» iLyAdA Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2007 Cumhurbaşkanlığı sürecinden sonra yaşananların perde arkasını ilk kez anlatan Bülent Arınç, seçim meydanlarına duyduğu özlemi şöyle anlatıyor: Kuduruyorum. Burada hırsımdan bardakları kırıyorum.. TBMM Başkanı Bülent Arınç, SABAH'a 22 Temmuz seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı sürecinin perde arkasını anlattı. Meclis'teki geniş makam odasında yaptığımız sohbette, hem parti içindeki manevi gücü hem de Meclis Başkanı olarak artan yalnızlık hissinin altını çizen Arınç, "Birtakım manipülasyon haberlerle beni hedef tahtası haline getirmiş olabilirler. Ama ben güçlü bir insanım. Ne yaparlarsa yapsınlar, savunulmaya muhtaç bir adam değilim. Ben kendi kendimi savunurum" dedi. Arınç sohbet sırasında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın miting programını inceleyerek, sıcak siyasete duyduğu özlemi şu samimi itirafla ifade etti: "Ah aslında meydanlara çıkmak için kuduruyorum. Burada hırsımdan bardakları kırıyorum. Bu makamda mümkün değil...." Sohbetimizin bir bölümde de, partinin aday listesinde Milli Görüş kökenli vekiller dışarıda bırakılmasına "üzüldüğünü" söyleyen Arınç, sorularımızı şöyle yanıtladı: ANAYASA MAHKEMESİ SENATO OLDU: Anayasa'nın 148'nci maddesi Meclis kararları yasal denetime tabi değil, diyor. Seçim, Meclis kararıdır. Kanun ve kararname çıkarmıyoruz. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı seçiminin Anayasa Mahkemesi'ne gitmesi Anayasa'ya göre mümkün değil. Anayasa Mahkemesi, Anayasa değişikliklerini bile sadece şekil bakımdan inceleyebilir. Sayın Başkan Tülay Tuğcu, Fulya Kantarcıoğlu ve diğer iki üye 'bu meclisin kararıdır yargısal denetime tabi değildir. Biz buna bakamayız' demişlerdir. Eğer her Meclis kararı Anayasa denetimine tabi olacaksa o zaman Anayasa'nın değiştirilmesi lazım. Meclis'in her kararı bundan sonra Anayasa Mahkemesi örneklerse, her birine bir gerekçe bulunarak iptal mümkün olabilir. İşte o zaman Anayasa Mahkemesi adeta iki meclisli bir parlamento gibi, senato gibi görev yapmaya başlar. ÜYELERDEN BANA ŞİKÂYET GELDİ: Anayasa Mahkemesi'nin üyeleri de 'biz senato olmaya başladık' diye şikayet ediyor bu durumdan. Ben mahkeme üyelerinin ağzından bunları 50 defa işittim. Her kanun bize geliyor bizim görevimiz bu değil demeye başladılar. Kamuoyuna çıkıp söylemediler. Türkiye'nin bir yargı reformuna ihtiyacı var. GÜL'ÜN ADAYLIĞIM SÜRÜYOR DEMESİ ŞIK DEĞİL: Kimse için bugünden yarına benim adaylığım sürüyor demek doğru değildir. Benim için de, Tayyip bey için de böyle. Siyasette şartlar değişebilir. Dengeler değişebilir. Şu anda Meclis mi seçecek halk mı seçecek bilmiyoruz. Türkiye böyle bir karmaşanın içerisine sürüklendi. Sorumlusu biz değiliz. Ama bunu çözeceğiz, çözmemiz lazım. Yeni Cumhurbaşkanı'nın nasıl seçileceğine Anayasa Mahkemesi karar verecek. Şimdi daha bu belirsizlikler varken kimin adaylığının tartışılacağı doğru değil. Bugün siz aday mısınız diye bana soruyorlar. Bu bugünün meselesi değil diyorum. Günü geldiğinde belli olacak bir şey ve hiç beklemediğiniz birisi aday olacak. Belki yeni oluşan mecliste daha flaş, daha tasvipli olan bir aday çıkacak. Bütün bunları o zaman düşünürüz. Ama Gül, dün için de bugün için de adaylığı kabul gören iyi bir şahsiyet olarak ortada bulunuyor. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2007 Cumhurbaşkanlığı sürecinden sonra yaşananların perde arkasını ilk kez anlatan Bülent Arınç, seçim meydanlarına duyduğu özlemi şöyle anlatıyor: Kuduruyorum. Burada hırsımdan bardakları kırıyorum.. Türkiye kirilmis kimin umrunda.. ama ginede yeni dönemde Sayin Arinc,a iyi kudurmalar...bardaklarida biraz az kir onlar halkin mali..!! o ince ayrintiyi nerden bilecek bizim pasa hazretleri ,, birde gücünden bahsediyor ..neyin gücü... yamyam frankfurt Alıntı
Φ kgurleyen Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2007 Geçen gün RTE ve ABDullah Gül'le Kayseri mitingine çıktı....Kudurganlığı geçmemiş mi?..... Tarafsız olması gereken TBMM Bşk.sıfatıyla, AKP mitinglerinde boy gösteren bu zattan,Atatürk'ün kurduğu bu Meclis ne zaman kurtulacak?....23 Temmuz sabahı olabilir mi?..... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2007 Kasap et derdinde, koyun can derdinde. Bunlar adam olacakta Ataturk'un bize biraktigi mirasi devam ettirecekler oyle mi... Birakin devam ettirmeyi, herseyimizi satiyorlar. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2007 Bülent Arınç tarihe bir talihsizlik olarak geçecektir. Ne yazıkki bizler bu talihsizlihin en yakın muhatabıyız. Alıntı
Φ tersso Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2007 yahu türkiyenin kırıldığını savunan arkadaşlar hiçde gerçekçi değilsiniz.. bu insanlar 80 senedir neler çekti şurda iki kuruş için kırılcağını zannediyorsanız yanılıyorsunuz.. harf devrimiyle bi gecede cahil kaldı, kılık kıyafetle zorla kıyafet giydirildi, türkçe ezanla namazla mukkedasatıyla oynandı, başbakanı asıldıi 3 darbe gördü, savaşarla girdi çıktı.. bu halk alışık sizin varsa paraya ihtiyacınız bizim belediye ilaç dağıtıyor bedavaya alın satın derim size Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2007 yahu türkiyenin kırıldığını savunan arkadaşlar hiçde gerçekçi değilsiniz.. bu insanlar 80 senedir neler çekti şurda iki kuruş için kırılcağını zannediyorsanız yanılıyorsunuz.. harf devrimiyle bi gecede cahil kaldı, kılık kıyafetle zorla kıyafet giydirildi, türkçe ezanla namazla mukkedasatıyla oynandı, başbakanı asıldıi 3 darbe gördü, savaşarla girdi çıktı.. bu halk alışık sizin varsa paraya ihtiyacınız bizim belediye ilaç dağıtıyor bedavaya alın satın derim size kuruşun degerini bilmiyen ülkesinin degerini bilirmi ,, öyle degilmi, tersso Hem arkadasim o sizin belediye kimin parasini bedavaya dagitiyor.. yoksa o bedava dagitilan ilaclari ,,birileri alip satip köseyi dönüyorda , burda bize istemeyerek acikmi veriyorsun...!! cünkü kimse kimseye bedava yedirmez yese yese yandaslarini yedirir.. öyle degilmi ülkemizde bu gercekler agir basmiyormu.. vatandas ayrimi... Saygilar yamyam frankfurt Alıntı
Φ tersso Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2007 aynı duyarlılığı ırakta ki ,filistinde ki,bosnada ki çocuklar içinde gösterilmesini beklerdik yada bundan 5 sene evvelde verilen şehitlerimize aynı duyarlılığı gösterilmesini beklerdik..ama sadece belli bi çevre hep hatırladı ordakileri.. yok yani bir şehide şimdi bile üzülmen çok güzel ve çok vicdani bişey ama arkasından birilerinden günahını çıkarmaya çalışman insanı samimiyetinden şüphelendiriyor.. ilaç hadisesi sadece şakaydı ama yinede iyi fikirmiş aslında.. hep tayyip mi soyacak ülkeyi dimi ama .p Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2007 aynı duyarlılığı ırakta ki ,filistinde ki,bosnada ki çocuklar içinde gösterilmesini beklerdik yada bundan 5 sene evvelde verilen şehitlerimize aynı duyarlılığı gösterilmesini beklerdik..ama sadece belli bi çevre hep hatırladı ordakileri.. yok yani bir şehide şimdi bile üzülmen çok güzel ve çok vicdani bişey ama arkasından birilerinden günahını çıkarmaya çalışman insanı samimiyetinden şüphelendiriyor.. ilaç hadisesi sadece şakaydı ama yinede iyi fikirmiş aslında.. hep tayyip mi soyacak ülkeyi dimi ama .p Arkadasim ,,bosnaya toplananlar külce altin oldu.. hep tayip,mi soyacak demissin..son günlerde bu laf moda oldu..neden..!! biraz aciklarmisin. yamyam frankfurt Alıntı
Φ tersso Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2007 Arkadasim ,,bosnaya toplananlar külce altin oldu.. hep tayip,mi soyacak demissin..son günlerde bu laf moda oldu..neden..!! biraz aciklarmisin. yamyam frankfurt bosna paralarından kastın süleyman mercümek filan olayıysa onlardan bi cacık çıkmadı diye biliyorum.. ama yine de hala ordaki kardeşlerimize belli dernekler ve vakıflar yardım ediyor.. modayı takip edemediğimden bilmiyorum neden moda olmuş gerçekten?? anlatta bilelim Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.