Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2024 Eki 21 Admin Imane Khelif, Olimpiyatlardaki cinsiyet tartışmasının ardından önemli bir karar aldı Olimpiyat şampiyonu yeni spor mücadeleleri arıyor. Cezayirli boksör Imane Khelif, Paris Olimpiyat Oyunları'nda welter sıklet kategorisinde altın madalya kazandıktan sadece birkaç ay sonra yeni mücadelelere bakıyor. Khelif, yarışma başlamadan önce bile ilgi odağıydı çünkü Uluslararası Boks Birliği (IBA) daha önce kuruluşun cinsiyet uygunluk testlerinde başarısız olduktan sonra geçen yılki Dünya Şampiyonası'nda yarışmaya uygun olmadığını belirtmişti. Hiçbir özel çalışma sunulmadı ve IOC onun katılmasına izin verdi. Ancak, onun durumuna aşina olan bazı milli takımlar karara katılmadıklarını ifade ettiler. Tartışma, İtalyan boksör Angela Carini'nin Khelif'e karşı ilk tur maçından sadece 46 saniye sonra ayrılmasıyla tırmandı. Carini, rakibinin iddia edilen fiziksel avantajı nedeniyle haksız bir rekabet olduğunu iddia ederek Khelif ile el sıkışmayı reddetti. Tartışmalara rağmen, 25 yaşındaki sporcu 66 kg kategorisinde Yang Liu'ya karşı oybirliğiyle 5-0'lık bir galibiyetin ardından ülkesinin kadınlar boksunda ilk altın madalyasını kazandı. Durum ayrıca Khelif'in J.K. Rowling ve Elon Musk'a karşı iddia edilen "siber zorbalık" nedeniyle resmi bir şikayette bulunmasına yol açtı. Khelif, bir röportajında Musk'ı özellikle "bu nefret kampanyasında bana saldıran ilk kişilerden biri" olarak nitelendirdi. Khelif Profesyonel Boksa Geçiş İçin Hazırlanıyor Khelif, bir belgesel hazırlamanın yanı sıra dün düzenlediği basın toplantısında önemli bir duyuruda bulundu. "Yakında profesyonel boks dünyasına adım atacağım," dedi Khelif. "Birçok teklif aldım. Şu anda profesyonel olarak nereye gideceğime karar vermedim ama bu adımı çok yakında atacağım. Biz Cezayirliler profesyonel arenada nasıl performans gösterdiğimizi görmek istiyoruz." Kategorisindeki şu anki en iyi yarışmacı, kadın boksunda önemli bir isim olan ve artık Khelif'in profesyonel kariyerine başlarken onun potansiyel gelecekteki rakibi olarak görülen Amerikalı boksör Jessika McCaskill. Kaynak: Marca
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.