Zıplanacak içerik

Yeni AI (Yapay Zeka) Arkadaşınızla tanışın, her yere sizinle birlikte gelecek

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Yeni AI (Yapay Zeka) Arkadaşınızla tanışın, her yere sizinle birlikte gelecek

Hayali bir arkadaşa sahip olmak artık gerçek olabilir, çünkü bir girişim düşündüğünüzden biraz daha az ürkütücü olan bir AI arkadaşı piyasaya sürüyor.

Özellikle Friend'inizi boynunuzda taşımanız gerektiğinden, Black Mirror bölümünden bir şeye benziyor. Ürünün arkasındaki şirket (aynı zamanda 'friend' olarak da adlandırılır), kolye şeklinde bir AI giyilebilir ürünü yarattı. Her zaman dinleyen bir ürün.

Kolye, insanlara eşlik etmek için yaratılan AI sohbet robotuna ev sahipliği yapan küçük bir disktir.

Friend AI nasıl çalışır?

Arkadaş size en son dedikodular hakkında mesajlar gönderir, sohbetlere katılır ve hatta en çok ihtiyaç duyduğunuzda size biraz motivasyon bile sağlayabilir. Bu, Bluetooth üzerinden çalıştığı ve internet bağlantısı gerektirdiği için bir iOS cihazına bağlanarak çalışır.
AI arkadaşı, Anthropic AI'nın Claude 3.5 büyük dil modeli tarafından desteklenmektedir. Ayrıca tüm sulu ayrıntıları dinlemek için yerleşik bir mikrofona sahiptir.

yapay-zeka-arkadas.jpg

Şirketin web sitesinde, "nasıl çalışır" bölümü üç adımı ayrıntılı olarak açıklıyor - hepsi nispeten kolay. İlk olarak, kullanıcılardan akıllarından geçenleri söylemeleri veya duydukları hakkında dedikodu yapmaları isteniyor.

article-1-1-desktop.jpg

İkinci olarak, AI arkadaşı "bir an düşünecek ve söyleyecek iyi bir şey bulacak." Üçüncüsü, yeni arkadaşınızdan gelen yanıtı görebileceğiniz bir mesaj cihazınıza gönderileceği için telefonunuzu kontrol etmeniz yeterli.

about-3.jpg

Arkadaş halihazırda 99 dolara ön sipariş için mevcut.

AI Arkadaş, en çok ihtiyaç duyulan zamanda bir arkadaş olmayı hedefliyor

Birçok şirket üretkenlik ihtiyaçlarını karşılamak için çabalarken, bu aracın kurucusu Avi Schiffmann Wired'a şunları söyledi: "Üretkenlik bitti, kimse umursamıyor.

about-1.jpg

"Kimse Apple'ı veya OpenAI'yi veya Jarvis'i geliştiren tüm bu şirketleri yenemeyecek. Hayatınızdaki en önemli şeyler gerçekten de insanlardır."

Bir yapay zeka arkadaşı düşüncesi kulağa biraz garip gelse de, yaşlanan nüfus (özellikle Güney Kore gibi ülkelerde) nedeniyle daha da kötüleşen bir yalnızlık salgını dünya çapında ülkeleri kasıp kavuruyor.

2023'ün sonunda, Dünya Sağlık Örgütü yalnızlığı "küresel bir halk sağlığı endişesi" ilan etti ve bunun insanların sağlığı için günde 15 sigara içmek kadar kötü olduğunu söyledi.

about-2.jpg

"Hayatım boyunca hiç bu kadar yalnız hissetmemiştim," dedi 21 yaşındaki kurucu.

"Ve o anda, Tab prototipine bakıyordum ve şöyle düşündüm, sadece bu şeyle konuşmak istemiyorum. Bu arkadaşın gerçekten benimle seyahat ediyormuş gibi hissetmek istiyorum."

Kaynak: ReadWrite

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.