Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2006 Kuran'dan bazı ayetler: Bakara/40: Ey İsrailoğulları! Size lütfettiğim nimetimi hatırlayın; bana verdiğiniz söze vefalı olun ki, ben de size ahdimde vefalı olayım. Ve yalnız benden korkun. Bakara/47: Ey İsrailoğulları! Size lütfettiğim nimetimi, sizi âlemlere üstün kıldığımı hatırlayın. Bakar/122: Ey İsrailoğulları! Size lütfettiğim nimetimi hatırlayın. Ben sizi âlemlerden daha üstün kılmıştım. Bunlar sadece bariz olarak üstünlük tahsis eden ayetler. Esasen Kuran'ın geneline bakınca, sadece İsrailoğullarının atalarının (peygamber adı altında) anılması, başka hiçbir ulusun atalarından, iyiliklerinden bahsedilmemesi, yani israiloğullarına başrol verilmesi dolaylı olarak bu ulusa üstünlük atfedildiğini gösterir. Eski Ahit (tevrat ve diğer kutsal musevi kitapları) zaten Yahudi ırkının tarih kitabi gibidir. İncil ve Kuran'da ise, başrol oynamaya devam ederler. Öte yandan, dini kitapları doğrularcasına Yahudiler bugün semitik dinlerin yaygın olduğu ülkelerde, organizasyonlarda, uluslararsı kuruluşlarda üstün ırk durumuna gelmişlerdir (bu bağlamda anti-semitik bir kişi olmadığımı belirteyim de yanlış anlaşılmasın). Bu tarihi sürece Tevrat'ın katkısı olduğu kesin, ancak İncil ve Kuran'ın katkısı ne olmuştur? Yoksa hristiyanlar/müslümanlar onların İbrahim, Lut, Musa, İsa gibi dedelerinin hikayeleri ile uyurken, onlar bilim ve ticaretle uğraşarak, maddeyi ve bilgiyi ele geçirerek, biriktirerek mi üstün ırk haline gelmişlerdir? Asıl Sorular: Allah, insanlar arasında, ırka, soya dayalı bir ayrım yapar mı? Allah, İsrailoğullarını alemlere üstün mü kılmıştır? Evrensel bir ilah böyle bir tercih yapar mı? Bana göre, bu sorunun cevabı var. Başka bir postta yazdım. Tekrar yazacağım buraya. Ancak, müslüman olan arkadaşlar, hatta hristiyan ve musevi olan arkadaşlar bu konuya ilişkin inançlarını/düşüncelerini/görüşlerini yazabilirlerse sevinirim. Saygılar. Alıntı
Φ hoara Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2006 Allah, insanlar arasında, ırka, soya dayalı bir ayrım yapar mı? hayır Allah, İsrailoğullarını alemlere üstün mü kılmıştır? evet Evrensel bir ilah böyle bir tercih yapar mı? yapar şimdi gelelim asıl konuya israilogullarının seçilmiş olması ırkından dolayı değil, o zaman da diğer kavimlerin içinde bir tek ibrahim in Allah'ı arayıp ona inanmasındandır. bunun için Allah ibrahim ile ahitleşiyor. bu ahidi soyunda da devam ettireceğim diyor. yani seçilmişlik ırksal değil imansal durum. tevratta diger kavimlerden Allah'a iman edenlerden de bahseder ve onlar dışlanmaz. mesela moab lı rut misalinde olduğu gibi. kuran da da dikkat edilirse musa mısırlı firavuna iman et diye tebliğ de yapar. kısaca Allah ırka bakmaz, kalplere bakar syg Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2006 (hoara) şimdi gelelim asıl konuyaisrailogullarının seçilmiş olması ırkından dolayı değil, o zaman da diğer kavimlerin içinde bir tek ibrahim in Allah'ı arayıp ona inanmasındandır. bunun için Allah ibrahim ile ahitleşiyor. bu ahidi soyunda da devam ettireceğim diyor. yani seçilmişlik ırksal değil imansal durum. Soydan soya devam eden şeyin bir tek izahı vardır.İnsanların uydurup, faturasını allaha çıkardıkları Saltanat. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2006 israilogullarının seçilmiş olması ırkından dolayı değil, o zaman da diğer kavimlerin içinde bir tek ibrahim in Allah'ı arayıp ona inanmasındandır. bunun için Allah ibrahim ile ahitleşiyor. bu ahidi soyunda da devam ettireceğim diyor. yani seçilmişlik ırksal değil imansal durum. syg Sayın hoara yukarıda yazdığınız cümleyi arka arakaya anlayarak okuyabiliyormusunuz? ...israilogullarının seçilmiş olması ırkından dolayı değil diyorsunuz, sonra da ....Allah ibrahim ile ahitleşiyor. bu ahidi soyunda da devam ettireceğim diyor. diyorsunuz? İman/inanç da, soydan soya geçebilen bişey mi? Saygılar. Alıntı
Φ hoara Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2006 Sayın hoara yukarıda yazdığınız cümleyi arka arakaya anlayarak okuyabiliyormusunuz? ...israilogullarının seçilmiş olması ırkından dolayı değil diyorsunuz, sonra da ....Allah ibrahim ile ahitleşiyor. bu ahidi soyunda da devam ettireceğim diyor. diyorsunuz? İman/inanç da, soydan soya geçebilen bişey mi? Saygılar. boş verin sayın BrainSlapper diye yazmıştım önce anlamayacağınızı düşünerek ama fikrimi değiştirdim ve aşağıdaki ayetin anlamanıza yardımcı olacağını umuyorum bakara suresi 124. ayet -bir zamanlar rabbi ibrahim'i bir takım kelimelerle sınamış, onları tam olarak yerine getirince " ben seni insanlara önder kılacağım " demişti. soyumdan da dedi. Allah: ahdim zalimlere ermez buyurdu syg syg Alıntı
Φ saklıgerçek Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2006 Soydan soya devam eden şeyin bir tek izahı vardır.İnsanların uydurup, faturasını allaha çıkardıkları Saltanat. Evet dediğine katılıyorum bu insanlar dini ve dine özel yarattıkları tanrıyı kendi ellerinde tutarak aynı ırka sami ırkına birbiriyle akraba olan ancak tarih sahnesinde ve yazılı kayıtta olmayan veya henüz kaydı bulunamayan akraba peygamberlerle tam bir saltanat sürmüşlerdir.Başrolde yahudilerindir.Günümüze bakarsak da sahne ve rollerin aynı olduğunu görürüz. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2006 Sayın hoara, ...bunun için Allah ibrahim ile ahitleşiyor. bu ahidi soyunda da devam ettireceğim diyor. yani seçilmişlik ırksal değil imansal durum. şeklinde bir idda ileri sürdün, sonra da kendi iddianı çürüten bir ayet getirdin ortaya: ... bakara suresi 124. ayet -bir zamanlar rabbi ibrahim'i bir takım kelimelerle sınamış, onları tam olarak yerine getirince " ben seni insanlara önder kılacağım " demişti. soyumdan da dedi. Allah: ahdim zalimlere ermez buyurdu (Şayet ben yanlış anlıyorsam, kendin bir iddiada bulunup, sonra bunu çürütmek için bir ayet getirmedin de, Bakara/124 nolu ayeti, Bakara/40/44/122 nolu ayetleri çürütmek için getirdiysen birşey diyemem, sadece teşekkür ederim, Kuran'daki çelişkilere işaret etmiş olursun.) Sayın Hoara, benim ve benim gibilerin amacı burada, "ben zekiyim", "benim ağzım daha iyi laf yapar", "ben daha mantıklı savunma yaparım" demek değil, bu nedenle işbu yazımın yukarıdaki bölümlerini sadece bir parantez arası kabul et. Amacımız kimsenin inancıyla da dalga geçmek de değil. Amacımız sadece, "Hak din" diye birşey olamayacağını, "Tanrı"nın insanlara kitap/kural vermiş olamayacağını, Tanrı'nın bir insanı elçi seçmiş olamayacağını; "Tanrı'nın bir ırka üstünlük vermiş olamayacağını" ispat etmek ve bütün semitik dinlerdeki inançların ve ibadet ritüellerinin putperest bir kökeninin olduğunu görmek ve göstermek. Peki insanın putperest olmaya hakkı yok mu? Var elbette. Ona saygı duyarız. Hatta şahsen daha çok saygı duyarım, nedeni de en azından bana "benim gibi inanmazsan, yanasın" demez, kendi halinde tapınır durur. Kimseyi inancından dolayı eleştirmeyiz, küçümsemeyiz. Peki Nereye kadar eleştirmeyiz? Bu inanç, o inanca tabi olmayanların hayatına, yaşayışına, düşüncesine müdahale edinceye kadar. Semitik dinler evrensellik iddiasında bulunan dinler. Ortada everensellik iddiası olduğu için, inansın veya inanmasın herkesi ilgilendiren, bugün olmassa bile yarın herkesin hayatına, düşüncesine, yaşayışına müdahale etme potansiyeli olan dinler bunlar. Ben ve benim gibiler de, bu tehlikenin bertaraf edilmesinin en iyi yolunun, bu evrensellik, tanrıdan gelmişlik, "ebedi/mutlak doğruluk" iddiasının çürütülmesi olduğunu gördüğümüz için, bu dinlerin içinde barındırdıkları inanç ve ritüellerin putperest kaynaklarını burada göstermeye, mutlak doğru ile alakalarının olmadığını göstermeye çabalıyoruz. Yoksa kimseyle alıp veremediğimiz yok, kimseyi mat etmeye çalıştığımız da yok. Vanity is a sin. Saygılar. Alıntı
Φ hoara Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2006 Sayın Hoara, benim ve benim gibilerin amacı burada, "ben zekiyim", "benim ağzım daha iyi laf yapar", "ben daha mantıklı savunma yaparım" demek değil, bu nedenle işbu yazımın yukarıdaki bölümlerini sadece bir parantez arası kabul et. sayın brainSlapper kabalık yaptıysam özür dilerim. özel olarak senin amacının daha önceki yazılarından takip ettiğim için ukalalık veya din düşmanlığı olmadığını görüyorum . böyle yaklaşmıyorum sana. belki de benim yazı ile anlatmaktaki beceriksizliğimin verdiği sıkıntı ile yazmış olabilirim. bakara 124 te ibrahimin isteğini Allah kabul etmiyor değil. soyu ile ahiti devam ettirecek ancak soyundan iman etmeyen çıkarsa sırf ibrahim le yaptığı ahit hatrına o kişide ahidi devam ettirmeyeceğini belirtiyor. bu durumda ahidin devamlılığı İMAN şartına bağlanmış oluyor. yani ahidin şartı IRK değil İMAN. o iman bir kavimde bulunduğu için ırka dayalı gibi algılanıyor. daha sonra ise kuran ile bütün insanlık ahide davet ediliyor. oysa arap bir kavme gelmesi o mesajın diğer kavimlere ulaştırılmasına engel değil. birde kuranda israilogullarından inkar edenlerinin lanetlendiği ile ilgili ayetleri hatırlatmama müsade edin. buradan da belli ki seçilmişlik ve üstünlük ırka dayalı değil İMAN a dayalıdır ayrıca yukarıda moab lı rut ve firavun örneklerinide vermiştim. umarım bu sefer anlatabilmişimdir. Semitik dinler evrensellik iddiasında bulunan dinler. Ortada everensellik iddiası olduğu için, inansın veya inanmasın herkesi ilgilendiren, bugün olmassa bile yarın herkesin hayatına, düşüncesine, yaşayışına müdahale etme potansiyeli olan dinler bunlar. benim gibi iman etmezsen yanarsın diye uyarmak ile iman etmeye zorlamağı birbirine karıştırmayın lütfen syg Alıntı
Φ Azure Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2006 BrainSlapper bunu böyle düşünme.israiloğullarından önce üstünlük firavundaydı.bundan dolayı, firavun onları kul köle oalrak kullanıp azap edip kadınlarını öldürmelerinden dolayı Allah onlara bunu verdi.ancak onlar bundan sonra azdılar.gene Kuranda okursanız yahudilerin ne kadar azarlandığını görürsünüz.üstün kılmaktan kasıt alem ve kitap bilgisi olarak anlamak gerekir.insan üstünlüğü değil. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2006 Amacımız kimsenin inancıyla da dalga geçmek de değil. Amacımız sadece, "Hak din" diye birşey olamayacağını, "Tanrı"nın insanlara kitap/kural vermiş olamayacağını, Tanrı'nın bir insanı elçi seçmiş olamayacağını; "Tanrı'nın bir ırka üstünlük vermiş olamayacağını" ispat etmek ve bütün semitik dinlerdeki inançların ve ibadet ritüellerinin putperest bir kökeninin olduğunu görmek ve göstermek. Peki insanın putperest olmaya hakkı yok mu? Var elbette. Ona saygı duyarız. Hatta şahsen daha çok saygı duyarım, nedeni de en azından bana "benim gibi inanmazsan, yanasın" demez, kendi halinde tapınır durur. Kimseyi inancından dolayı eleştirmeyiz, küçümsemeyiz. Peki Nereye kadar eleştirmeyiz? Bu inanç, o inanca tabi olmayanların hayatına, yaşayışına, düşüncesine müdahale edinceye kadar. Semitik dinler evrensellik iddiasında bulunan dinler. Ortada everensellik iddiası olduğu için, inansın veya inanmasın herkesi ilgilendiren, bugün olmassa bile yarın herkesin hayatına, düşüncesine, yaşayışına müdahale etme potansiyeli olan dinler bunlar. Ben ve benim gibiler de, bu tehlikenin bertaraf edilmesinin en iyi yolunun, bu evrensellik, tanrıdan gelmişlik, "ebedi/mutlak doğruluk" iddiasının çürütülmesi olduğunu gördüğümüz için, bu dinlerin içinde barındırdıkları inanç ve ritüellerin putperest kaynaklarını burada göstermeye, mutlak doğru ile alakalarının olmadığını göstermeye çabalıyoruz. Yoksa kimseyle alıp veremediğimiz yok, kimseyi mat etmeye çalıştığımız da yok. Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2006 Allah, insanlar arasında, ırka, soya dayalı bir ayrım yapar mı? Allah (cc) insanlar arası ırka yada soya dayalı bir ayrım yapmaz. Bakar/122: Ey İsrailoğulları! Size lütfettiğim nimetimi hatırlayın. Ben sizi âlemlerden daha üstün kılmıştım. Bu tamamen Allah'a teslim olmuş,O'na geregi gibi uyanların durumudur.Bu zamanına göre, evet o zaman Allah onları üstün kılmıştır.Evrensel bir İlah böyle bir tercih yapar .Neden yapmasın ki? ( burayı fazla açmıyorum...şimdilik)..........İbrahim peygamberin durumu ise ; '' Bir zamanlar Rabbi İbrahim'i bir takım kelimelerle sınamış, onları tam olarak yerine getirince: Ben seni insanlara önder yapacagım, demişti.'' Soyumdan da - önderler yap ya Rabbi!- '' dedi. Allah : Ahdim zalimlere ermez buyurdu '''( Bakara; 124 ).....Hz. İbrahim sınanmış ve seçkin kulları arasına katılmıştı Allah(cc)'ın. Soyu içinse yaptıgı duayı kabul etmemiş ve günahkarların buna layık olamıyacagını belirtmiştir Allah. ( burda işte İsrailogullarının İbrahimi'in soyundan gelmeleri sebebiyle '' Allah'ın seçilmiş halkı '' oldukları iddiası çürültülmüştür.).... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.