Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünyanın ilk kafa nakli gerçekleşti


Smyrna

'Herkes imkansız olduğunu söylemişti, dünyanın ilk kafa nakli operasyonu başarılı oldu'

Dünyanın ilk kafa nakli İtalyan Profesör Sergio Canavero tarafından gerçekleştirildi. Bir ceset üzerinde gerçekleştirilen ve 18 saat süren kafa nakli ameliyatının en kısa sürede canlı bir insan üzerinde deneneceğini söyledi
 

İngiliz gazete Daily Mail'in haberine göre; 18 saat süren operasyonun başarılı olduğunu söyleyen Profesör Canavero, omurganın, sinirlerin ve kan damarlarının yeniden bağlanmasının mümkün olduğunu gösterdi. 

Kafa naklinin gerçekleştiğini bu sabah Viyana'da düzenlediği basın toplantısıyla duyuran Profesör Canavero, prosedürün geçen yıl maymuna kafa nakli yapan ekip tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Profesör Canavero, "Herkes imkansız olduğunu söylemişti ancak ameliyat başarılı oldu" açıklamasında bulundu.

Profesör Canavero, kafa nakli ameliyatını ilk kez 2015 yılında kamuoyuna açıklamıştı. Ağır engeli bulunan Rus bilgisayar bilimci Valery Spiridonov başlangıçta, dünyanın ilk canlı kafa naklinin yapılmasını kabul etmiş, gönüllü olmuştu.

Spiridonov (31 yaşında), kafasının sağlıklı bir beden üzerine nakledilebileceği konusunda oldukça iyimserdi. Ancak daha sonra Spiridonov'un bu kararından vazgeçtiği açıklandı. 

Şimdi ise ilk kafa naklinin Çin'den birisine uygulanacağı ve bunun için çok sayıda gönüllünün olduğu iddia edildi.

Bu bir yarış değil. Tabii ki canlı biri üzerinde ameliyat, ancak doktorun ve uzmanların yüzde 99 başarılı olacaklarına inandıkları zaman gerçekleştirilecek. Planlarımızda bu ameliyatı, yalnızca pahalı bir ötenazinin ilginç bir videosunun ortaya çıkması amacıyla gerçekleştirmek yok.

Cumhuriyet

 
oba-icon.svg
logo-ligatus_frei_58x15.gif
 

7F4D4720-8FD4-4180-9C1B-9E2C3B52770D_23198929.jpg


İçinde Olduğu Dizin:

Fotoğraflı Haberler - Alıntılar

· 191 fotoğraf
  • 191 fotoğraf
  • 55 fotoğraf yorumu

Fotoğraf Detayları


Kullanıcı Geri Bildirimi

Önerilen Yorumlar

Gösterilecek hiç bir yorum yok

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.