dominik, 20 Mart 2010 - 13:09 tarihinde, dedi ki:
.
Arkadasim 1915'te yasana oilaylarin benim icin isminin cisminin ne oldugu hicte önemli degil. Sen dahi hic kimse gercek yasananlari tamiyla bilmiyor. Bilinen suki o dönemler Milyonlarca Ermeni vatandasin su veya bu sekilde öldürülmeleri, göce zorlanmalari ve bu göc döneminde de saldirilara ve acliga maruz kalmalari.
Ermeni cephesinde tabiiki Osmanliya karsi belirli cevreler tarafindan bir ayaklanma oldugunuga kimse inkar etmiyor, ama böyle bir isyan grubunu olmasi asla Türkiye'ni dürt kösesindeki sivil vatandasi, cocuklari, kadinlari, yaslilari, hastalari,... sinir disi edilmesini, göce zorlanmasini ve hatta öldüürülmesini hakli cikartamaz.
Soy kirmi deyin bunu ismine, katliam deyin veya baska bir sey deyin ne degistirir?
Soykırım, Birleşmiş Milletlerin yaptığı tanıma göre belli bir etnik grubun veya inanç grubunun sistemli olarak yok edilmesi eylemidir ve şu şartlar gerekir:
1 - Katliamın resmi bir devlet politikası olarak bir etnik gruba yapılması,
2 - Katliamın yöresel değil tüm ülkede uygulanması,
3 - Katliamın bir kez değil sürekli uygulanması"
Osmanlı o koşullarda yapılabilecek en insancıl tedbiri alarak techir kararı vermiştir.
Tehcir Kanunu Metni:
Vakt-i seferde (savaş sırasında) icraat-i hükûmete karşı gelenler içün cihet-i askeriyece (askerî yönden) ittihaz olunacak tedabir (alınacak olan tedbirler) hakkında kanun-i muvakkat. (geçici kanun)
Madde 1 Vakt-i seferde ordu ve kolordu ve fırka (tümen) kumandanları ve bunlarin vekilleri ve müstakil mevki kumandanlari ahâli tarafından herhangi bir suretle evamir-i hükûmete (hükûmetin emirlerine) ve müdafaa-i memlekete (ülkenin savunmasına) ve muhafaza-i asayişe müteallik (ilişkin) icraat ve tertibata karşı muhalefet ve silâhla tecavüz mukavemet görürlerse, derakap (hemen) kuvve-i askeriye (askerî güçler) ile en şiddetli surette te'dibat yapmağa (akıllarını başlarına getirmeye) ve tecavüz ve mukavemeti (direnmeyi) esasından imha etmeye (yok etmeye) mezun (görevli) ve mecburdurlar.
Madde 2 Ordu ve müstakil kolordu ve fırka kumandanları, icabat-i askeriyeye (askerliğin gerektirdiği kurallara) mebnî (dayanarak) veya casusluk ve hıyanetlerini hissettikleri kurâ (köyler) ve kasabat (kasabalar) ahâlisini münferiden (tek olarak) veya müctemi'an (toplu olarak) diğer mahallere sevk ve iskân ettirebilirler.
Madde 3 İş bu kanun tarih-i nesrinden mu'teberdir. (yayın tarihinden itibaren yürürlüğe girer)
Madde 4 İş bu kanunun mer'iyyet-i ahkâmina (hükümlerini yürütmeye) başkumandan vekili ve harbiye nazırı memurdur. Meclis-i umumînin (genel meclisin) içtima'ında (toplantısında) kanuniyeti teklif olunmak üzere iş bu lâyiha-i kanuniyenin (kanun metninin) muvakkaten (geçici olarak) mevki'-i mer'iyyete (yürürlük mevkiine) vaz'ini (koyulmasini) ve kavanin-i devlete (devletin kanunlarına) ilâvesini irade eyledim. (emir buyurdum)
13 Receb 1333, 14 Mayıs 1915
Mehmed Reşad
Sadrazam Başkumandan Vekili ve Harbiye Nazırı Mehmed Said Enver
Tehcir Kanunu'nun İçeriği
"Tehcir Kanunu" olarak bilinen; fakat geçici kanun mahiyetinde olan ve asıl adı "Savaş zamanında hükümet uygulamalarına karşı gelenler için asker tarafından uygulanacak önlemler hakkına geçici kanun" 27 Mayıs 1915 tarihinde kabul edilmiştir. Kanun, 1 Haziran 1915 günü dönemin Resmi Gazetesi Takvim-i Vekayi'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir
Kanuna tabi olanlar
Yer değiştirme kararı bütün Ermenilere uygulanmamıştır. Katolik ve Protestan mezhebinde bulunan Ermenilerin yanı sıra, Osmanlı ordusunda subay ve sıhhiye sınıflarında hizmet gören Ermeniler ile Osmanlı Bankası şubelerinde ve bazı konsolosluklarda çalışan Ermeniler devlete sadık kaldıkları sürece göçe tabi tutulmamışlardır. Öte yandan, hasta, özürlü, sakat ve yaşlılar ile yetim çocuklar ve dul kadınlar da sevke tabi tutulmamış, yetimhaneler ve köylerde koruma altına alınarak ihtiyaçları devletçe, Göçmen Ödeneği'nden karşılanmıştır. Yer değiştirme uygulamasına tabi tutulan nüfus içerisinde yer alan Halep'teki 26.064 Ermeni nüfusu, göç ettirilenler içerisine dahil edilmemiştir.
Bilmem yeterince açık mıdır?
Bu başlıkta
http://www.turkish-m...ermeni__st__175 gerekli tarihi bilgiler mevcuttur. Açıp okursanız insanları yanlış bilgilendirmemiş olursunuz. Tartışmak için ermenileri, önce tarihi gerçeklere bakmak lazım. Ayrıca bize sunulana gerek yok, rus arşivlerine bakarsanız neyin ne olduğunu daha iyi analiz edebilirsiniz diye düşünüyorum.
Konu başlığındaki cümleye gelince ; evet ırkçılık tahammül edilemez bir durumdur. Türklere karşı yapılan ırkçılığa ,sürgünlere ve kırımlara hiç değinmeyeceğim. Ben bunun için kimseden özür beklemiyorum çünkü.