Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Kasımda Gösterime Girmesi Beklenen Gladiator 2'ye kısa bir bakış

Filmi sayamayacağım kadar çok izlemiş olmam ve çok sevmem sayesinde, Ridley Scott'ın başrolünü Russell Crowe'un paylaştığı, 2000 yapımı başyapıt Gladyatör'den muhtemelen %90 oranında alıntı yapabildiğim bir dönem vardı.

maxresdefault.jpg

Ancak devam filminin yapım aşamasında olduğunu duyduğumda hemen şüpheye düştüm. Devam filminin gelmesine sadece birkaç ay kaldı ve ben 21. yüzyılın en ikonik filmlerinden biri olan orijinalin bir devam filmine ihtiyaç duyduğuna hala ikna olmasam da, en azından biraz ilgimi çeken yeni bir tanıtım filmiyle karşı karşıyayız.

gladiator.jpg

Gladiator 2'nin ilk görüntüleri Vanity Fair aracılığıyla yayınlandı ve bize Paul Mescal, Pedro Pascal, Joseph Quinn ve Denzel Washington'un canlandırdığı karakterlerin bir ön izlemesini verdi.

Gladiator 2, 22 Kasım'da gösterime girecek ve neyle ilgili olduğunu hatırlatmak için, ilk filmdeki olaylardan yıllar sonra geçen bir devam filmi olmasının yanı sıra, ana karakterin Mescal'ın Lucius'u olduğu görülüyor. Connie Nielsen'in Lucilla'sı ve orijinal Gladyatör'deki Russell Crowe'un Maximus'unun oğludur.

Yeni filmde, Lucius on yıldan fazla bir süredir ortalıkta görünmüyordu ve babası gibi bir gladyatör olarak ortaya çıkıyordu (tabii ki Joaquin Phoenix'in imparatoru Commodus'un hoşuna gitmedikten sonra o hayata zorlanmış eski bir general). "On yıllar geçti" diye açıklıyor VF, "ve Lucius annesinden uzakta reşit oldu. O henüz çocukken, Lucilla onu Afrika'nın kuzey kıyısına, Numidia adı verilen bir bölgeye (o sırada) gönderdi. ) Roma İmparatorluğu'nun ulaşamayacağı bir yerdeydi. Bunun nedenini hiçbir zaman tam olarak anlamadı ve güçlendikçe kızgınlığı da arttı - annesinin nedenleri saf olsa bile."

Lucius, Romalı fatihler ortaya çıkana kadar benimsediği vatanında huzur içinde yaşar. Bu arada Pascal, Maximus'un emrinde astsubay olarak eğitim almış Romalı bir general olan Marcus Acacius'u canlandırıyor (her ne kadar onu orijinalinde görmediğimiz açık olsa da). Diğer bazı önemli karakterlere gelince: Quinn ve Fred Hechinger, Roma'yı ortak imparator olarak yöneten kardeşleri canlandırırken, Washington, Avrupa'daki ordulara şarap, çelik ve çeşitli silahlar gibi malzemeler sağlayan bir güç komisyoncusu olarak el altında.

Kaynak: BGR

• Admin
Gönderi tarihi:

'Gladyatör II' Fragmanı Üç Nedenden Dolayı İnceleme Bombasına Uğruyor

Paramount'un Gladyatör II filminin aksiyon dolu fragmanı, yalnızca birkaç gün içinde küresel platformlar arası 215 milyon görüntülemeye ulaştı ve Ridley Scott'ın, 2000 yılındaki Oscar ödüllü destanının uzun zamandır beklenen devam filmini çekmiş olabileceğini düşündürüyor. Yeni filmde yetişkin bir Lucius rolünde Paul Mescal yer alıyor ve aynı zamanda heyecan verici bir gösteri gibi görünen bu filmde Pedro Pascal ve Denzel Washington da rol alıyor.

Ancak eğlenmediklerini iddia eden bir grup hayran var. Paramount'un YouTube'daki resmi fragmanı (aşağıda izleyin) stüdyonun 24 saatlik bir süre içinde şimdiye kadarki en çok izlenen fragmanlarından biri olarak yer alırken ve pek çok hayran çılgınca coşkuluyken, aynı zamanda 133.000 beğeniye karşılık 279.000 beğenmeme ve sayım devam ediyor. Bu, büyük bir destek amaçlı yayın için çok sıra dışı bir durum.
Video ve X (tavsiye edilmez) hakkındaki yorumlara bakıldığında, tepkinin üç nedeni olduğu görülüyor; bunlardan ikisi, fragmanın bir araya getirilme şekline özel ve görünüşe göre film hakkındaki genel duyguları yansıtmıyor.

İlk olarak, üç dakikadan fazla süren fragman, görünüşe göre çok fazla bilgi verdiği için eleştiriliyor. İzleyiciler anlaşılır bir şekilde bundan hoşlanmama eğilimindedir. (Geçen yılki Mission: Impossible - Dead Reckoning Part 1 için Paramount'un resmi fragmanı da benzer şekilde tüm önemli set parçalarını ortaya çıkardı.)

İkinci neden ise (ki bu açık ara en çok alıntılananıdır) fragmanın Kanye West ve Jay-Z'nin "No Church in the Wild" şarkısını kullanmasıdır. Bazıları "Roma İmparatorluğu'nu konu alan bir filmde neden rap müzik var?" diye soruyor. Kuşkusuz, orijinal Gladyatör'ün çekiciliğinin bir kısmı, kesinlikle klasik olmasıydı; Ben Hur ve Spartacus gibi sandalet ve toga destanlarına bir geri dönüş. Ayrıca, "The Battle" adlı marşı şimdiye kadar yazılmış en iyi aksiyon marşlarından biri olan Hans Zimmer'ın çok sevilen bir film müziği de vardı.

Tabii ki, filmin Antik Roma sahnelerinde bu kadar çağdaş bir müziğin kullanıldığını hayal etmek zor, bu sadece bir fragman, bu yüzden belki de eleştirmenler sakin olmalı. Ayrıca, "Vahşi Doğada Kilise Yok"ta "Kolezyum kapılarında kan lekeleri var" lirik yer alıyor, yani öyle. Ancak bir sonraki kısma geldiğinizde müzik protestosu oldukça köpek ıslığı gibi görünmeye başlıyor.

Tepkinin üçüncü nedeni: Bazıları Washington'un filmdeki rolünden yakınıyor. Oscar ödüllü oyuncu, gladyatörlerden oluşan bir ahır işleten zalim bir güç komisyoncusu olarak tanımlanan Macrinus'u canlandırıyor. Aktör mutlak bir patlama yaşıyor gibi görünüyor. Ancak bazıları Washington'un hala New York aksanına sahip olduğundan şikayet ediyor. Elbette Washington'un sesi o kadar ikonik ki birdenbire İngiliz aksanını benimsemesi tuhaf gelebilir. Ayrıca: İngiliz aksanı Antik Roma için de bir anlam ifade etmiyor, sadece o dönemle ilgili Hollywood filmlerinde geleneksel olarak kullanılıyorlar ve doğru hissettirme eğilimindeler (Britanya İmparatorluğu da benzer şekilde emperyalistti falan).

Ve işlerin çirkinleştiği nokta da burası (sizin de tahmin ettiğiniz gibi). Filmde Washington fikriyle alay eden yorumlardan bazıları ırkçıydı. Ve bunu insanların bir rap şarkısından şikayet etmesiyle birleştirdiğinizde, ne yazık ki fazlasıyla tanıdık, toksik bir fandom dalgası gibi görünüyor. (Merak edenler için, bunun bir önemi yok ama Antik Roma'da, ünlü Romalı subay Lucius Quietus gibi güçlü mevkilerde bulunanlar da dahil olmak üzere Siyah insanlar vardı.)

Ayrıca Washington'un Antik Roma'da dolaşmasına üzülen herkes gelecek yıl da üzülmeye devam edecek. Washington aynı zamanda Eğitim Günü yönetmeni Antoine Fuqua'nın, orijinal Gladyatör yazarı John Logan tarafından yazılan, Roma dönemi komutanı Hannibal hakkındaki yakında yayınlanacak ve adı henüz belirlenmemiş Netflix filminde de rol alıyor.

Gladyatör müziğiyle ilgili bir şey daha: Zimmer devam filmi için geri dönmemeyi tercih etti ve bunun yerine filmin müziklerini Harry Gregson-Williams yaptı. Zimmer daha önce Curzon'a geri dönmeyeceğini açıklamıştı: "Gerçekten çok basit. Ben o dünyayı yaptım. Ve bence iyi de yaptım." "Ve yapacağım tek şey ya kendimi tekrar etmeye çalışmak ki bunu yapmak istemiyorum ya da bunu ilk seferinde yaptığın kadar iyi yapmadığını söyleyen eleştirmenler tarafından katledilmek. Dune: İkinci Bölüm'de bir gladyatör dövüşü var, değil mi? Gladyatör'de bir gladyatör dövüşümüz var elbette, ama bundan daha farklı olamazlardı!" (Bu, dört Karayip Korsanları filminin müziklerini yapan adamdan geliyor, ama tamam.)

Kişisel favorim, en çok oy alan Gladiator II fragman yorumunun bunlarla hiçbir ilgisi yok, daha ziyade Game of Thrones'un bir cümlesini başka kelimelerle ifade ederek şunu belirtiyorum: "Ridley Scott her film yaptığında, Tanrı yazı tura atar." Napolyon'dan sonra kesinlikle harika bir filmle karşı karşıyayız ve Gladyatör II de o olabilir.

Kaynak: Hollywood Reporter

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.