Büyüleyici 10 Avrupa Ekmek Çeşidi
Elbette, Almanya'nın simitleri ve Fransa'nın bagetleri olduğunu biliyorsunuz, ama bu carby lezzetlerinin nasıl ortaya çıktığını biliyor musunuz?
İyi ekmek hemen hemen Avrupa çapında verilir. Küçük köylerde ve büyük metropollerde, fırınlar oldukça yaygın olmaya devam ediyor ve birçok insan hala günlük olarak ekmek yiyor.
Fransa’nın uzun, huysuz somunlarından Kuzey Avrupa’nın yoğun, koyu çavdar, yerel, yüksek kaliteli ekmeklerine kıtanın her yerinde sunuluyor. Fakat nerede ve neden neyi örneklemelisiniz? İşte denemek için 10 tipik Avrupa ekmek ve kökenlerini açıklayan yerel efsaneler.
1. Zopf -İsviçre
Karmaşık örgülü, beyaz un, süt, yumurta, tereyağı ve mayadan yapılan bu hafif tatlı ekmek, Pazar sabahı kahvaltıda yerli halkın gözdesi. Ancak efsane, somunu farklı türde bir yasın evrimine bağlar.
Dünyanın bu bölgesinde, kadınlar eski zamanlarda kocalarıyla gömülmekten mezarın üzerine atmak için saçlarının bir örgüsünü kesmeye, daha sonra yine de yerine geçecek bir somun ekmek pişirmeye gitti.
Belirli bir efsaneye inanılıp inanılmayacağına bakılmaksızın, ekmeğin kendisi en az 1430'dan beri var olmuştur ve hala bir aşk, takdir veya teşekkür jetonu olarak popülerdir.
2. Yazlık ekmek - İngiltere
Bir ev veya yazlık gibi görünmeyen bu garip şekilli ekmeği oluşturmak için fırıncılar iki yuvarlak hamur topunu bir araya getirir.
Teoriler bol, ancak çoğu fırıncı, ekmek modaya göre 19. yüzyılın ortalarına kadar yazılı olarak görünmese de, muhtemelen eski moda ekmek fırınlarında yer kazandıran bir çaba olduğunu kabul ediyor.
Bunu yapmanın zorluğu (ve belki de satması, sandviçler için dilimlemeye tam olarak uygun bir şekil olmadığından) nedeniyle, ekmek fırınlarda bir zamanlar olduğu kadar kolay değil.
3. Ruisreikäleipä - Finlandiya
Bu hafif acı çavdar ve yulaf somunun ortasında, sizi şaşırtacak küçük bir delik var. Ama şeklinin arkasında pratik bir amaç var.
Hamur ilk kez yükseldikten sonra, delik delinir, böylece pişmiş somunlar, hava kuruması ve uzun, soğuk kış aylarında ekmeğin zararlılardan korunmasını ve kuru kalması için mutfak tavanına asılan uzun direklere geçirilebilir.
4. Tijgerbrood - Hollanda
1970'lerden beri Hollanda'da ticari olarak satılan Hollandalı “kaplan ekmeği”, köklerinin ülkenin Güneydoğu Asya ile ticaretinin başlangıcında olacağı tahmin ediliyor.
Amerika Birleşik Devletleri'nin bazı bölgelerinde “Hollandalı krema” olarak satılan, daha yakın bir tarihte küçük bir kız büyük süpermarket zinciri Sainsbury'nin splotchy kabuğunun Kaplanın.
Üstüne susam yağı ve pirinç unu kaplamasından yapılmış çatlak gevrek kabuklu yumuşak beyaz ekmek, lezzetli bir kahvaltı yapar.
5. Pan gallego - ispanya
Bu ekmek ilk olarak İspanya'nın Galiçya bölgesinde pişirildi. Efsaneye göre, yerlilerin Santiago de Compostela'ya olan uzun yolculuğunda aç kalmamak için St.James’in Yolu'ndaki hacılara verdiği gıdalardan biri.
Uzun bir yolculukta insanlar için ideal bir seçimdir. Galiçya ekmeği için 500 yıllık tarif, yavaş fermantasyonu ve düşük tuz içeriği nedeniyle bir aya kadar taze kalan somunlar üretir.
6. Pretzels - Almanya
Almanca'da “b” ile brezel adı verilen orijinal simit, Orta Çağ'daki keşişler tarafından, muhtemelen çocukların dualarını öğrenmeleri için bir ödül olarak icat edildiği düşünülmektedir.
Ancak Alman hikayesi, serbest bırakılmadan önce alışılmadık bir şekle sahip olan hapsedilmiş fırıncıların katı bir hikayesi. Ve belki de bu yüzden, lye ile işlenmiş hamurun bükümlü şeridi, güney Almanya'daki 12. yüzyıldan beri fırıncıların amblemi olmuştur.
Kesinlikle ekmek ve su (yumurta veya süt yok) ile yapılmış ve böylece Lent sırasında kabul edilebilir bir atıştırma yapılmış zarar vermedi. Ve Paskalya Pazar günü gelince, tuzlu ekmek Paskalya yumurtaları gibi gizlenmişti.
7. Hverabrauð - İzlanda
Bir şofben buharda 24 saat pişirilmiş çavdar somun, hverabrauð veya rúgbrauð denilen bir ekmek neredeyse çok kabuksuz ve nemli, çok yoğun, karanlık bir kırıntı ile.
Birçok yerli çavdar ekmeğini bugünlerde fırında pişirmeyi tercih ederken, fırın ve ocakların ortaya çıkmasından önce, bir kutu ekmek hamurunu bir kaplıca veya şofben gömmek kolay bir seçimdi. Ancak saniyeler ve üçte bir süreye dikkat edin.
İzlandalı zımbanın insanları gazlı hale getirdiği söyleniyor ve hatta bir takma adı var - brumari, yıldırım için İzlandalı. Bugün, eski tarzda yapılan bu ekmeği bulmak zor. Yerden sıcak ekmek boruları için, jeotermal fırını tatmak ve turu yapmak için Laugarvatn Fontana'ya gidin.
8. Focaccia - İtalya
Eski bir Etrüsk (Roma İmparatorluğu'ndan önce) gözleme ile evrimleştiği düşünülse de, bugün dünya çapında popüler olan çeşitler, kuzeybatı İtalya'daki Liguria'nın geleneksel tariflerine çok benziyor.
Burada ekmek basit, zeytinyağı ve tuz ile terbiyeli ve en çok Roma döneminde yenen ekmeğin versiyonuna benziyor, ancak bazen otlar, soğan veya peynir ekleniyor.
Bu hızlı ekmek için geleneksel tarifler, ortaya çıkabilecek herhangi bir kabarcıktan bıçak dilimlemeyi ve ekmeğin nemli tutmak için kullanılan yağı emmesine yardımcı olmak için noktalama adı verilen bir işlemde hamurun içine daha fazla kuyu atılmasını içerir.
9. Baguette - Baget - Fransa
1920'den önce hiçbir ekmek teknik olarak baget (çubuk veya çubuk için Fransızca) olarak kaydedilmemesine rağmen, Louis XIV döneminden beri Fransa'da uzun somun buğday ekmeği tipiktir.
Modern uzun sıska varyasyonun, saat 10.00 arasında çalışan fırıncıları yasaklayan 1920 yasası nedeniyle popüler hale geldiği düşünülmektedir. ve sabah 4'ten önce ekmeği hazırlamak için daha az zamanla, daha hızlı pişirmek için ince somunlar en iyi seçim oldu.
10. Bannock - İskoçya
Tarihsel olarak bu somunlar ağır ve mayasız, arpa veya yulaf ezmesinden yapılmış ve ateşte taş bir kalbur üzerinde pişirilmiştir.
Ayrıca mevsimlerin değişimini kutlamak için ritüellerde kullanıldılar ve hatta geç Demir Çağı boyunca insan kurbanları sırasında potansiyel kurbanların kaderlerinin belirlenmesinde rol oynamış olabilirler.
Neyse ki herkes için, ritüel insan kurbanı İskoçya'da yaygın değil ve çok daha lezzetli ekmeğin mevcut versiyonları onu hafifletmek için kabartma tozu veya soda kullanıyor.