Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

'Terminatör'ü yapmadan önce milyonerdim': Arnold Schwarzenegger

'Terminatör'ü yapmadan önce milyonerdim': Arnold Schwarzenegger, Grant Cardone'a film yıldızı olmadan önce nasıl milyonlar kazandığını anlattı - ve bu vücut geliştirmeden değildi

Eski Kaliforniya valisi Arnold Schwarzenegger'in yolculuğu, Amerikan Rüyasının özetidir.

Mütevazı bir başlangıçla Avusturya'da doğan Schwarzenegger, 1968'de 21 yaşındayken Amerika'ya "boş ceplerle" geldi. Vücut geliştirme gösterilerinde yarıştı, çok sayıda ödül kazandı - ancak bir şampiyon olarak bile kendini inşaat sektöründe çalışırken buldu. Bir keresinde duvar inşa ederek kazandığı 5.000 doların "büyük bir maaş çeki" olduğunu düşündüğünü belirtmişti.

1982'de Schwarzenegger, sinema endüstrisindeki atılımını "Barbar Conan"la yaptı ve Hollywood'da hızla güvenilir bir yıldız haline geldi. "Terminatör" ve "Predator" gibi filmlerdeki ikonik performanslarıyla, Hollywood'un en iyi yıldızlarından biri olarak statüsünü sağlamlaştırdı. Sektördeki en yüksek maaşlı aktörler.

Ancak Schwarzenegger'e zenginliğin ilk tadını getiren şey filmler değildi.

Emlak kralı Grant Cardone ile yaptığı röportajda Schwarzenegger, kendisini milyonerler kulübüne sokan süreci açıkladı.

Schwarzenegger, Cardone'a "'Conan'ı veya 'Terminatör'ü yapmadan önce milyonerdim" dedi. “Gayrimenkul sayesinde milyoner oldum.”

Schwarzenegger ilk servetini tam olarak nasıl elde ettiğini ayrıntılarıyla anlattı. Peki onun stratejisini bugün tekrarlamak mümkün mü?

'Arnold, dinle beni'

Schwarzenegger, "Olga adında bir emlakçı kadın vardı" diye hatırladı. “Lübnanlıydı ve Danny DeVito'nun boyundaydı. Bana şöyle dedi: 'Arnold, beni dinle, gelir amaçlı mülke ihtiyacın var. Bir eviniz olduğunda veya bir kat mülkiyetiniz olduğunda, o zaman ipotek ödemek zorundasınız, masrafları ödemek zorundasınız, ancak size önünde bir dairesi olan altı üniteli bir apartman buluyorum.'”

Schwarzenegger, Olga'nın bulduğu apartmanın maliyetinin 240.000 dolar olduğunu anlattı. Bunun 1970'li yıllara dayandığını vurguladı.

Bağlamda, 1975'te ABD'de satılan evlerin ortalama fiyatı 39.000 dolar civarındaydı.

Apartman binası önemli bir yatırımı temsil etse de Schwarzenegger için oldukça değerli olduğu ortaya çıktı.

"İki yıl sonra binayı sattığımda 400.000 dolar aldım - sadece 27,5'ini yatırdım" diye açıkladı.

Başka bir deyişle, Schwarzenegger 160.000 $'lık düzenli bir kâr elde etti (400.000 $'dan 240.000 $ çıkarılarak). Eğer 27.500 $'lık peşinat mülkteki tek yatırımı olsaydı (yani ipotek ödemelerini ve diğer masrafları karşılayan kira geliri), bu yatırımın getirisi, yol boyunca toplamış olabileceği ek kira geliri hariç, %481,8 olurdu.

Şimdi ve sonra

Schwarzenegger'in bu yatırımdaki başarısı göz önüne alındığında, bu stratejiyi bugün tekrarlamanın mümkün olup olmadığı merak edilebilir.

Pekala, 1970'lerden bu yana manzara önemli ölçüde gelişti; hızla artan ev fiyatları, önemli ölçüde daha yüksek yatırımlar gerektiriyordu.

Gayrimenkul yatırımının temelleri sağlam kalsa da (bir apartman satın alabilir ve kira geliri kazanabilirsiniz), istekli yatırımcıların, giriş maliyetlerinin arttığı ve önemli sermayeye sahip olmayanlar için daha büyük zorluklar doğurduğu bir pazarda gezinmeleri gerekiyor.

Olayları perspektife koymak gerekirse, ABD'deki ortalama ev fiyatı 2023'ün 4. çeyreğinde 417.7000 dolara ulaşmıştı.

Birden fazla üniteye sahip apartmanlar önemli ölçüde daha yüksek fiyatlara sahip olabilir.

Ancak günümüzde gayrimenkul yatırımı yapmak için ev sahibi olmanıza gerek yok. Halka açık gayrimenkul yatırım ortaklıkları (GYO'lar), sektörle tanışmak isteyen bireylere kolay erişim imkanı sunmaktadır. Aynı zamanda, çeşitlendirilmiş gayrimenkul portföylerinin bir parçası olmanıza olanak tanıyan kitlesel fonlama platformları da bulunmaktadır.

Kaynak: Moneywise

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.