dominik, 20 Mart 2010 - 13:09 tarihinde, dedi ki:
kelime oyunlariyla, yok efendim Ermeni'ler icin "büyük felaket" soykirimi anlamina geliyormus gibi iddaalar ile olayi carptirmaya gerek yok.
Ne çarpıtması? Ne kelime oyunu? Ne iddiası ?
"Büyük Felaket" Ermeniler'in "Ermeni Soykırımı"na verdikleri isimdir. Bu bir iddia değil, konu hakkında iki satır okumuş herkesin bildiği birşeydir.
Kişi açar, herhangi bir Ermeni kaynağını, "Ermeni Soykırımı" için hangi ismi kullandıklarına bakar.
Söz konusu imza metni, "Ermeni Soykırımı" için Ermeniler'den özür dilemek amacıyla hazırlanmış bir metindir. Türkiye'de "Ermeni Soykırımı"nın olduğun söylemek suç oluşturduğu için, "Ermeni Soykırımı" ifadesi yerine, Ermeniler'in kullandığı "Büyük Felaket" adını kullanmışlar.
Ben biz diyorsam Türkiye'den bahsesiyorum. Sorunu cözecek olan sirf ben degilimki bireysel konusayim. Biz degilmiyiz 90 yili askin yasanan olaylari komsumuz ile bir araya oturup medenice cözemedigimiz?
Önce 1915'te neler olduğunu bir oku ondan sonra "medenice çözüm" için tartışma yapabilirsin. Zira şu ana kadar yazdıklarından anladığım, bu konuda bir malümatının olmadığı;
dominik, 20 Mart 2010 - 03:05 tarihinde, dedi ki:
tüm Ermeniler'in ayni kefeye konup teshis yoluyla ölüme atilmalari ve Türk fasist ve cetelerinden korunmamalari. Ama söyledigim gibi siz benim gibilerin kusuruna bakmayin, bildiginiz yaldan devam edin.
Arkadaşımız 1915 yılında Osmanlı'da "faşist" bulmuş. Artı, sürekli Kürt ve Kürtlük vurgusu yapan arkadaşımız, işine geldiğinde bir anda Kürtleri, "Türk faşisti" yapmış
"Ermeni Soykırımı" iddiaları, 1915 yılında tehcir edilen Ermeniler'in, doğudaki Kürt aşiretlerine bağlı milisler ve bunların örgütlediği "çapulcular"dan oluşan Hamidiye Alayları tarafından sistematik ve bilinçli olarak öldürüldükleri savıdır.
Ermeniler'in iddia ettikleri "soykırım"ın, iddia ettikleri failleri, "faşist Türk çeteleri" değil, Hamidiye Alayları'na bağlı milisler ve "çapulcular"dır.
Ermeniler, İttihat Terakki'nin ırkçı ideolojiye sahip olduğunu ve "Ermeni Soykırımı"nın arkasında "ırkçılık" olduğunu iddia etmezler. İttihat Terakki'nin Ermeniler'i, yolda katletmek için tehcir ettiğini de iddia etmezler. "Ermeni Soykırımı" tezleri, senin kafanda kurduğun gibi değildir.
Tarihte yasanan hatalari, kötü olaylari medenice kabul ederek,yeri geldiginde özür dileyerek ortadan sorun olarak kaldirabiliriz. Varmi biz Türk toplumunda böyle bir erdemlik?
Valla dostum ben tam anlayamadım. Kimden özür istiyorsun ? İddia edilen "soykırım"ın gerçekleştiğini, ve "katiller"in özür dilemesi gerektiğini düşünüyorsan, "Türk toplumu" tanımı senin daha önceki yazılanlarınla çok çelişiyor
Ne güzel manevraymış bu böyle ya. Ne oldu dostum? Birden bire Kürtlerin, karda yürürken kart kurt sesi çıkardıkları için "Kürt" diye anılan Türkler oldukları tezini mi savunur oldun da, Kürt aşiretlerine bağlı milisleri, "Türk faşisti" yapıverdin ?
Özür mü istiyorsun? Git, Ermeniler'in kafilelere saldıran Hamidiye Alayları'nın komutanı olarak baş organizatör diye ismini verdikleri Hüseyin Kanco'nun torunu Ahmet Türk'ten dedesi adına özür iste...
Ama dediğim gibi herşeyden önce 1915'te neler olmuş? "Ermeni Soykırımı" denilen iddialar neyi içeriyor ? Bunları bir oku.