Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Lucid Gravity 'Dünyanın En İyi SUV'u Olmayı Hedefliyor

Gravity, Lucid'in ikinci modeli olacak; Rivian R1S ve Kia EV9 gibi EV'lere rakip olacak büyük ve lüks bir elektrikli SUV olacak.

lucid-gravity.jpg

Lucid CEO'su Peter Rawlinson, yaklaşmakta olan Gravity SUV'u "dünyanın en iyi SUV'u" ve Lucid markasını yeniden tanımlayacak ve genişletecek bir model olarak nitelendiriyor. Bu oldukça cesur bir iddia. Bunu kaldırabilirler mi?

Üretici, 2024'ün sonuna doğru ikinci modelinin üretimine başlamaya hazırlanan Gravity'nin tasarım ve üretim sürecinin birkaç önemli bölümünü kapsayan "Yerçekimine Giden Yol" adlı yeni bir video serisinde buradaki yolculuğu ayrıntılarıyla anlatıyor.

Gravity, Rivian R1S, Tesla Model X veya yeni Kia EV9 ile yarışan tam boyutlu bir SUV'dur. Yaklaşık 80.000 dolardan başlaması ve Air sedan'a benzer bir güç sunması bekleniyor, dolayısıyla Air Sapphire'in üç motorlu düzenini kullanan 1.000'den fazla beygir gücüne sahip bir varyant da muhtemelen olacak.

440 mil'e kadar öngörülen EPA menziline sahiptir ve 900 volt mimarisi sayesinde piyasadaki en hızlı şarj eden elektrikli SUV'lar arasında yer alacaktır. Üç sıra koltuk veya maksimum 112 fit küp yük hacmi ve 6.000 poundluk çekme kapasitesi ile kullanışlılık da yüksek olmalıdır.

Şirket, "Road to Gravity"de Gravity SUV'un niteliklerini ve üretim becerisini vurgulamaya çalışıyor. Lucid'in Casa Grande, Arizona'daki üretim tesisi Gravity'nin tanıtımıyla birlikte 850.000 metrekareden 3,85 milyon metrekareye genişletildi ve gerektiğinde üretimi diğer modellere kaydırmak için hızla yeniden donatılabilen yeni, gelişmiş bir üretim hattı kazandı.

Bu yeni hat sadece Gravity'nin değil aynı zamanda Air ve Lucid'in gelecekteki orta boy modelinin üretimine de hizmet edecek. Planın yıllık üretim kapasitesini 34.000'den 90.000 araca çıkarıyor; üretici 2023'te 8.428 araç üretti ve 6.000'in biraz üzerinde teslimat yaptı.

Kaynak: InsideEVs

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.