Bütün Eylemler
- Geçen saat
-
Çanakkale'de yangın evlerin olduğu bölgeye geldi: Yurttaşlar feribotlarla tahliye ediliyor
Çanakkale Kepez'deki orman yangınına müdahale ediliyor. Çanakkale Valisi, gerekmedikçe trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu. Çamlıbel sitesi, ÇOMÜ kampüsü, Jandarma kampı, Güzelyalı tahliye edildi. Uçuşlar durdu, karayolu trafiğe kapatıldı. Haberi Haber Kaynağından Oku
-
Hem sütlü hem şerbetli nefis lezzetli Kıbrıs tatlısının tarifi...
Özellikle yaz aylarında ve davet sofralarında tercih edilen Kıbrıs tatlısının sütlü ve şerbetli olması dikkat çekiyor. İşte, o enfes lezzetli Kıbrıs tatlısının tarifi... Haberi Haber Kaynağından Oku
-
Yargıda Rezan Epözdemir kavgası: AKP'li isim 'ciddi krize dönüşüyor' dedi, Erdoğan'a çağrı yaptı
Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Avukat Rezan Epözdemir'in sorgusunun ciddi bir krize dönüşmek üzere olduğunu iddia etti. "Mehmet Uçum başta olmak üzere ‘hatırlı’ çok sayıda isim devrede, Başsavcı Akın Gürlek’i kuşatma altına aldılar" ifadelerini kullanan Tayyar, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Başsavcı Akın Gürlek'i yalnız bırakmaması" çağrısında bulundu. Haberi Haber Kaynağından Oku
-
ABD'deki bir eve Dünya'dan daha yaşlı bir göktaşı çarptı
ABD'nin Georgia eyaletindeki bir evin çatısına düşen göktaşının Dünya'dan daha yaşlı olduğu ortaya çıktı. Bilim insanları göktaşının muhtemelen 4,56 milyar yıl önce oluştuğunu söylüyor.Haberi Haber Kaynağından Oku
-
Eski Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ölü bulundu
Eski Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit (78) evinde ölü bulundu.Haberi Haber Kaynağından Oku
-
Günlük Burç Yorumları: 12 Ağustos Salı Başak Burcu Yorumu
Günlük Burç Yorumları: 12 Ağustos Salı Başak Burcu YorumuHaberi Haber Kaynağından Oku
-
Günlük Burç Yorumları: 12 Ağustos Salı Aslan Burcu Yorumu
Günlük Burç Yorumları: 12 Ağustos Salı Aslan Burcu YorumuHaberi Haber Kaynağından Oku
-
Günlük Burç Yorumları: 12 Ağustos Salı Yengeç Burcu Yorumu
Günlük Burç Yorumları: 12 Ağustos Salı Yengeç Burcu YorumuHaberi Haber Kaynağından Oku
-
Günlük Burç Yorumları: 12 Ağustos Salı Balık Burcu Yorumu
Günlük Burç Yorumları: 12 Ağustos Salı Balık Burcu YorumuHaberi Haber Kaynağından Oku
-
Günlük Burç Yorumları: 12 Ağustos Salı İkizler Burcu Yorumu
Günlük Burç Yorumları: 12 Ağustos Salı İkizler Burcu YorumuHaberi Haber Kaynağından Oku
-
Bild: Ukraynalı çocuklar ‘ürün’ gibi satılıyor
Alman Bild gazetesinin haberine göre, Rusya’da bir internet sitesinde Ukraynalı çocuklar isimleri, yaşları, fiziksel özellikleri ve kişilik tanımlarıyla ‘ürün’ gibi sergileniyor. “Save Ukraine”, bu yöntemi “çocuk ticareti” olarak nitelendirerek çoğunun işgal altındaki bölgelerden kaçırıldığını açıkladı.Haberi Haber Kaynağından Oku
-
TBMM’deki komisyonda görev alacak yeni 3 üye belli oldu
TBMM’de oluşturulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’na katılmayan İYİ Parti'ye düşen üyeliklerin AK Parti, CHP ve DEM Parti arasında paylaştırılması sonucunda, komisyonda bu partiler adına görev yapacak yeni üyeler belli oldu.Haberi Haber Kaynağından Oku
-
Bahçeli'den 'belediye davaları' mesajı: 'Adalet süratle eksiksiz tecelli etmeli'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'deki siyasi davalara vurgu yaptı. Bahçeli açıklamasında, "Türkiye'nin ağırlaşan, belediyeler başta olmak üzere pek alana yayılan ve yoğunlaşan hukuki davalardan süratle kurtulması, sonuçta adaletin eksiksiz tecellisi sağlanmalıdır" dedi.Habere Gitmek için Tıklayın
- Bugün
-
KESK, TİS sürecinde kamu emekçilerinin taleplerine ilişkin anket raporunu açıkladı... Koçak: Grev hakkının uygulanması gerekiyor
KESK Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak, toplu iş sözleşmesine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Grev hakkının uygulanması gerekiyor, eğer bu dönem yine kamu işveren heyeti vereceği teklifte bizim taleplerimizin çok altında bir teklifle gelirse, emekçilerin taleplerinin karşılanmadığı bir önermeyle gelirse bizim, kamu işveren heyetini zorlayacak, teklifleri tekrar değerlendirmesini sağlayacak bir pratiğe ihtiyacımız var. Bu pratik de genel grevi örgütlemekten geçiyor” dedi. Haberi Haber Kaynağından Oku
-
Pratik ve sağlıklı: Fırında patates oturtma tarifi
Hem doyurucu hem de pratik bir yemek arayanlar için patates oturtma ideal bir seçenek. Fırında pişen bu nefis tarif, sebze ve kıymanın muhteşem uyumunu sofranıza taşıyor. Yanında salata ile tam bir ana yemek oluyor. Haberi Haber Kaynağından Oku
-
En Son Güvenlik - Virüs - Security - Gizlilik Haberleri
- Şifrenizi bir daha asla değiştirmenize gerek kalmayabilir.
Şifrenizi bir daha asla değiştirmenize gerek kalmayabilir. İnternetin icadından bu yana şifreler çevrimiçi aktivitelerde her yerde mevcuttu, ancak uzmanlar Newsweek'e bunun çok uzun sürmeyebileceğini söyledi. Yapay zeka ve yeni kimlik doğrulama sistemlerindeki gelişmeler, geleneksel şifrelerin hızla güncellendiği veya biyometrik güvenlik seçenekleriyle değiştirildiği anlamına geliyor; bu da kopyalanamayan bir şey. Neden Önemli? Çoğu insanın şifre görgü kuralları, güvenlik uzmanlarının olması gerektiğini söylediği seviyenin altında kalıyor. ABD'de en yaygın şifre uzunluğu yalnızca sekiz ila 10 karakterdir ve önemli bir kısmı yalnızca küçük harf ve rakamlardan oluşur, bu da şifreleri kaba kuvvet saldırılarına karşı savunmasız hale getirir. Bu nedenle ve anında erişim sağladıkları için, şifreler bir bilgisayar korsanının veya dolandırıcının elde edebileceği en değerli bilgidir ve dolandırıcılık tekniklerinin çoğu, suçluların cihazlara, bilgisayar ağlarına ve hatta banka hesaplarına erişmesini sağlayarak şifreleri ele geçirmek için tasarlanmıştır. Şifrelerin Geleceği Birçok kullanıcı için şifreleri manuel olarak girmek artık geçmişte kaldı. Üst düzey şifre yöneticileri, şifreleri otomatik olarak saklamanın ve girmenin sözde güvenli bir yolunu kanıtlıyor. Ancak, güvenlik firması Appknox'un kurucu ortağı ve CEO'su Subho Halder, Newsweek'e verdiği demeçte, şifre yöneticilerinin de kendilerine özgü büyük sorunları olduğunu ve Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama'nın (MFA), şifre tabanlı herhangi bir güvenlik sisteminin gücünü artırmanın en güvenilir yollarından biri olduğunu söyledi. Halder, "Şifre yöneticileri giderek daha gelişmiş hale geliyor, ancak aynı zamanda daha savunmasız hale geliyorlar" dedi. "Artık sıfır bilgi şifrelemesi ve donanım destekli MFA kullanıyorlar, ancak korudukları şeyler nedeniyle başlıca hedef olmaya devam ediyorlar. LastPass ihlali, meta veriler sızdırılırsa veya kullanıcılar MFA'yı etkinleştirmezse, şifreli kasaların bile tehdit unsuru haline gelebileceğini gösterdi. "Kullanıcılar, şirketlerin en değerli varlıklarını koruduğu gibi şifre yöneticilerini de korumalıdır: MFA, şifreleme, düzenli denetimler ve sağlıklı bir doz paranoya. Bir parola yöneticisi bir kasa gibidir, ancak güçlendirilmiş bir kapısı olmadan yine de savunmasızdır." Veri şirketi BigID'nin güvenlikten sorumlu başkan yardımcısı Kyle Kurdziolek de bu düşünceyi destekleyerek Newsweek'e verdiği demeçte, parola yöneticilerinin güvenilir olduğunu ancak yine de geleneksel bilgisayar korsanlığı yöntemlerine karşı savunmasız olduğunu söyledi. "Parola yöneticileri genel olarak daha güvenli hale gelmeye devam ediyor; çoğu artık güçlü şifreleme kullanıyor, sıfır güven mimarisini benimsiyor ve ek güvenlik kontrolleri uyguluyor. "Ancak herhangi bir araç gibi, bunlar da yalnızca etraflarındaki insanlar ve sistemler kadar güvenlidir. Ana parolaların kimlik avı yoluyla tekrar kullanılması veya çalınması ya da yazılımdaki güvenlik açıklarının kapatılmaması durumunda ihlaller yaşandığını görüyoruz. "Bir parola yöneticisini korumanın en iyi yolu, güçlü ve benzersiz ana parolalar kullanmak, çok faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmek ve yazılımı güncel tutmaktır. Ancak iş bununla bitmiyor. İyi bir parola yöneticisi olsa bile, kimlik bilgileri ve sırlar genellikle kod, bulut depolama veya iş birliği araçları arasında kopyalanır ve gizlenir. Biyometrik Güvenlik Her iki uzman da, parmak izi ve yüz tanıma gibi sahibinden kolayca ayrılamayan fiziksel veriler olan biyometrik verilerin, parolaların yakın gelecekte kullanımdan kaldırılmasının en olası yollarından biri olduğunu söyledi. Halder, "Teknoloji açısından değil, güven ve tutarlılık açısından bir dönüm noktasındayız," dedi. "Parolalar, biyometrik kimlik doğrulama ve token tabanlı erişim zaten mevcut, ancak benimsenme parçalı. 2024 FIDO Alliance raporu, Apple ve Google'ın artan desteğine rağmen, web sitelerinin yüzde 15'inden azının şu anda parolaları desteklediğini gösterdi. Appknox'ta, uygulamaların OTP'ler veya biyometri gibi 'şifresiz' oturum açma yöntemleri sunmasına rağmen, bunları genellikle güvenli olmayan bir şekilde uyguladığını ve kullanıcıları müdahale, yeniden kullanım veya tekrarlama saldırılarına maruz bıraktığını sürekli olarak görüyoruz. "Yani, yalnızca şifreleri değiştirmekle kalmıyor, aynı zamanda erişim fikrini de sıfırdan yeniden inşa ediyoruz. Güvenli ve şifresiz kimlik doğrulama platformlar arasında uyumlu ve kusursuz hale gelene kadar, şifreler eski bir yedek çözüm olarak varlığını sürdürecek." Kurdziolek, biyometriye odaklanma konusunda hemfikir olmakla birlikte, sektörün benimseme sürecinde teknolojide herhangi bir boşluk veya kusur bulunmamasına özellikle dikkat etmesi gerektiğini söyledi. "Biyometri, MFA ve donanım güvenlik anahtarları gibi geleneksel şifrelerin yerini alabilecek teknolojilerin arkasında gerçek bir ivme var, ancak yaygın olarak benimsenme süreci hala devam ediyor. Kuruluşların şifresiz bir geleceğe doğru adımlar atmasının arkasında ivme olsa da, çoğu kişi için bu henüz yıllar alacak. "Şifreleri değiştirmek çözümün sadece bir parçası. Sırlar, kimlik bilgileri ve anahtarlar genellikle bulut depolama, kod depoları ve günlük araçlarda gizli kalır. Kuruluşların, nerede olurlarsa olsunlar hassas verilerinin kontrolünü ele almaları gerekiyor, böylece şifresiz güvenliğe geçerken riski azaltabilir ve saldırganların istismar edebileceği açıkları kapatabilirler." Yapay Zekalı Şifreler Şu anda teknolojideki her alanda olduğu gibi, en büyük soru yapay zekanın geleceği nasıl etkileyeceği. Şifreler söz konusu olduğunda, yapay zekanın iki ucu keskin bir kılıç olduğu konusunda hemfikir; kullanıcılara güvenlik amacıyla daha iyi araçlar ve tespit yöntemleri sunarken, suçlulara ve bilgisayar korsanlarına da aynı araçları sağlıyor. Halder, Newsweek'e verdiği demeçte, "Hem kullanıcılara hem de saldırganlara yardımcı oluyor, ancak şu anda saldırganlar daha hızlı ölçekleniyor." dedi. Yapay zeka sadece kaba kuvvet saldırılarını hızlandırmakla kalmıyor; aynı zamanda parola kalıplarını çözüyor, kimlik avı içeriklerini otomatik olarak oluşturuyor ve insan davranışlarını her zamankinden daha ikna edici bir şekilde simüle ediyor. Öte yandan, yapay zeka savunmacılara da yardımcı oluyor; kimlik bilgisi doldurma saldırılarını gerçek zamanlı olarak tespit etmekten, parolaları zayıf olduğunda veya tekrar kullanıldığında kullanıcıları uyarmaya kadar. Ancak yapay zekanın geçici bir çözüm olmasına izin veremeyiz. "Asıl sıçrama, parolalara tamamen güvenmeyi bırakıp, yalnızca sırlarla değil, davranış, biyometri ve cihaz kimliğiyle desteklenen sürekli, bağlamsal kimlik doğrulamasına geçtiğimizde gerçekleşecek." Kurdziolek de yapay zekaya karşı aynı şekilde temkinliydi ve suçluların onu parolaları giderek daha hızlı kırmak için kullandığını söyledi. Yapay zekâ, denklemin her iki tarafında da parolalar için güvenlik ortamını yeniden şekillendiriyor. Günlük kullanıcılar ve savunmacılar için yapay zekâ, şüpheli oturum açma işlemlerini tespit etmeye, kimlik bilgisi doldurma girişimlerini daha hızlı işaretlemeye ve biyometri gibi daha akıllı parolasız kimlik doğrulama yöntemlerini desteklemeye yardımcı oluyor. Ancak saldırganlar, otomatik kaba kuvvet saldırıları yoluyla parolaları daha hızlı kırmak ve kimlik bilgilerini çalan daha ikna edici kimlik avı planları oluşturmak için de yapay zekâyı kullanıyor. Sonuç olarak, yapay zekâ güçlü parola hijyeni ve sır korumasını daha da kritik hale getiriyor. Parolaları çok faktörlü veya parolasız kimlik doğrulamayla değiştirmek veya desteklemek akıllıca bir adımdır, ancak saldırganların istismar edebileceği gizli kimlik bilgilerini ve sırları ortaya çıkarmak da aynı derecede önemlidir. Kaynak: NW- Crystal Palace'nin Cas'a yaptığı itiraza ret!
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi , İngiliz ekibi Crystal Palace'ın UEFA tarafından verilen Konferans Ligi'nde oynama cezasına yaptığı itirazı reddetti. Haberi Haber Kaynağından Oku- En Son Beslenme Haberleri (Türkiye ve Dünyadan)
- "Sushi-Grade / Suşi Kalitesi" Gerçekten Bir Şey Anlamına Geliyor mu? Deniz Ürünleri Uzmanları Tartışıyor
"Sushi-Grade / Suşi Kalitesi" Gerçekten Bir Şey Anlamına Geliyor mu? Deniz Ürünleri Uzmanları Tartışıyor Marketlerde lokma büyüklüğündeki pirinç yığınlarının üzerine neon turuncu somon dilimleri serilir; mükemmel taşınabilir atıştırmalık. Parıldayan yakut pembesi ton balığı küpleri, açık havada veya masada eşit derecede uygun olan paket servis öğle yemeğinin göz bebeği olan bir poke kasesine konur. Protein tutkunu bir dünyada, çiğ balık sağlıklı bir seçenek gibi görünür ve mahallenizdeki suşi dükkanından deniz ürünleri pazarlarına ve "Suşi Kalitesi" veya "sashimi kalitesi" olarak etiketlenebilen omakase restoranlarına kadar her fiyat noktasında kolayca bulunabilir. Bu tanımlama kulağa süslü geliyor, ama aslında ne anlama geliyor? Anlaşılan pek bir şey ifade etmiyor. Alaska Deniz Ürünleri Pazarlama Enstitüsü'nde teknik direktör olarak görev yapan John Burrows, "Bu konuşma genellikle her yaz, 'Suşi Kalitesi' veya 'sashimi kalitesi'nin aslında pazarlama terimleri olduğunu açıklığa kavuşturduğumuzda gündeme gelir," diyor. "Aslında konuşulan tek şey, çiğ tüketim için güvenli olduğudur; bu, farklı türler ve ürünler için farklı bir eşik olabilir. İnsanların düşündüğü kadar kesin ve net değil." Tavuk veya sığır etinin aksine, deniz ürünleri kalite dereceleri için tek bir düzenleyici otorite yoktur. Federal hükümetin farklı unsurları, gıda güvenliğini etkileyen zaman ve sıcaklık kontrolünün çeşitli yönlerini denetler. Balıkçılar, balıkçılar ve şeflerle yapılan görüşmelerde ise, en sevdiğiniz ton balığı rulosunun içinde ne olduğu gibi basit görünen bir şeyin karmaşık bir resmi ortaya çıkıyor. Uzmanlar neden "Suşi Kalitesi" teriminden hoşlanmıyor? New York'taki Michelin yıldızlı omakase restoranı Shota'nın şefi Cheng Lin, her restoranın kendi standartlarına sahip olduğunu söylüyor. Japonya'daki satıcılarla onlarca yıldır sürdürdüğü ilişkiler, en iyi balıkları bulmasını sağlıyor. Ancak aynı tür balıklar arasında bile ne kadar çok farklılık olabileceği nedeniyle menüde "Sushi-Grade / Suşi Kalitesi" terimini kullanmamayı tercih etti. Temaki için popüler bir küçük zincir olan daha rahat Nami Nori'de şef Jihan Lee de aynı şeyi söyledi. "Çiğ olarak servis edilen tüm balıkların Sushi-Grade / Suşi Kalitesi olduğu neredeyse ima ediliyor," diyor. Aynı şey, Kaliforniya, Goleta'daki Santa Barbara Balık Pazarı'nın COO'su Paul Osborne için de geçerli. Hayatı boyunca balıkçı olarak çalışmış ve Rosewood Miramar Plajı'ndaki Michelin yıldızlı Caruso's restoranının eski baş şefi olan Osborne, sektörün her alanına dokunmuş. Şimdi müşterilerini "sushi veya sashimi kalitesinde" kavramından uzaklaştırmaya çalışıyor ve bunu yanlış bir adlandırma olarak görüyor ve çiğ olarak yenebilen her şey için "premium kalite" terimini tercih ediyor. Çiğ balık yemek için vahşi balık mı yoksa çiftlik balığı mı daha iyi? Artıları ve eksileri sizi şaşırtabilir Balığın "Suşi Kalitesi" olarak kabul edilmesi için patojen içermemesi gerekir, böylece sizi hasta etmez. Çiftlik ve doğa balıkları bu kaliteye ulaşmak için farklı işlemlerden geçer, ancak sonuç aynıdır. Ancak, bir balığın Suşi Kalitesi olarak kabul edilmesi, satın alabileceğiniz en lezzetli balık olduğu anlamına gelmez. Örneğin, potansiyel parazitlerle mücadele etmek için doğa somonunun çiğ olarak tüketilebilmesi için dondurulması gerekir. Ancak dondurma, balığın dokusu üzerinde olumsuz bir etki yaratarak unlu bir hale getirebilir. Osborne, bu nedenle suşi dünyasında çiftlik somonu pazarının yükselişe geçtiğini söylüyor; ancak uyaralım: "Piyasada gerçekten çok sayıda kötü çiftlik somonu var." Size zarar vermeyebilir, "ancak içinde parazitlerin yanı sıra antibiyotikler, hormonlar ve kimyasallar gibi başka şeyler de olabilir. Vücuduma koymak isteyeceğim kadar kaliteli bir balık olduğunu söyleyemem." Osborne'un "gerçekten korkutucu bir ürün" olarak adlandırdığı, ancak teknik olarak çiğ olarak tüketilmesinin güvenli olduğu bir başka örnek olarak, doğadan yakalanmış saku blok ton balığını gösteriyor. Kilosu 10 dolardan az olan bu balığın marketlerde veya poke dükkanlarında ve hafifçe kızartılmış ahi ton balığı sandviçlerinde sıkça görülmesine şaşmamalı. Osborne, "Boyanıp karbon monoksit gazıyla işleniyor, böylece bozulsa bile parlak yakut kırmızısı görünüyor," diyor. "Gerçek bir ton balığı filetosunun rengi koyulaşıp iştah açıcı olmaktan çıkıp sadece iki üç günü var. Ancak bu ton balığı yakalanmış, dondurulmuş, çözülmüş, işlenmiş, tekrar dondurulmuş ve vakumlanmış olabilir. Dolayısıyla, sashimi kalitesinde olması için işlenerek çiğ olarak tüketilebilir, ancak kalitesi ve lezzeti berbat." Öte yandan, bir şeyin "Suşi Kalitesi" olarak etiketlenmemiş olması, çiğ tüketilmesinin güvenli olmadığı anlamına gelmez. Ton balığı ve somon gibi pek çok balık türü çiğ olarak lezzetlidir ve pek de bilinen bir seçenek değildir. Örneğin Osborne, Santa Barbara'daki yerel beyaz levreğinin harika bir crudo (ham levrek) yaptığını, ancak yerel şeflerin büyük çoğunluğunun çiğ olarak tüketmek için satın almadığını söylüyor; çünkü restoran müşterileri levreği ana yemek olarak mühürlenmiş olarak yemeye daha aşina. "Amerikan damak tadı levreği böyle algılıyor," diye omuz silkiyor. En azından şimdilik. Aynı şekilde, ister evde ister restoranda olun, birinci sınıf balık pişirmek illa ki israf değildir. Nami Nori'de şef Lee, hayranların favorisi olan bir kalamar yemeği gibi, Suşi Kalitesi / Suşi Kalitesi pişmiş yemekler servis etti. "İnsanlarda 'Vay canına, kalamarın kalitesi o kadar iyi ki çiğ olarak bile servis edilebilir' hissi uyandırdı." Yemek yiyenler daha bilinçli hale geliyor Açıkçası, dikkate alınması gereken çok şey var. Ancak kıyıdan kıyıya, danıştığımız tüm sektör uzmanları, müşterilerin besin kaynakları hakkında aktif olarak daha fazla bilgi aradığı konusunda hemfikir. Osborne, "Balık türleri ve ikejime (balık bakımı) konusunda eğitime doğru büyük bir hareket görüyorum," diyor ve müşterilerin günümüzde bir restoran seçerken genellikle kapıdan içeri girmeden önce şefin kim olduğunu ve hangi yemekleri sipariş edeceklerini bildiklerini belirtiyor. "Müşteriler gelip cüzdanlarıyla yemeklerinin nereden geldiğine önem verdiklerini belli ediyorlar." 30 yıllık sektör deneyimi olan şef Lin, suşi kültürünün evrildiğini kabul ediyor. "Özel ve lüks bir mekanda neyin bu kadar fark yarattığı konusunda kesinlikle daha fazla anlayış var." Bazen bundan kaçış olmadığını, paranızın karşılığını aldığınızı söylüyor. Görünüşte sonsuz sayıda omakase katmanının bulunduğu bir şehirde, Lin, yelpazenin alt ve üst uçlarındaki seçenekler arasında paralellik kurmaktan kaçınıyor. "50 dolarlık omakase'yi 200 veya 500 dolarlık omakase ile karşılaştıramazsınız. Sadece farklı malzemeler yüzünden değil, aynı balığın bile nasıl bakacağınızı bilmiyorsanız kalitesi farklı olabilir." İşte tam bu noktada balıkçının ve şefin eğitimi devreye giriyor. Lin, işin büyük bir kısmının perde arkasında yapıldığını açıklıyor. "Suşiyi servis ettiğimizde, son halini siz yersiniz. Ama mesele bundan çok daha fazlası." Şüpheye düştüğünüzde veya paranız kısıtlı olduğunda, en sevdiğiniz balık yemeğini evde yapmayı deneyin. Elbette, birçok Amerikalı için lüks yemek deneyimleri mümkün değil. Ekonomiyle ilgili endişeler tüm zamanların en yüksek seviyesindeyken, gümrük vergileri ve ticaret savaşlarındaki dalgalanmalar menü fiyatlarını hızla yükseltirken, kendin yap suşi gecesi, yemeğinizin kalitesini ve maliyetini kontrol altına almak için harika bir seçenek. Osborne, balık pazarında, dışarıda yemek yemek için daha fazla para harcamak yerine evde güzel bir yemek yapmak için birinci sınıf ürünlere olan ilginin arttığını gözlemledi; çünkü "restoranlara ulaşmak zorlaşıyorsa bu iyi bir uzlaşma gibi görünüyor." Denemek isteyenlere en önemli tavsiyesi ne mi? "Açık fikirli olun ve araştırmanızı yapın. Balık, doğru yönetilirse çok güvenli ve yenilenebilir bir kaynaktır; sizi hasta etmez." Kaynak: Today- Davet sofralarına çok yakışan enfes lezzet: Taramasalata tarifi
Taramasalata, özellikle Ege ve Akdeniz mutfağının en sevilen mezelerinden biridir. Peki, davet sofralarına çok yakışan bu enfes meze nasıl yapılır? İşte, leziz taramasalata tarifi...Haberi Haber Kaynağından Oku- Hayvan barınağında şiddet: Personele soruşturma başlatıldı!
Kars Belediyesi'ne ait hayvan barınağında köpeklere uygulanan şiddet, dronla görüntülenip, sosyal medyada paylaşıldı. Görüntüler tepki çekerken, Kars Belediye Başkanı Ötüken Senger, söz konusu personel hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Haberi Haber Kaynağından Oku- Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı'dan Kerem Aktürkoğlu itirafı: Transfer için girişimde bulunuldu mu?
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, gerçekleştirdiği basın toplantısında kendisine Kerem Aktürkoğlu hakkında yöneltilen soruyu yanıtladı.Haberi Haber Kaynağından Oku- Hayatta her şeyi kontrol etme ihtiyacı duyan 4 burç: Bu burçlar yaşantılarını asla akışa bırakamıyor...
Bazı burçlar için kontrol, sadece bir alışkanlık değil; aynı zamanda güven, huzur ve başarı demektir. Peki, yaşantılarını asla akışa bırakamayan kişiler hangi burçlardan çıkıyor? İşte, hayatta her şeyi kontrol etme ihtiyacı duyan 4 burç...Haberi Haber Kaynağından Oku- Sındırgı’da ağır hasar alan marketi tahliye eden yurttaş: 'Burada devlet yok. Hani seferberlik, hani yardım?'
Sındırgı merkezli 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasar alan marketi tahliye eden yurttaş, “Burada devlet yok. Bütün dükkanı kendimiz boşaltıyoruz. Herkes gelip fotoğraf çekilip geri dönüyor. Hani seferberlik, hani yardım? Buradan daha kötü olan yer var mı, bilmiyoruz. Şu anki durum bu. Bütün imkanlar kendi imkanlarımız. Biz burada kimseyi göremiyoruz şu anda” dedi.Haberi Haber Kaynağından Oku - Şifrenizi bir daha asla değiştirmenize gerek kalmayabilir.
Önemli Bilgiler
Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.