İstanbul 27-29 Kasım’da alışılmışın dışında ve epey lezzetli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Dünyaca ünlü gezici festival Omnivore‘nin Paris, New York, Cenevre, Şangay, Moskova, Sidney ve Brüksel’den sonra son durağı İstanbul.
İstanbul Kongre Merkezi ve çeşitli restoranlarda gerçekleşecek olan Omnivore’de uluslararası şefler ile lokal şefler bir araya gelerek yemek fikirlerini ve deneyimlerini birbirleriyle ve katılanlarla paylaşacaklar.
Mutfağın ve yemek kültürünün global ölçekte deneyimlenmesi ve paylaşılması gerektiği fikrinden yola çıkan “Gezici Mutfak Festivali” Omnivore, dört farklı bölümden oluşuyor. Mutfak profesyonelleri ve genç yetenekleri, dünyaca ünlü şeflerle buluşturan Master Classes, ev sahibi ve uluslararası şeflerin özel lezzetler ile mutfak meraklılarını ağırladığı Amazing Dinners, dünyaca ünlü şeflerle birlikte parti ortamında eğlenilecek The Omnivorious Party ve bol sürprizli, farklı bir deneyim sözü veren Omnivore Pop Up Dinner.
27-29 Kasım’da üç gün boyunca 11:00-14:40 arasında gerçekleşecek olan etkinliğe İstanbul’dan Uryan Dogmus (USLA), Kaan Bergsen (Petra Roasting Co.), Ali Ronay (Rocco), Didem Şenol Tiryakioğlu (Lokanta Maya), Kaan Sakarya (Nicole), Murat Artukmac (Mama Shelter), Kemal Demirasal (Alancha), Cihan Kıpçak (Gile Restaurant), Aylin Yazicioglu (Nicole Restaurant), Yılmaz Öztürk (L’Escargot) ve Maksut Askar (Neolokal) katılacak.
27 Kasım
11.00 – 11.40 / USLA ve Uryan Dogmus / USLA, İstanbul
11.45 – 12.25 / Kaan Bergsen / Petra Roasting Co., İstanbul
12.30 – 13.10 / Ali Ronay / Rocco, İstanbul
13.15 – 13.55 / Dmitry Zotov / Wing or Leg, Moskova