Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Annenin babanın bakışı değişecek mi değişmeyecek mi dene.

Saygılar.

Ateist ve komünist aileler çocukları müslüman olmasın diye özel eğitim veriyorlar ve ona görede eğitimi şekillendirmeye çalışıyorlar bırak çocuk dini eğitimi alsın büyüdüğünde karar versin..

Benim bir arkadaşım vardı namaza başladı diye ailesi tarafından gerek sözlü gerekse psikolojik baskı altındaydı..

senin çocuğun müslüman oldum baba dediğinde yapacağın tepki ne olur?

- aferin evladım diyeceksin o zaman

Gönderi tarihi:
Hayır çelişki yok..Empati kuramadığınızdan anlayamıyorsunuz.

Size empati kurmayı kolaylaştırcak bir örnek vereyim.

Siz diyelimki doğuda yaşayan bir ailenin çocuğusunuz.

ve bir komutan (veya bir er) olarak askerde görev yapıyorsunuz.

diyelim ki babanız terör örgütüne yardım yapıyor ve yola mayın döşüyor.Siz bu durumda dağda askerlerinizle terörist babanızla karşılaştınız uyardıktan sonra çatışmaya girermisiniz ? Yoksa kaçmasına izin mi verirsiniz?

Bu gerçek her saniye ülkemizde yaşanmaktadır.

Umarım sorunuza cevap olacak bir empati kurmuşsunuzdur.

empati mempat,i yok bilmem daha neler. Hiç bir şeyi örnek vermeyin. Nedenine gelince.

ANKEBUT-8. Biz, insana, ana-babasına iyi davranmasını tavsiye etmişizdir. Eğer annen, baban bilgisizce, bana ortak koşman için çalışırlarsa (zorlarlarsa), onlara itaat etme. Dönüşünüz ancak banadır. O zaman size yapmış olduklarınızı haber vereceğim.

evet burdaki tek ayette durum gayet güzel anlatılmıştır.Anneye babaya iyi davranacağız..Eğer onlar bize inanmadığımız bir şeyi dayatırlarsa sadece dayattıkları konuda itaat yok..

Saad b. Ebi Vakkas genç yaşta müslüman olur. Müslüman olduğunu duyan annesi, kendini Kabe'nin yanında güneşin altına bırakır ve oğluna; "islamdan dönmedikçe yemek yemeyeceğim, su içmeyeceğim ve de gü­neşin altından ayrılmayacağım" diyerek, islam tarihinde ilk açlık grevini (müşrike bir kadın) yapmıştır.

Ne de olsa annesi olunca Saad bin Ebi Vakkas, Hz. Peygambere müra­caat eder ve durumu haber verir, bunun üzerine bu ayet nazil olur.

"

İşinize gelen ayetler söz konusu olduğunda ayetin iniş sebebi ile ilgili rivayeti esas alacaksınız,işinize gelmeyen ayetler söz konusu olduğunda hemen çarkedip kafadan empati mempati kuracaksınız. Kimi kandırıyorsunuz?

Benim verdiğim ayetlerin iniş sebebi, karşı tarafta en yakın akrabaları olduğu için savaşmak istemeyen müslümanlar hakkında inmiştir. Bu bu kadar açık ve nettir.İkide bir terör edebiyatı yapıp,terörün kendisini aklamaya çalışmayın.

Gönderi tarihi:
Ateist ve komünist aileler çocukları müslüman olmasın diye özel eğitim veriyorlar ve ona görede eğitimi şekillendirmeye çalışıyorlar bırak çocuk dini eğitimi alsın büyüdüğünde karar versin..

Benim bir arkadaşım vardı namaza başladı diye ailesi tarafından gerek sözlü gerekse psikolojik baskı altındaydı..

senin çocuğun müslüman oldum baba dediğinde yapacağın tepki ne olur?

- aferin evladım diyeceksin o zaman

müslüman aileler farklı birşeymi yapıyor?

komunist aileler genelde bilgili oluyor ve çocuklara nasıl davranılacağını biliyor

bizim din öğretmenine küçük bir şüpheyle allah 2 midir diye sorsa biri gerisini düşünemem bile

sağolsun hocamızın elinden karamiş çubuğu hiç eksik olmazdı

çoğu hocalarda çocuklar üzerinde baskı kurarak dinlerini anlatıyorlar doğrusu bumu yani

"ama inanana iyi davranıyorlar" aması maması yok sen dayak atmayasın diye inanayım he :) çocuk çocuktur beyinleri tertemizdir onlara ne ateistlik ne müslümanlık nede başka bir din zorla öğretilmemelidir

verirsiniz çocuğa kuranı incili tevratı birde ateizm kitabı doğrusunu kendi bulsun

benim tahminim hiç din eğitimi almadan eğitilen bir çocuk 20 yaşında dinlerle tanıştırılsa hiçbir dine inanmaz.

Gönderi tarihi:

komunist aileler genelde bilgili oluyor ve çocuklara nasıl davranılacağını biliyor

bizim din öğretmenine küçük bir şüpheyle allah 2 midir diye sorsa biri gerisini düşünemem bile

çoğu hocalarda çocuklar üzerinde baskı kurarak dinlerini anlatıyorlar doğrusu bumu yani

"ama inanana iyi davranıyorlar" aması maması yok sen dayak atmayasın diye inanayım he :) çocuk çocuktur beyinleri tertemizdir onlara ne ateistlik ne müslümanlık nede başka bir din zorla öğretilmemelidir

verirsiniz çocuğa kuranı incili tevratı birde ateizm kitabı doğrusunu kendi bulsun

benim tahminim hiç din eğitimi almadan eğitilen bir çocuk 20 yaşında dinlerle tanıştırılsa hiçbir dine inanmaz.

Niyetiniz iyi ama tahmininiz yanlış...

Gelişim Psikolojisi Araştırmalarına göre bireyler Ergenlik çağında "Mistik" bir merak içine giriyorlar ve "Mistik" konulara eğilimli oluyorlar.

Yani 16-21 yaşı arasındaki her insan bir takım arayışlara "İçsel" olarak giriyor.

Bu arayışları sırasında kendi iç dünyasını hangisi tatmin ederse o dine mensub oluyor.

Yani siz bir çocuğa hiç din eğitimi vermezseniz ya da tüm dinleri gösterseniz bile, kısaca ne yaparsanız yapın o kimse kendi iç dünyasına göre bir inanç benimseyecektir.

Bu açıdan 20 yaşına kadar hiç din eğitimi almamış bir kimsenin nasıl bir yönelişe geçeceğini hiç bir şekilde bilemeyiz.

Eğer içsel olarak bir tatminsizliği var ise, 20 yaşında tüm dinleri önüne koyduğunuz bir kimseden en koyu bir dincide ortaya çıkarabilirsiniz...

O yüzden yapılması gereken tüm dinlerin ve inançların bireylerin önüne konulması ve bir süreç olarak bireylerin bilgilendirilmesidir.

Sonuçta bireyler sonunda bu bilgilerle tanışacaklardır.

En azıdan hepsini aynı mesafeden tanımalı ve farklarına varmalıdırlar...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

İşte onu demek istiyorum..

Ne müslüman aile çocuğunun dinsiz olmasını ister nede ateist aile çocuğunun dindar olamasını ister.

Komünist aile kendisine güvenemiyorki, çocuğa din eğitimi verildiğinde çocuk gelsin ailesine sorsun kararı versin.Neden dini eğitimi yasaklıyorsun, neden korkuyorsun.Ayrıca şimdi dayak bütün okullarda yasaktır. Eskiden dayak atmayan öğretmen mi vardı? Benim İlkokul öğretmenim tırnak kontrolünde sınıftaki bir çok çocuğun ellerini cetvelle şişirmişti.

İmzamda belirttiğim gibi nice bilinçli yetiştirilen komunistler ve hıristiyan papazlar müslüman olmaktadır.Türkiyede ise özde değilde atadan müslüman olanlar dinden uzaklaşmış..

Gönderi tarihi:
Ailene git ve şunu söyle: Ben Muhammed'e inanmıyorum. Müslüman değilim.

Annenin babanın bakışı değişecek mi değişmeyecek mi dene.

Saygılar.

Dediğin şeyi çok önce yapmıştım hiçbir fark olmadı bizde sizi bilmiyorum. Hem huzurevine gönderilen "çağdaş"(!) evladın bakmaya cesaret edemediği ana babasından bahsediyorum. ? Ne alaka? Bu durum da İslamiyetle mi girdi memlekete?

Olanın yanlışlığını olması gereken mi ödemeli? Haklısın bu durum var, eğitim sistemimiz sadece din dersini değil fizik dersini de aynı metotla öğretiyor? Bu durumda suçlu fizik bilimi mi?

Gönderi tarihi:
Benim verdiğim ayetlerin iniş sebebi, karşı tarafta en yakın akrabaları olduğu için savaşmak istemeyen müslümanlar hakkında inmiştir.

Siz diyelimki doğuda yaşayan bir ailenin çocuğusunuz.

ve bir komutan (veya bir er) olarak askerde görev yapıyorsunuz.

diyelim ki babanız/kardeşiniz terör örgütüne yardım yapıyor ve yola mayın döşüyor.Siz bu durumda dağda askerlerinizle terörist babanızla/kardeşinizle karşılaştınız uyardıktan sonra çatışmaya girermisiniz ? Yoksa kaçmasına izin mi verirsiniz?Komutanınıza karşımı çıkarsınız?

soruma vereceğiniz cevabı bekliyorum...

Ve ayrıca komünistler 25-30 yıl önce bu memlekette neden kardeş kanı döktü?

Gönderi tarihi:
Komünist aile kendisine güvenemiyorki, çocuğa din eğitimi verildiğinde çocuk gelsin ailesine sorsun kararı versin.Neden dini eğitimi yasaklıyorsun, neden korkuyorsun.

Korkan komünistler mi yoksa dinciler mi?

Misyonerlik faaliyetini durdurun diye yaygarayı basanlar kimler?

Ben bir din kitabı yazsam, ve o kitapta ana hatlarıyla teması "Muhammed, halüsinasyonlar gören, sara hastası, ******, narsist bir adamdır. Çelişkilerle dolu bir kitap yazmıştır. " şeklinde olan bir kitap yazsam, bunun da okullarda okutulmasına izin verir misin vermez misin?

Okullarda okutulan bütün din ültürü kitapları çarpık bilgiler içermektedir.

Başkasının dininden bahsederken "bozulmuş, değiştirilmiş" diye bahseder. Müslümanlıktan bahsederken, "Allah'tan gelmiş en son, en doğru din" diye bahsedilir. Buna beyin yıkama deniyor.

Devlet laikmiş de, dinlere eşit mesafedeymiş de. Külahıma anlatın siz bunu. Avrupa Yakasının Burhan'ı olsa, "pabucumun laikliği" derdi buna. Adı laiklik ama, nedense İslamiyete torpil geçilen bir laiklik.

Binlerce cami yapma derneği var ama, sıkıyorsa bir tane kilise yapma, budist tapınağı yapma derneği kur da görelim.

Sıkıyorsa bir tane kilise yaptır hayrına, yaptırabiliyor musun?

Bu ne biçim laiklik?

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Misyonerlik faaliyetini durdurun diye yaygarayı basanlar kimler?

İşçi partisi :)

Müslümanlar herkesin eşit şekilde dinini anlatmasına karşı değildir.Bilakis bugün avrupada biz müslümanlar özgürce islamı anlatıyoruz birçok aleyhteki yayınlara karşı birçok insan müslüman olmaktadır.Bu gün avrupa siyaseten hıristiyandır.Hepsi dinlerini terk etmişler kiliseler boştur bir çoğuda müslüman olmaktadır.Bu gün Türkiyede yeterli dini eğitim verilsin hıristiyanda dinini öğretsin müslümanda yeterki baskı olmasın.Bizim sıkıntımız müslümanlara dini eğitim verilmemesi ondan sonra yok tarikatlar artıyo dersiniz eğitimi (devlet) vermezsen tarikat verir o boşluk dolar iyi veya kötü....Biz 1000 yıl hıristiyanlarla iç içe yaşamışız bir çok hıristiyan müslüman olmuş bir tek müslüman hıristiyan olmamış çünkü dinini bilen müslüman yetiştiriyormuşuz..Bundan en çok dinsizler korkar komünistler korkar.Dini eğitimi görmüş müslüman asimile olmaz çünkü bu din bir kişi ile başladı.Atına atlayan bir tek müslüman.Hıristiyan memleketlerinde islamı anlattı ve o tek kişi asimile olmadı gittiği yerlerde İslamı yeşertti.

Ben bir din kitabı yazsam,, bunun da okullarda okutulmasına izin verir misin vermez misin?

Rusyada yapıldı da ne oldu?İslam bugün rusyada yükselişte..1940-50 li yıllarda ülkemizde Kur'an yasaklandı da ne oldu..Darwinist eğitim liselerimizi üniversitelerimizi işgal ettide ne oldu...ülkenin %90 kusuru müslüman..Bu gün dini eğitimle beraber onlar yanyana verilse bile gör sen islamın yükselişini..

Devlet laikmiş de, dinlere eşit mesafedeymiş de. Külahıma anlatın siz bunu. Adı laiklik ama, nedense İslamiyete torpil geçilen bir laiklik.

Tabi tabi ,15 yaşına kadar Kur'an yasaklanan başka bir ülke var mı?Başörtüsü ile üniversite okuyamayan kaç ülke var..

Başörtüsüyle bu gün kızımız viyanada okuyo...Kılınçla alamadığımız yerlerde bugün çocuklarımız dini yaşayarak okuyorda burda eğitim hakkı engelleniyor.. Bana hangi okulda islami eğitim veriliyor gösterirmisiniz?

Bu gün laik eğitimdeyiz ve din dersleri yoktur.Göstermelik bir din kültürü vardır.Laik ülke isteyene dini eğitimini vermek zorundadır.Bu hangi din olursa olsun laik ülkede talep varsa eğitim hakkı engellenemez.

Binlerce cami yapma derneği var ama, sıkıyorsa bir tane kilise yapma, budist tapınağı yapma derneği kur da görelim.

Sıkıyorsa bir tane kilise yaptır hayrına, yaptırabiliyor musun?

Bu ne biçim laiklik? [/b]

Saygılar.

Devlet kendi eliyle kilise açıyor tamir ediyor Türkiyede.Cemaati olmadığı halde açılan kilise evlerini görememenizin sebepi nedir?

Gönderi tarihi:
Müslümanlar herkesin eşit şekilde dinini anlatmasına karşı değildir.

Kendi söylediklerine inanıyor musun?

Mesela ben ortaya çıkıp, "Muhammed sahte peygamberdir" diye tebligat yapsam, kaç gün yaşayabilirim Türkiye'de?

Bilakis bugün avrupada biz müslümanlar özgürce islamı anlatıyoruz

siyaseten Hristiyan, esasen dişnszi ya, o dinsizlerin yaptığı kanunlar sayesinde bunu yapabiliyorsunuz. Dinlilere kalsa yapamazdınız.

Biz 1000 yıl hıristiyanlarla iç içe yaşamışız bir çok hıristiyan müslüman olmuş bir tek müslüman hıristiyan olmamış çünkü dinini bilen müslüman yetiştiriyormuşuz..

Din değiştireni mürted diyerek kesen bir dinden kim çıkabilir ki?

Rusyada yapıldı da ne oldu?İslam bugün rusyada yükselişte..1940-50 li yıllarda ülkemizde Kur'an yasaklandı da ne oldu..Darwinist eğitim liselerimizi üniversitelerimizi işgal ettide ne oldu...ülkenin %90 kusuru müslüman..Bu gün dini eğitimle beraber onlar yanyana verilse bile gör sen islamın yükselişini..

Keşke verilse dinsizlik eğitimi de. İslam'ı birlikte gömerdik tarihin sayfalarına.

Tabi tabi ,15 yaşına kadar Kur'an yasaklanan başka bir ülke var mı?Başörtüsü ile üniversite okuyamayan kaç ülke var..

Başörtüsüyle bu gün kızımız viyanada okuyo...Kılınçla alamadığımız yerlerde bugün çocuklarımız dini yaşayarak okuyorda burda eğitim hakkı engelleniyor.. Bana hangi okulda islami eğitim veriliyor gösterirmisiniz?

Bu gün laik eğitimdeyiz ve din dersleri yoktur.Göstermelik bir din kültürü vardır.Laik ülke isteyene dini eğitimini vermek zorundadır.Bu hangi din olursa olsun laik ülkede talep varsa eğitim hakkı engellenemez.

Senin istediğin dozda İslami eğitim yok diye mi sızlanıyorsun? Bu ülke, eğitim kurumlarıyla, bürokrasisiyle, herşeyiyle İslamiyete torpil geçen bir ülkedir.

Devlet kendi eliyle kilise açıyor tamir ediyor Türkiyede.Cemaati olmadığı halde açılan kilise evlerini görememenizin sebepi nedir?

Tarihi eser niteliğindeki kiliseleri turist çekmek amacıyla amir ediyor devlet. Hristiyanlığa hizmet olsun diye değil. Bugün Türkiye'deki diğer din mensupları ibadethane açamıyorlar. Evleri gizli kiliseye dönüştürüyorlar. Neden acaba? Neden hiç bir tane kilise yaptırma derneği kurulammıyor acaba?

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Toplumsal bakışları din ve ideolojiler üzerinden atıştırmasak;nasıl olur acaba???

Sonuç olarak başlığı açan arkadaşın dine bakışındaki aşırılığı yeternice ortaya koyulmuştur;verilenlerle İslam aile bozucu gibi gösterilemeyeceği gibi temel taş olan aileyi korumaktadır ve yine ona körü körüne bağlanıp daha yüce değerlere yönelimin engellenmesini de önlemektedir...

Ateist çocuk kendi yoluna, Müslüman çocuk kendi yoluna;bunların bir çok örneği ülkemizde de var;dinci aileden gelen ateist, ateist aileden gelen dinci;üzerine bu kadar durup çıkmaz yollara girmeye pek gerek yok bence...

:zorro:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.