Zıplanacak içerik

Windows'un yeni ve muhteşem özelliği: Telefonunuzu web kamerası olarak nasıl kullanabilirsiniz?

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Windows'un yeni ve muhteşem özelliği: Telefonunuzu web kamerası olarak nasıl kullanabilirsiniz?

Eğer geçimimi web kamerası yaparak sağlasaydım endişelenirdim! Windows 11 2024 Güncellemesi'ndeki (24H2) yeni bir özellik, akıllı telefonunuzu PC'nizin web kamerası olarak kullanmanıza olanak tanıyor ve bu güçlü bir araç.

windows-8-528467.jpg

Herkesin eski bir akıllı telefonu yok ama birçoğunun var. Akıllı telefon üreticilerinin telefon kameralarına yaptıkları büyük yatırımlarla, telefonunuzun selfie veya ön kamerasıyla, satın alabileceğiniz en iyi web kameraları dahil olmak üzere birçok web kamerasından daha iyi görüneceğiniz oldukça açık. Bazı yayıncıların kendilerini kamerada öne çıkarmak için DSLR kameraları kullandığını biliyor musunuz? Akıllı telefonunuzla da hemen hemen aynı şeyi yapabilirsiniz.

Şu anda, Bağlantılı Kamera olarak bilinen bu özellik yalnızca Android telefonlarda çalışıyor. Ayrıca, NPU'lu bir Copilot+ PC gerektiren bir özellik gibi görünmüyor, ancak kapsamlı bir şekilde test etmedim. Şimdiye kadar, bunu yalnızca Windows 11 24H2 ile önceden yüklenmiş olarak gelen Surface Laptop (7. Sürüm) ile denedim.

Başlamak için, Android 8.0 veya üzeri işletim sistemine sahip bir Android telefona ve Windows 11 24H2 işletim sistemine sahip Bluetooth ile donatılmış bir PC'ye ihtiyacınız olacak. (En azından şimdilik, bu iPhone'larla çalışmıyor.)

Aslında bu özelliği bulmak biraz can sıkıcı. Windows ayarları menüsünde, "Mobil cihaz ayarlarını aç"ı arayın. Arama işlevi çok özel ve Windows 11'in Ayarları içindeki Bluetooth sayfası üzerinden sayfaya gitmenin belirgin bir yolunu bulamadım.

Telefonunuzu henüz Windows ile eşleştirmediyseniz, bunu yapmanız gerekir. Yıllardır, bunu yapmanın en bilinen yolu, Android telefonunuzu veya iPhone'unuzu bağlayan ve Windows'un metinleri görüntülemesine, fotoğrafları görmesine vb. olanak tanıyan uygulama olan Phone Link ile telefonu ayarlamaktı. İlginizi çekerse, eski Phone Link / Your Phone eğitimimiz sizi bu yola başlatacaktır. Ancak gerekli değil.

(Bir not daha: Phone Link iPhone'lara bağlanabilir; Manage Mobile Devices ve Connected Camera bağlanamaz, en azından şimdilik. Microsoft'un Phone Link uygulaması Intel Unison ile de rekabet ediyor, bazıları bunun daha iyi bir uygulama olduğunu iddia edebilir. Unison iPhone'larla da çalışır.)

Manage Mobile Devices denetimleri ve Phone Link aynı şekilde başlar, ancak daha sonra ayrılır. Temel olarak her iki prosedür de telefonunuzla bir HTML glifini taramanızı ve ardından başlamak için telefonunuzda belirli izinleri kabul etmenizi ister. Telefonunuzun ve bilgisayarınızın da aynı Wi-Fi ağında olması gerekir. Elbette Windows'a kameranıza erişim izni veriyorsunuz.

smartphone-1445448.jpg

Phone Link'i zaten ayarladıysanız, işlem basittir: Kullanılabilir telefonlarınızı Manage Mobile Devices'ta seçenekler olarak zaten görmelisiniz.

Buradan itibaren işlem neyse ki oldukça basittir. Manage Mobile Devices ekranında iki şey yapmak için geçiş düğmeleri bulunur: telefonunuz bir fotoğraf çektiğinde bilgisayarınıza bildirim göndermek ve telefonunuzun kamerasını bağlı bir kamera olarak kullanmak. İkincisi, telefonunuzu web kamerası gerektiren uygulamalar için bir "kamera" haline getirir. Bu kadar güçlü bir özellik olmasına rağmen, bununla ilişkili gerçekten bir marka adı olmaması ilginçtir. Bağlantılı Kamera bunu yapmak zorunda!

Şimdi yapmanız gereken tek şey, Zoom veya Microsoft Teams gibi, o telefonun web kamerasından yararlanabilen bir uygulamayı açmak. Ben gösterim amacıyla Windows Kamera uygulamasını kullandım. (Ekran görüntüleri oluşturmak için akıllı telefonumun kamerasını kullandım. Özçekimlerin iyi görünmesinin zor olduğunu mu düşünüyorsunuz? İki kamerayı senkronize etmeyi deneyin!)

Uygulama şaşırtıcı derecede karmaşıktır. Telefonda, ön veya arka kamerayı kullanma seçeneğiniz olacak. Kamerayı dikey olarak döndürürseniz, kamera dikey video gönderecektir. Yatay olarak tutarsanız, kamera yatay modda yayın yapacaktır.

Son derece ilginç olan şey, dizüstü bilgisayarınız destekliyorsa Windows'un Windows Studio Efektlerini telefonunuzun kamerasına da uygulayacak olmasıdır: arka plan bulanıklığı, AI çerçeveleme ve daha fazlasını uygulama. Harika görünmelisiniz! Telefonunuzun sensörü dizüstü bilgisayarınızın ve web kameranızın sağlayabileceğinden çok daha karmaşıktır ve tahminimce fark gece ile gündüz kadar olacaktır.

Ancak dizüstü bilgisayarınızda bir tür tuzak yaşayabilirsiniz. Surface Laptop'umun yerel web kamerasını kullanarak, kamera beni 1080p çözünürlükte, 30Hz'de yakaladı. Ancak akıllı telefonumun kamera çıkışı yalnızca 720p, 30Hz'de yakalandı. Elbette ekranımda harika görünüyordu, ancak izleyicileriniz sizi en iyi ışığınızda deneyimleyemeyebilir. Işık dengesi, renk ve diğer yönler neredeyse kesinlikle üstün olacak, ancak Microsoft bunu çözmezse çözünürlüğün kendisi biraz grenli olabilir.

Bunun neden böyle olduğundan emin değilim ve bunun gelecekte "tam" çözünürlük sunmak için ayarlanabilecek bir özellik olması da mümkün. Her durumda, Manage Mobile Devices içindeki bağlı kamera özelliği inanılmaz bir potansiyele sahip ve Microsoft'un kendi üstün Surface web kameralarını riske atsa bile bunu gelecekte kesinlikle başarmasını umuyorum.

Ancak, kesinlikle fark edeceğiniz bir şey, telefonunuzu kameranın size odaklanacağı şekilde konumlandırmanız gerektiğidir. Telefonunuzu web kamerası olarak kullanmak istiyorsanız, bir tür standa ihtiyacınız olacak. Ancak bu işe yararsa, girişimci bir Shenzhen geliştiricisinin dizüstü bilgisayarınız için standlar veya telefon tutucuları çıkarmasını beklerim. Püf! Yeni bir sektör doğuyor.

Bazı anlarda tarihin gözlerinizin önünde yazıldığını görebilirsiniz. Google'ın cihaz üstü GPS ile birlikte ücretsiz Haritalar uygulamasını piyasaya sürdüğü zamanı hatırlıyor musunuz? Bağımsız GPS cihazlarının tüm bir sektörü neredeyse bir gecede alakasız hale geldi. Web kameralarının ortadan kalkmasını desteklemiyorum. Ancak Microsoft'un yeni Windows özelliği kesinlikle onların sonunu hızlandırabilir.

Kaynak: PC World

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.