Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Rekortmen yüzücü, 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkmaya hazırlanıyor


Radya

Rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, yeni rekor denemesini 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Trabzon'dan Samsun'a yüzerek gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Trabzon'a gelerek antrenmanlara başlayan Sunaçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentten 14 Mayıs'ta denize girip kulaç atmaya başlayacağını, 320 kilometrelik mesafeyi 5 günde yüzerek Samsun'a ulaşmayı hedeflediğini söyledi.

Rekor denemesine Akçaabat ilçesine bağlı Akçakale sahilindeki iskeleden başlayacağını, toplam 8 etapta 120 saat boyunca yüzeceğini anlatan Sunaçoğlu, 19 Mayıs'ta Samsun'a Atatürk'ün ayak bastığı iskeleden çıkmayı planladığını dile getirdi.

Rekorlar kırmayı amaçladığını vurgulayan Sunaçoğlu, denemenin başarıyla sonuçlanması durumunda 320 kilometrelik mesafenin dünyada tescil edilmiş en uzun yüzme mesafesi olacağını belirterek, ''Bunu başarırsam aralıksız olarak dünyada en uzun yüzme rekoru ülkemiz adına tescil edilecek'' diye konuştu.

Bu etkinlik sırasında kendisine Karadeniz'e komşu Rusya Federasyonu, Gürcistan ve Ukrayna gibi ülkelerden sporcuların da yüzerek destek vereceğini anlatan Sunaçoğlu, ''Biri engelli bayan olmak üzere toplam 8 sporcu ülkemize gelecek. 30 kilometrelik etapta doğuştan ayakları olmayan engelli sporcu Olga Pasewnog ile yüzeceğim. Eğer 30 kilometreyi yüzerse bir rekor kıracak'' dedi.


İçinde Olduğu Dizin:

Fotoğraflı Haberler - Alıntılar

· 191 fotoğraf
  • 191 fotoğraf
  • 55 fotoğraf yorumu

Fotoğraf Detayları


Kullanıcı Geri Bildirimi

Görüntülenecek hiçbir kritik bulunamadı.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.