Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Elon Musk'ın transseksüel kızı, ilk röportajında, Musk'ın kendisini çocukken eşcinsel olduğu için azarladığını söyledi

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Elon Musk'ın transseksüel kızı, ilk röportajında, Musk'ın kendisini çocukken eşcinsel olduğu için azarladığını söyledi

Elon Musk'ın transseksüel kızı Vivian Jenna Wilson, Perşembe günü ilk röportajında, Musk'ın çocukken kendisine queer ve kadınsı olduğu için acımasızca davranan, yoklukta olan bir baba olduğunu söyledi.

20 yaşındaki Wilson, NBC News ile yaptığı özel röportajda, Musk'ın Pazartesi günü kendisi ve transseksüel kimliği hakkında yaptığı yorumlara yanıt verdi. Musk, sosyal medyada ve çevrimiçi olarak yayınlanan bir röportajda, onun "kız olmadığını" ve mecazi anlamda "ölü" olduğunu söyledi ve 16 yaşındayken translarla ilgili tıbbi tedaviyi onaylaması için "kandırıldığını" iddia etti.

Wilson, Musk'ın kandırılmadığını ve başlangıçta tereddüt ettikten sonra, ebeveynlerinin onayını gerektiren tedavisini kabul ettiğinde ne yaptığını bildiğini söyledi.

Musk'ın son açıklamalarının bir çizgiyi aştığını söyledi.

Wilson, telefonla verdiği röportajda, "Sanırım hiçbir şey söylemeyeceğimi ve bunun itiraz edilmeden geçmesine izin vereceğimi varsaydı," dedi. "Bunu yapmayacağım çünkü eğer benim hakkımda milyonlarca insanın önünde açıkça yalan söyleyeceksen, bunu öylece görmezden gelmeyeceğim."

Wilson, hatırlayabildiği kadarıyla Musk'ın destekleyici bir baba olmadığını söyledi. Musk'ın hayatında nadiren yer aldığını, Musk'ın ortak velayeti olmasına rağmen kendisini ve kardeşlerini anneleri veya dadıları tarafından bakılmak zorunda bıraktığını ve Musk'ın yanında olduğunda kendisini azarladığını söyledi.

"Soğuktu," dedi. "Çok çabuk öfkelenir. Umursamaz ve narsistir."

Wilson, çocukken Musk'ın kadınsı özellikler sergilediği için kendisini taciz ettiğini ve daha erkeksi görünmesi için baskı yaptığını, hatta ilkokuldan itibaren sesini kalınlaştırması için zorladığını söyledi.

"Dördüncü sınıftaydım. Aslında sadece arabalardan birinin reklamı olduğunu bilmediğim bir yolculuğa çıktık — hangisi olduğunu hatırlamıyorum — ve sesim çok yüksek olduğu için bana sürekli bağırıyordu," dedi. "Acımasızcaydı."

Musk yorum talebine yanıt vermedi.

Wilson ve ikiz kardeşi, Musk'ın ilk eşi yazar Justine Musk'tan doğdu. Çift 2008'de boşandı ve Wilson, ebeveynlerinin Los Angeles bölgesindeki evleri arasında velayeti paylaştıklarını söyledi.

53 yaşındaki Musk, CEO'su olduğu Tesla'daki ve kurucusu olduğu SpaceX'teki hisseleriyle dünyanın en zengin insanları arasında yer alıyor. Ayrıca bu ay eski Başkan Donald Trump'ı Beyaz Saray'da bir dönem daha desteklemesiyle önemli bir siyasi figür haline geldi. Musk'ın Wilson da dahil olmak üzere 12 çocuğu var.

Şu anda diller okuyan bir üniversite öğrencisi olan Wilson daha önce hiç röportaj vermedi ve büyük ölçüde kamuoyunun gözünden uzak kaldı. Ancak 2022'de Kaliforniya'da mahkemeden ismini değiştirmek için onay istediğinde ve bu süreçte babasını ihbar ettiğinde dikkat çekti.

Mahkeme dosyasında "Artık biyolojik babamla birlikte yaşamıyorum veya onunla hiçbir şekilde akraba olmak istemiyorum" dedi.

NBC News'e, o sırada 18 yaşındayken sunduğu mahkeme dosyasına medyanın gösterdiği ilgiye şaşırdığını söyledi. Röportajda yazdıklarının arkasında durduğunu, ancak bu kadar geniş bir kapsamda yer alacağını bilseydi daha güzel konuşmaya çalışabileceğini söyledi.

Wilson, Musk ile yaklaşık dört yıldır konuşmadığını ve onun tarafından tanımlanmayı reddettiğini söyledi.

"Bir şeyi vurgulamak istiyorum: Ben bir yetişkinim. 20 yaşındayım. Çocuk değilim" dedi. "Hayatım kendi seçimlerimle tanımlanmalı."

Musk, Pazartesi günü psikolog ve muhafazakar yorumcu Jordan Peterson ile X'te canlı yayınlanan bir video röportajında ilişkileri hakkında konuşarak Wilson'a ışık tuttu ve Wilson'ın cinsiyet kimliğini desteklemediğini söyledi.

Musk, "Esasında oğlumu kaybettim," dedi. Wilson'ın doğum adını, aynı zamanda transgender insanlar için ölü bir isim olarak da bilinir, kullandı ve onun "uyanık zihin virüsü tarafından öldürüldüğünü, öldüğünü" söyledi.

Ve X'teki bir gönderide Musk, Pazartesi günü Wilson'ın "eşcinsel olarak doğduğunu ve hafif otistik olduğunu" ve 4 yaşındayken müzikalleri sevmesi ve belirli kıyafetleri tanımlamak için "muhteşem!" ünlemini kullanması gibi belirli eşcinsel stereotiplerine uyduğunu söyledi. Wilson, NBC News'e anekdotların doğru olmadığını söyledi, ancak çocukken başka şekillerde stereotipik olarak kadınsı davrandığını söyledi.

Wilson ayrıca, Perşembe günü sosyal medya uygulaması Threads'te bir dizi gönderide Musk'ın son yorumlarına değindi.

"Çocukken nasıl biri olduğumu bilmiyor çünkü orada değildi," diye yazdı. "Ve o kısacık zaman diliminde kadınlığım ve queerliğim yüzünden amansızca tacize uğradım."

"Mutlu küçük bir stereotipe indirgendim," diye devam etti. "Sanırım bu, onun queer insanlara ve genel olarak çocuklara nasıl baktığı hakkında çok şey söylüyor."

Son yıllarda Musk, muhafazakar siyasete sert bir şekilde sağa döndü ve trans bireylere ve onları desteklemek için tasarlanmış politikalara karşı bir kampanya yürütüyor. Bu ay, okulların trans çocukların ebeveynlerine ifşa edilmesini zorunlu kılmasını engelleyen yeni bir eyalet yasasına karşı protesto etmek için işlerini Kaliforniya'dan çektiğini söyledi.

Musk, X konusunda yıllardır trans haklarını, trans olarak tanımlanan küçükler için tıbbi tedaviler ve doğumda kullanılanlardan farklıysa zamir kullanımını eleştirdi. Anti-trans içerikleri destekledi ve küçüklere trans bakımı sağlayan kişilerin tutuklanması çağrısında bulundu.

Musk, 2022'de o zamanlar Twitter olarak bilinen X'i satın aldıktan sonra, uygulamanın trans bireyler için sağladığı korumaları, ölü isimlerin kullanılması yasağı da dahil olmak üzere geri çekti.

Musk, Peterson'a Wilson'ın cinsiyet geçişinin muhafazakar siyasete girmesinin motivasyonu olduğunu söyledi.

"Ondan sonra uyanık zihin virüsünü yok etmeye yemin ettim ve biraz ilerleme kaydediyoruz" dedi.

Wilson ayrıca yazar Walter Isaacson'ın Musk'ın biyografisinde de bahsedildi - NBC News'e verdiği bir kitapta, bu kitabın yanlış ve kendisine karşı adil olmadığını söyledi. Kitapta, Musk'ın kayınbiraderi Christiana Musk'tan alıntı yaparak, onun siyasetinden "radikal Marksizm" olarak bahsediyor, ancak Wilson, servet eşitsizliğine karşı olduğunu söylese de, onun Marksist olmadığını söylüyor. Kitapta ayrıca ona ikinci adı olan Jenna da deniyor.

Wilson, Isaacson'ın yayımlanmadan önce kendisine doğrudan ulaşmadığını söyledi. Perşembe günü yapılan bir telefon görüşmesinde, Isaacson, Wilson'a aile üyeleri aracılığıyla ulaştığını söyledi.

Christiana Musk, Perşembe günü yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Wilson, NBC News'e, yıllarca Musk'ın bir ebeveyn ve bir insan olarak davranışları hakkında konuşmayı düşündüğünü ancak Pazartesi günkü yorumlarından sonra artık sessiz kalamayacağını söyledi.

Babasının kendisiyle ve kardeşleriyle neden bu kadar az zaman geçirdiğine dair hiçbir açıklama almadığını söyledi - artık bu davranışları garip buluyor.

"Oradaydı, demek istiyorum, belki %10'u kadar. Bu cömertçe," dedi. "Yarım velayeti vardı ve tamamen orada değildi."

"O zamanlar hayatın bir gerçeğiydi, bu yüzden ne kadar anormal bir deneyim olduğunu fark etmediğimi düşünüyorum," diye ekledi.

Wilson, hayatında iki kez ortaya çıktığını söyledi: birincisi sekizinci sınıfta eşcinsel olarak, ikincisi ise 16 yaşındayken transseksüel olarak. Musk'ın ilk tepkisini hatırlamadığını ve Musk'ın başkalarından transseksüel olduğunu duyduğunda orada olmadığını, çünkü o zamana kadar pandemi başladığını ve annesiyle tam zamanlı yaşadığını söyledi.

Wilson, annesi hakkında "Çok destekleyici. Onu çok seviyorum," dedi.

Pandemi, Musk'ın zulmünden kaçmak için bir fırsattı, dedi.

"Covid vurduğunda, 'Oraya gitmeyeceğim' dedim," dedi. "Temelde çok şanslı bir zamandı."

Musk, Peterson'a verdiği röportajda Wilson için transgender ile ilgili tıbbi tedaviyi yetkilendiren belgeleri imzalamaya "kandırıldığını" söyledi - Wilson'ın doğru olmadığını söylediği bir iddia.

Musk, doğum adını kullanarak, "Esasında büyük oğullarımdan biri için belgeleri imzalamaya kandırıldım," dedi.

"Bu, neler olup bittiğini gerçekten anlamadan önceydi ve Covid vardı," dedi ve intihar edebileceğinin söylendiğini ekledi.

Wilson, 2020'de, 16 yaşında henüz reşit değilken, şiddetli cinsiyet disforisi için tedaviye başlamak istediğini ancak Kaliforniya yasalarına göre her iki ebeveyninin de onayına ihtiyacı olduğunu söyledi. Annesinin destekleyici olduğunu ancak Musk'ın başlangıçta olmadığını söyledi. Bir süre ona bu konuda mesaj attığını söyledi.

"Aylarca bunu yapmaya çalışıyordum, ancak onunla şahsen görüşmem gerektiğini söyledi," dedi. "O noktada, ikimizin de birbirimize karşı çok belirgin bir küçümseme beslediğimiz çok açıktı."

Sonunda gidip ona tıbbi formları verdiğinde, imzalamadan önce en az iki kez, bir kez onunla birlikte ve bir kez de kendi başına okuduğunu söyledi.

"Hiçbir şekilde kandırılmamıştı. Tüm yan etkilerini biliyordu," dedi.

Hormon replasman tedavisine geçmeden önce ergenlik önleyici ilaçlar aldığını söyledi; bu tedavilerin kendisi ve diğer trans bireyler için hayat kurtarıcı olduğunu söyledi.

"Hayat kurtarıyorlar. Bunu çarpıtmayalım," dedi. "Kesinlikle gelişmemi sağladılar."

Bu tür tedavileri elde etmek için gereken şartların hala ağır olduğuna inandığını, ergenlerin onaylanmadan önce kendilerine zarar verme konusunda aşırı risk altında olduklarını söylemeleri için baskı yapıldığını söyledi. Pazartesi günkü röportajda, Musk ve Peterson tarafından gözlerinde yeterince yüksek risk altında olmadıkları için yargılandığını hissettiğini söyledi.

"Temel olarak, bir grup insana, tıbbi geçişi garantilemek için intihara meyilli olup olmadığımı kanıtlamam gereken bir noktaya getirildim," dedi. "Bu kesinlikle akıl almaz."

Kaynak: NBC NEWS

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.