun için) çalışmak isterim diye düşünen türden biri olmak istiyorsun. Yani arkadaşların sana ihtiyacı olduğunda orada olan kız ya da insanların güvenebileceklerini bildikleri adam ol. Arkadaşlarınız hatırlayacak ve başkalarına anlatacaklar. 9. Yatırım yaparlar. 401 (k) 'lere katkıda bulunmanın ötesinde, gelecekteki milyonerler de biraz daha agresif yatırım yapmayı öğreniyorlar. Gençken, yaşlandığınız zamandan daha fazla risk alabilirsiniz (belki de o zaman çocuklarınız ve bir ipotekiniz olur). Şimdi yatırım yapacak çok şeyiniz olmasa bile, bunu sadece küçük bir ölçekte yapmak, sadece konforu geliştirmek ve bir alışkanlık haline getirmek için bile akıllıca. 10. Harcamalarını her zaman gözden geçirir ve kontrol ederler. Bir cheapskate olmak veya hayatın sunduğu tüm eğlence ve macerayı kaçırmak zorunda değilsiniz (aslında, aşağıdaki No. 18'e bakın). Ama bu konuda akıllı olmak istiyorsun. Elbette, bir patlama yapın - paranızın nereye gittiğini izleyin, takip edin, kasten harcayın ve her zaman mümkün olan en iyi teklifi almaya çalışın. Konuşan ... 11. Pazarlık / Müzakere Etmeyi Öğrenirler. Hayattaki hemen hemen her şey pazarlık edilebilir. En zengin ve en başarılı insanlar, herhangi bir müzakerenin anahtarlarının üç yönlü olduğunu biliyorlar: İlk olarak, diğer tarafın gerçekten ne istediğini anlayın. Ardından, diğer tarafı istediklerine yaklaştıracak şekilde istediğiniz şeyi nasıl elde edeceğinizi öğrenin. Ama sonunda, işe yaramazsa uzaklaşmaya istekli ol. 12. Mentor / Öğretici / Öğretmen Bulurlar. Dünya ile ilgili harika bir şey, ne yapmak istediğinize bakılmaksızın, dışarıdaki birinin muhtemelen zaten yapmasıdır - veya en azından bir kısmı. Kim olduklarını ve oraya nasıl ulaştıklarını bulabilirseniz, bu inanılmaz bir avantaj. Size tavsiyelerde bulunabilmeniz ve belki de kendinizde de biraz görmeniz daha büyük bir avantajdır. 13. Eğitime yatırım yaparlar. Bunu yanlış anlamayın: a) finansal anlamda mantıklı olduğundan eminseniz ve b) derecenizin sizi hazırladığı kariyere devam etmek istediğinizden eminseniz, binlerce derece ileri bir dereceye ulaşmak için borç almanız anlamına gelmez. Bunun yerine, sadece yaşam boyu öğrenen olmak ve eğitiminiz için gerekenden daha fazlasını ödememek anlamına gelir. 14. Kölelik olmayı reddederler. 20'li yaşlarındaki birçok insan, yapmamaları gereken şeylere çabucak başvuruyor. Başkalarının "iyi" bir kariyerin ne olduğu veya iyi bir ilişkinin nasıl göründüğü ya da zamanlarını nasıl geçirmeleri gerektiği konusunda fikirlerini kabul ederler. Tüm önerileri kuşkuyla dinleyin (bu sütun dahil!) Ve kendi hedeflerinizi belirleme ve onlara ulaşma özgürlüğünü kucaklayın. 15. Daha fazlasını yapmak için gönüllü olurlar. Gönüllü olun, ancak bunu üç şey göz önünde bulundurarak yapın: İlk olarak, iyi hissettiğiniz şeyleri yapmaya gönüllü olun. İkincisi, öğrenme deneyimleri olacak şeyler yapmaya gönüllü olun. Üçüncüsü, sizi birinin enayi yapan bir şekilde gönüllü olmayın. Örnek: Beceri setinize katkıda bulunmayacak, değerinizi yükseltmeyecek veya takdir edilmeyecek şeyler yapmak için işte gönüllü olmayın. 16. Canları Çıkana Kadar Çalışırlar. Hayatta gerçekten iyi bir şey gelmez ve kendi kendine yapılan multi milyonerler, başarılarının çok fazla sıkı çalışma gerektirdiğini size hevesle söyleyecektir. Ancak bunu kolaylaştıran bir sır vardır, bu da sıkı çalışmanın angarya demek değildir. Gerçekten zevk aldığınız ve değer verdiğiniz şeylerde çok çalışarak geçirirseniz hayat çok daha eğlencelidir. Bu yüzden akıllıca seçin. 17. Girişimciliği Daima Özendirirler. Kendi kendine yapılan multi milyonerlerin çoğu girişimcidir, bu yüzden girişimci olmak hakkında biraz bilgi sahibi olmak akıllıdır. İş liderliği ve girişimci finansı hakkında kesin, ama en önemlisi hakkında bilgi edinin: Bir girişimci gibi düşünmeyi öğrenin. Harvard Business School kelimesinin tanımının değiştirilmiş bir versiyonuna geri dönüyorum: mevcut kaynaklarınızın ne kadar sınırlı olduğuna bakılmaksızın amansız fırsat arayışı. 18. Eğlenirler ve Maceracıdırlar. Zenginlik ve başarı arayışının büyümek ve hayattan zevk almak için diğer fırsatları engellemesine izin vermeyin. Seyahat edin, yazın, müzik çalın, uçaklardan atlayın - gelecek yıllarda konuşacağınız şeyleri yapın. Ayrıca beyninizi dinlendirip başka bir şey yaptığınızda en iyi fikirlerden bazılarını elde ettiğinizi ve en zorlu sorunlarınızı çözdüğünüzü göreceksiniz. 19. Öncelikle Her Şeyi Yapabileceklerine İnanırlar. Bir bakıma, bu listedeki ilk öğe olmalıdır. Tabii ki, her kuralın istisnaları vardır. Ancak 30'larınızda zengin olmayı başaramazsanız, en büyük neden ya 20'li yaşlarınızdayken yapabileceğinize inanmamanız ya da yeterince kötü istememeniz olacaktır. Üstesinden gelme zamanı şimdi.
  22. İşyerinde Odaklanmayı Artırmanın Kanıtlanmış 4 Yolu Dikkatimizin şu anda bir akvaryum balıklarından daha küçük olduğu popüler başlık yanlış olsa da, günümüzün bilgi doygun dünyasına odaklanmak zordur. Ortalama bir çalışan haftada yaklaşık 13 saat e-posta harcıyor ve bu daha fazla zaman alan sosyal medya platformlarını hesaba katmıyor. Çoğumuzun giderek daha fazla bilgi işçisi haline geldiği ve günlük olarak bu tür dikkat dağıtıcı şeylere maruz kaldığı bir toplumda bu kötüdür: Açık ofisler gibi işyeri eğilimleri de sorunlara yardımcı olmuyor ve üretkenliği gerçekten azalttığı gösteriliyor. Slack gibi zayıflatıcı e-postaların yanıtı olması gereken ancak yalnızca sorunun bulunduğu platformu değiştiren araçlar da var. Ortalama olarak, büyük şirketlerdeki çalışanların her biri haftada 200'den fazla gevşek mesaj gönderiyor ve uzman kullanıcılar günde 1.000'den fazla mesaj gönderebiliyor. Konsantre olma yeteneği şimdi her zamankinden daha önemli, sadece kuruluşunuzdaki değerinizi yükseltmekle kalmayıp aynı zamanda yaşam kalitenizi de artırabilecek bir beceridir. Odaklanma önemlidir, işte daha fazlasını elde etmenin 4 yolu şunlardır: 1. Gün için görevlerinizi önceliklendirin Güne nasıl başlayacağınız, sonunda ne başardığınızı belirleyebilir. Günümüzde çoğumuzun nasıl planladığımızla ilgili olan şey, önemi ne olursa olsun görevleri bir araya getirme eğiliminde olduğumuzdur. Onları ilk olarak yapmak istediğimiz temellere göre düzenleriz ya da her bir görevi ortaya çıktıkça hallederiz. Ancak bu, etkinliklerinizi gün için planlamanın çok verimsiz bir yoludur, çünkü tüm görevleriniz eşit derecede önemli değildir. Hepimiz ilk önce en zor işleri yapmak için popüler tavsiyeleri duymuş olsak da, bu, dikkatimizi gerektiren birkaç zor göreve sahip olabileceğimizi ve bu zorun her zaman önemli olmadığı anlamına gelmez. Gününüzü planlamanın en iyi yollarından biri, Eisenhower matrisi olarak bilinen bir araç kullanmaktır. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Dwight D. Eisenhower çok üretken bir kişiydi ve şimdi Eisenhower matrisi olarak bilinen faaliyetlere öncelik vermek için bunun büyük bir bölümünü sistemine bağlamaktadır. Eisenhower matrisi, görevlerini aciliyetlerine ve önemlerine göre dört gruba ayırır: Önemli ve Acil (Hemen yapın) Önemli ama acil değil (Bunu yapmak için bir zaman planlayın) Önemli değil ama acil (Başkasına devredin) Önemli değil ve acil değil (Eleyin) Örneğin, gününüzü Eisenhower Matrix ile planlamak şöyle görünebilir: Önemli ve Acil: Hizmet sözleşmesini görüşmek için müşteriyi arayın. Önemli ama acil değil: Bir ay süren bir endüstri konferansına uçak bileti ve konaklama alın. Önemli değil ama acil: Mesajları Slack ile cevaplamak. Önemli değil ve acil değil: Facebook'ta profil resminizi değiştirme. Bu basit çerçeve, bir cumhurbaşkanının bir ulusa öncülük etmesine yardımcı oldu ve odak noktanızı önemli ölçüde geliştirebilir. 2. Zaman sınırlarını belirleyin Parkinson yasasına göre, çalışma tamamlanması için gereken süreyi dolduracak şekilde genişliyor. Bu, bir etkinlik için 3 hafta ayırırsanız, tamamlamanızın 3 hafta süreceği anlamına gelir. Büyük bir zaman çerçevesi sizi ertelemek için yer ve göreviniz için çok az önemli olan şeyler hakkında endişelenmek için lüks ile sizi bırakır. Bir etkinlik planlamak için 4 ayınız varsa, oturma düzenlemeleri ve powerpoint sunumunuzun yazı tipleri gibi şeyleri önemsemeyi göze alabilirsiniz. Sadece bir ayınız olsaydı, bunlar daha az önemli olurdu. Parkinson yasası bize yaptığımız işi sürekli olarak değerlendirmemizi öğretiyor, çünkü her zaman iyileştirilmesi gereken yerler var. Bu görevin tamamlanması gerçekten dört hafta sürecek mi? Veya dört hafta, her zaman yaptığınız zaman dilimi. İyileştirilecek yer yok mu? Zaman sınırları belirlediğinizde kendinizi daha yaratıcı olmaya, minutiaları ortadan kaldırmaya ve bir görevin en fazla değer sağlayan yönlerine odaklanmaya zorlarsınız. Bir sonraki görevi planladığınızda, normal zaman çerçevesinden% 10 ila% 20 daha kısa bir kişisel zaman sınırı belirlemeniz ve kalitenin düşüp düşmediğini görmeniz gerekir. Kalite düşmezse, bu yeni zaman diliminiz olmalıdır ve bir dahaki sefere ne kadar hızlı yapabileceğinizi görmek için bir dahaki sefere% 10 veya% 20 azaltmanız gerekir. 3. Proaktif metrikleri kullanın Hepimiz büyük bir projeye baktığımız ve bunalmış olduğumuz noktadaydık. Olağan yanıt, yaklaşan son başvuru tarihi sizi ilk adımı atmaya zorlayana kadar ertelemektir. Proje bunalımı hepimize oluyor, neyse ki bunu çözmenin bir yolu var. İnternet girişimcisi Noah Kagan'ın karmaşık görevlerle başa çıkma süreci var. Büyük görevlerin karışıklığının çoğunun, sonuçta endişelenen insanların, esasen kontrolünde olmayan bir şeye takıntılı olmasının bir sonucu olduğunu söylüyor. Çözüm, proaktif metrikler olarak adlandırdığı şeyde yatmaktadır. Proaktif metrikler fikri güçlüdür ve daha iyi çalışma şeklinizi değiştirebilir. Bu çeyrekte şirketinizdeki kullanıcı kayıtlarını% 20 oranında artırmak istediğinizi düşünün. Bu, birçok katkıda bulunan faktöre bağlı olan oldukça büyük bir hedeftir, bunalım için mükemmel bir senaryo ve proaktif metrikler için doğru kullanım örneğidir. Proaktif metriklerle, bu büyük hedefi daha küçük hedeflere ayırabilirsiniz. Kaç kayıt aldığınızı kontrol edemezsiniz, ancak doğrudan kontrolünüzdeki kayıtlara bağlanan faktörler vardır. % 20 daha fazla kayda dönüştürebilirsiniz: Haftada 5 blog yayını yayınla Haftada bir web seminerine ev sahipliği yapın Ayda iki podcast ile konuşun İki ayda bir hediye verin Büyük yayınlara ayda 5 misafir mesajı yazın Artık kullanıcı kayıtlarını artırmanın ezici görevi yerine, artık odaklanabileceğiniz ve sizi nihai hedefinize götürecek bir dizi basit göreviniz var. 4. Derin İşler yapmaya başlayın Derin çalışma terimi, aynı isimdeki kitabında bilgisayar bilimi profesörü Cal Newport tarafından icat edildi. Derin çalışma, tamamen zorlu bir göreve odaklandığınız ve belirli bir süre boyunca tüm dikkat dağıtıcı biçimleri engellediğiniz bir çalışma yöntemini tanımlar. Etkinliği, insanların çoklu görevlerde kötü olmalarına ve yalnızca tek bir göreve odaklandığımızda işin kalitesi ve hızının artmasına dayanır. Derin bir işe girmenin faydaları çok fazla bilim tarafından desteklenmektedir, Kaliforniya Üniversitesi'nden yapılan bir araştırmaya ara verdiğinizde bir görevden ayrıldığınızda, tekrar yola çıkmak ortalama 23 dakika sürer. Bir iş arkadaşınıza cevap vermek için işinizden 5 dakika ayırırsanız, dikkat çekme maliyeti kesinti geçtikten sonra uzun sürdüğü için sadece 5 dakikadan fazla kaybedersiniz. Bunu her kesinti için bütün bir iş günü boyunca birleştirin ve bunun ne kadar kötü olabileceğini görebilirsiniz. Tüm bunların çözümü daha derin işler yapmaktır. Nasıl başlayacağınız aşağıda açıklanmıştır: Gününüzdeki önemli görevler için zaman blokları oluşturun (Eisenhower matrisini kullanın). Derin işlerden kopmak için pomodoro gibi bir alet kullanın. E-postalar, telefon görüşmeleri, vb. Dikkat dağıtıcı şeyler kullanmaktan kaçının. İş arkadaşlarınıza, önemli bir konu önemli olmadıkça derin işlerde sizi kesintiye uğratmamalarını bilmeleri için açık talimatlar koyun. Sonuç Odak, zihinsel çalışmaya gittikçe daha fazla önem veren bir dünyada son derece değerli bir beceridir. Odaklanmak, işinizin ve yaşamınızın kalitesini artırırken öne çıkmanıza yardımcı olabilir. Ancak odaklama sadece açabileceğiniz bir anahtar değildir ve odaklanan insanlar bunu yanlışlıkla yapmazlar, kendilerini sürekli planlayıp geliştirirler. Günün sonunda işe odaklanmanızı artırmak, çalışma şeklinizde akıllı seçimler yapmakla ilgilidir ve yazıdaki taktikler bunu yapmanıza yardımcı olacaktır.
  23. Dinozorlar Ne İçindi? Kil ve kireçtaşındaki birkaç fosil kemiği, Zaman içinde Tanrı'nın Tanrı için hayal ettiği Hint imgeleminden daha büyük bir manzara açtı: ve her gün yeni bir şey ortaya çıkıyor. Mark Twain’in Dünyadan Mektupları’nda, Tanrı baş melekleri toplar ve hayvan yaptığını duyurur. Şeytan — başka kim? ”Soruyor,“ Onlar ne için? ”Belki de bu sorudaki garipliği, ahenksizliği duyabilirsiniz, bu teoloji ve bilim arasındaki sınırı işaret eder. Bilim adamları, bir organizmanın çeşitli bölümlerinin ne için olduğunu veya bir gıda ağında veya ekosistemde hangi işlevi olduğunu sormakta sorun yaşamazlar. Fakat Şeytan'ın sorusunu sormama eğilimindedirler çünkü test edilecek hiçbir hipotez sunmamaktadır. Hayvanlar ne içindir? İşte Tanrı’nın soğuk yanıtı: “Onlar Ahlak ve Davranışlar’da bir deney. Onları gözlemleyin ve öğretin. ”Böylece Şeytan Dünya'ya gider ve yakında“ insanların hepsi deli, diğer hayvanların hepsi deli, dünya deli, Doğanın kendisi deli ”olduğu sonucuna varır. Walter Benjamin'in Charles Baudelaire'den söylediği gibi Twain'i söyleyebilirsin, “satanizmi çok ciddiye alınmamalı” - hayal kırıklığına uğramış bir başmelek sesiyle, Twain'in sadece uyumsuz bir pozisyonu sürdürmesine izin verdi. Dünya, 1962'ye kadar Twain'in kızı tarafından yayınlanmadan saklandı ve kitap, sanki geri kalanıyla alakasız olan geç dönem caydırıcılığını suçlayan editöryal feragatnamelerle suçlanıyor. iş. Aslında Şeytan, aşırılık yanlısı bir dünyada rasyonel bir varlık olan aşırılıkta Connecticut Yankee'dir. Neden bütün bunlardan bahsediyorum? Dinozorlar hakkında yeni kitaplar okurken merak ettim, “Dinozorlar ne içindi?” Bu çok saçma bir soru ve neden merak ettiğimi merak ettim. Sonuçta, dinozorlar hayatın başlangıcından beri her organizmanın “için” olduğu şey için “bizim” idi. Şimdiye kadar yaşamış olan her tür, yaşam girişiminde başarılı bir deneydir ve her tür, genetik düzeyde diğer tüm türlerle yakından ilişkilidir. Kısmen bu Şeytani edatın ““ için ”- mantığı çok sinsi, zaman sorunu yüzünden çok dokunmuş olduğu için, göründüğünden daha zor. Teleoloji kronolojinin ahlaki hale getirilmesidir ve günümüzde bilim en ufak bir izini bile izlemeye çalışır, evrimin bizde veya istihbarat olarak adlandırmak istediğimiz herhangi bir yönde veya zeka olarak adlandırmak istediğimiz herhangi bir son noktada herhangi bir öneri vardır. . Fakat kronolojinin bariz, alıntıcı mantığı temelde insan zihni için çok fazla: sürekli diziyi, nedenselliği ve amacı karıştırıyoruz. Çünkü peşinden geliyoruz, daha önce gelen şeyin amacı olmamız gerektiğini varsayalım. Son nesil insanlarda böyle varsayılmış ve varsayılmaya devam edilmiştir. Bu sadece günümüzde değil, aynı zamanda Dünya üzerindeki yaşam kronolojisinin sürekli hareket eden uç noktasında yaşamanın sinir mantığıdır. Başka bir görüş daha var: insanların zekamız ve uyarlanabilirliğimiz sayesinde dinozorların yetersizlikleri nedeniyle başarısız oldukları küresel hakimiyete bir şekilde kazandıkları inancı. Bu varsayım, Wisława Szymborska'nın “Bir Fosile Bakmanın Onbir Yolu” olarak adlandırılan ironik şiiri “Dinozor İskeleti” nin erken dönemlerinde parodi haline getirildi. bu boyutta bir kafa öngörü için yer yok, ve bu yüzden sahibinin soyu tükenmiş. ”Bu sözlerde müthiş bir şaşkınlık, uzmanlar arasında bile, Yirminci yüzyılın başları. Sadece sık sık kafaları bizimki kadar uygun olan dinozorların kendi ölümleriyle ilgisi olmadığı anlaşıldığında dinlendi. 1980'de küçük bir bilim adamı ekibi, bir asteroidin yaklaşık 66 milyon yıl önce Dünya'ya düştüğünü keşfetti ve bu gezegendeki yaşamın çoğunu, kuş olmayan dinozorlar2 de dahil olmak üzere hayatın çoğunu söndürdü - beş büyük tarih öncesi yok oluşun beşinci. Marcia Bjornerud'un Timefulness'da açıkladığı gibi: Bir Jeolog Gibi Düşünmek Dünyayı Kurtarmaya Nasıl Yardımcı Olabilir (2018): Büyük kitlesel yok oluşlar, 3,5 milyar yıllık evrimin muzaffer doruğu olduğumuzu düşünüyor. Hayat sonsuz yaratıcıdır, her zaman uğraşır ve deney yapar, ancak belirli bir ilerleme nosyonuyla değil. Şu anda, insanların küresel olarak çoğalması (7.7 milyar ve artmaktadır) ve çılgın ekonomik faaliyetlerimizin etkisiyle bir başka kitlesel yok oluşun ortasındayız. Ve şimdi sadece antropojenik iklim değişikliğinin olası sonuçları ile “Twain'nin yazdığı, 1906 depremini hatırlatarak” korkmaya hazırlanıyoruz. Yok olma hakkında eski yollarla düşünmek, dünyadaki yaşamın yüzde 80'inin Son-Kretase ölümünü uzak, yabancı bir gerçek olarak görmek imkansız hale geldi. “Değerli Konuklar,” diyor Szymborska’nın dokümanı, “bu konuda çok daha iyi durumdayız, / hayat güzel ve dünya bizim.” Hayat gerçekten güzel ve dünya en kısa süredir kesinlikle bizim. Kişi, asteroitlere tanıklık etmek, orada ne kadar vahşice tasvir edildiklerine bakılmaksızın - tüm hayvanlarda mevcut olan masumiyeti tanımak için var olan canlıları belirli bir empati ile görmeye başlar. Kaderimizin araçları, Homo sapiens'in potansiyel yok oluşu farklı olacak - belki de bir asteroid değil, küresel ekolojik yıkım - ve bizim hatamız olacak. Szymborska: “Yok olan bir kuyruk yerine çok fazla sorumluluk.” Uzun bir agonistik dinozor portresi geleneği, özel bir tarih öncesi vahşilikle kükreyen ve doğrayan büyük hayvanlar. Boyutları ve silahlarının doğası, ilk keşfedildiklerinden beri insanlarda birincil bir terör yarattı. Ama buna sebep olan sadece yaratıklar değil. Aynı zamanda, Darwinci'nin hayata bakış açısının şokunu da somutlaştırıyorlar. Darwin'in Arsalarında (1983), evrimsel anlatıyı klasik olarak inceleyen Gillian Beer, “varoluş mücadelesi” gibi metaforlardaki kullanılmayan veya kontrolsüz öğelerin belirli bilimsel iddiaların dışında olduğunu kaydeder. Darwin'in teorisi ve bu unsurlar, dinozorlar hakkında popüler bilim sayfalarında rampa oluyor. Örneğin Steve Brusatte’nin son kitabı olan Dinozorların Yükselişi ve Düşüşü'nü ele alalım. Brusatte, Edinburgh Üniversitesi'nde bir filogenetik araştırmanın ön safında çalışan bir paleontologdur. Bu kitabın amacı, genç araştırmacıların çalışmalarına özel bir vurgu yaparak dinozorların hikayesini ve şimdi onlar hakkında bildiklerimizi anlatmaktır. Ama Brusatte aynı zamanda “pop-science” dediği şeyin yazarı ve biz de onun kurbanlarıyız. Burada Tyrannosaurus rex'in ömrü boyunca: “T. rex'e dinozorların James Dean'i diyebilirsin: hızlı yaşadı ve genç öldü.” Ve olgunlaştığında, Brusatte'nin sözleriyle, “Rex hepsi erkekti, hepsi kadın ve tahtını almaya hazır. ”Yirminci yüzyılın başlarında paleontolog ve Amerikan Doğa Tarihi Müzesi başkanı Henry Osborn'un sadece monarşik olanı öngörmek için Tyrannosaurus civis türünü çağırmasını istemeniz yeterli. metaphors.3 Bu tür bir yazı, sadece heyecan verici bir bilim adamının mecazi tökezleri olan coşkulu saçmalık değildir. Açıklamaya çalıştığı bilimin tanesine karşı çalışan bir dildir. Brusatte'nin yaptığı gibi, deniz canlılarının kabuklarını çözebilen asitleştirici okyanusların “neden sirke içinde yıkanmadığımız” çok saçma. Tüye “doğanın nihai İsviçre Çakısı” diyoruz. Ama bu kelimeleri yazmak - “oyunlarının tepesindeki dinozorlar, şimdiye kadar yaptıkları kadar iyi veya daha iyi, hala kontrol altında” - temel bir şeyi ihlal etmek hayatın gerçekte nasıl işlediğine dair anlayışımız. Tam olarak ne kontrol ediyor? Veya asteroit grevinin etkilerini tanımlayan bu cümleyi düşünün: “Dinozorların saltanatı sona erdi ve onları bir krallık diğer türlere götürmeye zorlayan bir devrim izledi.” Bu eski dünya değiştikçe güçler ne olursa olsun, Bourbons ve sauropodların tarihlerinin bir şekilde iç içe geçmiş gibi görünen bu korkunç cümlede ortaya çıkan kazara güçler tarafından boğulmuş ve gizlenmiş. Bilim adamı olarak düşünülse de, Steve Brusatte, metaforların bilim adamlarının anladıklarına meydan okurken anakronistik olarak savaştığı kendi kayıp bir dünyasını yarattı. Bu tür bir yazı icat etmedi. Üzerinde büyüdü ve ne yazık ki etrafımız sarıldı. Çok daha iyi bir kitap, yeniden keşfedilen Dinozorlar: Bristol Üniversitesi'nde bir paleontolog olan Michael J. Benton ve alanında birkaç muhteşem kitabın yazarı olan Paleontolojide Bilimsel Devrim'dir. Benton’un düzyazısı, hiperaktif olmadan enerjik, tahriş edici bir metafor sürüsü kaybetmeden enerjik, okuyucunun cehaletine zarar vermeden okuyucunun merakına canlı bir bilim yazımı modelidir. Benton'a göre, dinozorlar hakkında bildiklerimizin hikayesi de onu nasıl bildiğimizin hikayesidir. (Bu, Brusatte'nin kitabının ve Mark Norell'in kitabının bir alt metnidir.) Biyolojik bilimlerde son yıllarda tekrarlanan bir hikaye - doğal tarihin mütevazı bir dalı nasıl “son derece teknik, hesaplamalı ve tamamen bilimsel bir hale geldi? bugün. " Dinozor fosilleri hala uzak yerlerde uygun yaşlarda kayadan ortaya çıkarılmıştır ve hala özel koleksiyoncular ve 19. yüzyılın sonlarına kadar uzanan teknikler (ve genellikle tutumlar) kullanılarak resmi keşifler tarafından keşfedilmektedir. Ama şimdi tüm gezegenin her yerinde bulunurlar.4 Ve laboratuvarda, CT taramaları (beyin ve sinüs boşluklarını gösteren), senkrotron ışık kaynakları (renk algılama), kladistik analiz (kladistik analiz) dahil olmak üzere yeni muayene yöntemlerini araştırmaya tabi tutulurlar. seçici ilişkiler) ve mühendisler tarafından gelişmiş modelleme (dinozorların nasıl yürüdüğünü ve birazcık açığa çıkardığını). Edward FitzGerald'ın 1845'te söylediği gibi fosiller akıyor ve “her gün yeni bir şey oluyor” —yeni türler, türler arasında yeni ilişkiler, dinozorların nasıl yaşadıklarını, ne yediklerini, neye benzediklerini, nasıl çoğaldıklarını ve vücutlarının nasıl çalıştığı. Onlar hakkında bildiklerimizdeki dönüşüm şaşırtıcıdır. Ve hepsi fosilleşmiş kemiklerden. Belki de tüm bu yeni bilgilerin etkisini anlamanın en kolay yolu Mark Norell’in Dinozorlar Dünyası: Resimli Bir Tur'dan ayrılmaktır. Norell, zamanımızın başlıca paleontologlarından biri ve büyük bir figür Bir anlamda, dinozorların tür olarak popüler takıntısı hakkında arkaik bir şey var. Onları neredeyse kendimizi gördüğümüz gibi görüyoruz, öngörüldü, ekosistemlerinden kopuktu ve onları üreten derin zamansal soylardan kopuktu. Dinozorları, sanki New Jersey Palisades'in kenarındaki bazaltik sütunlar gibi eski süreçlerin avatarları olduklarını unutarak, kemiklerinin zamanında donmuş gibi hayal etmek alışkanlığımızdır. Kısmen, dinozorlar hakkında düşünmek derin zamanlara bakmaya çalışmak anlamına geliyor, ki bu sadece akıl almaz. Bunu kemiklerimizde hissetemiyoruz, ya da şu anda ortaya çıkan dinozorların fosilleşmiş kemiklerini gerçekten taşıyamıyoruz. Bunu göstermek için kullanılan analojilerin çoğu başarısızdır çünkü John McPhee'nin İngiliz avlusu gibi, Dünya tarihinin tümünün “Kralın burnundan uzanmış elinin ucuna olan mesafe” olduğu ve tüm insanlık tarihinin olabileceği uzamsal analojilerdir. “bir tırnak törpüsünün bir darbesi” ile söndürülün. Zamanın derinliğini hissedemeyiz çünkü gezegendeki her yaşam formu (kendimiz dahil) bir baloncuğun içinde yüzüyor olsa da, silindiğine inanıyoruz. derin okyanusun yüzeyinde zaman. Bu makalenin yazarı gibi benim gibi altmış yedi yaşında bir insan düşünün. Dinozorları söndüren asteroit, yaşadığım yıllardan yaklaşık bir milyon kat önce düştü. Bu şaşırtıcı, ama neredeyse hiç psikolojik izlenim bırakmıyor. Ve bu sadece yaklaşık 245 milyon yıl önce başlayan dinozorların yaşının yakın eşiğine olan geçici mesafedir. Hayal gücümüz aslında atemporal. İnsan aklı için zaman şeffaf değildir. Görünmez. Dinozor fosilleri ne için? Bu Dinozor Sanatçısının arkasındaki soru: Obsesyon, İhanet ve Paige Williams'ın ve Dinozorun Birleştirilmesinde Dünya'nın Nihai Kupasının Arayışı: Fosil Avcıları, Tycoons ve Lukas Rieppel tarafından bir Gözlük Yapımı. Bilimsel kullanımların yanı sıra, dinozor fosillerinin para biriktirmek ve kaybetmek ve paranın paralarını, keşif fonlarını finanse etmek ve dinozor iskeletlerini tutacak kadar büyük müzeler inşa etmek gibi kültürel prestij eylemlerine dayanan sembolik sermayeye dönüştürmek için olduğu ortaya çıktı. Hem Dinozor Sanatçısı hem de Dinozor Montajı, çok farklı odak uzunlukları kullanarak, okuyuculara, bağlı oldukları jeolojik matristen ortaya çıktığı anda kültürel bir matrise girdiklerini hatırlatır. “Dinozorlar hayal gücünün kısmen yaratıkları olduğu için,” diye yazıyor Rieppel, “buldukları, çalıştıkları ve sergilendikleri zaman ve yer hakkında çok şey ortaya koyuyorlar.” Brown Üniversitesi'nde tarih öğreten Rieppel için, zaman ve yer Amerika, “Yeniden İnşa Sonundan Büyük Bunalım'ın başlangıcına”. New Yorker'da bir personel yazarı olan Williams için, yer Florida ve sadece birkaç yıl önce Eric adında bir adamın Prokopi, bir Moğol dinozor iskeletini ithal etmek ve açık artırmada satmaya çalışmaktan hapse girdi. Dinozor Sanatçısının zevklerinden biri, kitabın ufkunda dolaşan neredeyse her şeyi bilmek istediğinizi düşündüğünüzden çok daha fazla şey öğreniyor - batık selvi kütükleri için göletme sanatı veya kendin yap fosilinin karmaşıklıkları gibi Moğol siyasetinin hazırlığı veya yakın tarihçesi ve Amerikan muhafazakarlarıyla bağları. Bir diğeri Williams'ın nesiridir: eğlenceli, çekici ve tuhaflıklar ve taş ocakları ve batık kütüklerle dolu bir manzara ile trekking sevincine gerçekten canlı. Paige Williams bir okuyucunun ideal arkadaşıdır. “Siz, kendiniz bir fosil olmak istiyorsanız,” girişte başlar ve size nasıl devam edeceğinizi anlatır. (Sedimanter kayaçta hızlı gömülmesi onun ana ipucu.) Prokopi öyküsünün ardında — fanatik fosil-tazı çok sayıda avlanıyor - modern Amerika'nın korkunç bir patlama hikayesi. Prokopi, köpekbalığı dişlerini annesinin rehberliğinde bir çocuk olarak toplayarak başlar. Tutuklandığı zaman, o ve karısı evlilikleri de dahil olmak üzere her şeyi birçok kez kullandılar. Williams, “bayramdan kıtlık bir yaşam” dı ve yazmayı alışılmadık hale getiren tek şey, dinozor fosillerini bulmaya, satın almaya, hazırlamaya ve satmaya dayalı olmasıydı. Bu hikayede bir ahlaki varsa, Amerikalıların iflas etmesinin ilginç yollarıyla bir ilgisi var. Ama bu gerçekten fosillerin kaderini ilgilendiriyor: bilim aleminde kalıp kalmayacakları - bir yerlerde kayalık bir çıkıntıda tespit edildikleri andan itibaren dikkatle izleniyorlar mı - yoksa yok oluyorlar mı, bilimsel değerlerini, ticaretin gölgeli bir dünyasına mı dökülüyorlar ve özel mülkiyet. Kaçınılmaz olarak, Dinozor montajı, bilimsel ilerlemenin tanıdık anlatımını karmaşıklaştırır. Rieppel, “omurgalı paleontolojisi gibi bilimsel bir uygulamanın, insan kültürünün diğer ürünlerinden temelde farklı olmadığını” savunur. Bu, elbette, insan kültürünün herhangi bir ürününü etkileyebilecek ekonomik ve ideolojik çarpıklıklara maruz kaldığı anlamına gelir. Rieppel'i bu çok mantıklı argümanın yolunda takip etmekte rahatsız edici bir isteksizlik hissettim. Ve şimdi nedenini anlıyorum. Hayatım boyunca Bilimin ne için olduğu sorusunun cevabını biliyorum. Rieppel bana bilginin peşinde değil, insanın ihtiyaç ve arzularının ekonomik etkileşiminden kaynaklanan başka cevaplar olduğunu hatırlatıyor. Dinozorun Montajını okuduğumda, kendimi geri döndüm - teselli için itiraf ediyorum - Michael Benton'un kitabına, evrimsel biyomekanik profesörü John Hutchinson'dan alıntı yaptığı sözleri şöyle anlatıyor: “Üzerinde yürüdüğümüz zemin, bilimin kendisi: açık, tekrarlanabilir veriler ve araçlar, bir paylaşım ve profesyonellik ruhu ve açık fikirlilik. ”Bu, insan zihninin tekrar tekrar daralmasına karşı açık tutulması gereken zemin.
  24. # 50. CK Hutchison Holding - Toplam çalışan (2018): 300.000 # 49. UnitedHealth Grubu - Toplam çalışan (2018): 300.000 # 48. Çin Devlet İnşaat Grubu - Toplam çalışan (2018): 302.827 # 47. Nippon Telgraf ve Telefon - Toplam çalışan (2018): 303.351 # 46. Rosneft Oil - Toplam çalışan (2018): 308.000 # 45. Nestle - Toplam çalışan (2018): 308.000 # 44. Samsung Elektronik - Toplam çalışan (2018): 309.630 # 43. Bank Of China - Çin Bankası - Toplam çalışan (2018): 310.119 # 42. Exor Grubu - Toplam çalışan (2018): 314.790 # 41. Deutsche Bahn - Toplam çalışan (2018): 318.528 # 40. Tesco - Toplam çalışan (2018): 321.490 # 39. Çin Enerji Yatırımı - Toplam çalışan (2018): 338.472 # 38. Auchan Holding - Toplam çalışan (2018): 340.577 # 37. Çin Demiryolu İnşaatı - Toplam çalışan (2018): 356.326 # 36. FedEx - Toplam çalışan (2018): 359.530 # 35. Target - Toplam çalışan (2018): 360.000 # 34. Carrefour - Toplam çalışan (2018): 363.862 # 33. UPS - Toplam çalışan (2018): 364.575 # 32. Çin İnşaat Bankası - Toplam çalışanlar (2018): 366.996 # 31. Toyota Motor - Toplam çalışan (2018): 370.870 # 30. Edeka Zentrale - Toplam çalışan (2018): 376.000 # 29. Ping An Insurance - Toplam çalışan (2018): 376.900 # 28. Siemens - Toplam çalışan (2018): 379.000 # 27. IBM - Toplam çalışan (2018): 381.100 # 26. Pasifik İnşaat Grubu - Toplam çalışan (2018): 387.525 # 25. Berkshire Hathaway - Toplam çalışan (2018): 389.000 # 24. Çin Telekomünikasyon - Toplam çalışan (2018): 403.014 # 23. Bosch Grubu- Toplam çalışan (2018): 409.881 # 22. Home Depot- Toplam çalışan (2018): 413.000 # 21. China Resources - Çin Kaynakları- Toplam çalışan (2018): 421.274 # 20. Çin Havacılık Sanayi A.Ş.- Toplam çalışan (2018): 446.613 # 19. Çin Sanayi ve Ticaret Bankası - Toplam çalışan (2018): 449.296 # 18. Kroger - Toplam çalışan (2018): 453.000 # 17. Accenture - Toplam çalışan (2018): 459.000 # 16. Çin Mobil İletişim- Toplam çalışan (2018): 462.046 # 15. Gazprom- Toplam çalışan (2018): 466.100 # 14. Jardine Matheson - Toplam çalışan (2018): 469.000 # 13. Çin Tarım Bankası - Toplam çalışan (2018): 477.526 # 12. Alman Postası - Toplam çalışan (2018): 499.018 # 11. Huaxia Hayat Sigortası - Toplam çalışan (2018): 500.000 # 10.. ABD Posta Servisi - Toplam çalışan (2018): 565.802 # 9.. Pusula Grubu - Toplam çalışan (2018): 595.841 # 8. Sinopec Grubu- Toplam çalışan (2018): 619.151 # 7. Amazon- Toplam çalışan (2018): 647.500 # 6. Volkswagen- Toplam çalışan (2018): 664.496 # 5. Hon Hai Hassas Sanayi- Toplam çalışan (2018): 667.680 # 4. Çin Devlet şebekesi - Toplam çalışan (2018): 917.717 # 3. Çin Posta Grubu - Toplam çalışan (2018): 935.191 # 2. Çin Ulusal Petrol - Toplam çalışan (2018): 1.382.401 # 1. Walmart - Toplam çalışan (2018): 2.200.000
  25. 1. Amerika Birleşik Devletleri -% 24,7 Kazıkların tepesinde, küresel ekonominin neredeyse dörtte birini alan ABD bulunuyor. Dünyanın en büyük ekonomisi, bol miktarda doğal kaynak, yıldız imalat sanayii ve dünyadaki en büyük gelişmiş hizmetler sektörüne sahiptir. Oysa servet eşitsizliği oldukça zor. Ülkenin mevcut GSYİH'si 20,49 trilyon dolar rekorda duruyor, ancak Trump yönetiminin ticaret savaşları ısırmaya başladığında büyüme tahminleri yakın zamanda düşürüldü.
  26. Daha Özgür ve Otantik Bir Yaşam İçin Maskeni Çıkar “Gerçekten kim olduğunuzu bulmak cesaret ister.” ~ E.e Cummings Bu huzursuz edici bir fikir: Çoğumuz olduğumuzu düşündüğümüz kişi değiliz. Çalıştığımız insanlar biz değiliz, ebeveynlerimize ve çocuklarımıza gösterdiğimiz insanlar değiliz ve bazen arkadaşlarımızı gösterdiğimiz insanlar bile değiliz. Çoğumuz yaşamımızı bir dizi maskenin arkasında geçiriyoruz. Farklı amaçlar ve durumlar için farklı maskelerimiz var. Her zaman güçlü, olumlu ve birlikte olan birinin “mükemmel” maskesi; bugünkü toplantı için profesyonel maske; Öğretirken veya tavsiyede bulunduğumuz uzman maske; becerilerimizi sattığımızda ya da mallarımızı tanıtırken ortaya koyabileceğimiz enerjik ve enerjik olanı. Maskelerimiz o kadar rahat ki, çoğu zaman onları taktığımızın farkında bile olmuyoruz. Ama unutmayın maskenin ön yüzündeki kişi siz veya ben değilim. Kendimizi korumak için giydiğimiz maskeler yüzünden yok olduğumuza inanıyoruz çünkü yumuşak konuşulan, giden ya da güçlü olan bu maskeler bizi yansıtmıyor. Maskelerimizin altında gerçek, duyarlı insanlar, fikir ve tutkuları olan insanlar, kızgın ve sabırsız olan insanlar; derin empatik ve şefkatli olabilen insanlar var ama biz değiliz. Gerçek hayatta, sansürsüz bir insanın neye benzediğini hatırlatmak istersek, bir bebekle biraz zaman geçirin. Bu küçük melekler bütün bedenleriyle gülüyorlar ve sık sık ve yüksek sesle yapıyorlar. Eğer zaten konuşuyorlarsa, fikirlerini açıkça ve dürüst bir şekilde dile getiriyorlar. “Beğenme. Daha fazla istemek. Hayır, gitme. ” Soruları, dürüstlükleri ve dünyayı deneyimlemenin tamamıyla bitmemiş bir yolu nedeniyle güzel ve derindir. En önemlisi, bu küçük insanları izlerken, nerede olurlarsa olsunlar, ne yaparlarsa yapsınlar. Bu gerçekliği ve mevcut olma yeteneğini geri kazanmak için tüm yaşamlarımızı çalışıyoruz. Gelişmemiz için biraz zaman geçtikçe trajik bir şey oluyor. Belki ilk kez, kıskanç olmanın uygun olmadığını, acı çektiğimizde ağlamanın dramatik olduğunu veya yüksek sesle sinir bozucu olduğunu gösteren sinyaller verilir. Davranış biçimimizin etrafımızdaki yetişkinleri mutlu etmediğini gösteren sinyaller alıyoruz. Azıcık, biraz da olsa, bir dizi maskeye dönüşen sosyal olarak kabul edilebilir davranışları, yüz ifadelerini, ses hacimlerini ve kabul edilebilir fikirleri benimsiyoruz. Herhangi bir anda, gerçekler, giydiğimiz maskelerin altında, bazen oksijen için çığlık atıyor. Gerçeğimizi aşağıya çekmeye, uyum sağlamaya, daha katı sosyal kabul edilebilirlik kurallarına uymaya zorluyoruz. Kendimizi dünyada ifade etmek için otantik olmalıyız. İç sesimizi indirmeye çalıştığımızda ya da var olmadığını iddia ettiğimizde, savaşır. Vücudumuzun içinde doldurulan, bastırılmış duygular depresyona, uykusuzluğa, fiziksel acıya ve devam edersek kansere ve kalp hastalığına yol açabilir. Bu gerçek. Doğuştan gelenlik bizi hasta ediyor. Neyse ki, otantik benliklerimiz muazzam bir güce sahiptir. Neyse ki, başa çıkma mekanizmalarımızın bu aksaklıkları bizi, kendimizle ilgili en büyük kavrayışlarımıza yönlendirdiği için söylüyorum. Tamamen ve otantik olarak kendileri olduğunu bilenler, dünyayı sarsan bir krizle, olayları nefes almayı ve yaşamı tam olarak yaşamaları altındaki insanları ortaya çıkarmak için yeterince uzun bir süre gevşetmiş olan içgörüler tarafından zorlu olayların ötesine geçtiler. Bu kesinlikle benim deneyimim oldu. Boşanmam bir kriz noktasıydı. On yıl önce bitmiş olmasına rağmen, hayatımın en dönüştürücü tek olayı olmaya devam ediyor. Bir anda, eski hayatımın yarattığı herhangi bir fikir, paramparça edildi. Göz kamaştırıcı netlikle, evlendiğim kişinin nasıl bir rol oynadığını gördüm. Yıllar boyunca davranışlarımı ve hayallerimi, olması gereken şeyi düşündüğüm noktaya sığdırıyordum. O kişinin kim olduğundan bile emin değildim, ama onun daha sabırlı olduğunu ve enerjisinin daha küçük olduğunu ve insanların ezilmediğini biliyordum. Daha da kötüsü, kim olduğumu bile bilmediğimi anlamaya başladım. Olimpiyat atletinin, halkın, eşinin ve annenin maskesini o kadar uzun süredir giyiyordum ki, hala orada olup olmadığımı merak ettim. Evliliğim patladığı zaman, yenilenmiş enerjiye sahip oldum. Bu, kocamın beni başının altında tutmuş olan çürük bir adam olduğu için değildi; Bunun sebebi, acı, kargaşa, olanın şoku, maskemdeki bir şokun kırılmasına neden oldu. Bir hayat krizi beni gerçekliğimi keşfetme yoluna koydu. Tüm bunlar size küçük bir hokey gibi geliyorsa, sevdiğiniz birinin kaybı, iş kaybı, birincil ilişkinin sonu gibi gerçekten zor bir şey üzerinde düşünün. Çoğunlukla bu aşırı kriz dönemlerinde, başkalarıyla derin bağlantılar kuruyoruz - bizi destekleyen arkadaşlar, bir ebeveynin ölüm yatağıyla elimizi tutan kız kardeş. Krizde, insanlar maskelerini bırakabilir ve insandan insana, birbiri için ulaşabilirler. Bu bağlantı hakkında o kadar büyülü ve ferahlatıcı bir şey var ki, pek çok insan, daha sonra asla maske takmalarına geri dönmeyecek. Hayatın yeni bir anlamı vardır ve bağlanma ve yaşama arzusu, gerçek anlamda yaşam için bir slogan haline gelir. Giydiğim maskeleri parçaladığımda, kendimi yaratıcı enerjiyle dolu buldum. Bu, tüm o davranışın oldukça yorucu olduğu ortaya çıkıyor. Olduğumu sandığım kişi olmaya çalışmayı bıraktığımda, ruhumu elektrik akımı enerjisine takmış gibiydim. Kitap yazmaya, ders almaya, resim yapmaya, yoga eğitimi vermeye ve yapmak istediğimi bilinçli olarak bilmediğim her tür şeyi yapmaya başladım. Ayaklanma ve kayıp ağrısından, kendimi yıllardır benim özgünlüğümün üzerine oturtduğum kişiliklerden kurtardım. Gerçekliğimle yeniden bağlantı kurmak, yeni ve heyecan verici bir maceraydı. Zihinsel ve fiziksel sağlığım açısından, eve gelmenin hayatımı kurtardığına inanıyorum. Seninkini kurtarabilir. Gerçekten ne hissettiğini söyle. Gerçekten yapmak istediğiniz seçenekleri yapın. Kim olduğunu düşündüğünüzü unutun ve olduğun gibi ol. En azından, kendi içinizde kendinizle yeniden bağlantı kurma cesaretini bulmak, hayatınızın en özgürleştirici eylemi olabilir. Makale: Silken Laumann Çeviri: Google Translate

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.