Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Müslüman Olan Türkler!


Alem-i Sır

Önerilen İletiler

İslâmiyetteki Türkler! (3)

 

MÜSLÜMAN OLAN TÜRKLER

 

 

 

 

İmam Ebu Davud ve İmam Tabarani eserlerini Te'lif ettikleri devirlerde Türkler henüz kitleler halin de İslama katılmamışlardı. Yine İmam Tabarani Hz. Muaviye'den şöyle nekleder; ''İb-ni Zi'l Kela anlatıyor: Bir gün Muaviye'nin yanındaydım, Ermeniye Vilayetinin Valisinden posta geldi; Muaviye Valinin mektubunu okudu, hiddetlendi; sonra katiplerden birini çağırdı ve ona Valinin tahriratına şöyle cevap yaz, dedi; idarendeki araziye Türklerin akın ve yağma ettiklerinden bunun üzerine arkalarından takip kuvvetleri sevkettiğinden ve bu takipçilerin yağma edilen şeyleri onlardan istirdat etmiş olduklarından bhsediyorsun. Anan sana matem tutsun, sakın bir daha öyle bir harekette bulunma, Türkleri kışkırtma ve onlardan hiç bir şey istirdat etme. Çünkü ben Resulullahtan işittim. Buyurduki: ''Türk'ler yavşan otu biten yerlere (Avrupaya) kadar ilerleyecektir. (İ. Hami Danişmend. Türk Irkı niçin Müslüman oldu.)

 

Resul-Beyan Tefsirinin ve pek çok kıymetli eserin sahibi olan İsmail Hakkı Burusevi Hazretleri, 1137 Hicri yılında Matbaa-i Amire'de basılan Hadis-i Erbain (Kırk Hadis) Şerhinin 33. sayfasında; ''Adem cennete Lisan-ı Türki ile (Kalk) demekle kıyam edip çıkmıştır. Zira dünyada Ahir-i Tasarruf Türk'ündür. Fethem cidden'' (Yani ciddi olarak anla) diye dikkatleri Türk Milleti üzerine çekmiştir.

 

''Zaten Kur'an-ı Kerin insanları kavim ve kabilelere ayrılışı luzumunu gösterirken de millet ve ona bağlı tabii bir duygu olarak, Milliyetçilik tasvip olunuyor demektir.'' (Prof. Osman Turan. Büyük Doğu, 13.9 1967)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İSLAM BÜYÜKLERİNİN KİTAPLARINDAKİ TÜRKLERLE İLGİLİ ÖVGÜLER

 

''şeyh-i Ekber Muhyiddin-i Arabi Hazretleri, Osmanlı Devletinin zuhurundan 70 sene evvel kaleme aldığı (Daire-i Nu'maniyye Fi'd Devlet'il-Osmaniyye) adlı eserinde Cifir İlmi yardımıyla Kur'an Ayetlerinin gizli manalarından Osmanlı Devletinin şanını, yüceliğini ve kıyamete kadar daim olacağınıkeşfetmişlerdi.'' ki hala onların devamı olan T.C. Devleti var ve varolacaktır, İnşallah. (Müneccimbaşı Tarihi. Cilt:1. Sayfa:46)

 

Yazıcıoğlu Ali, Tevarih-i Al-i Selçuk'unda şöyle der; ''Ve hem Peygamber Aleyhisselam zamanına yakın zaman da Bayat Boyundan Korkut Ata koptu. Oğuz Han (Rivayetlere göre Türk Irkının Peygamberi olunur.) kavminin bilgesi idi.Herne derse olurdu. ..Osman Gaziden haberler söylerdi. Hak Taala'nın Gönlüne İlham ederdi. Ayıttı: ''Ahir zamanda Gerü Hanlık Kayı'ya denge, dahi kimesne ellerinden almaya. Dediği Osmanlı Rahmetullah neslidir.'' (Yılmaz Öztuna. Resimli Türk tarihi. Sayfa:52)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.