Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

neden tüm girdiğim forumlarda en çok karşılaştığım şey din-bilim-laiklik tartışması

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
tüm doğu halkları gibi hayattaki tek insani değerimiz din. ulusal bir kültür dokumuz kalmamış.sokağa çık adama türk müsün de, elhamdürillah müslümanım der.

hayatta tek değeri din olan, din dışında hiç bir yerel, ulusal ya da evrensel değeri olmayan adamlar ülkesidir islam ülkeleri.batılı, koreli çinli bilim üretirken islam ülkeleri,şii sünni kavgası eder birbirini yer dururlar.

türk halkı artık aklını başına toplamalı.daha hala bu çağda,arıtma tesisi kurmadan lağımı su kaynaklarına vererek ,ormanları gecekondu yapmak için yakarak ,,susuz kalınca da yağmur duasına çıkmak gibi hareketleri dırakıp,pozitif bilimlerin önemini 350 yıl geç de olsa anlamalı, bilimsel bilgi üretmeli.türk halkı bir an önce laik modern bir ülkede mi yaşayacak, taliban afganistanında mı yaşayacak karar vermeli.,kaynaklarını hesaplayıp ona göre az çocuk yapmalı,,,,mal üretip satmalı. treni çoktan kaçırdık. bari biraz koşalım.

Neye cevap arıyorsun ki..Bak bir soru ile başlık açmışsın,sonuncunda inananlar ve inanamayanlar tartışmasına dönmüş yine..

Din konusunda çok tartışmalara girdim bu forumda..Sonunda gördüm ki bir arpa boyu yol alınamamış.Ne sorulara cevap var ne inançlarımıza saygı.Hep bize sorulsun hep biz cevaplayalım.Hani cevaplamaktan erinmek değil şikayetim.Verilen cevapların algılanma şekli ve aynı yanıtlanmış soruların defalarca tekrar edilmesi..

Velhasıl,kestim tartışmayı kafamı dinledim.Tartışmalardan ayrılırkende dediğim gibi;''Biz yazdıkça,ateistlerin dinimiz ve dini değerlerimiz hakkında yazmasına sebep oluyoruz'' O zaman alınan arkadaşlarım olmuştu bu sözüme.Kasdettiklerim işi hakaret boyutuna ulaştıranlar,yoksa kimsenin inancını sorgulamak değil niyetim..

Dediğim gibi;Kendi dinimi,umut ederim ki en doğru şekilde yaşamaya gayret ediyorum.Tartışmalarla ne hakaretlere çanak tutuyorum ne de boşyere aslında çok iyi arkadaş olabileceğim insanların kalbini kırıyorum..

Ben elhamdülillah müslümanım ve yazımı buna istinaden Kuran'dan bir ayetle noktalamak istiyorum..

Sizin dininiz size,benim dinim bana..(Kafirun 6. )

Saygılar..

Gönderi tarihi:

bakınız işte geldim burdayım ve bilirsiniz ki ben bu işte dış kapının mandalasıyım. lakin bu pek bilmiş arkadaşımızın yazdıklarını incelemek istedim ufak ufak. :unsure:

başlayalım : 1. cümle tüm doğu halkları gibi hayattaki tek insani değerimiz din. güsel bi giriş cümlesi olmuş devamını okumadan denilebilir ki: hani şu çok bilenlerin tartıştığı tv programlarındaki giriş cümlelerinden. yannız ne tarafa çekeceği henüz belli değil... :unsure:

2.ve3.cümle:ulusal bir kültür dokumuz kalmamış.sokağa çık adama türk müsün de, elhamdürillah müslümanım der. ulusal kültür dokusu ha keza çakma entellektüel cümlesi. :P lakin 3. cümle öyle bi bozmuş ki kendini abinin nereye varmak istediği hemen çıkmış ortaya ''çık sokağa'' biraz avam olmuş o güselim entel dantel cümlelerden sonra... halbusi ''sokaktaki adam'' şeklinde gayet güsel bi haber programı sıfatımız vardır dillere pelesenk olmuş.di canım kardeşim?

hele ki ''elhamdürillah'' kelimesi konuyu okumaya ara vermeme sebep olmuş, acaba gülben ergende mi hülya avşarda mı daha çok selülit var konulu incir çekirdeği mevzularına dönmem için beni ateşlemiştir :wub: .

diyeceğim şudur ki: doğu halkları,inanışları,kültürel ve ekonomik yapı ve sorunları hakkında bir iki cümleyi geçemiyorsa bildikleriniz böyle yarı yolda kalıveriyorsunuz işte. halbuki bence başlık çok güsel olmuştu. farklı yönde geliştirilse pek de güsel tatlı tatlı tartışırdık lakin içerik yine kahrolsun inananlar mevzusuna dönmüş ki kabak tadı vermiştir bendenize...

bitti bu kadar...

saygılardır,hürmetlerdir... ;)

Gönderi tarihi:
sevgili taunus bu söyledikleriniz sadece türk arap vs için geçerli değildir,almanya'ın fransa'nın amerikanın yaptıkları açıkca görülmektedir...

bırkın kişisel bakımlarını bile yapmadan sapık ilişkilerinden ötürü ,türlü hastalıklara yakalanan avrupalılar değilmiydi..

Avrupa'da aile önemini yitirmiş, ahlak'ı çökmüş, namus, şeref gibi kavramlar yok olmaya yüz tutmuştur.

Ahlakından uzak bir yaşantının sonucunda vicdanlar körelmiş, adalet, merhamet, sadakat ve vefa gibi güzel ahlak özelliklerine rastlanamaz hale gelinmiştir.

yapılan araştırmalar göre, önde gelen bir Avrupa ülkesinde gençlerin %50'ye yakını tecavüzü normal karşılamaktadır.

eşcinsellik yaygınlaşmıştır.

Bu çirkin sapkınlığın günümüzde en yaygın olarak Avrupa ülkelerinde yaşanıyor olması hatta bazı Avrupa ülkelerinde bu sapkınlığın normal bir durum olarak kabul etmiştir.

bahs etmiş olduğunuz mafya ,kadın ticareti ,kaçakçılık ,haraç uyuşturucu vs avrupa'nın kendi özünde olan dır ,orada türkleri kullandıkları doğrudur ama asıl patronları'nın avrupalı olduğunu görmüyorsunuz sanırım...

vize vermemek için yaptıkları diğer yaptıkları'nın yanında bir hiç dir..

Türkiye ab'yi abd'yi çokmu istiyorlar sanıyorsunuz!

onlarda olan ahlaki çoküntü bizden çokmu az sanıyorsunuz...

haklı taraflarınız olabilir ama ,sizdeki bizim kendi kompleksimiz'dir deseniz daha yeri olur sanırım...

saygılar

avrupalıların anlattığınız kötü tarafları vardır da biz çok mu farklıyız.

bilim adamları yalvarsa da , yakarsa da inim inim inlese de inadına akraba evliliği yapıp bile bile amca kızı dayı kızın alan, zeka düzeyi düşük çocukları olan olan ortadoğu halklarının tamamı değil midir? (biz de öylyiz)

türk ailesi çocuklarına hiç bir kural bilinci aşılamadığı için yurt dışına giden uçaklarda ortalığı inletricesne ağlayan tek şımarık ve saygısız çocuk türk çocuğudur.

türk ailesi aileye haddinden fazla önem verdiği için çocuklarımız nasıl olsa ailem bana bakar hesabı 30 yaşına kadar tembel tembel baba evinde oturur.ne zaman bir genç bir kızdan hoşlanır da işsiz diye vermerzlerse o zaman aklı başına gelir çalışma hayatına atılır.türk ailesinde sadece baba çalışır 4-5 kişi yer.bizde aile tembel tembel çocuklar yetiştirir.

türkiyede kadınlar aşırı ilgiden kendielrini nicole kidman sandıkları için ve zorluk çıkardıkça daha değerli olacaklarını sandıkları için erkeklere o kadar çok zorluk çıkarırlar ki erkekler önce geneleve , sonra rus kadınlara sonra da birbirlerine ilgi duyar hale gelrielr. eşcinsellik bzi de de çok yaygın ama gizlidir.hatta lezbiyenlik de çok yaygındır.

avrupalının %50 si tecavüzü normal karşılayabilir. türk gencinin bir numaralı cinsel fantazisi tecavüzdür. bizde %100 ü normal karşılar. kendi bacısı hariç!

mafya ,kadın ticareti ,kaçakçılık ,haraç uyuşturucu işlerinin başında pkk yanlısı kürt mafyası ile ve 1980den sonra türkiyede kendine adam gibi iş yaratamayan ülkücü görünümlü türk mafyası vardır.bunlar arnavut ve çeçenlerle de içli dışlıdırlar.1996 da bile almanyada en çok korkulanlar bunlardı.rus mafyası bile yeni yeni giriyodu oraya...

bizim en büyük kompleksimiz kendimizi hala 1500erin kanuni devirnde yaşıyor sanmamız ve zamanında ayaklanarak bizi topraklarından kovmuş tüm ortadoğu ve balkan ülkelerini hala osmanlı illeri gibi görmektir.türk askerinin kosova da ne işi var lübnanda ne işi var.oralar artık osmanlı toprağı değil.

Gönderi tarihi:

Sorgulanacak olan Türkiye Cumhuriyeti toplumudur o zaman, onların tekelinde gibi gösterilen değerler değil...

:zorro:

Gönderi tarihi:
avrupalıların anlattığınız kötü tarafları vardır da biz çok mu farklıyız.

bilim adamları yalvarsa da , yakarsa da inim inim inlese de inadına akraba evliliği yapıp bile bile amca kızı dayı kızın alan, zeka düzeyi düşük çocukları olan olan ortadoğu halklarının tamamı değil midir? (biz de öylyiz)

türk ailesi çocuklarına hiç bir kural bilinci aşılamadığı için yurt dışına giden uçaklarda ortalığı inletricesne ağlayan tek şımarık ve saygısız çocuk türk çocuğudur.

türk ailesi aileye haddinden fazla önem verdiği için çocuklarımız nasıl olsa ailem bana bakar hesabı 30 yaşına kadar tembel tembel baba evinde oturur.ne zaman bir genç bir kızdan hoşlanır da işsiz diye vermerzlerse o zaman aklı başına gelir çalışma hayatına atılır.türk ailesinde sadece baba çalışır 4-5 kişi yer.bizde aile tembel tembel çocuklar yetiştirir.

türkiyede kadınlar aşırı ilgiden kendielrini nicole kidman sandıkları için ve zorluk çıkardıkça daha değerli olacaklarını sandıkları için erkeklere o kadar çok zorluk çıkarırlar ki erkekler önce geneleve , sonra rus kadınlara sonra da birbirlerine ilgi duyar hale gelrielr. eşcinsellik bzi de de çok yaygın ama gizlidir.hatta lezbiyenlik de çok yaygındır.

avrupalının %50 si tecavüzü normal karşılayabilir. türk gencinin bir numaralı cinsel fantazisi tecavüzdür. bizde %100 ü normal karşılar. kendi bacısı hariç!

mafya ,kadın ticareti ,kaçakçılık ,haraç uyuşturucu işlerinin başında pkk yanlısı kürt mafyası ile ve 1980den sonra türkiyede kendine adam gibi iş yaratamayan ülkücü görünümlü türk mafyası vardır.bunlar arnavut ve çeçenlerle de içli dışlıdırlar.1996 da bile almanyada en çok korkulanlar bunlardı.rus mafyası bile yeni yeni giriyodu oraya...

bizim en büyük kompleksimiz kendimizi hala 1500erin kanuni devirnde yaşıyor sanmamız ve zamanında ayaklanarak bizi topraklarından kovmuş tüm ortadoğu ve balkan ülkelerini hala osmanlı illeri gibi görmektir.türk askerinin kosova da ne işi var lübnanda ne işi var.oralar artık osmanlı toprağı değil.

Biz batıya beğenilmek zorunda değiliz. Devlet olarak en parlak dönemlerimiz de biz Avrupa’nın nasihatleriyle hareket etmedik.

Ne zaman Avrupa’ya şirin görünmek ihtiyacını hissetmişsek , o zaman itibarımızı ve haysiyetimizi kaybettik.

Avrupa’nın dediğini yapmak demek kendi medeniyetimizden vazgeçmek demektir. ……

Sırası gelince Atatürk’ü sevmeyi tekellerinde sananlar nedense Ata’nın gençliğe hitabesini pas geçebilmektedirler.

Ata’ nın “Biliyoruz ki batı ile uyuşma Türkiye’nin kaçınılmaz olarak köleleştirilmesi anlamına gelecektir.” sözünü atlayanlar

Ata’nın “Tam bağımsızlık ancak ekonomik bağımsızlıkla mümkündür.” dediği bugün uygulanmamaktdır ve engel olunmaktadır...

bu nedenle türkler tarihte ve bugünde'de batıdan daha çok onurlu,namuslu ve ahlaklıdır...

Söylemiş olduğunuz eş cinsel'ler ,lezbiyen'ler,***** ilişkileri yaşayanlar batıdan çıkmıştır ve bu gün onların normal karşıladıklarını siz örtmeye çalışıyorsunuz.

bunuda anlamak mümkün değil...

Anlaşılan sizin türkiyeden haberiniz yok yada başka dünyada yaşıyorsunuz...

her ülkede olduğu gibi farklı inaçlar ,töreler ,gelenek ve görekler vardır bunladan akraba evliği yapan çıkacaktır elbette...ama bu olayı genle yayamasınız...

eğer ben batı tamamen *******diyemiyorsam sizde bunu söyleyemesiniz.

Ayrıca avrupada eşcinseller haricinde kişiler akrabayı bırak kendi öz kardeşleri ile evleniyor,ilşkde bulunuyor...bunları inkar edemesiniz...bunların örnekleri çokdur bilirsiniz!!!

Ama tabiki bunu genele söylemek olmaz ama türkiyeden daha fazla olduğu açıktır....

Çünkü onlarda özgürlük var demokrasi var çağdaşlık var!!!!!!!!

Gönderi tarihi:
Doğru ya, biz Türküz bize bir şey olmaz!

Avrupa'da kaç tane gönüllü yardım kuruluşu var biliyor musunuz? Özellikle Almanya ve Hollanda'da, dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan bir faciada küçücük okul çocuklarının dahi ne kadar bağış yaptıklarını biliyor musunuz?

Bu da hiçbir doğruluğu olmayan, tamamen kafadan atma bir yaklaşım.

Haydiiiii, gene Avrupa güme gitti. Ne istiyorsunuz adamlardan ya! Eşcinsellik yaygınlaşmıştır ve bu sapkınlığı normal bır durum olarak kabul etmiştir diyorsunuz. Evet doğrudur, çünkü insana cinsel tercihinden dolayı değil, insana insan olarak değer verdiğindendir ancak. Ve bu sapkın dediğiniz insanlar da günlük yaşamlarını senin benim gibi ekmek paralarını namuslu bir şekilde kazanıp sürdürüyorlar. Yatak odalarında ne yaşıyorlar bu kimseyi ilgilendirmez.

Orada Türkleri kullandıkları... Güldürmeyin insanı. Siz yurtdışında bir Türkün açtığı işyerinde çalışmak ne demektir biliyor musunuz? Bazen insanlar çaresizlikten dolayı bu gibi işyerlerinde iş bulduklarında, asgari ücretin altında ve sigortasız çalıştırılıyorlar. Bu mu bir Türkün Türke yapması gereken şeyler?

Vize vermemek işine gelince: Yaptığımız dalavereler o kadar ayyuka çıktı ki, adamlar çareyi böyle buldular veya bulduklarını sanıyorlar. Bizler bu kanunu da deler geçeriz, merak etmeyin.

Sevgili muki ..

Avrupada kaçtane gönüllü yardım kuruluşu var hepsini bilmesemde CARİTAS'I:Evsizlere, kimsesizlerebarınma, yiyecek ve bakım imkanı sağlayan, gönüllüler aracılığı ile çalışan katolik yardım kurumu olduğunu.

Onlara yardım paketleri ve paralar dağıtılıyor. Sonra öğrencilere burs ve Avrupa’daki çeşitli kamplarda dinlenme olanağı sağlanıyor.

Ülkemizde de öyle oldu. Deprem sonrası Sakarya ve Düzce gibi kentlerimizde bürolar açan ve daha sonra kendini CARİTAS Türkiye olarak adlandırmaya başladılar...

Bunlar avrupanın gönüllüleri sevgili muki ....siz dünyaya yardım yaptığını'mı sanıyorsunuz....

Bugün ırak'ta olanları görmüyorsunuz sanırım madem o kadar gönüllü yardım kuruluşu var nerde ??evet yardım kuruluşları abd ye yardım yapıyor.

Çünkü abd ırak'da çok kötü durumda yardım etmek zorunda doğrusunuz...

Sivil,kadın,çocuk yaşlı demeden terörist ilan ettikleri kundakdaki bebeklere varana kadar öldürülen asılsız nedenlerle işgal ettikleri topraklarda'ki insanları öldürmelerimi yardım oluyur....

ICMC:sığınmacı ve mülteciler için sosyal ve psikososyal danışmanlık hizmetleri veren yeri adı altında

Bu misyonunu gerçekleştirmek için çeşitli ülkelerin içerisinde önce yardım etme şeklinde başlayan çalışmalar, daha sonra açıkça Hıristiyanlaştırma propagandasına dönüşüyor.

Öncelikle halkın en yoksul ve en güçsüz kesimleriyle işe başlanıyor..

sevgili muki onların cinsel tercihleri tabiki bizi ilgilendirmez fakat avrupayı bu kadar masum göstermenin bir anlamı olmadığı için bütün hastalık ve ****** bu ilişkilerden geldiğinden ,ayrıca türk milletinin karekterine uymadığından yazıyorum...

****** bu kadar masum gösteremezsiniz...

hani bilimciidiniz bilim bile bu ***** ilişkiyi kabul etmiyor siz nasıl kabul ediyorsunuz?

Evet muki ben avrupa'da olmasam'a akrabalrım ,arkadaşlarım var ve türk'ün türk'e yaptıklarını çok iyi biliyorum....

yaptıkları dernekleri,yardımları,etkinlikleri vs..

saygılar..

Gönderi tarihi:
bu nedenle türkler tarihte ve bugünde'de batıdan daha çok onurlu,namuslu ve ahlaklıdır...

Söylemiş olduğunuz eş cinsel'ler ,lezbiyen'ler,***** ilişkileri yaşayanlar batıdan çıkmıştır ve bu gün onların normal karşıladıklarını siz örtmeye çalışıyorsunuz.

her ülkede olduğu gibi farklı inaçlar ,töreler ,gelenek ve görekler vardır bunladan akraba evliği yapan çıkacaktır elbette...ama bu olayı genle yayamasınız...

Ayrıca avrupada eşcinseller haricinde kişiler akrabayı bırak kendi öz kardeşleri ile evleniyor,ilşkde bulunuyor...bunları inkar edemesiniz...bunların örnekleri çokdur bilirsiniz!!!

Ama tabiki bunu genele söylemek olmaz ama türkiyeden daha fazla olduğu açıktır....

Batı'nın kendi içerisindeki özgürlükleri: 'Kim ne olursa olsun, devlet insanlarına esit şartlar da yaklaşmalı' felsefesi, ana nedendir eşcinsel evliliklere izin verilmesine.

Bizlerdeki amca kızları ile evlenmeleri, kadın yüzü görmediği için homoseksüel ilişkiler yaşayanları, köpek ve atlar ile siftah edenleri, basına yansımayan ensest tecavüzleri/ilişkileri nereye koyacağız acaba? Ensest ilişki yaşayan kaç kadın, kaç çocuk çıkıpta ben ensest ilişki yaşadım diyebiliyor bizim ülkede?

Örnekler çoktur diye atmayın kafadan, Batı'da öz kardeşi ile evlenenler bir elin parmak sayısını geçmez. Buna karşılık en çok çocuk po*nosu tıklayan ülke de biziz. Bundan haberiniz var mıydı?

Gönderi tarihi:

Türkiye'de entelijansiya olmadığı için hem dünyaya, hem de ülkemize ilişkin en hayatî, en temel soruları bile sorabilmiş değiliz.

Sözgelişi, sekülerleşme ne demektir? Sekülerleşme, nerede, niçin ve nasıl ortaya çıkmıştır? Türkiye'nin sekülerleştirilmesi ne anlam ifade ediyor? Türkiye'deki sekülerleşme projesiyle Batı ülkelerindeki sekülerleşme süreçleri (dayanakları ve vaatleri) aynı şeyler midir? Türkiye'deki sekülerleşme projesi, kimler tarafından, niçin ve hangi amaca hizmet etmek amacıyla başlatılmıştır ve sürdürülmektedir? Sekülerleşme, Batı'da da, Türkiye'deki gibi laiklik formatlamasıyla tartışılmaz bir din gibi mi algılanmaktadır? Batılılar, Türkiye'de laikçi / ulusalcı söylemin güçlenmesi, örneğin “laikçi bir cephe” oluşturularak, CHP-MHP koalisyonunun hayata geçirilmesi için neden ve nasıl yoğun bir çaba gösteriyorlar? Vs. vs... Bu soruları çoğaltabiliriz; ama bu kadarı kâfî.

Şimdi bu sorulara kısaca cevap vermeye çalışalım...

Sekülerleşmenin sözlük anlamı, dünyevîleşmek demektir. Terminolojik anlamı ise, insanın Tanrı'dan, din'den bağımsızlaşması; otorite, hegemonya ve meşruiyet kaynaklarını Tanrı-merkezli bir din'e dayandırmaması; insanın aklını, özgür iradesini ve seçimini “kilise” otoritesinden ve tasallutundan kurtarması demektir.

Sekülerleşme, münhasıran Batılı / pagan toplumlara ait bir olgudur; orada ortaya çıkmıştır. Sekülerleşme sürecinin ortaya çıkışında İslâm medeniyeti ve İslâm düşüncesi itici güç rolü oynamıştır. 9., 13. ve 16. yüzyıllardaki rönesans hareketleri, Batı Avrupa toplumlarının sekülerleşmesine yol açan süreçlerdir ve bu süreçleri İslâm medeniyeti ve düşüncesi tetiklemiştir. Ama Batı toplumlarının sekülerleşme sürecinde belirleyici ve kurucu rolü antik Yunan pagan düşüncesi ve antik Roma pagan uygarlığı oynamıştır.

Müslüman toplumların akıllarını, özgür iradelerini kullanamamaları gibi bir sorunları yoktu. İnsanların akıllarını ve özgür iradelerini ipotek altına alan bir kilise makinasının varlığı sözkonusu değildi çünkü. O yüzden, İslâm dünyasında akıl-din, bilim-din, cami-devlet çatışması gibi bir sorun yaşanmamıştı hiç bir zaman.

Bu nedenledir ki, Müslümanlar, mevcut bütün medeniyetlerle temasa geçmişler, bütün medeniyetlerin birikimlerinden yararlanmasını bilmişler ve bu arada, antik Yunan pagan düşüncesiyle de yaratıcı şekillerde temas kurmayı başarmışlardı.

Oysa Batılılar, kendi ataları antik Yunanların pagan düşüncesiyle Müslümanlar üzerinden temas kurabilmişlerdi. Fakat kilise Hıristiyanlığı önce Aziz Augustine, sonra da 12. yüzyılda Thomas Aquinas'ın sistemleştirici çabaları sonrasında antik Yunan pagan düşüncesi tarafından yutulmaktan kurtulamamıştır. Halbuki, Yunan düşüncesi İslâm düşüncesini yutmayı başaramamıştı.

Batı'da kilise için vurucu ve yıkıcı darbe, sekülerleşme süreci içinse kurucu darbe, Kopernik, Newton ve Descartes tarafından temelleri atılan “bilimsel devrim”le gerçekleştirilmişti.

Sekülerleşme süreçleri, insanı her bakımdan özgürleştirmeyi vaadediyordu. Oysa bugün geldiğimiz noktada, sekülerleşme süreçleri, hem insanı ve toplumu yok etti, hem hayatı anlamsızlaştırdı; hem de insanı hız ve haz arasına hapsederek dünyanın sorunlarına yabancılaştırdı ve aracın, gücün putlaştırılmasına yol açarak, aracı / gücü ellerinde bulunduran aktörlerin azmanlaşmalarına, vicdansızlaşmalarına zemin hazırladı ve dünyayı yaşanılamayacak bir yer hâline dönüştüren küresel / postmodern yeni-sömürgeciliğin adı, adresi ve keşif kolu oldu.

Soru şu burada: Batılılar, kendilerini büyük bir felsefî, dolayısıyla sosyal ve ahlâkî krizin eşiğine fırlatan sekülerleşme sürecini, İslâm'ın protestanlaştırılması projesi çerçevesinde, neden İslâm dünyasına zorla dayatmaya çalışıyorlar ve münhasıran da Türkiye'nin sekülerlikten / laiklikten aslâ vazgeçmemesi için niçin yoğun çaba gösteriyorlar? Bütün bunların, seçim süreci ve sonrasındaki gelişmelerle, CHP-MHP koalisyonu özelinde formülleştirilen “laik cephe”yi güçlendirme girişimleriyle nasıl bir alakası var acaba? Bu soruların cevaplarını Cuma günkü yazıda araştıralım...

Yusuf Kaplan

Gönderi tarihi:
Biz batıya beğenilmek zorunda değiliz. Devlet olarak en parlak dönemlerimiz de biz Avrupa’nın nasihatleriyle hareket etmedik.

Ne zaman Avrupa’ya şirin görünmek ihtiyacını hissetmişsek , o zaman itibarımızı ve haysiyetimizi kaybettik.

Avrupa’nın dediğini yapmak demek kendi medeniyetimizden vazgeçmek demektir. ……

Sırası gelince Atatürk’ü sevmeyi tekellerinde sananlar nedense Ata’nın gençliğe hitabesini pas geçebilmektedirler.

Ata’ nın “Biliyoruz ki batı ile uyuşma Türkiye’nin kaçınılmaz olarak köleleştirilmesi anlamına gelecektir.” sözünü atlayanlar

Ata’nın “Tam bağımsızlık ancak ekonomik bağımsızlıkla mümkündür.” dediği bugün uygulanmamaktdır ve engel olunmaktadır...

batıya kendimizi beğendirmek zorundayzı diyen var mı. ben zaten AB ye karşıyım.

kendi medeniyetimiz 1 in 4 te birini bilmeyen zeka geriliği olan çocuklar yetiştirmektedir çünkü 1945 sonrası politikacılar bilinçli halk değil sürü istemişelr ve kasıtlı olarak eğitim politikası gütmemişlerdir. tarikat v aşiret yapılarını da oy deposu olduğu için aynen korumuşlardır.o adam bilinçli vatndaş istermi. bu adamlar menderes,demirel,erbakan ve benzerleridir.solcular zaten beceriksiz olduklarından hiç bir zaman halka dialog kuramamış iktidara gelememişlerdir onları geçiniz.

türkiyede onur ahlak diye bir şy yoktur.herkes birbirini soyar, devlet de yakalayabildiğinden vergi kopardığı için birbrini soyan insanlar topluluğuna hiç ses çıkarmamıştır.türkiyede bir halk yoktur.birbirini soyan insanlar topluluğu vardır.2 kilo nohut verdiği için yıllarca kendisini soyan adama oy veren halkın tercihini tanmam.imar bankası yoluyla ülkeyi soyan cem uzan bile 2,5 milyon oy aldı bu ülkede hangi halktan bahsediyorsunuz.

divan edebiyatında çok geçer. bu zaten mısır ve roma dönemi saraylaında da vardı.eşcinsellik osmanlı sarayında bile vardı.insan olan her yerde sapıklık da vardır. batıda var bizde yok dersen gülerler adama.

avrupada kendi kardeşiyle evlenen tek çift vardı o da kardeş oldukları evlendikten sonra ortaya çıkan bir alman çiftti.biz de de insanlar yıllarca abilerinden ,,,babalarından olma kardeşlerini doğurdular.gizliydi, basın bunların üzerine gittiği için yeni yeni ortaya çıktı.

madem babandan hamile kaldın git aldır, düşür be kardeşim niye 9 ay taşıyıp doğuruyosun. şu insanları anlamak zor.kesin günah diye aldırmamıştır.

Gönderi tarihi:
Müslüman toplumların akıllarını, özgür iradelerini kullanamamaları gibi bir sorunları yoktu. İnsanların akıllarını ve özgür iradelerini ipotek altına alan bir kilise makinasının varlığı sözkonusu değildi çünkü. O yüzden, İslâm dünyasında akıl-din, bilim-din, cami-devlet çatışması gibi bir sorun yaşanmamıştı hiç bir zaman.

Batı'da kilise için vurucu ve yıkıcı darbe, sekülerleşme süreci içinse kurucu darbe, Kopernik, Newton ve Descartes tarafından temelleri atılan ?bilimsel devrim?le gerçekleştirilmişti.

Soru şu burada: Batılılar, kendilerini büyük bir felsefî, dolayısıyla sosyal ve ahlâkî krizin eşiğine fırlatan sekülerleşme sürecini, İslâm'ın protestanlaştırılması projesi çerçevesinde, neden İslâm dünyasına zorla dayatmaya çalışıyorlar ve münhasıran da Türkiye'nin sekülerlikten / laiklikten aslâ vazgeçmemesi için niçin yoğun çaba gösteriyorlar? Bütün bunların, seçim süreci ve sonrasındaki gelişmelerle, CHP-MHP koalisyonu özelinde formülleştirilen ?laik cephe?yi güçlendirme girişimleriyle nasıl bir alakası var acaba? Bu soruların cevaplarını Cuma günkü yazıda araştıralım...

Yusuf Kaplan

islam dünyasında tarikatlar ve onların halk üzerindeki maddi manevi etkisi en az 1000 yılık bir olgudur ve islam alemi de tıpkı batıdaki kilise olgusunda olduğu gibi siyasi olarak tarikat liderlerinin güün möda deyimiyle KANAAT ÖNDERİ kişilerin baskısı altında kalmışlardır. islam dünyasının dünyeileşmesi ve pozitif bilimlere yaklaşması, neden nasıl soruları sorulacağı için bu kesimler tarafından hep engellenmiştir.

türkiye islam dünyasındaki en sekülerlerşmiş ülkelerin başında gelir.eski sovyetlerdeki türki topluluklar ve balkan müslümanları arap, iranlı ve PAKESTAN lılarıdan sekülerdir.

ülkemizde muhafazakarlık etmiş olmak için muhafazakarlık etmek gibi bir virüs vardır. türkiyede SEKÜLERLERLEŞMEK-DÜNYEVİLEŞMEK en başta tarikat liderlerinin ve kadrolarının işine gelemz. çünkü halk üzerindeki tüm maddi manevi etkilerini kaybedeceklerdir.bu yüzden cumhuriyet kurulduğu günden beri toplumun bu kesimi laik rejimden hep nefret etmiş halkı da kışkırtmıştır.

en temel argümanları da batının başarısız olduğu konuları bahane edip faturayı ülkemizdeki demokratikleşme ve laikliğe çamur atmalarıdır.

atatürk ve arkadaşları batının o güne ileri olduğu uygulamalarını alırken bir yüzlerii de doğya dönmüşler , ruslarla da afganlarla da pakistanlılarla da iran şahı pehleviyle de azerbaycan cumhuriyl de ilişkielrini geliştirmişlerdi.ATA batı hayranı bir adam olsa pakistanlıyla ,afganla, rusla iranlıyla ne işi var.

türkiyenin geleceği avrasyacılıktadır.batının başarısızlıklarını model gösterip modern yaşama çamur atanların hayali taliban rejimidir.

Gönderi tarihi:
batıya kendimizi beğendirmek zorundayzı diyen var mı. ben zaten AB ye karşıyım.

kendi medeniyetimiz 1 in 4 te birini bilmeyen zeka geriliği olan çocuklar yetiştirmektedir çünkü 1945 sonrası politikacılar bilinçli halk değil sürü istemişelr ve kasıtlı olarak eğitim politikası gütmemişlerdir. tarikat v aşiret yapılarını da oy deposu olduğu için aynen korumuşlardır.o adam bilinçli vatndaş istermi. bu adamlar menderes,demirel,erbakan ve benzerleridir.solcular zaten beceriksiz olduklarından hiç bir zaman halka dialog kuramamış iktidara gelememişlerdir onları geçiniz.

türkiyede onur ahlak diye bir şy yoktur.herkes birbirini soyar, devlet de yakalayabildiğinden vergi kopardığı için birbrini soyan insanlar topluluğuna hiç ses çıkarmamıştır.türkiyede bir halk yoktur.birbirini soyan insanlar topluluğu vardır.2 kilo nohut verdiği için yıllarca kendisini soyan adama oy veren halkın tercihini tanmam.imar bankası yoluyla ülkeyi soyan cem uzan bile 2,5 milyon oy aldı bu ülkede hangi halktan bahsediyorsunuz.

divan edebiyatında çok geçer. bu zaten mısır ve roma dönemi saraylaında da vardı.eşcinsellik osmanlı sarayında bile vardı.insan olan her yerde sapıklık da vardır. batıda var bizde yok dersen gülerler adama.

avrupada kendi kardeşiyle evlenen tek çift vardı o da kardeş oldukları evlendikten sonra ortaya çıkan bir alman çiftti.biz de de insanlar yıllarca abilerinden ,,,babalarından olma kardeşlerini doğurdular.gizliydi, basın bunların üzerine gittiği için yeni yeni ortaya çıktı.

madem babandan hamile kaldın git aldır, düşür be kardeşim niye 9 ay taşıyıp doğuruyosun. şu insanları anlamak zor.kesin günah diye aldırmamıştır.

Ne demek türkiye'de onur ahlak diye bir şey yoktur....

Ne demektürkiye'de bir halk yoktur diye..

Türkiye bu şekilde lense edilmektedir...işte medyanın marifetleri diyebiliriz...

Alasız yalan yalnış idaaları mışları mişleri olmuş gibi gösterek bu şekli almış oluyor.

Ebettte size göre göre türkiyde ahlak yoktur, ahlak'ı türkiyede yaşayanlar bilir...

Halk yokmuş, türkiyede yaşamayan benliğini özünü yitirmiş kişiler elbette kendini halk'tan saymaz halk olabilmesi için bu topraklarda onuru ile yaşamış olması gerek...

Onurdan yoksun olnlar onur'u da halkı da anlayamaz elbet,,,onu anlamak için yaşamak gerek.

eşcinsellik osmanlı sarayında bile vardı.diyorsunuz neye dayanarak söylüyorsunuz avrupalı'ların propagandasına dayanarakmı?

inacın önemini'de anlıyoruz bu arada geçmişimizde yaşayanları bu şekilde suçlayarak, onun günahını'da anlayamasınız sanırım.

avrupada kendi kardeşiyle evlenen tek çift vardı diyorsun, ama bu'da atmasyon şimdi zamanın olmadığından şu an yazamıyorum ama onuda yazacağım inşallah.

verdiğiniz baba kız örneği'ni araştırın idda ediyorum onun ne türk'ile nede müslüman ile alakası vardır...

türkiye türktür, türk kalacaktır ...

Dünyada en onurlu insan türk inasnıdır..

yaptığınız kuru propagandalar çaba vermeycektir saygılar...

Gönderi tarihi:

yazınıza eşcinsellik dışında aynen katılıyorum...ancak eşcinsellik tıbben bir hastalıktır.insanlrın ruh sağlıkları bozukken yaptıkları tercihleri bilinç tercih olarak değerlendiremeyiz.

Gönderi tarihi:
islam dünyasında tarikatlar ve onların halk üzerindeki maddi manevi etkisi en az 1000 yılık bir olgudur ve islam alemi de tıpkı batıdaki kilise olgusunda olduğu gibi siyasi olarak tarikat liderlerinin güün möda deyimiyle KANAAT ÖNDERİ kişilerin baskısı altında kalmışlardır. islam dünyasının dünyeileşmesi ve pozitif bilimlere yaklaşması, neden nasıl soruları sorulacağı için bu kesimler tarafından hep engellenmiştir.

dostum ya sen kilise ve onun ortaçag anlam dünyası hakkında fazla bilgiye sahip degilsin.

ya da tarikatlerin adından başka bir şey duymamış olmalısın.

kilise hakkında biraz araştırma yap istersen.

senin dedigin kanaat önderi her düşünce ve zaman için geçerlidir ve anlatılmak istenen kilise ile kıyaslamak pek akıl karı degil..

not;

türkiyede laikligin anlaşılması bu zihinsel çerçevelerle hakkatten büyük sorun..

bırakın toplumu, okumuş yazmış olanların bile bu konular çerçevesinde söyledikleri genelde slogandan başka da bir şey degil...

Gönderi tarihi:
dostum ya sen kilise ve onun ortaçag anlam dünyası hakkında fazla bilgiye sahip degilsin.

ya da tarikatlerin adından başka bir şey duymamış olmalısın.

kilise hakkında biraz araştırma yap istersen.

senin dedigin kanaat önderi her düşünce ve zaman için geçerlidir ve anlatılmak istenen kilise ile kıyaslamak pek akıl karı degil..

not;

türkiyede laikligin anlaşılması bu zihinsel çerçevelerle hakkatten büyük sorun..

bırakın toplumu, okumuş yazmış olanların bile bu konular çerçevesinde söyledikleri genelde slogandan başka da bir şey degil...

kanaat önderi kim ya.benim kanaatime kim önderlik edebilir.

ama okumayan araştırmayan neden niçin diye sormayan bir topluma birileri tabi ki büyük bir zevkle kanaat önderliği yapar.eskiden papazlar avrupa için neyse ,biz de de KANAAT ÖNDERLERİ aynı şeydir.kafası çalışmayan tembel beyinli insanların olduğu yerde KANAAT ÖNDERİ hep olur.

Laiklik devletin her inanca eşit yakınlıkta olması ve dünyevi yaşam tarzıdır kısaca.yani her sorunu kurana bakarak çözmeye çalışan adama ters gelir.

Gönderi tarihi:
kanaat önderi kim ya.benim kanaatime kim önderlik edebilir.

ama okumayan araştırmayan neden niçin diye sormayan bir topluma birileri tabi ki büyük bir zevkle kanaat önderliği yapar.eskiden papazlar avrupa için neyse ,biz de de KANAAT ÖNDERLERİ aynı şeydir.kafası çalışmayan tembel beyinli insanların olduğu yerde KANAAT ÖNDERİ hep olur.

Laiklik devletin her inanca eşit yakınlıkta olması ve dünyevi yaşam tarzıdır kısaca.yani her sorunu kurana bakarak çözmeye çalışan adama ters gelir.

mesele okuma, araştırma meselesi degil kardeşim.sapla samanı birbirine karıştırmayın gene

yaşadıgımız düzen laik olsun anti laik olsun, veya ne olursa olsun farketmez.

kanaat önderi her zaman vardır, senin benim için olmasa bile kalabalıklar için vardır.

bu bir vakıadır.

yani bu iş laiklik, din, cumhuriyet, modernlik, gelişim vb. kavramlarla anlaşılacak bir durum degildir.

avrupada vakti zamanında kilise kendisini kanaat önderi olarak görmüştür, bu olabilir.

şimdide başka kanaat önderleri mevcuttur.

kanaat önderi olarak ifade etmek istedigimiz durum, geçmişde farklı kılık ve kıyafet ve dahi mekanlardan çıkmış olabilir. kısacası öze ilişkin bir şeyler yaz, hep şekile bakıp avuntuya kapılma. kabugu geç yani..

görmüyormusun yeryüzünde bilmem kaç bin yıldır degişen birşey yok...

Gönderi tarihi:

yeryüzünde değişen çok şey var.

ben pozitif bilimlere ağırlık vericem ,her şeyi din kitaplarına bakarak yorumlamicam diyen , işin kolayına kaçmayarak neden için diye sorgulayan,pozitif bilimlere kafa yoran,çalışan batı toplumları ,japon ve korelilerin bugun ulaştıkları yaşam seviyesiyle islam alemininki kıyaslanmaz.

hatta islam alemiyle burnunun dibindeki kıbrıs rum kesimi bile kıyaslanmaz.yılllık gelrielri 14.500 dolardı geçen yıl.bizimkinin yaklaşık 3 katı!

kardeşim ben muhafazakarım ,hiç bir konuda yeniliğin y sine bile thammül edemem,,eski köye yeni eadet getirme hocam söylüyosa bir bildiği vardır diyen,bu çağda hala şii sünni kavgasıyla birbrini yiyen ,,,,,,,,en basit sorunu bile, pozitif bilimlerle değil kurana bakarak çözmeye çalışan islam aleminden hiç bişey olmaz.

çünkü bu adamlar tembel.kas olarak tembel,işin kötüsü beyin olarak da tembel.hiç bir bilimsel bilgi üretemedikleri içinde üretenlere bağımlı kalıp sömürge olmaktan kurtulamıyorlar.

şimdi yazarlar yok efenim batı herşeyi bizden almış da bizim bilim adamlarımız bi taneymiş.hayatta hiç bir şey olamamış, gelecekten beklentisi olmayan adam anca geçmişle övünür durur.buna da züğürt tesellisi denir.

kardeşim son 400 yılda komşularını işgal etmekten başka ne yaptın,ayrıca iyisiyle kötüsüyle eskiyi ataların yaptı. sen yapmadın ne övünüyosun kendin yapmış gibi.

şu anda kıbrıs rumlarının neden benden 3 kat fazla yıllık gelire sahip olduğunu ,benden 3 kat fazla insanca yaşadığının tek açıklaması batılının her şeyiyle bilimsel düşünmesidir.ekonomisini de, kültürünü de,yaşamda tarzını da bilim şekillendirir.batılı bilime çok önem verdiği için profesyonelce yaşar,profesyonelce de ölür......doğulu bilimden tiksinir,amatörce yaşar amatöce ölür.

Gönderi tarihi:

"Neden Tüm Girdiğim Forumlarda En Çok Karşılaştığım Şey Din-Bilim-Laiklik Tartışması?"

Bunun nedeni aslında o kadar açık ki...

Bugün Türkiye'de bir çok kavram nedendir bilinmez?! "Tanınmaz" hale getirilmiştir.

Daha doğrusu "Kavram Kargaşası" yaratılmıştır Türkiye'de...

Bunun nedenleridir aslında bu tartışmalara rastlamanızın nedeni.

Çünkü insanlar artık sık sık kullandıkları kavramların "Neliği"ni anlamak istiyorlar...

"İnanç nedir? Din nedir?"

Mesela bu iki kavramın ayırdına kaç kişi varabiliyorda ait oldukları gibi kullanıyor?

Genelde ve çoğunlukla "Din=İnanç" şeklinde kullanılıyor.

Bu kargaşa zincirleme olarak "Laiklik" kavramının tartışılmasını ateşliyor...

Kaç kişi "Sekülarizm" ile "Laiklik" ayırdının farkında?

Bu kavramlar arasındaki kargaşada doğal olarak "Siyaset" ve "Bilim" tartışmalarını ateşlemektedir.

Kısaca bu bir zincirdir ve bizim toplumumuzda bu kavramlar üzerinde çok ciddi bir karmaşa, anlamsızlık ve habersizlik vardır.

İnsanlar kah bu ihtiyacı ve merakı gidermek için,

Kah ait olduklarını düşündükleri tarafın savunusunu gerçekleştirmek için çoğunlukla bu konuları tartışmaktadır.

Tabii ki bu da bir zincirdir.

Bu kavramları kendi zihninde tanımlamak isteyen kimseler forumlara girdiklerinde doğal olarak çeşitli akımların etkisi ile cepheleşmekte ve bu da "Savunu" yapmayı kaçınılmaz kılmaktadır...

Sonra iş yine meraka dönüşmekte,

Sonra yine cephe savunusuna dönüşmekte,

...

...

Böyle gider bu...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
yeryüzünde değişen çok şey var.

ben pozitif bilimlere ağırlık vericem ,her şeyi din kitaplarına bakarak yorumlamicam diyen , işin kolayına kaçmayarak neden için diye sorgulayan,pozitif bilimlere kafa yoran,çalışan batı toplumları ,japon ve korelilerin bugun ulaştıkları yaşam seviyesiyle islam alemininki kıyaslanmaz.

dostum kusura kalma ama sen daha benim neden bahsettigimi dahi anlayamamışsın.

bu normaldir.

sen farklı şeyler söylüyorsun ve ben bunu anlıyorum, ama senin mevzu bahis ettiginin durumlar beni fazla ilgilendirmiyor.

pozitif bilim, yok din kitabı vb. yani ben bunlardan bahsetmiyorum direk olarak.

sen hala bana kabukdaki degişimden bahsediyorsun, ben ise bilmem kaç bin yıldır degişim yok diyorum, özde yani sözde degil...

gereksiz bir tartışma kanımca...selametler.

Gönderi tarihi:
dostum kusura kalma ama sen daha benim neden bahsettigimi dahi anlayamamışsın.

bu normaldir.

sen farklı şeyler söylüyorsun ve ben bunu anlıyorum, ama senin mevzu bahis ettiginin durumlar beni fazla ilgilendirmiyor.

pozitif bilim, yok din kitabı vb. yani ben bunlardan bahsetmiyorum direk olarak.

sen hala bana kabukdaki degişimden bahsediyorsun, ben ise bilmem kaç bin yıldır degişim yok diyorum, özde yani sözde degil...

gereksiz bir tartışma kanımca...selametler.

değişiklik islam aleminde yok. batı da ve uzakdoğuda var.ve hiç de bitmiyo.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.