Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Microsoft'un Copilot AI'si artık korkunç el yazınızı anlıyor

Microsoft, el yazısı notları okumak ve analiz etmek için OneNote'ta Copilot'u etkinleştirmeye hazırlanıyor. Bu özellik geçen ayın sonlarında beta testine girdi ve OneNote kullanıcılarının kalem kullanarak el yazısı notlar yazmasına, ardından bunları özetlemesine, sorular sormasına ve hatta notlara göre yapılacaklar listesi oluşturmasına olanak tanıyacak.

OneNote'taki yapay zeka destekli Copilot özelliği, el yazısı notlarınızı kolay düzenleme ve paylaşım için metne bile dönüştürebilecek. Microsoft, Copilot'u ilk olarak Kasım ayında OneNote'ta başlattı ve bu yükseltme, daha geniş bir alana yayıldığında mevcut Microsoft 365 aboneleri için Copilot aboneleri ve Copilot Pro kullanıcıları için geçerli olacak.

Copilot'un el yazımı okuma yeteneğini kısaca test ediyordum ve onun bunu çözebilmesinden bile etkilendim. Özetleme, küçük el yazısıyla yazılmış notlarda ve hatta daha büyük notlarda iyi sonuç verir. Copilot'tan el yazısı notlardan oluşan bir paragrafın tamamını, orijinaline sadık ama aynı zamanda biraz daha neşeli, okunması kolay bir metin halinde biçimlendirmeyi başarmasını istedim. Üretken yapay zeka modellerinin zamanın yarısını telafi etme eğiliminde olduğu göz önüne alındığında bu etkileyici.

OneNote'u el yazısı yapılacaklar listeleri için kullanıyorsanız, bu özellik daha sonraki bir aşamada bunları metne dönüştürmeyi kesinlikle kolaylaştırır. El yazısıyla yazılmış bir liste oluşturdum ve Copilot bunu saniyeler içinde doğru bir şekilde metin listesine dönüştürmeyi başardı.

Ancak Copilot'un daha da kötü el yazılarıyla nasıl başa çıkacağından emin değilim. Samsung Galaxy AI, el yazısı listelerini otomatik olarak biçimlendirebilen benzer bir özelliğe sahip ancak şimdiye kadar gördüğüm en kötü el yazılarından bazılarıyla mücadele ediyor (üzgünüm Allison!).

Copilot'un el yazısı not tanıma özelliğini test etmek istiyorsanız, Windows'ta en son OneNote sürümünü (17628.20006 veya üzeri) çalıştıran bir Microsoft 365 Insider olmanız ve bir Copilot Pro veya Microsoft 365 için Copilot aboneliğine sahip olmanız gerekir.

Kaynak: TheVergeCopilot-PC-Hero-1918x1080.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.