Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Forumun güncel konular başlığını okuyanlar, benim AKP'ye muhalefetimin, laiklik gerekçeli olmadığını, ekonomik gerekçeli olduğunu, AKP iktidarının izlediği "düşük kur - yüksek faiz" politikasının Türkiye'yi fakirleştirdiğini savunduğumu bilirler. Bu forumda AKP'ye oy verilmemesi için yaptığağrıda da, "fakirleşmeye dur demek için AKP'ye oy vermeyin" diye çağrıda bulundum. Seçim Sonrasında yapılan ilk açıklamalarda, mustakbel AKP hükümetinin enerji fiyatlarını düşürme, istihdamı arttırıcı teşvikler getirme gibi planları olduğunu öğrendiğime sevindim. İşi gücü, yiyecek ekmeği, gelecek umudu olan insandan korkmam. Ama işi gücü olmayan, gelecek umudu olmayan insandan korkarım. İşi gücü olmayan, aç olan, gelecek umudu olmayan insan, hırsızlık da yapar, yolsuzluk da yapar, namussuzluk da yapar, terör de yapar, dini fanatizme de yönelir. AKP iktidarı, ilk 5 yılında artan işsizlik, kapkaççılık, dolandırıcılık, asayişsizlik, terör gibi sorunlara umarım çözüm bulur. İşi gücü olan, yiyecek ekmeği, geleck umudu olan insandan korkmayınız. Merkez Bankasının Ekim- Kasım aylarında faizleri düşürmeye başlayacağını ve lara küçük çaplı müdahalelerde bulunmaya başlayacağına ilişikin tahminler var. Bunlar yapıldığı takdirde, fakirleşmenin önüne set çekilir. AKP Hükümeti "düşük kur - yüksek faiz" politikasından da vazgeçerse, enerji fiyatlarını düşürür, istihdamı arttırırsa, önümüzdeki seçim %70-80 ile gelir. *** Diğer Partiler, korku üzerine politika üretmeye devam ettikçe, kaybetmeye mahkumdurlar. CHP'nin son iki seçimdir, seçmene "laiklik elden gidiyor haaa, bana oy verin laiklik kurtulsun " demekten başka bir vaadi olmamıştır. Programı ve vizyonu olmamıştır. Hiçbir programı, hiçbir vizyonu olmayan, hiçbir gelecek umudu vermeyen bir partinin sadece idare-i maslahat yapacağını, Türkiye'nin bir beş yılını daha çalmaktan başka birşey yapmayacağını, bu nedenle CHP'ye de oy verilmemesi gerektiğini yazdım bu forumda. Hiç kimse korkutulmayı sevmez. Herkes kendisini korkutana tepki gösterir. CHP korkutmak dışında halkı ikna edici bir programvizyon sunamamış, umut verememiştir. Şayet AKP, CHP'ye laikliği kullanmasına olanak veren herhangi bir koz vermeseydi, CHP bugünkü programsızlık ve vizyonsuluk ile Perinçek'in aldığı kadar oy alabilirdi. Başlığın CHP ile ilgili kısmı sizi şaşırtmış olabilir. Ancak, bu kadar programsız, vizyonsuz, vaadsiz, gelecek umudu vermeyen ve % 1 !in altında oy alması gereken bir partinin sadece korkutma politikası ile %20 oy alması inanılmaz bir başadırıdır. Kimse küçümsemesin. *** MHP de programı olmayan bir partidir. AB'ye rest ççekelim, ABD'ye rest çekelim, peki bunların yerine ne koyalım ? Cevap yok! AB'ye rest çekmek kolay sanıyorlar. Ticaretimizin % 60 dan fazlası AB ülkeleri ile yapılırken, AB'ye rest çekmek kolay sanıyorlar. Komşularımız İran'da, Irak'da, Suriye'de, Gürcistan'da yaşayan vatandaşlarımızın toplamaı 20 bini bulmazken, öte yandan vatandaşlarımı Avrupa'yı ikinci vatan bellemişken, AB'ye rest çekmek kolay sanıyorlar. Rest çektikleri şeyin yerine ne koyacaklarını onlar da bilmiyorlar. MHP meclise, ANAVATAN'ın seçimlere girmemesi, DP'nin bieşrme fiyaskosu ve GP'nin dibe vurması üzerine yine sadece korkutma politikası ile girmeyi başarmıştır. Başlığın MHP ile ilgili kısmı sizi da şaşırtmış olabilir. Ancak, hiçbir program, vizyon, gelecek umuduğu sunmadığı halde, meydanlarda sadece ip sallayarak % 14 oy almak başarı değildir de nedir? *** Belki çok az kimsenin dikkatini çekmiştir, ama AKP, DTP/PKK'ya seçim ile büyük bir darbe vurmuştur. AKP'nin Güneydoğu Anadolu'daki başarısının benim görebildiğim kadarıyla en güzel tarafı budur. Zira AKP, DTP/PKK'nın elinden "Kürt Halkı'nın temsilcisi" olduğuna daitr iddiayı almıştır. DTP/PKK her ne kadar meclise girmiş olsa da, Güneydoğu'da seçimin galibi AKP olmuş ve DTP/PKK'nın meşruiyet iddiasına büyük darbe vurmuştur. Umarım AKP de bu tabloyu iyi okur ve PKK'nın elinden Kürt Halkının temsizcisi olma iddiasını almışken, terörü bitirici köklü önlemler alır. Saydılar, sevgiler. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Gerçekten AKP Türkiye genelinde müthiş bir performans elde etti... Ekonomi konusunda ben ellerinden geleni yaptıklarını ve seçmenin de büyük bölümünün tercihinde bunun önemli rol oynadığını düşünüyorum... CHP, MHP ve partici bağımsızlar(DTP) yüzeysel ve belirli kesime hitap eden politikalarıyla hakettikleri cevabı aldılar... Saygılar... Alıntı
Φ siya ewine Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 CHP ve MHP nın secım sonucunda husrana ugradığını rahatlıkla soyleyebılırız.fakat DTP lıler ıcın bunu soylemek o kadar da yerınde bır soylem olmasa gerek.Bilindiği uzere bağımsız mılletvekıllerı uzun sureden sonra ılk defa meclıste grup oluşturabılecek seviyede sayısal bı çoğunluğu elde ettıler. Bu elbete kı takdır edılmesı gereken bır husustur. Ayrıca bu partının de dığerlerı gıbı mıllıyetcı duyguları baza alarak seçıme gıttiklerını düşünmüyorum.burada kabul edılmesı gereken en onemlı unsur, ülkemızde sesını duyurmaya calışan vatandaşların demokratık yollarla oluşturduğu bu partı ülkemızın huzuru, barış ve kardeşlığımızın bolunmezlık ılkesını korumak ıçın meclıse gırmışlerdır.Varolmak, unutulmamak, ses oluşturabılmek ısteyen tum halklara seslenen bır düşünüştür bu.Dilerım meclıste kazandıkları bu başarının hakkını vererek yandaşlarının ısteklerını dıle getırebılırler. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 CHP ve MHP nın secım sonucunda husrana ugradığını rahatlıkla soyleyebılırız.fakat DTP lıler ıcın bunu soylemek o kadar da yerınde bır soylem olmasa gerek.Bilindiği uzere bağımsız mılletvekıllerı uzun sureden sonra ılk defa meclıste grup oluşturabılecek seviyede sayısal bı çoğunluğu elde ettıler. Bu elbete kı takdır edılmesı gereken bır husustur. Ayrıca bu partının de dığerlerı gıbı mıllıyetcı duyguları baza alarak seçıme gıttiklerını düşünmüyorum.burada kabul edılmesı gereken en onemlı unsur, ülkemızde sesını duyurmaya calışan vatandaşların demokratık yollarla oluşturduğu bu partı ülkemızın huzuru, barış ve kardeşlığımızın bolunmezlık ılkesını korumak ıçın meclıse gırmışlerdır.Varolmak, unutulmamak, ses oluşturabılmek ısteyen tum halklara seslenen bır düşünüştür bu.Dilerım meclıste kazandıkları bu başarının hakkını vererek yandaşlarının ısteklerını dıle getırebılırler. Elbette ki DTP/PKK için meclise temsilci göndermek büyük başarıdır. Ancak ilk aşamada DTP/PKK'nın başarısı dikkatimizi çekse de, orada başka bir başarı vardır. O da AKP'nin, Günoydoğu illerinde % 60 a yaklaşan oy oranlarına ulaşarak, DTP/PKK'nın elinden "Kürtlerin temsilcisi" sıfatını almasıdır. Bu gelişme DTP/PKK'nın özellikle Avrupa'da "Kürtlerin temsilcisi" sıfatıyla at koşturması önleyecek ve Türkiye'ye PKK ile mücadelede büyük bir moral/etik destek sağlayacaktır. Öte yandan, DTP'nin meclise girmesini Kürt sorununun çözümü için olumlu bir adım olarak görüyorum. Umarım hem AKP, hem de DTP kendilerinin önüne çıkan bu fırsatı kullanırlar. Saygılar. Alıntı
Φ siya ewine Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Elbette ki DTP/PKK için meclise temsilci göndermek büyük başarıdır. Ancak ilk aşamada DTP/PKK'nın başarısı dikkatimizi çekse de, orada başka bir başarı vardır. O da AKP'nin, Günoydoğu illerinde % 60 a yaklaşan oy oranlarına ulaşarak, DTP/PKK'nın elinden "Kürtlerin temsilcisi" sıfatını almasıdır. Bu gelişme DTP/PKK'nın özellikle Avrupa'da "Kürtlerin temsilcisi" sıfatıyla at koşturması önleyecek ve Türkiye'ye PKK ile mücadelede büyük bir moral/etik destek sağlayacaktır. Öte yandan, DTP'nin meclise girmesini Kürt sorununun çözümü için olumlu bir adım olarak görüyorum. Umarım hem AKP, hem de DTP kendilerinin önüne çıkan bu fırsatı kullanırlar. Saygılar. AKP nın ulke genelınde buyuk bır sıcrama yapması elbette beklenmedık bır netıceydı.Ozellıkle guney ve dogu ıllerınde bu kadar yuksek bır oranın ortaya çıkması şaşırtıcıdır. Fakat bunlar AKP nın 4.5 senedır gorevını cok ıyı yerıne getırdığı anlamını ıfade etmez.bunda cumhur başkanı secımlerı, anayasal değişiklerin gundeme getırılmesı gıbı magdurıyetle bıten netıcelerın AKP ye oy getırdıgı herkesın kabul ettığı bir gercektır.yanı aslında ulke genelındekı duşunce bu yondedır.halkımız artık refah ve barış ıstıyor ulkesınde muhtıraların baskıların savaşların kurbanı olmak istemıyor.Ak partınn bu konuda pek de onemlı adımlar attığını soyleyemyız buna karşın diğer partılerden daha ılımlı bır polıtıka surdurmuştur. diğer taraftan DTP için kullanılan bazı basmakalıpların değişeceğinğ de umut edıyorum.ulkemızın kanayan yarası olan bu savaşı elbette kı onlar da istemıyor ve desteklemıyorlardır.avrupa konusuna gelınce tabı kı de kurt sorununu acık ve carpıcı bır şekılde gozler onune seren bu partı dılerım meclıste de oncelıkle bu konu üzerınde durur. oradakı halk artık ekonomık ozgurluğunu elıne almaktan yana kımse savaş derdınde değil onlar yaşam mucadelesını zor bır şekılde verıyor bunu sağlamak ıçın de her şeyden once onların sesı olacak bır guce gerek var.lutfen bunu kımse başka taraflara çekip halkın zaten ağır olan yukune bu yuku de yuklemesınler.zıra bu yuk çoktandır sırtımızda ve yorulduk artık taşımaktan.... Alıntı
Φ botan Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 DTP'NİN oy kaybetmesinde bir çok neden vardır bunlardan bazıları mevsimlik işçilik,okuma yazma oranının bölgede düşük olması ve dtp'nin meclise girmemesi için o tarihe kadar birbirini yiyen partilerin biranda beraber olup birleşik oy pusulasıyla ilgili yasayı çıkartarak kafaların karışmasını sağlamaları ve chp'nin c.başkanlığı seçiminde takındığı tavra karşı tepki bunlardan bazılarıdır ama dtp meclise girmiştir ve bir temsil hakkı almıştır umarım dtp her kürt dediğinde birileri vurun kürde deyipte eski karanlık günlere götürmezler bizi.Ayrıca bu seçimler ve DTP'lilerin söylemleri gösteriyorki artık kürt halkı tek vatan anlayışını benimsemiş ancak dil ve kültürel haklar konusunda halen beklentiler vardır ve bu beklentilerin gerçekleşebilmesi için birilerinin bunu dile getirmesi gerekmektedir... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.