Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2024 Admin Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2024 Bill Gates'in Eski Eşi Melinda French Gates kadın hakları gruplarına 1 milyar dolar vereceğini açıkladı Hayırsever Melinda French Gates, küresel ölçekte kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliğini amaçlayan amaçlara önümüzdeki iki yıl içinde 1 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu. Milyarder Bill Gates'in eski eşi ve Bill ve Melinda Gates vakfının eş başkanı Salı günü yaptığı açıklamada, yatırımın 200 milyon dolarının ABD'de üreme ve cinsiyet hakları için mücadele eden kuruluşlara gideceğini söyledi. New York Times'ın konuk makalesinde French Gates, Yüksek Mahkeme'nin Roe v. Wade davasını bozmasının ardından üreme haklarını desteklemek zorunda kaldığını söyledi. "Çok uzun süredir, para eksikliği, ilerlemenin düşmanları saldırırken kadın hakları için mücadele eden örgütleri savunmacı bir duruşa zorladı" dedi. "Maçta bile yardım etmek istiyorum." Yeni hibeler, organizasyonu Pivotal Ventures aracılığıyla Ulusal Kadın Hukuk Merkezi, Ulusal Ev İşçileri İttifakı ve Üreme Hakları Merkezi gibi gruplara dağıtılacak. Gates hangi kuruluşları finanse ediyor? Konuk makalesine göre French Gates, 1 milyar dolarlık yatırımının 20 milyon dolarını, fonları kendi seçtikleri kuruluşlara dağıtacak olan "12 küresel liderden oluşan çeşitli bir gruba" veriyor. Kadınların zihinsel ve fiziksel sağlığını destekleyen kuruluşlara sonbaharda 250 milyon dolarlık bir yatırım daha açıklanacak. Kadınlar ve LGBTQ+ topluluğu hakkında haber yapan kar amacı gütmeyen bir haber kuruluşu olan 19th, French Gates'ten üç yıllık multimilyon dolarlık bir hibe alıyor. Hibeye yanıt olarak grup, hibenin "deprem niteliğindeki bir seçim yılında eleştirel politikalarımızı ve politika kapsamımızı güçlendireceğini, hedef kitlemize ve geleceğimize stratejik yatırımlar yapmamıza olanak tanıyacağını ve uzun vadeli sürdürülebilirliğimizin temelini oluşturacağını" yazdı. Sektörümüz için çalkantılı bir dönemdeyiz." ABD'de kadınların ve ailelerin ekonomik güvenliğini destekleyen taban örgütü MomsRising, French Gates'in yanı sıra birçok eyalette kürtaj kısıtlamalarına karşı açılan davalarda 50 kadını temsil eden Üreme Hakları Merkezi'nden multimilyon dolarlık bir hibe aldı. French Gates, New York Times'ta şunları yazdı: "Bana bu olağanüstü fırsat verildiği için, bunu değerlendirmek ve diğer kadın ve kızların da kendi gündemlerini belirlemelerine yardımcı olacak bir gündem oluşturmak için elimden gelen her şeyi yapmaya kararlıyım." Geçen ay dünyanın en büyük hayır kurumlarından biri olan ünlü Bill & Melinda Gates Vakfı'ndan ayrıldığını duyurmuştu. 7 Haziran onun küresel sağlık ve kalkınma yardım kuruluşundaki son çalışma günü. Kaynak: USA TODAY Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.