Φ yahya35 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 Sayin Magician,Bu konuya istatistikler kullanmaya dondugunuze tesekkurler. Fakat, daha dogru bir acidan bakilinca, goruyoruz ki; Afrika kitasina bakilinca, Muslumanlarin en cok oldugu yerlerde (kirmizi ulkeler) en cok sefaletlik var. Ager dikkatli bakarsan, Afrika da , en az Musluman olan ulkede (Guney Afrika), en basarili ve en gelismis ulkedir Afrika da. Buna tesaduf mu dersiniz? Saygilar, Celal elbetteki tesadüf değil... bunun suçu da sömürgeci politikadan önce de bizdedir... ama bizdedir diyorum tekrar ve her zamen islamda değil...bu durumun değişeceğine inanıyorum ben... bu yönde çok sevindirici adımlar atılıyor...en azından bakın siz bile islam ülkeleri geri kaldı diye uyarıyorsunuz insanları.. çok güzel çok başarılı çalışmalar yapılacak... ileride göreceğiz hep beraber.. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 Sayin Magician,Bu konuya istatistikler kullanmaya dondugunuze tesekkurler. Fakat, daha dogru bir acidan bakilinca, goruyoruz ki; Afrika kitasina bakilinca, Muslumanlarin en cok oldugu yerlerde (kirmizi ulkeler) en cok sefaletlik var. Ager dikkatli bakarsan, Afrika da , en az Musluman olan ulkede (Guney Afrika), en basarili ve en gelismis ulkedir Afrika da. Buna tesaduf mu dersiniz? Saygilar, Celal Peki siz Afrika'nın batıca sömürülüp en son da batıca cetvelle çizilen sınırlarla dolu olduğunu bilmiyor musunuz??? Nüfus napabilir ki bu zulme karşı, ayrıca Müslüman dedikleriniz %21'den başlıyor ve benim bildiğim Avrupa sömürüsü döneminde bir çok Afrikalı'nın zorla İslam'ı terkettiği... Alıntı
Φ Atlet Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 ... benim bildiğim Avrupa sömürüsü döneminde bir çok Afrikalı'nın zorla İslam'ı terkettiği... Zorla ! Siz zorlamayi nasil tarif edersiniz acaba? Ben size kendim bir ornek verecegim. Yukarda ki iki muhabirler Islam Terroristler tarafindan kacirilmis ve arkada ki yazilarin dedigi gibi "ya Musluman ol ya kurban ol" Siz kendi hayatiniz boyunca boyle bir zorlama gordunuz mu , hiristiyanlar tarafindan, muslumanlara karsi? Siz hayatiniz boyunca hic gordunuz mu hic bir kilisenin yapildigini Turkiye de, veya orta dogu da? Ayni zamanda biz binlerce camileri batida goruyoruz.... Bati da milyonlarca muslumanlar var, bati hukumetleri onlara yardim bile veriyor, camilerini yaptirmalari icin... Bu cesit hosgoruslugu orta doguda hiristiyanlara karsi gordunuzmu? Tabii ki degil. O yuzden sizin samimiyetinizden supheliyim! Saygilar, Celal Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2007 Zorla ! Siz zorlamayi nasil tarif edersiniz acaba? Ben size kendim bir ornek verecegim. Yukarda ki iki muhabirler Islam Terroristler tarafindan kacirilmis ve arkada ki yazilarin dedigi gibi "ya Musluman ol ya kurban ol" Siz kendi hayatiniz boyunca boyle bir zorlama gordunuz mu , hiristiyanlar tarafindan, muslumanlara karsi? Siz hayatiniz boyunca hic gordunuz mu hic bir kilisenin yapildigini Turkiye de, veya orta dogu da? Ayni zamanda biz binlerce camileri batida goruyoruz.... Bati da milyonlarca muslumanlar var, bati hukumetleri onlara yardim bile veriyor, camilerini yaptirmalari icin... Bu cesit hosgoruslugu orta doguda hiristiyanlara karsi gordunuzmu? Tabii ki degil. O yuzden sizin samimiyetinizden supheliyim! Saygilar, Celal Afrika ve Amerika Protestanlıkla Katolikliğin yayılım alanıdır ve bir çok farklı baskı unsuruyla insanlar dinlerinden döndürülmüştür; bu örnek verdikleriniz eğer böyle bir zorlama yapıyorsa bu beni bağlamaz çünkü konumuz Afrika, Ortadoğu "anti-Batı"cıları değil... Bu yüzden esas ben sizi samimiyete davet ediyor ve bu yaptığınızın demogogluk olduğunu hatırlatıyorum, konumuzla gayet alakasız bir olayı sunarak kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz... Cami yapımından bahsetmişsiniz, içimizde bulunan Hristiyanlar ve Yahudiler zaten belirli bölgelerde birbirine bağlı cemaatler olarak yaşıyorlar, eğer istekleri varsa ibadethane için bu beni yine bağlamaz, ben onların ibadetine karışmam; eğer böyle bir sorundan dolayı sıkıntı çeken varsa sıkıntısını duyurusun zate... Alıntı
Φ yahya35 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2007 Zorla ! Siz zorlamayi nasil tarif edersiniz acaba? Ben size kendim bir ornek verecegim. Yukarda ki iki muhabirler Islam Terroristler tarafindan kacirilmis ve arkada ki yazilarin dedigi gibi "ya Musluman ol ya kurban ol" Siz kendi hayatiniz boyunca boyle bir zorlama gordunuz mu , hiristiyanlar tarafindan, muslumanlara karsi? Siz hayatiniz boyunca hic gordunuz mu hic bir kilisenin yapildigini Turkiye de, veya orta dogu da? Ayni zamanda biz binlerce camileri batida goruyoruz.... Bati da milyonlarca muslumanlar var, bati hukumetleri onlara yardim bile veriyor, camilerini yaptirmalari icin... Bu cesit hosgoruslugu orta doguda hiristiyanlara karsi gordunuzmu? Tabii ki degil. O yuzden sizin samimiyetinizden supheliyim! Saygilar, Celal benim anlayamadığım bir şey var neden adına terör dediğimiz vahşeti islama yakıştırıyorsunuz... onların o iki insanı islam olmya zorlarken müslüman kaldıklarını mı düşünüyorsunuz... birde demişsinizya Türkiyede yapılan kilise varmı diye? var efendim gittim gördüm İzmirde alsncak protestan(anglikon) kilisesi 2. ABDÜLHAMIT'in izni ve yardımı ile yapılmış.. duvarına da asmışlar bir güzel belgeyi... birde ne çabuk unuttunuz avrupanın göbeğinde katledilen binlerce müslümanı... bizim şehitlerimiz dahi var orda.. hem hiç dediğiniz gibi değildi... camiler ahır olarak kullanıldı... camilerde namazda hiç acımadan öldürüldü insanlar... beyrutta yapılanlara gelmedim daha..son olarak tarihten bir örnek söyleyeyim.. Avrupanın topraklaında istemediği yahudileri osmanlı kendi topraklarına getirip yerleştirdi...bu olayı bir arştırın.. neden niçin sahip çıkmış osmanlı...Hristıyanı yahudiye yahudiyi hristiyana karşı korumuş güçlü islam devletleri... daha ne söyleyeyim....islam dinini onu yanlış uygulayanlardan tanımakta ısrar ediyorsunuz.. doğrusu budur diyoruz. sevgi hoşgörü kardeşlik eşitlik adalet hepsi islamdadır diyoruz.. kabul etmiyorsunuz.. neden iyi olanı değil de kötü olanı tercih ediyorsunuz???? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2007 benim anlayamadığım bir şey var neden adına terör dediğimiz vahşeti islama yakıştırıyorsunuz... onların o iki insanı islam olmya zorlarken müslüman kaldıklarını mı düşünüyorsunuz... birde demişsinizya Türkiyede yapılan kilise varmı diye? var efendim gittim gördüm İzmirde alsncak protestan(anglikon) kilisesi 2. ABDÜLHAMIT'in izni ve yardımı ile yapılmış.. duvarına da asmışlar bir güzel belgeyi... birde ne çabuk unuttunuz avrupanın göbeğinde katledilen binlerce müslümanı... bizim şehitlerimiz dahi var orda.. hem hiç dediğiniz gibi değildi... camiler ahır olarak kullanıldı... camilerde namazda hiç acımadan öldürüldü insanlar... beyrutta yapılanlara gelmedim daha..son olarak tarihten bir örnek söyleyeyim.. Avrupanın topraklaında istemediği yahudileri osmanlı kendi topraklarına getirip yerleştirdi...bu olayı bir arştırın.. neden niçin sahip çıkmış osmanlı...Hristıyanı yahudiye yahudiyi hristiyana karşı korumuş güçlü islam devletleri... daha ne söyleyeyim....islam dinini onu yanlış uygulayanlardan tanımakta ısrar ediyorsunuz.. doğrusu budur diyoruz. sevgi hoşgörü kardeşlik eşitlik adalet hepsi islamdadır diyoruz.. kabul etmiyorsunuz.. neden iyi olanı değil de kötü olanı tercih ediyorsunuz???? Yahya Bey, Osmanlı devleti bugünkünden daha liberal bir ülke idi. Osmanlı devleti çok uluslu, çok dinli bir devletti. Kilise, havara, cami, vs yapımına engel yoktu. Bugün "laik görünen Türkiye Cumhuriyeti" inanılmaz bir şekilde İslam'a torpil geçmektedir. Mesela Siz, Yahya Bey olarak hayrınıza bir cami yaptırabilirsiniz. Bir de kilise yaptırmayı deneyiniz bakalım. "Laik (!) devletin güvenlik birimleri sizi nasıl götürüp o işten "vazgeçiriyorlar" görürsünüz. Osmanlıdan sonra bu ülkede binlerce cami yapılmış, bir tane yeni kilise, havra yapılamamıştır. Ve hala yapılamıyor. Saygılar. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2007 Yahya Bey, Osmanlı devleti bugünkünden daha liberal bir ülke idi.Osmanlı devleti çok uluslu, çok dinli bir devletti. Kilise, havara, cami, vs yapımına engel yoktu. Bugün "laik görünen Türkiye Cumhuriyeti" inanılmaz bir şekilde İslam'a torpil geçmektedir. Mesela Siz, Yahya Bey olarak hayrınıza bir cami yaptırabilirsiniz. Bir de kilise yaptırmayı deneyiniz bakalım. "Laik (!) devletin güvenlik birimleri sizi nasıl götürüp o işten "vazgeçiriyorlar" görürsünüz. Osmanlıdan sonra bu ülkede binlerce cami yapılmış, bir tane yeni kilise, havra yapılamamıştır. Ve hala yapılamıyor. Saygılar. Öncelikle Osmanlı'ya yaklaşımınız beni çok şaşırttı doğrusu, katılıyorum, bu yüzden adamlar tepemize bile çıkmışlar hatta, maalesef hala birileri Osmanlı'yı "geri" ilan eder ama neyse... Türkiye'de aşırı cami "yapımı" olayı gibi bir şey ancak tarihlere ve nüfus gelişimine göre değerlendirme ile mümkün olur ki bu açılardan bakarsak tahminimce abartı duruma her noktada rastlamayız... Ayrıca belirli gruplara karşı anlayışsız yaklaşım Türkiye'nin savaştan çıkmış totaliter yapısı içinde görülmüştür, buna katılmamak elde değil... Saygılar... Alıntı
Φ yahya35 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2007 Yahya Bey, Osmanlı devleti bugünkünden daha liberal bir ülke idi.Osmanlı devleti çok uluslu, çok dinli bir devletti. Kilise, havara, cami, vs yapımına engel yoktu. Bugün "laik görünen Türkiye Cumhuriyeti" inanılmaz bir şekilde İslam'a torpil geçmektedir. Mesela Siz, Yahya Bey olarak hayrınıza bir cami yaptırabilirsiniz. Bir de kilise yaptırmayı deneyiniz bakalım. "Laik (!) devletin güvenlik birimleri sizi nasıl götürüp o işten "vazgeçiriyorlar" görürsünüz. Osmanlıdan sonra bu ülkede binlerce cami yapılmış, bir tane yeni kilise, havra yapılamamıştır. Ve hala yapılamıyor. Saygılar. Laik ama % 90 ı müslüman olduğu iddia edilen bir ülke..torpil değil de ihtiyaç fazlalığı diyelim.. kilise yapılmak istenen alanlar nedense önemli yerler oluyor.. karşı çıkılması belki bu nedenledir.. aynı şey farklı boyutta cami için de geçerli.. hatırlarsınız erbakan taksimin gbeğine cami yapmak istemişti de yer yerinden oynamıştı yani bunun da nedeni islam değil... insan... saygılar Alıntı
Misafir magician Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2007 Sayin Magician,Bu konuya istatistikler kullanmaya dondugunuze tesekkurler. Fakat, daha dogru bir acidan bakilinca, goruyoruz ki; Afrika kitasina bakilinca, Muslumanlarin en cok oldugu yerlerde (kirmizi ulkeler) en cok sefaletlik var. Ager dikkatli bakarsan, Afrika da , en az Musluman olan ulkede (Guney Afrika), en basarili ve en gelismis ulkedir Afrika da. Buna tesaduf mu dersiniz? Saygilar, Celal Sayın atlet celal, Ortaya koyduğunuz (İslam ülkeleri geri bırakır.) teze (!) göre tarih boyunca müslüman devletlerin daima geri kalmış olmaları ve içinde en az müslüman olan ülkelerin en gelişmiş ülkeler olması gerekir. Bu mantıktan oldukça uzak bir yaklaşım. Zira tarihi incelediğimizde dün geri kalmış olan müslüman bir ülkenin yarın ileri bir ülke olduğunu görebiliriz. Osmanlı bu konuda önemli bir örnek değil midir? İslam ülkeleri geri bırakan bir din ise 15. yüzyılda Osmanlı'nın ilerlemişliğini nasıl açıklayacağız? Ya da içinde müslüman nüfus en az olan toplumlar daima en başarılı ve gelişmiş ülkeler ise tarihteki onca aksi örneği nereye koyacağız. Bu yüzden teziniz çürüktür. Güney Afrika'yı diğer afrika ülkelerine göre daha gelişmiş yapan ise elmastır. Az müslüman olmasıyla alakası yok. DÜNYAMIZDA YAŞANAN YOKSULLUĞUN BOYUTLARINI GÖZLER ÖNÜNE SERECEK, BAZI RAKAMLAR VERMEK İSTİYORUM: DÜNYA NÜFUSUNUN YARISI, YANİ YAKLAŞIK OLARAK 3 MİLYAR KİŞİ, GÜNDE 2 DOLARDAN DAHA AZ BİR GELİRLE YAŞIYOR. DÜNYANIN EN FAKİR 48 ÜLKESİNİN GSMH’Sİ, DÜNYANIN EN ZENGİN 3 KİŞİSİNİN SERVETİNDEN DAHA AZDIR. YAKLAŞIK 1 MİLYAR İNSAN, 21. YÜZYILA, OKUMA YAZMA BİLMEYEREK GİRMİŞ BULUNMAKTADIR. DÜNYA’DA SİLAHLANMAYA AYRILAN PARANIN, SADECE 100’DE 1’İ, YERYÜZÜNDEKİ TÜM ÇOCUKLARI OKULA GÖNDERMEYE YETMEKTEDİR. DÜNYADAKİ HER İKİ ÇOCUKTAN BİRİ, YANİ YAKLAŞIK 1 MİLYAR ÇOCUK, YOKSULLUK İÇİNDE YAŞAMAKTADIR. BU ÇOCUKLARIN, 640 MİLYONU UYGUN BARINMA, 400 MİLYONU TEMİZ İÇME SUYU, 270 MİLYONU SAĞLIK HİZMETLERİ İMKANLARINDAN YOKSUNDUR. GEÇEN SENE, YAKLAŞIK 11 MİLYON ÇOCUK, HENÜZ 5. YAŞLARINA GİRMEDEN VEFAT ETMİŞTİR. HEPİMİZ BU RAKAMLARIN ÜZERİNDE CİDDİYETLE DÜŞÜNMELİYİZ. İŞTE EN KRİTİK TEŞHİS DE BU NOKTADA YAPILMALIDIR. SORUN KALKINMA SORUNU MU, YOKSA PAYLAŞIM SORUNU MUDUR? BİLİM ADAMLARIMIZ, ELBETTE KONUNUN TEORİK ÇERÇEVESİNDE, YETERİNCE DURACAKLARDIR. ANCAK BEN, BİZİM DE GİRDİĞİMİZ LİBERAL DEMOKRASİ YOLUNDA, İKTİSADİ YAKLAŞIMIN, BÜYÜME ODAKLI OLDUĞU, BÖLÜŞÜMÜN İKİNCİ PLANA İTİLDİĞİ KANAATİNİ TAŞIYORUM. SONUÇTA DA ZENGİN VE FAKİR ARASINDAKİ UÇURUM HER GEÇEN GÜN ARTIYOR. DÜNYA ÜLKELERİ ARASINDA, 1820 YILINDA 3’E 1 OLAN ZENGİN FAKİR FARKI, BUGÜN 90’A 1 SEVİYELERİNE ULAŞMIŞTIR. BU UÇURUM, ÜLKE SINIRLARI İÇİNDE DE YAŞANMAKTADIR. DAHA DA GARİBİ GELİR DAĞILIMINDAKİ ADALETSİZLİĞİN EN YÜKSEK OLDUĞU ÜLKE SÜPER GÜÇ AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİDİR. YOKSULLUK, ŞÜPHESİZ TARİHİ BİRTAKIM SÜREÇLERİN NETİCESİNDE ORTAYA ÇIKMAKTADIR. BEN, GELİŞMİŞ KAVRAMINI PEK KULLANMAK İSTEMİYORUM, ANCAK KALKINMIŞ, YA DA ZENGİN ULUSLARIN, HEMEN HEMEN HEPSİNİN, BİR SÖMÜRGE GEÇMİŞİNE SAHİP OLDUKLARI, GÖZ ARDI EDİLEMEZ. DİĞER TARAFTAN, GÜNÜMÜZDE EN YOKSUL ÜLKELER DE, BU SÖMÜRÜYE BİR ÖLÇÜDE MARUZ KALMIŞLARDIR. BU NOKTADA, ÇOK TRAJİKOMİK BİR YAKLAŞIM, SANAYİLEŞMİŞ ÜLKELERİN, YOKSUL ÜLKELER KARŞISINDA SIK SIK SERGİLEDİKLERİ SUÇLAYICI VE DIŞLAYICI TAVIRDIR. SÖMÜREN SÖMÜRÜLENİ GERİ KALMIŞLIKLA İTHAM ETMEKTEDİR. HALBUKİ, ASIRLAR BOYU HAMMADDE VE İNSAN KAYNAKLARINI TÜKETTİKLERİ HALKLARIN, BUGÜNKÜ SEFALETİ, BÜYÜK ÖLÇÜDE KENDİ SUÇLARIDIR. … (İSTANBUL – 15.12.2005) TOBB BAŞKANI M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU’NUN 30. İKTİSAT KONGRESİNDEKİ KONUŞMASI Dünyada ülkeler arasında bir gelir adaletsizliği var. Peki aynı ülke içindeki insanların arasındaki gelir farklarını neyle yorumlayacağız? Adaletsizliğin en yüksek olduğu ülke Amerika. Burada sefalet çeken insanların durumunu neyle açıklayacağız? Yine İslamiyet'le mi? Alıntı
Misafir magician Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2007 Clinton neocon değildi. Clinton'un amacı Kürdistan falan kurmak da değildi. Clinton bana göre, tanıdığım gelmiş geçmiş en iyi Amerikan lideridir. Türkiye de bile çok sevilen ender Amerikalı liderlerdendir. Clinton inanç ayrımı yapmayan bir adamdır. Clinton yaşam tarzı ve anlayışı açısından dinsiz bir adamdır. Gençliğinde, Vietnam savaşına "haksız savaş" oluğu için gitmemiş, kaçmıştır. Bosna'daki, Kosova'daki tradejiyi saldıranın dini ne, kurbanların dini ne diye bakmadan, durduran adamdır. ... Saygılar. Evet Clinton neocon değildi. Türkiye'de çok sevildiği de doğrudur. Özellikle deprem sonrası Erkan bebekle ilgilenmesi gerçekten onun kişilğinin önemli taraflarıdır. Fakat dikkat çekmek istediğim nokta başkanların kişiliklerinin iyilik ya da kötülüğü değil bence onlar da sistemin birer parçası ve kendilerine biçilmiş rolün dışına çıkamıyorlar. Clinton döneminin savunma Bakanı Madeline Albright'ın 1999’da Irak’ta ölen yüzbinlerce çocuğun hesabı sorulduğunda: “Evet cok acı bir şey bu kadar çocuğun ölmesi ama buna değerdi” demesi aslında en iyisi bunlarsa... dedirtecek cinsten. Clinton Bosna trajedisini Srebrenitsa soykırımının öncesinde de durdurabilecek güce sahipti. Iraklı çocukları da kurtarabilirdi. Bunlardan birinci derecede sorumlu değildi ama durdurmaya gücü varken durdurmadı. Savaş onun döneminde de düşük yoğunluklu olarak devam etmiştir. Irak savaşı Amerikanın içine girdiği en uzun savaştır. 16-17 yıldır sürüyor. Gençliğinde savaş karşıtı olan bir insanın bunlara göz yumması dişlinin çarkları arasında kaldığının göstergesidir. Alıntı
Φ Atlet Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2007 Sayın atlet celal,Ortaya koyduğunuz (İslam ülkeleri geri bırakır.) teze (!) göre tarih boyunca müslüman devletlerin daima geri kalmış olmaları ve içinde en az müslüman olan ülkelerin en gelişmiş ülkeler olması gerekir. Bu mantıktan oldukça uzak bir yaklaşım. Zira tarihi incelediğimizde dün geri kalmış olan müslüman bir ülkenin yarın ileri bir ülke olduğunu görebiliriz. Osmanlı bu konuda önemli bir örnek değil midir? İslam ülkeleri geri bırakan bir din ise 15. yüzyılda Osmanlı'nın ilerlemişliğini nasıl açıklayacağız? Ya da içinde müslüman nüfus en az olan toplumlar daima en başarılı ve gelişmiş ülkeler ise tarihteki onca aksi örneği nereye koyacağız. Bu yüzden teziniz çürüktür. Sayin Magician, genellikle ben bugun ku problemleri bugunku ortam sartlari altinda tartisiyorum. Osmanlı'daki dini hoşgörüden, kilise-cami-sinagog kardeşliğinden söz edip, bunun karşısında Engizisyon vahşetini hatırlatabilirsiniz. Ama artık ne Engizisyon ne de Osmanlı var. Batı, din özgürlüğü konusunda Engizisyon'un çok çok ilerisinde, İslam dünyası ise ne yazık ki Osmanlı'nın çok gerisinde. Gostermek istedigim noktalara olan yardiminiz icin tesekkurler. Saygilar, Celal Alıntı
Misafir magician Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2007 Zorla ! Siz zorlamayi nasil tarif edersiniz acaba? Ben size kendim bir ornek verecegim. Yukarda ki iki muhabirler Islam Terroristler tarafindan kacirilmis ve arkada ki yazilarin dedigi gibi "ya Musluman ol ya kurban ol" Siz kendi hayatiniz boyunca boyle bir zorlama gordunuz mu , hiristiyanlar tarafindan, muslumanlara karsi? Siz hayatiniz boyunca hic gordunuz mu hic bir kilisenin yapildigini Turkiye de, veya orta dogu da? Ayni zamanda biz binlerce camileri batida goruyoruz.... Bati da milyonlarca muslumanlar var, bati hukumetleri onlara yardim bile veriyor, camilerini yaptirmalari icin... Bu cesit hosgoruslugu orta doguda hiristiyanlara karsi gordunuzmu? Tabii ki degil. O yuzden sizin samimiyetinizden supheliyim! Saygilar, Celal Bu topicteki 40. mesajıma bakarsanız müslümanların iblisleştirilmesi diye bir yazı görürsünüz. Irak kaos içinde bir ülke ve kimin nereyi bombaladığı, kimin kimi kaçırıp kafasını kestiği belli değil. Bir ara batılı bazı gençlerin evlerinin garajında bu tip çekimler yapıp internete sürdüğü görüldü. Kafa kesme görüntülerinde kesenin müslüman kesilenin hristiyan olduğuna, ya da oraların Irak olduğuna dair hiçbir delil yok. Bir olayın faillerini anlamak istiyorsanız dünyada yaptığı etkiye ve kimin işine yaradığına bakınız. Kafa kesme görüntüleri dünyayı neye inandırmıştır? “Müslümanlar cani işgalciler haklı.” Sözüne inandırmıştır. Bir adamın sakal bırakması sarık giymesi onun müslüman olduğunu göstermez. Bize gösterilen görüntülerin hepsi mizansen olabilir. Bunların hiçbiri ispat değil. Gerçek haberler ise bambaşka: ABD’den Irak’ta yeni bir vahşet ! Hadisa Katliamı Amerika askerleri Irak’ta yeni bir vahşete daha imza attı 28 Mayıs 2006 16:36 Amerikan Kongresi üyeleri, Hadisa’da geçtiğimiz 19 Kasım’da 24 sivilin ‘kasten’ katledildiği olaya ilişkin soruşturmanın bir an önce sonuçlandırılmasını istedi. Kasabada devriye gezen bir araca açılan ateş sonucu bir arkadaşının öldürülmesine sinirlenen Amerikan askerleri, çevredeki evleri basarak aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 24 sivili katletmişti. İngiliz The Times gazetesi, dünkü nüshasında katliamda bütün ailesi öldürülen 10 yaşındaki İman Hasan ile yapılan röportaja yer verdi. Olay günü okula gitmek üzere yeni kalktığını anlatan İman, babasının yan odada namaz kılmakta olduğunu, dedesiyle ninesinin yataklarında bulunduğunu belirtti. Dışarıdaki bazı patlama seslerinin ardından askerlerin evlerine girdiğini, dedesiyle ninesinin yattığı odaya bomba atıp babasına bağırdığını ifade etti. Annesi gözünün önünde vurulan İman, kendisinin ise odadaki bazı eşyaların arasına gizlendiğini bildirdi. Teyzesinin kucağındaki bebekle, dayısının ise evden kaçmaya çalışırken vurulduğunu belirten İman, evlerinin oturma odasının da tarandığını açıkladı. İman, baskından sadece kendisi ve erkek kardeşi Abdurrahman’ın kurtulduğunu belirterek, “Çok korkmuştuk, kımıldamaktan bile çekindik. Ben bacağımdan vuruldum. Buna rağmen dört saat süreyle kımıldamaya ve ses çıkartmaya çekindik. Yakınlarım hemen ölmedi. Askerler gittikten sonra onların inleyerek ölümünü seyrettik.” dedi. İman’ın amcası Ebu Muhammed de ölenleri üçer-beşer aynı mezara gömmek zorunda kaldıklarını söyledi. Burada öldürerek mesaj veren hristiyan. Verdiği mesaj açık: İtaat et ya da öl. Bunun neresi hoşgörü? Sayin Magician, genellikle ben bugun ku problemleri bugunku ortam sartlari altinda tartisiyorum. Osmanlı'daki dini hoşgörüden, kilise-cami-sinagog kardeşliğinden söz edip, bunun karşısında Engizisyon vahşetini hatırlatabilirsiniz. Ama artık ne Engizisyon ne de Osmanlı var. Batı, din özgürlüğü konusunda Engizisyon'un çok çok ilerisinde, İslam dünyası ise ne yazık ki Osmanlı'nın çok gerisinde. Gostermek istedigim noktalara olan yardiminiz icin tesekkurler. Saygilar, Celal Batının engizisyon vahşetinin çok ilerisinde olduğunu düşünebiliyor musunuz hala? Size nasıl bir yardımım oldu onu da anlayabilmiş değilim. Mesajlarımı okuyor musunuz? Alıntı
Misafir magician Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 Bugün "laik görünen Türkiye Cumhuriyeti" inanılmaz bir şekilde İslam'a torpil geçmektedir. Mesela Siz, Yahya Bey olarak hayrınıza bir cami yaptırabilirsiniz. Bir de kilise yaptırmayı deneyiniz bakalım. "Laik (!) devletin güvenlik birimleri sizi nasıl götürüp o işten "vazgeçiriyorlar" görürsünüz. Osmanlıdan sonra bu ülkede binlerce cami yapılmış, bir tane yeni kilise, havra yapılamamıştır. Ve hala yapılamıyor. [/b] Saygılar. Siz bir tane bile yapılmadı dediniz ama araştırmalar aksini söylüyor. Kurulma tarihlerine iyi bakın. TÜRKİYEDE MİSYONERLİK FAALİYETLERİ VE HARİTASI.... Dünyada Hiristiyanlik karsisinda direnen "Son kale" Türkiye'yi kimler ne sekilde Hiristiyanlastirmaya çalisiyor. Lütfen okuyun ve okutun..ISTANBUL: ISTANBUL PRESBITERYEN KILISESI (Moda Presbiteryen Kilisesi: Kurucusu, bir gazetenin ''Nurcu papaz'' diye mansete tasidigi Turgay Üçal'dir. Presbiteryen Kilisesi cemaati, Moda'daki All Saint Kilisesi'nde toplanmaktadir. Turgay Üçal, 1986'da kurulan ve daha sonra Türk Protestan Kilisesi adini alan topluluga dahildi. Üçal, 1993'te bu topluluktan ayrilarak küçük bir dua grubu olusturmustur. Üçal, 1993'te siki baglantilari olan Güney Kore'ye gitmistir. Buradaki görüsmelerinden sonra Protestanligin bir kanadi olan Presbiteryen bir kilise kurmaya karar vermistir. 1995'te kiralik tutulan bir mekanda, 1996'dan itibaren ise bir Anglikan kilisesi olan Moda'daki All Saints Kilisesi'nde toplanmaya baslamislardir. 2) AVCILAR BAGIMSIZ PROTESTAN TOPLULUGU 3) BAKIRKÖY PROTESTAN TOPLULUGU 4) BESIKTAS PROTESTAN KILISESI: Üç yabanci tarafindan 1991'de kuruldu. 1994'te simdiki iki katli yerine tasinmistir. Vaizlerinden birisi Eyüp Özkan'dir. Üyelerinin çogunlugu Türk vatandasidir. 5) BESIKTAS TÜRK PROTESTAN KILISESI: Üstte andigimiz Besiktas Protestan Kilisesi'nden ayri bir kilise oldugunu not etmeliyiz. Bu kilisesinin papazlarindan Engin Yildirim, Amerikan misyoner kuruluslarinin deprem bölgesindeki faaliyetlerinde aracilik etmisti. 6) ANADOLU TÜRK PROTESTAN KILISESI, (Moda). 7) DIRI SU KILISESI: (Osmanbey) 1999'da kuruldu. 8) GÜNGÖREN BAGIMSIZ PROTESTAN KILISESI: 1987'de kurulmustur. Üyelerinin dörtte biri yabancidir. Simdiki papazi Nigel Prior'dur. 9) ZEYTINBURNU ISA MESIH INANLILARI KILISESI: Baslangici 1987'de Samatya Surp Higutyun Ermeni Katolik Kilisesi'nde toplanmaya baslayan bir gruptur. 1993'te simdiki çok katli bina satin alinarak devreye sokulmustur. Kurucusu ve papazi sonradan Protestanlastirilmis bir Süryani olan Ilyas Anli'dir. Cemaati Türk, Ermeni, Süryani ve Güney Korelilerden olusur. Zeytinburnu Isa Mesih Inanlilari Kilisesi'nin Ermenilerle özel bir yakinliginin oldugunu da belirtmeliyiz. Nitekim bu grubun çekirdek kadrosu baslangiçta (1987'den itibaren) Samatya'da bulunan Surp Higutyun Ermeni Katolik Kilisesi'nde toplanmaya baslamistir. 18 Mart 1993'te Zeytinburnu'ndaki iki katli bina satin alinarak yeni bir örgütlenmeye gidilmistir. Samatya'da toplanirken 40-50 kisiye ulasan grup propaganda faaliyetleriyle 150-200 kisiye ulasmis durumdadir. 10) YENI YASAM KILISESI, (Göztepe). 11) TÜRK-ULUSLARARASI MESIH TOPLULUGU: (Asian Side Intenational Fellowship-ASIF) . Üyelerinin yarisini Güney Koreliler ve Türkler olusturur. Amerika'dan Iran'a pek çok ülkeden üyesi vardir. Öncülerinden birisi Ömer Diren'dir. Baslangiç 1992'de Idealtepe, 1994'ten itibaren Kadiköy'deki yerinde. Ömer Diren ayni zamanda Istanbul Protestan Kilisesi'nin kurdugu vakfin kurucu üyeleri arasinda yer almaktadir. ... Izmir'de Son Zamanlarda Kurulan Protestan Kiliseler: 1) EFES PROTESTAN KILISESI, (Atatürk Mh) 2) BORNOVA PROTESTAN KILISESI. (Ergene Mh). Öncülügünü Andrew Baldwin yapmaktadir. 3) IZMIR ISA MESIH TOPLULUGU: (Protestan Kilisesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvari, Karatas) : Öncülügünü Zekai Tanyar yapmaktadir. Zekai Tanyar'in en büyük basarisi Ekim 1999'da uluslararasi destekçileri ile düzenlemis olduklari Efes Kutlamalari (Celebration Ephesus) olmali. Efes Kutlamalarinin finansmanini, Protestan bir Amerikan misyoner örgütü olan ''Global Harvest Ministries'' üstlenmistir. (37) Organizasyonda Kwang Lim, Kim Sundo gibi Koreli misyonerler de aktif rol almisti. 62 milletten, 5.000 kisinin katildigi organizasyonda Türk Hiristiyanlar 500 kisi ile yerlerini almisti. (38) 4) KARSIYAKA PROTESTAN KILISESI, (Karsiyaka Sevgi Protestan Toplulugu). Öncülügünü Thomas Diez yapmaktadir. 5) BUCA PROTESTAN KILISESI, 6) GÜNEY EGE PROTESTAN KILISESI, 7) ÖDEMIS PROTESTAN KILISESI, 8) IZMIR BAGIMSIZ PROTESTAN KILISESI (Alsancak): Öncülügünü Ertan Çevik yapmaktadir. Türk Ortodoks Patrikhanesi'nde Sevgi ve Pasa Erenerol ile birlikte görüstügümüz Çevik, çocukken Almanya'da vaftiz edildigini bir Almanla evli oldugunu belirtmisti. 9) IZMIR KARIZMA CENTER TÜRK PROTESTAN TOPLULUGU. Öncülügünü Henrik Thornell yapmaktadir. Thornell, daha önceleri Somali, Yemen, Pakistan ve Banglades gibi Islam ülkelerinde propaganda çalismalari yürütmüstür. 10) IZMIR ENTERNASYONAL PROTESTAN KILISESI: Bu kilise, Chris ve Claudia adli Amerikali bir çift ile Helmut ve Judith adli Alman bir çift tarafindan Agustos 1993'te kurulmustur. Baslangiçta ev kilise olarak faaliyetlerine baslayan iki misyoner aile, önce yabancilar ve azinliklar üzerinde ardindan da 1995'ten itibaren Türkler üzerinde örgütlenmeye baslamistir. Haziran 1995'ten itibaren kilise Izmir'in merkezindeki bir otele tasindi. Çekirdek kadrosunu kurduktan sonra sehir merkezinde faaliyetlerini yogunlastiran misyonerler, Kasim 1995'ten itibaren, bir is hanina tasinmistir. Söz konusu misyoner grup, 1996'da ilk kez bir Türkü vaftiz etmislerdir. Türkler için özel ev kiliseler olusturulmustur. Bu ev kiliselerin olusturulmasinda misyonerlerin organize ettigi yabanci dil kurslari etkili olmustur. Yetiskin üye sayisi 100'ü askindir. Üyelerin dörtte biri Türk, dörtte üçü Izmir'de ikamet eden yabancilardir. Ankara'da Son Zamanlarda Kurulan Protestan Kiliseler: 1) KURTULUS KILISESI: Kurucusu eski bir solcu ve tiyatrocu olan Ihsan Yenal Özbek'tir. Ihsan Özbek, kendi deyisleriyle ''Türkiye'yi Seven Koreli Protestanlar Grubu Baskani'' olan Hong Jung Kil ile birlikte Yalova basta olmak üzere deprem bölgesinde faaliyet göstermistir. (39) 2) ULUS MESIH INANLILARI TOPLULUGU. 3) BALGAT ULUSLARARASI PROTESTAN KILISESI. 4) BATIKENT PROTESTAN KILISESI. 5) KEÇIÖREN MÜJDE KILISESI: Bu kilise, çevrede rahatsizlik olusturdugu için medyaya da konu olmustu. (40) 18 Subat 2001 tarihinde açildi; papazi 10 yil önce Protestanliga geçen çantaci Erol Dagli. Diger Protestan Kiliseler: Istanbul, Izmir ve Ankara'daki Protestan misyoner örgütlerin kurdugu kiliseler hakkinda bilgi verdik. Simdi de diger illerimizdeki Protestan örgütlenmelere yer verecegiz. Istanbul disindaki en önemli Protestan örgütlenmeler, Antalya'daki kiliseler ve Aziz Pavlus Kültür Merkezi'dir. Antalya'dan baslayalim: 1) ANTALYA ULUSLARARASI KILISESI (International Church of Antalya). 2) ANTALYA INCIL KILISESI. Bu iki kilise altli üstlü olmakla birlikte ibadet dili birinin Türkçe birinin de Ingilizce'dir. Ibadet dili Ingilizce olan Antalya Uluslararasi Kilisesi'nin kurucusu ABD'li James Bultema'dir. Bayan Renate Bultema da esine katkida bulunmaktadir. Ibadet dili Türkçe olan Antalya Incil Kilisesi'nin kurucusu ve papazi ise Eui-Hong Lee adli bir Güney Koreli bir dis hekimidir. (41) Eui-Hong Lee, Türkiye'deki Koreli protestan misyonerler arasinda yukarida sözünü ettigimiz Hong Jung Kil'den sonraki isim olmali. Her iki kilisenin kuruculari etkinlik alanlarini genisletmek amaciyla Kasim 1999'da ortaklasa ''Aziz Pavlus Kültür Merkezi'' (St. Paul Cultural Center) (42) kurmuslar. Antalya Aziz Pavlus Kültür Merkezi Müdür Vekili sonradan Hiristiyan olan Nimet Yildirim. 3) BURSA PROTESTAN KILISESI: Bu kilise son zamanlarda oldukça aktif bir propagandaya baslamistir. Bursa Protestan Kilisesi, Ingiliz misyoner örgütlerinden de destek almaktadirlar. Bursa Protestan Kilisesi'nin faaliyetleri zaman zaman medyaya da konu olmustur. (43) 4) IZMIT PROTESTAN KILISESI: Istanbul Protestan Kilisesi Vakfi tarafindan kurulmustur. Kilisenin papazi Philip Bernsteadin'dir. 5) DENIZLI PROTESTAN KILISESI: Diger adiyla ''Denizli Hiristiyanlari Toplulugu''. 6) GAZIANTEP ISA MESIH SEVGI TOPLULUGU VE KILISESI. Cumhuriyet döneminde, Gaziantep'teki Protestan misyonerlerin faaliyetleri ilk olarak 1988'de medyaya konu olacak kadar eskidir. (44) Bunun ürünü olan söz konusu kilise 1990'dan itibaren gizli olarak, 1999'dan itibaren açiktan faaliyettedir. Gaziantep Sahinbey'deki Isa Mesih Sevgi Toplulugu'nun kurucusu, ODTÜ Mühendislik Fakültesi'nin Gaziantep Kampüsü'nde ögretim görevlisi iken misyonerlik yaptigi için sinir disi edilen, Amerikali Richard Allen Showalter olmalidir. Ögretim görevlisi Richard Allen Showalter 1985'e kadar Gaziantep merkez olmak üzere misyonerlik faaliyetleri yaptigini saptamis bulunuyoruz. Amerikali misyoner Showalter, üniversite ögrencilerinden Muharrem Gündüz'ü vaftiz etmis ve Gemlik Kalpakli Köyü'ndeki misyoner kampinda egitim aldirmistir. 7) ANTAKYA YENI HAVARIYYUN KILISESI: 1993'te kuruldu. 100 civarinda üyesi vardir. Bu kilise Istanbul'daki Yeni Havariyyun Kilisesi ile baglantilidir. 8) MERSIN PROTESTAN KILISESI: Bu kilise, apartman katini kullandigi için 634 sayili Kat Mülkiyeti Kanunu geregi Istanbul'daki 4 kiliseyle birlikte kapatilmisti. (45) 9) ADANA KURTULUS KILISESI: 10) DIYARBAKIR INCILI TOPLULUGU ve Amerikali misyonerlerin Kürt projesi: Protestan Misyoner Örgütlerin özel ilgi alanlarindan birisi Diyarbakir'dir. Aslinda bu ilgi daha genis çerçevede Kürt kökenli yurttaslarimizi Hiristiyanlastirmak ve azinliklastirmaktir. (46) Protestan Misyoner Örgütlerin Türkiye Haritasi Protestan misyoner örgütler, Istanbul'da 22, Izmir'de 10, Ankara'da 5, Antalya'da 2, Bursa'da, Izmit'te, Denizli'de, Gaziantep'te, Antakya'da, Adana'da, Mersin'de, Diyarbakir'da 1'er kilise olmak üzere Türkiye'de toplam 47 kilise kurmus durumdadir. Bunlar bizim adres olarak da tespit ettigimiz kiliselerdir. Bunlarin disinda kurulmus kiliseler hakkinda duyumlarimiz varsa da arastirmaci gazetecilik ilkemiz geregi somut kanitlar elde etmeden yazmayacagiz. Protestan kiliselerin kuruldugu bu 12 vilayetimizin disinda Eskisehir, Konya, Kayseri, Van, Erzurum, Trabzon, Samsun, Iskenderun'da ilk örgütlenmeler baslamis olmakla birlikte bildigimiz kadariyla henüz kiliseler açiktan faaliyete geçmemistir. Protestan örgütler, Kahramanmaras, Sivas ve Hopa'da da propaganda faaliyetleri baslamis durumdadir. Buna göre 23 vilayetimizde Protestan misyonerler örgütlenmis durumdadir. Demografik açidan bakarsak Protestan misyonerler Türkiye'nin nüfusunun yarisindan çogu üzerinde aktif bir durumdadir. Protestan misyoner Örgütlerin üslerini kus bakisi gözden geçirdigimizde özellikle etnik ve mezhepsel farkliliklari kasiyacak bölgeleri seçtigini görüyoruz. Örnek olsun diye söyleyelim, Protestan misyoner örgütlerin hedef kitleleri, Diyarbakir'da Kürtler yönelik, Sivas'ta Aleviler, Hopa'da Lazlar, Gürcüler ve Hemsinliler, Trabzon'da Pontusçular, Antakya'da Nusayriler, Istanbul, Izmir ve Ankara'da özellikle dini duyarliligi zayif üniversitelilerdir. Türkiye Protestan Kiliseler Birligi Türkiye'deki Protestan kiliseler kendi aralarinda bir üst örgütlenmeye gittiklerini de belirtmeliyiz. Istanbul'daki Türk Protestan Kilisesi, Ankara ve Izmir'de bulunan Protestan kiliseler 1986'dan itibaren bir araya gelmeye baslamistir. Zamanla üç ayda bir düzenli bir biçimde toplantilar yapilmaya baslanmistir. Organizasyonun baslangiçtaki adi ''Bagimsiz Protestan Kiliseleri Danisma Kurulu'' idi. Bu ''Danisma Kurulu'' medyada yer alan haberlere göre artik bir ''Türkiye Protestan Kiliseleri Birligi''ne dönüsmüs durumdadir. Ve bu çalismamizda adi geçen Protestan kiliselerin büyük bir çogunlugu bu birlige üyedir. Böyle bir örgütlenmenin yasal oldugunu sanmiyoruz. Öyle ya, yeni kiliseler yasalara uygun degilse onlarin kurdugu birlik nasil olur da yasal olur? Türkiye Protestan Kiliseleri Birligi'nin Basin Danismani 1995'ten beri Süryani kökenli bir Protestan olan Isa Karatas'tir. Birligin Baskani ise Behnan Konutgan'dir; Konutgan da Süryani kökenli bir Protestan. Bible House Immanuel Protestan Ermeni Kilisesi'ndeki Protestanlastirilan Süryanilerin papazi olan Behnan Konutgan, ayni zamanda ''American Bibles Society'' yetkililerindendir. Bible Society'nin direktörünün AMENIEL BAGDAS oldugunu kaydedelim. Baska deyisle Ameniel Bagdas ve Behnan Konutgan çalisma arkadasidir. Türkiye Protestan Kiliseleri Birligi'nin basta Amerika, Ingiltere ve Almanya olmak üzere uluslararasi baglantilarinda, ''American Bibles Society''nin önemli bir köprü oldugunu belirtmeliyiz. Yurtdisi Baglantilari Türkiye'deki Protestan örgütlenmelerin yurt disi baglantilari yalnizca Dünya Kiliseler Birligi ile olan iliskilerinden ibaret degildir. Türkiye'deki Protestanlarin örgütlenmelerin yurt disindaki Türkler üzerinde propaganda faaliyeti sürdüren kimi kilise ve örgütlerle iliski halindedirler. Yaptigimiz arastirmalara ve kendi yayinlarina göre Türkiye'de ve Türk Dünyasi'nda faaliyet gösteren çogu Amerika merkezli kimi Protestan misyoner örgütler ve kuruluslar sunlardir: Amerikan Board Heyeti, (47) Associacion De Pastores, Boulevard Christian Church, Centre for Asian Studies, Centre for World Mission - British Columbia, Church of the Nazarene, World Mission Division, Evangelical Free Church Mission, IBRA Radio (Sweden), Operation Mobilisation, Pentecostal European Mission, Rockdale Alliance Church, Scripture Gift Mission International, Spear Trust, Turkish World Outreach (TWO), WEC International, Mission to Unreached Peoples, Campus Crusade for Christ International, Frontiers, Pioneers, Christian Aid Mission, Mission to the World, TransWorld Radio, Southern Baptist Convention International Mission Board, Wycliffe Bible Translators USA, New Tribes Mission, Assemblies of God, YMCA (Young Men's Chiristian Association), YWCA, American Bible Society, The Near East Relief Organization, Incilî Yayin Kurumu ( merkezi Hollanda), IBT (Institute of Bible Translation, merkezi Isveç), Hollanda'da, Müjde Kurumu, (Enschede) basinda Necmi adli bir Türk var. Ingiltere'de, London Downs Baptist Church, Yine Hollanda'da, Amsterdam Müjde Kilisesi, Belçika'da, basinda papaz Sarkis Pasaoglu adinda Türkiye kökenli bir Ermeni olan, Brüksel Avederanagan (Incili) Kilisesi, Almanya'da, Papazi Recep Avser olan Türkçe Konusan Kilise Toplulugu, Sindelfingen). Kaynak:sivilinsiyatif.org Demek ki Türkiye'de kilise kurulabiliyor. Sormamız gereken neden bu kadar çok? Türkiye hristiyanlarının sayısı doğal yollardan bu kadar çok arttı mı? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 Siz bir tane bile yapılmadı dediniz ama araştırmalar aksini söylüyor. Kurulma tarihlerine iyi bakın.Kaynak:sivilinsiyatif.org Demek ki Türkiye'de kilise kurulabiliyor. Sormamız gereken neden bu kadar çok? Türkiye hristiyanlarının sayısı doğal yollardan bu kadar çok arttı mı? Sevgili magician, Bu sivilinsiyatif.org'a bir mektup yaz, sana listesini sundukları kiliselerin bir de adreslerini versinler zahmet edip. Kilise kelimesi iki anlamda kullanılır Hristiyanlıkta: 1. Mekan, ibadet yeri. 2. Topluluk/Cemaat. Anglikan Kilisesi deyince, bu ifadeden "bina/mekan" anlaşılmaz, bir cemaati tarif etmek için kullanılan bir ifadedir. Türkiye'de "var olduğu iddia edilen kiliseler" cemaattir. Lozan Anlaşması ile varlıkları tanınan gayri-müslim ibadethanelerinden başka yeni ibadethane kurulmamıştır Türkiye'de. Cemaat olarak faaliyet gösteren kiliseler ise, mekansızdırlar. Evlerde, otellerde, mevcut kiliselerde toplanarak ibadetlerini yaparlar. Gazetelerde "Misyonerler falanca evi kiliseye çevirmişler, vay hainler" diye 3. sayfa haberi olarak okursunuz. Saygılar. Alıntı
Misafir magician Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 Sevgili magician,.. Türkiye'de "var olduğu iddia edilen kiliseler" cemaattir. ... Cemaat olarak faaliyet gösteren kiliseler ise, mekansızdırlar. Evlerde, otellerde, mevcut kiliselerde toplanarak ibadetlerini yaparlar. Gazetelerde "Misyonerler falanca evi kiliseye çevirmişler, vay hainler" diye 3. sayfa haberi olarak okursunuz. Yazıda mekanlar verilmiş. Ev, hotel mekan değil mi? Bina olarak kiliseden bahsediyorsan dur bakalım. İlk önce cemaatler kurup hristiyan sayısını arttır. Yeterince çoğalınca katedral de yaptırırlar merak etme. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 Yazıda mekanlar verilmiş. Ev, hotel mekan değil mi? Bina olarak kiliseden bahsediyorsan dur bakalım.İlk önce cemaatler kurup hristiyan sayısını arttır. Yeterince çoğalınca katedral de yaptırırlar merak etme. Hadi, müslümanlığa zarar veriyorlar diye gidip köklerini kurutalım... Aslında hepiniz birsiniz, masallarla avutuluyorsunuz... Alıntı
Φ yahya35 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 birde batıda Avrupanın göbeğinde olanlara tanıklık etmeniz için BİLGE KRAL ALİYA İZZET BEGOVİÇ'in TARİHE TANIKLIĞIM kitabını okumnızı öneririm.. çifte standartı veya batıdaki eşitlik anlayışını göreceksiniz...veya Guatanamo daki tutukluların işkence görüntülerini bir izleyin.. ordakiler insan değil mi.. onların hakkını kim savunuyor...AİHM NE DİYOR BUNA.. YADA ÖZGÜRLÜKLER ÜLKESİ AMERİKA KİMİN ÖZGÜRLÜK VE HAKLARINI SAVUNUYOR... dünyada acı ve işkence görenlerin çoğunluğu müslüman olduğu halde terörist olan neden yine onlar..bence biraz da bu açıdan bakın... Alıntı
Misafir magician Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 Hadi, müslümanlığa zarar veriyorlar diye gidip köklerini kurutalım... Aslında hepiniz birsiniz, masallarla avutuluyorsunuz... Brian Osmanlının liberalizminden bahsetti ve haklıydı. Ama siz kök kurutmakla itham ediyorsunuz. Kök kurutma anlayışı olsaydı o zamanlar kurutulurdu kökleri. İnsan kendi toplumunun tarih ve inancına bakarken biraz insaflı olmalı. Bu kadar ******** kompleksine kapılmamalı. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 Yazıda mekanlar verilmiş. Ev, hotel mekan değil mi? Bina olarak kiliseden bahsediyorsan dur bakalım.İlk önce cemaatler kurup hristiyan sayısını arttır. Yeterince çoğalınca katedral de yaptırırlar merak etme. Ev ve otel ibadethane olarak kullanılır, ama ev ve otel cami olmadığı gibi, kilise de değildir. Ayrıca, Alanya'ya yerleşmiş olan binlerce Alman ve Hollandalı var Sor bakalım yıllardır bir kilise açabilmişler mi, sayıları çok olduğu halde? Saygılar. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 Ev ve otel ibadethane olarak kullanılır, ama ev ve otel cami olmadığı gibi, kilise de değildir. Ayrıca, Alanya'ya yerleşmiş olan binlerce Alman ve Hollandalı var Sor bakalım yıllardır bir kilise açabilmişler mi, sayıları çok olduğu halde? Saygılar. E vatandaş kusura bakma ama arkadaş sundukça sen yenisini istiyorsun ve gittikçe anlamsızlaşıyor; oradaki yabancı yerleşimi son yıllarda artmadı mı???Dindarsa bunlar isterler, istesinler, çokça uğraşıp mümkün olduğu halde açtıramazlarsa konuşulur bu... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 E vatandaş kusura bakma ama arkadaş sundukça sen yenisini istiyorsun ve gittikçe anlamsızlaşıyor; oradaki yabancı yerleşimi son yıllarda artmadı mı???Dindarsa bunlar isterler, istesinler, çokça uğraşıp mümkün olduğu halde açtıramazlarsa konuşulur bu... Anlamlı ve gerçeği yansıran cevaolar verilirse, başımız üstüne. İlk verdiği "kiliseler" cemaat isimleri, mekanı olmayan kiliseler. Sorumuzun mahiyeti belli: Yeni kilise yapılabiliyo mu? Yapılamıyor. İzin verilmiyor Türkiye'de. "Laik" görünümlü devlet, İslamiyeti kolluyor, sonra da İslamcılık neden artıyor diye kafasını kaşıyor. Ben zaten iletimde söylemişim, kilise yapımına izin verilmediği için, o insanlar ev ve otellerde ayin düzenliyorlar diye. Sonra gelip ev ve oteller de kilisedir diyemezsiniz. Anlanya'yı örnek vermemin nedeni, çok gittiğim bir yer ve oradaki yabancıların ibadethane açmaktaki sıkıntısını bildiğim için yazdım. Sallamadım yani. Saygılar. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2007 Zorla ! Siz zorlamayi nasil tarif edersiniz acaba? Ben size kendim bir ornek verecegim. Yukarda ki iki muhabirler Islam Terroristler tarafindan kacirilmis ve arkada ki yazilarin dedigi gibi "ya Musluman ol ya kurban ol" Siz kendi hayatiniz boyunca boyle bir zorlama gordunuz mu , hiristiyanlar tarafindan, muslumanlara karsi? Siz hayatiniz boyunca hic gordunuz mu hic bir kilisenin yapildigini Turkiye de, veya orta dogu da? Ayni zamanda biz binlerce camileri batida goruyoruz.... Bati da milyonlarca muslumanlar var, bati hukumetleri onlara yardim bile veriyor, camilerini yaptirmalari icin... Bu cesit hosgoruslugu orta doguda hiristiyanlara karsi gordunuzmu? Tabii ki degil. O yuzden sizin samimiyetinizden supheliyim! Saygilar, Celal Belliki sen başka bir dünyada yaşıyorsun? Burası neresi biliyormusun?Irak,işkence gören müslüman işkence yapan ABD askeri İngiliz askeri fazla söze gerek varmı? Sana bunların aynısı,yüzlerce resim indirebilirim Filistinden,Bosna'dan,Çeçenistan'dan,v.s.v.s........ ***** Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2007 Belliki sen başka bir dünyada yaşıyorsun?Burası neresi biliyormusun?Irak,işkence gören müslüman işkence yapan ABD askeri İngiliz askeri fazla söze gerek varmı? Sana bunların aynısı,yüzlerce resim indirebilirim Filistinden,Bosna'dan,Çeçenistan'dan,v.s.v.s........ ***** "Tanrı beni İlahi bir misyonla görevlendirdi. Bu bir Din Savaşıdır, geniş ve uzun vadeli Haçlı Savaşı başlamıştir. Ya benimlesiniz ya da karşımda." George W. Bush......... "Irakta savaşan kahraman Amerikan askerlerinin sağ salim ülkelerine dönmeleri için dua ediyoruz." Tayyip Erdoğan Günümüzde dahi bir Din'i savaş malzemesi ve/veya sömürü malzemesi yapan bu iki kendini bilmezin söylediklerine de karnımız tok. Biri haçlı savaşı diyor, diğeriyse bu haçlı savaşına çıkan askerlere sag salim eve dönmeleri için dua ediyor. Sarakaya bakarmısınız! Alıntı
Φ vega5 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2007 tayyip te kimmiş oğlu kadına çarptı arabayla suçlu olduğu halde serbest bırakıldı Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2007 Belliki sen başka bir dünyada yaşıyorsun?Burası neresi biliyormusun?Irak,işkence gören müslüman işkence yapan ABD askeri İngiliz askeri fazla söze gerek varmı? Sana bunların aynısı,yüzlerce resim indirebilirim Filistinden,Bosna'dan,Çeçenistan'dan,v.s.v.s........ Sevgili suheda, ABD ve İngiliz askerlerinin işkence yaptığını da yine AMERİKALI/BATILI GAZETECİLER DUYURDU DÜNYAYA! Bunun anlamını anlayabiliyormusun? Onların, kendilerini eleştirebilen, kendi yanlışlarını gösterebilen bir sistemleri var. Peki Ortadoğuluların var mı öyle bir sistemi? Iraklılar ölünce, Amerikalıların, İngilizlerin orgazmik çığlık attıklarını gördün mü? Peki ABD'de gökdelenler çökünce sokaklara çıkıp sevinçten uçan müslümanlar olmadı mı? Irak'ta ölen ABD askerlerinin vücutlarını parça parça eden, Filistin'de öldürdükleri İsrailli askerin bağırsaklarını ellerine alıp şizofrenik bir şekilde sevinen insanları görmedin mi? Düşmanı öldürmek ayrı şey, işkence ederek öldürmek ayrı şey. İşkence ederek öldürmek, veya cesede bile işkence etmek şizofreni belirtisidir. Ülkeler savaşabilir. İnsanlar dövüşebilir. Ölen olacak, yaralanan olacaktır. Ölüm karşısında orgazmik çığlıklar atmak sadece ********* özgü bir davranıştır. Ve maalesef bu davranışı günümüzde ************ bile sergilemiyorlar. Bu davranışı sergileyenler artık sadece Ortadoğu'daki fanatik müslümanlar. Saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.