Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

evrensel-insan'in Blogu

  • başlık
    201
  • yorum
    22
  • görüntü
    188.195

"Yeni" Savaştıran Emperyalizm ve Halkların Yaşam Savaşı


evrensel-insan

1.008 görüntü

Emperyalizmin tarihine baktigimizda, ozunun degismedigini fakat uygulamasinin ve goruntusunun bu oze bagli olarak ve de ozunun goruntusunu daha net sergileyerek cesitlendigini zaman icinde soyleyebiliriz.

 

"Yayilmaci, yerlesici, disaridan ekonomik ve politik mudaheleci" emperyalizm, 1960'lar ile yarattigi terorizm ile "iceriden karistirici ve iceriden yonlendirici ve yonetici" konuma gecmenin yaninda, organize ettigi terorizm ile de "ulkeleri icerden parcalayici/bolucu" konuma gecmistir.

 

Terorizmi cikar elde edecegi ulke ve toplum temelinde yetistiren besleyen ve destekleyen emperyalizm; SSCB'nin parcalanmasinda en tarihi katkisini gostermistir.

 

Burada emperyalizmin kendi acisindan artik ulke ve toplumlari ele gecirmesi ya da karismasinin sekteye ugramasi, emperyalizme Yarattigi terore kendini vurdurarak (ikiz kuleler, 7/7 Londra teroru v.s.) kendince once kendi halkinin sonar da digger ulkelerin yaptigi propaganda ile "teroru vurmak icin, yerinde savasmak gerekir" siari ile Afganistan'dan basliyarak; direk kendi terorunu ve askerini kullanmak kaydiyla, ulkelere direk saldiriyi kendine mesru ve mubah kilmistir.

 

Irak ve Afganistan basta olmak uzere, kendi askeri ile saldirmasinin kendine verdigi "zararin" farkina varan emperyalizm; SURIYE SAVASI ILE BIRLIKTE SAVASAN KONUMUNDAN SAVASTIRAN KONUMUNA GECMISTIR.

 

Iste emperyalizmin bu yeni yuzu "savastiran emperyalizm" dir.

 

Bilhassa Irak'ta her turlu "zarari" yasayan emperyalizm, Suriye'de ayni hataya dusmek istememistir.

 

Elinde baska ulkelerin askerlerini Suriye'de savasa surukleyecek bir bahanesi de bulunmamaktadir.

 

Iste savastiran emperyalizm bu sonuctan dogmustur.

 

Peki nedir savastiran emperyalizm?

 

Savastiran emperyalizm, elde edilmek ve parcalanmak istenen ulke ve toplumun direk resmi hukumetine karsi savas acmak icin, SAVASACAK TERORIST GUCLER YARATMAK, BESLEMEK, ONLARA YARDIMLIK VE YATAKLIK YAPMAKTIR.

 

Iste bugun Suriye'de olan budur. Yani Suriye ic savasi, ne emperyalizmin kendi askeri ile ne de savastirdigi ulkelerinm askerleri ile yaratilmis bir ic savas degildir.

 

Bu ic savas, direk dunyanin cesitli cografya ve toplumlarindan toplanan ve ic savas cikartilacak ulke ve toplumda da ayarlanan genelde toplum icinde dusunce ve davranislarindan dolayi suca yonelik suc islemis halk deyimi ile "hapishane kackinlari" ndan yaratilmistir.

 

Burada o eski terror hareketinin adi ne icin savasir gorunmesi v.s. ise tamamen algi operasyonudur ve kafalari karistirmak icindir.

 

Cunku bu hapishane kackinlarinin tek yaptigi saldirmak ve oldurmek ve de bunun icin olmekten baska bir sey degildir.

 

Yani siarlari "oldurmek ve oldurmek icin de gerekirse olmek" dir.

 

Yani insanligin "yasamak ve yasatmak" siarinin tamamen ziti insanlik ve vicdan disi bir siardir.

 

Bu insanlikdisi hapishane kackinlarina karsi verilen tek savas, halklarin artik yasam savasidir.

 

Tabi ki her zaman oldugu icin halklarin bu yasam savasini kendi politik cikari icin kullananlar olmustur ve olacaktir.

 

Kisaca bu savastiran emperyalizmin yarattigi sadece "insanoglu katletme makineleri" olmanin yaninda, insanoglunun ve doganin tarihin hic bir degerine de saygi gostermemek ve ne varsa yakip yikmaktir.

 

Bir yerde bir ulke ve toplumunda yaratilan ic savas ile "teksaslar yaratmak" olmustur.

 

Kanun kural yoktur, gucu olan digerini katleder ve de kendi gucu temelinde katletmedigini kendine boyun egdirir ve biat ettirir.

 

Bu yeni savastiran emperyalizmin digger bir sonucu da, emperyalizmin robotlastirdigi ve cemaatlestirdigi dunya gencligine "yeni bir moda" sunmasidir.

 

Bu modaya gore dunyanin cesitli yerlerindeki gencler, maceraya atilmak Adina bu hapishane kackinlarina ve onlarin yarattigi hukuksuzluk ve adaletsizlige ozenti duymakta ve katilmak istemektedir.

 

Aslinda bu savastiran emperyalizm, belki de emperyalizmin bugune kadar kendi cikari Adina buldugu en gecerli yol olacaktir. Cunku.

 

Dunyada her cografya ve toplumda orgutlenecek hapishane kackinlari vardir.

 

Bunlari her turlu besleyen, yetistiren, yardim ve yataklik eden emperyalizmin sonsuz kaynagi vardir.

 

Olenlerin yerine yenilerinin gelmesi ve hatta cocuklarin dahi bu katliamlarda kullanilmasi, her turlu bu kanunsuzluga ve adaletsizlige ozendirme ve de dunya gencliginin bu maceraya atilmak icin can atmasi.

 

Evet, bugun Suriye savaslari ile emperyalizm, yeni bir savastiran emperyalizm donemine girmistir ve bu donemin her turlu yaptiklari aslinda emperyalizmin de o gizlenmeye calisilan ozunu aslinda artik gizliyememesidir.

 

Bugun Suriye haritasina bakanlar emperyalizmin yarattigi bu aci tabloyu gorebilirler.

 

Burada bu hapishane kackinlarinin adinin ya da oynadigi etik ya da inanc yonunun (dini ya da milli) hic bir anlami ve onemi yoktur. Bu sadece bir algi operasyonu olarak asil yapilanin ozunun gizlenmesi adinadir.

 

Burada olan tek sey ise, halklarin yasam savasi ve sonu getirilmeye cal;isan insanoglunun her turlu verdigi insanlik ve vicdan savasidir.

 

Iste bu acidan bu yeni savastiran emperyalizme karsi olabilmenin tek yolu, onun bu savastiran taraflarindan biri olmamak ve aksine yasam savasi veren halklardan yana olabilmektir.

 

Iste burada herkes inancini ideolojisini ve her turlu etik deger farkini bir tarafa birakip; yasam savasi veren halklarin bu halklar ne kim olursa olsun, yanlarinda yer alabilmektir.

 

Zaten boyle bir algiyi onlemek icin emperyalizm her turlu din milli etiok mikroayrimci savas cigirtkanligini da yapmakta ve yaptirmaktadir.

 

Cunku amac oyle ya da boyle bu hapishane kackinlarinin her turlu vahsetine taraf bulabilmek ve onlarin bu yaptigini algi operasyonu ile mesru ve mubah kilmaktir.

 

En azindan taraflar yaratmak ve olmasi gereken yasam savasi veren halklarin desteklenmesi ozunu kacirtmaktir.

 

Emperyalizm ile bu hapishane kackinlari arasinda her turlu oyun mevcuttur. Yani emperyalizm sadece onlari beslemek yaratmak yardim ve yataklik etmek ve ettirmek ile kalmaz; sanki onlari yaratan kendi degilmis gibi, kendisini onlar ile savastirir da gozukur.

 

Ortada olan bir cikar projesinin yerine getirilmesi Adina; emperyalizm bu hapishane kackinlarini herturlu savastirir, geri cektirir v.s. yani istedigi gibi yonlendirir ve idare eder.

 

Bugun basta Suriye olmak uzere tum O.Dogu'da bu hapishane kackinlari cesitli adlarda ve inanclarda ideolojilerde savastirilmakta SANKI BIRI BIRI ILE SAVASIYORMUS IZLENIMI BILE VERILMEKTEDIR.

 

Bu cesitli hapishane kackinlarinin adi ya da gorunen inanci ideolojisi ne olursa olsun, hepsinin ortak yani; halklara saldirmak ve onlara yasam hakki tanimamaktir.

 

Iste o acidan herkes tarafini iyi secmelidir.

 

Ya savastiran emperyalizmin cesitli neden ile ideolojik ya da inancsal savasan bir tarafinda olmak, ya da yasam savasi veren halklarin tarafinda olmak; iste bu secim insanlik ile yasam ve yasatmak ile, insandisilik ve olmek oldurmek farkidir.
Evrensel-Insan - Yapilandirmaci Epistemoloji/Qua Felsefesi/Bilissel Bilim/Serbest Dusunurluk/Devrimci Sorgulama/Numenal Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

0 Yorum


Önerilen Yorumlar

Gösterilecek hiç bir yorum yok

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.