Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bir Mayıs Klasiği


erdogan

Ankara ve Tunceli'de gazlı müdahale

 

Ankara Tandoğan'daki 1 Mayıs kutlamaları mehter takımının gösterisiyle başladı. TCDD önünde toplanan Eğitim-İş üyeleri, güvenlik barikatını aşmaya çalışınca, polis biber gazıyla müdahale etti. Tunceli'de yaşanan arbedeye de polisin müdahalesi gazla oldu. ANKARA - Ankara’da 1 Mayıs İşçi Bayramı Tandoğan ve Sıhhiye Meydanı'nda iki farklı mitingle kutlanıyor.

 

Hak-İş ve Memur-Sen tarafından düzenlenen 1 Mayıs kutlamaları Tandoğan Meydanı'nda yapılıyor.Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanan katılımcılar dövizler taşıyıp çeşitli sloganlar atarak Tandoğan Meydanı'na geldi. Katılımcılar, Degol Caddesi üzerinde oluşturulan polis noktasından üzerileri aranarak meydana alındı.

Tüm grupların alana girişinin ardından miting, mehter takımının gösterisiyle başladı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve bağlı sendikaların yöneticileri alana girerken ellerindeki kırmızı karanfilleri alanda çalışan gazetecilere verdi ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı. Arslan ve beraberindekilere ''1 Mayıs maskotu'' da eşlik etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve bağlı sendikaların yöneticileri alana GMK Bulvarı üzerinden giriş yaptı. Gündoğdu ve beraberindekiler yol boyunca katılımcıların 1 Mayıs'ını kutladı.

Sağlık-Sen üyeleri, Gaziantep'te bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktor Ersin Arslan'ın fotoğrafının bulunduğu, ''Sağlık çalışanları şiddete karşı'' yazılı dövizler taşıdı. Kutlamalarda Mustafa Ceceli de bir konser verdi.

KESK VE DİSK SIHHİYE'DE

Ankara'daki kutlamaların ikinci adresi Sıhhıye Meydanı. KESK ve DİSK'in başı çektiği emek ve meslek örgütleri 1 Mayıs'ı Sıhhiye Meydanı'nda kutluyor.

Birleşik Kamu-İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonu üyeleri de Sıhhiye Meydanı'ndaki kutlamalara destek veriyor.

Katılımcılar ''Yaşasın 1 Mayıs'' sloganı atarak, davul ve zurna eşliğinde halay çekiyor.

Burada oluşturulan kortejin önünde, ''Perşembe Akşamı Bisikletçileri'' adlı bisikletli grup yer alıyor. Kortejdekiler arasında, kendilerini iple bağlayan taşeron işçileri de temsili bir tabut taşıyor.

EĞİTİM-İŞ'E MÜDAHALE

Bu arada TCDD önünde toplanan Eğitim-İş üyeleri, güvenlik barikatını aşmaya çalışınca, polis biber gazıyla müdahale etti.

TCDD Genel Müdürlüğü yakınındaki kavşakta toplanan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-İş üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne ilişkin yazıların bulunduğu dövizler taşıdı ve sloganlar attı.

Daha sonra Ankara Garı'na yürümek isteyen grup, polis barikatını zorlayarak geçmeye çalıştı. Gruba gösterinin izinsiz olduğu ve geçişe izin verilmeyeceği yönünde anons yapan polis, grubun, barikatı zorlamaya devam etmesi üzerine biber gazıyla müdahalede bulundu.

Bazı göstericiler, polise plastik şişeler fırlattı. Sendika üyeleri daha sonra, bulundukları yerde oturma eylemine başladı.

TUNCELİ' DE BİBER GAZLI MÜDAHALE

Tunceli'de de 1 Mayıs kutlamaları için miting alanına giren giren bazı gruplarla polis arasında arbede yaşandı. Polis göstericilere gaz bombasıyla müdahale etti.

Arbede sırasında 1 polis memuru kalp krizi geçirirken, 2 polis memuru da atılan taşlar sonucu yaralandı. Polis memurları arkadaşlarının yardımıyla, biber gazından etkilenen 4 kişi ise ambulanslarla Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

TÜRK-İŞ VE TÜRKİYE KAMU-SEN İZMİR'DE

Türk-İş ve Türkiye Kamu-Sen 1 Mayıs'ı İzmir Gündoğdu Meydanı'nda kutluyor. Saat 13'te başlayacak kutlamalar için işçiler toplanmaya başladı.

BAŞKANLAR BURSA'DA

Bursa'da, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un da katılımıyla kutlamalar yapılıyor.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Bursa'da kutlayan Türk-İş ve Türkiye Kamu-Sen'in etkinliğine katılmak üzere Kocaeli, Eskişehir, Bilecik, Yalova, Çanakkale, Sakarya, Kütahya ve Balıkesir'den gelen gruplar, Atatürk Stadyumu önünde toplandı.

Ellerinde dövizlerle sloganlar atarak Darmstat Caddesi'nden yürüyen grup, kutlamaların yapılacağı Kent Meydanı'na geldi.


İçinde Olduğu Dizin:

Fotoğraflı Haberler - Alıntılar

· 191 fotoğraf
  • 191 fotoğraf
  • 55 fotoğraf yorumu

Fotoğraf Detayları


Kullanıcı Geri Bildirimi

Görüntülenecek hiçbir kritik bulunamadı.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.