Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2024 Ağu 25 Admin Taşınabilir bir güç istasyonuyla bir EV'yi şarj etmeyi denedim ve sonuçlar beni şaşırttı Birkaç yıl önce ilk taşınabilir güç istasyonumu elime aldığımdan beri, evimde elektrik kullanımından tasarruf edebileceğim tüm yolları düşünüyordum. O zamandan beri, daha büyük cihazlara, örneğin en iyi akıllı klimalara, daha uzun süre çalışmasını sağlayacak devasa pil kapasiteleri sayesinde yeterli güç sağlayabilen giderek daha büyük olanları test ediyorum. Ancak son birkaç ayda, etraftaki en iyi elektrikli arabalardan bazılarıyla birkaç test sürüşü yaptım - bu yüzden sonunda bir güç istasyonu kullanarak ne kadar şarj alabileceğimi görmek için iyi bir fırsat olduğunu düşündüm. Bu fikir, bir Kia EV9'u bir şarj istasyonunda şarj etmeyi denedikten sonra, ücretler nedeniyle benzin doldurmak kadar pahalı olduğunu ve Hyundai Ioniq 6 ile evde Seviye 1 şarjının ne kadar yavaş olduğunu fark ettikten sonra aklıma geldi. Tüm güç istasyonları eşit değildir Açıkça belirteyim: EV'ler, geleneksel benzinle çalışan araçlardan daha fazla uzun vadeli tasarruf sağlar. Ve güneş panelleri aracılığıyla şarj ettiğim taşınabilir güç istasyonlarıyla, pratik olarak bir EV'yi şarj etmek için emrimde sonsuz bir güç kaynağım olduğu anlamına geliyor. İşte bulduklarım. Sadece pil paketleri olmaları, hepsinin EV'leri şarj etmek için kullanılabileceği anlamına gelmiyor. Her şeyden önce, elektrikli araçlardaki pillerin ne kadar büyük olduğunun ciddiyetini gerçekten anlamak için pil kapasitelerini anlamalısınız. Örneğin, Geneverse Güneş Jeneratörüm 2.060 Wh pile sahipken, ortalama bir EV 80 kWh (80.000 Wh) pile sahiptir. Bu, EV'leri test etmeye başlayana kadar fark etmediğim büyük bir farklılık. Geneverse Güneş Jeneratörünü evde Kia EV9'u dahil edilen Seviye 1 ile şarj etmek için denediğimde, hiç şarj olmayacağını hemen anladım. Bunu yapamadı, bu yüzden içinde karşılaştırılabilir 2.000 Wh pile sahip Bluetti AC200P taşınabilir güç istasyonuma bağlamayı denedim. Hiçbiri işe yaramadı, bu yüzden o noktada pes ettim. Ancak, topraklama sorunlarının onları düzgün bir şekilde şarj etmemi engellediği ortaya çıktı, bu da topraklama aksesuarları gerektirecekti. 2024 Chevrolet Blazer EV'de 3,85 kWh (3.850 Wh) piliyle bir Anker Solix F3800 kullanana kadar çalıştıramadım. Bunun nedeni, 240 V güç çıkışı ve 6.000 W'a kadar şarj için özel bir EV şarj moduna sahip olmasıdır. Ayrıca, EV'nizi çok fazla güç çekmemesi için daha düşük bir amper ayarına ayarlamak gibi dikkate alınması gereken başka faktörler de vardır. Çok az menzil eklendi Ne yazık ki, başlamadan önce Anker Solix F3800'ü %100 kapasiteye kadar şarj etme şansım olmadı, ancak yine de 13:15'te %76'da piliyle ilerlemeye devam ettim. Bu arada, Blazer EV bana 157 mil menzille %49'luk bir şarj seviyesi gösteriyordu. Anker güç istasyonundaki ekran aracılığıyla, pilinin tükenmesine tahmini 2,7 saat kaldığını gösterdi. O hafta sonu öğleden sonra boyunca ilerlemesini kontrol etmeye devam ettim ve Anker sonunda saat 15:48'de tükendi; bu, ilk şarj etmeye başladığımda tahmin ettiği şeydi. Seviye 1 şarj hızlarına zaten aşina olduğumu düşünürsek, Blazer EV'nin 163 mil menzille %51'lik bir şarj göstermesine çok da hazırlıksız yakalanmadım. Dürüst olmak gerekirse, bu beklenenden daha iyi çünkü Blazer EV'nin gösterge paneli paneli, şarjın menzile yaklaşık +1 mil/saat eklediğini gösteriyordu. 6 milin, Seviye 3 şarj cihazlarının aynı sürede geri verebileceği şeyle karşılaştırıldığında hiçbir şey olmadığını biliyorum, ancak bu, beni tren istasyonuna gidip gelmek için fazlasıyla yeterli bir menzil. Sonuç Şimdi, bir EV'yi şarj etmek için her zaman taşınabilir güç istasyonlarına güvenmenizi önermem. Ancak, EV'nizin pili kritik derecede düşük olduğunda, sizi uygun bir şarj istasyonuna götürecek kadar şarj ederek acil durumlarda nasıl işe yarayabileceğini görebiliyorum. Ayrıca, Anker Solix F3800'ü şarj etmek için 400W'lık bir güneş paneli kullandığımı da belirtmek istiyorum; bu, genellikle tam şarja geri dönmem için iki ayrı öğleden sonramı alıyor. Şarjı hızlandırmak için başka bir güneş paneli alabilir ve ardından onu bir EV'yi şarj etmek için kullanabilirdim; ancak bunun için gereken iş miktarı zamana veya emeğe değmeyebilir. Yani dediğim gibi, ücretsiz güç elde ediyor olmam harika, ancak bunu günlük olarak yapmak pratik olmazdı. Kaynak: TG
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.