Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Molla ’muta’ya teşvik ediyor

3475858.jpg

İran İçişleri Bakanı Mustafa Purmuhammedi, gençlerin evlilik dışı haram ilişkiye girmelerinin engellenebilmesi için, geçici olarak birlikte olabilecekleri "muta" nikahı yapmaya özendirilmesi gerektiğini söyledi.

İRAN’ın dini başkenti Kum kentinde, Kargozaran gazetesine konuşan Muhammedi, İslam’ın her soruna bir çözümünün olduğunu belirterek, "Gençlerin cinsel ihtiyaçlarına pratik çareler bulamazsak, ihlal ve tepkilerle karşılaşmak kaçınılmazdır" diye konuştu. Aynı zamanda molla olan Muhammedi, şunları söyledi: "Tepkilerle karşılaşmamak için, geçici evlilik en iyi çare. Allah’ın emirleriyle yönetilen bir toplumda, geçici nikahı teşvikten korkmamalıyız. Din adamları konuyu incelemeli ve Allah’ın emrinin toplumda uygulanmasını sağlamalı."

İran nüfusunun yüzde 60’ı 30 yaşın altında. Ülkede evlilik yaşı, erkeklerde 30, kadınlarda ise 26’ya yükselmiş durumda. Şeriatla yönetilen ülkede evlilik dışı cinsel ilişki, kırbaç veya recm ile cezalandırılıyor. Bazı çevreler, muta nikahının, fahişeliği özendirdiği eleştirisi yaparken, bazı çevreler de mutanın, fahişelikle aynı şey olduğunu savunuyor.

MUTA NİKAHI

Evlilik dışı aşkın günah kabul edildiği muhafazakar toplumlarda, muta nikahı devreye giriyor. 1400 yıldır uygulanan bir Şii geleneği olan mutaya, önceleri savaşta ölen erkeklerin dul eşlerinin ortada kalmaması için başvuruluyordu. Çiftler, Allah’ı şahit göstererek, aralarında bir ön nikah yapabiliyorlar. Nikahın süresi, bir saatten 99 yıla kadar olabiliyor. Çiftler böylece "Günaha girmemiş" oluyorlar.

Gönderi tarihi:

muta nikahını tartışmak ayrı bir konuda.

sen bunun karşısına ne koyuyorsun.

senin yaşadıgın toplumda bu tür işler nasıl oluyor.

yoksa sadece meseleyi anlamkdan ziyade sen bu işde ki 'günah' boyutuyla mı ilgilisin.

yani tam olarak ne demek istiyorsun.

biri 'cehalet', 'kontürlü nikah' demiş mesela.

kontrolsüz nikah 'bilgiden' mi kaynaklanıyor.

olumsuzu ortaya çıkarmak bir şey, olumluyu söylemekde başka bir şeydir.

Gönderi tarihi:

Geçici nikah yapılınca ne oluyor acaba dinen günah sayılan şeyler kılıfına uydurularak günah olmaktan çıkarılıyor mu ?Bu durumda kimi kandırmış oluyorlar allahı mı kendilerini mi veya allah bunu düşünememiş ama biz uydururuz mu denmek isteniyor?Oysa bu kadar telaşa ne gerek biraz sıksalar kendilerini cennette bir sürü huri ve gılman kendilerini bekliyor hemde nikaha gerek kalmadan.

Gönderi tarihi:

taksim meydanında akşamları oluşan 16 yaşında gay pazarı varken ne muta nikahı kaçıncı çağdayız??

Muta Nikahı

Muta nikahı, cahiliyet devrinden kalan bir nikah şeklidir. İslam'ın ilk yıllarında, özellikle harp zamanlarında, uzun zaman kadınlardan uzak kalan as­kerler için muta nikahına izin verilmiş, Hayber savaşına kadar mübah olan bu mu­vakkat nikah Peygamberimizin sünnetiyle yasaklanıp haram kılınmıştır.

Muta nikahı ücret karşılığında belli bir vakit için kadınla evlenmektir. Muta'nın en az müddeti bir cinsel ilişki geçecek zaman parçasıdır. En çok ise 99 senedir.(1) ,

Erkek kadına hitaben "Beni beş aylık bir zaman için mutalandır." veya "Şu kadar para karşılığında seninle mutalandım." deyip kadın da kabul ederse muta olur. Halk dilinde 'acem nikahı' denen bu iş fuhuştan başka bir şey değildir. Allah Rasulu kesin olarak bunu yasaklamıştır. Ashab'dan, tabiinden ve müçtehitlerden, bu tür nikahı kabul eden kimse yoktur. (2) Böyle bir akit ne kadını helal kılar, ne boşama, hükmüne kapı açar, ne zihar, ne de mirasdan yararlanma hakkını verir.

Muta nikahı ile evlenen kadın erkeğe, erkekte kadına varis olamaz (3). Muta nikahının müddetinin az veya çok olması arasında hiçbir fark yoktur. An­cak,"kıyamet kopuncaya kadar, Deccal çıkıncaya kadar seni nikahlıyorum" şeklin­de bir ifade kullanılırsa muvakkatlık şartı da hükümsüz kalır, nikahın diğer şartlarını da yerine getirirse nikah sahih olur. (4) Çünkü o zamana kadar yaşamaları imkansızdır.

Hz.Ali (r.a.)'dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Allah Rasulu şöyle buyuru­yor. Hz.Ali (r.a.) İbn-i Abbas (r.a.) ya şöyle demişti.

"Rasullullah (s.a.v.) muta nikahından ve ehil eşeklerin etlerini yemekten Hayber'in fetih günü bizleri men'et­ti. (5)

Rasullullah Evtas (Mekke fethi) yılında muta nikahına üç defa ruhsat vermiş, sonra yasaklamıştı.(6)

Allah Rasulu buyuruyor:

"Ey insanlar, ben muta ni­kahı ile kadınlardan faydalanmanız için izin vermiştim. Şüphe yok ki Allah, kıya­mete kadar bunu muhakkak haram kılmıştır. Kimin yanında bunlardan bir kadın varsa hemen onu serbest bıraksın,onlara verdiği şeylerden hiçbir şeyi geri almasın." (7)

Dört mezhebe göre böyle bir akit yapmak batıldır. Şiiler ve rafiziler hariç bütün İslam alimleri bu nikahın haram olduğunu kabul etmişlerdir. (8) Hatta Şia'nın önemli kollarından biri olan Zeydiye bile muta nikahının batıl olduğuna inanır ve bu konuda Hanefi alimleri ile hareket eder.

Ehli sünnet mezheplerinin delilleri Kur'an ve sünnettir.

1.Kur'andaki nikah, boşanma; iddet ve miras hakkındaki hükümler bu tür evlilikle ilgili değildir. Dolayısıyla bu evlenme şekli diğer evlenme şekilleri gibi batıldır. Şiiler muta nikahına Nisa suresinin 24.ayetini delil getiriyorlar. Ayet şöyle:"Onlardan hangisiyle evlenip temas etseniz ücretlerini (mehirlerini) takdir edildiği şekilde veriniz."(9) Büyük müfessir İbn-i Cerir-i Taberi bu ayeti tefsir ederken diyor ki, ayetin manası "Onlardan hangisi ile evlenirseniz mehrini veriniz demektir. Çünkü muta peygamberimizin sünnetiyle ebediyen yasaklanmıştır. İbn-i Veki babasından oda dedesi Sebreden rivayet ediyor:

Rasullullah "Bu kadınlardan faydalanın buyurmuştur."Bu faydalanma ifadesi Rasullullah zamanında evlenmek manasına geliyordu.(10) Dolayısıyla ayet-i celile de geçen bu "İstemta'tum" yani faydalanma, evlenme manasına "ucur" yani ücret kelimesi ise mehir anlamına gelir: (11)

2.Hadis-i şerifler bu şekil nikahın haram kılındığını açıkça belirtmişlerdir. (12) Muhammed bin Hanefiyye Hz.Ali'den rivayet ediyor; Hayber günü Rasullullah’ın tellalı şöyle bağırdı:" Dikkat edin Allah ve Rasulu sizi muvakkat nikahtan menediyorlar." (13)

Hadislerin çoğu Hz.Ali'den rivayet olunduğu halde Hz.bağlılık iddiasında bulunan şia ve rafızilerin bu nikahı yürürlükte tutması ilim ve akılla bağdaştırılacak şey değildir ..

Gönderi tarihi:

dinimizde muta nikahı diye bişey yok.. aynı kabirlere çaput bağlamak, hıdırellezde ateşten atlamak gibi bişi..yapılan bü şeyler yapanı bağlar, müslümanları değil..

Gönderi tarihi:
Dini anlamak çok zor. Bilim bir ülkede en önde yürümezse hurafeler herşeyin önüne geçermiş...

Yukarıdaki yazıdan bunu anladım...

Ne diyelim hayırlı olsun...

:clover:

tersso

dinimizde muta nikahı diye bişey yok.. aynı kabirlere çaput bağlamak, hıdırellezde ateşten atlamak gibi bişi..yapılan bü şeyler yapanı bağlar, müslümanları değil..

:clover:

:shuriken: yamyam frankfurt

Gönderi tarihi:

Cinselliği büyük ayıp ve büyük günah sayan bu zihniyetin zavallı şahsiyetleri günahtan korunmak adına neler uyduruyor bu gösteriyor ki akılları cinsellikten başka şeye basmıyor. Ondan her alanı harem selam ayırıyorlar demekki. Potansiyel seks objeleri tahrik mahrik eder insanı. Bas mutayı kurtul günahtan. Kadınları onca örtü içine saklamaya çalışmaları kendi korkularından olmalı.

Bu İranlıları ve onlar gibi yaşamaya meraklı bizim İranlıları anlamak imkansız. o kadar tuhaf bir durum ki izah edemiyorum.

Gönderi tarihi:
Dini anlamak çok zor. Bilim bir ülkede en önde yürümezse hurafeler herşeyin önüne geçermiş...

Yukarıdaki yazıdan bunu anladım...

Ne diyelim hayırlı olsun...

dini anlamak çok zor değil.. aklını mantığını kullanan adam din konusunda sıkıntı çekmez.. bak sen bile anlamışsın muta nikahının normal bişi olmadığını.. herkes anlayabilir.. yeter ki doğrular anlatılsın

Gönderi tarihi:

doğru olmadığını ifade etmiş zaten sayın Erdoğan

peki siz farklı bişeymi söylüyorsunuz hayır, tuhaf ve sapıkça bir durum.

ama bunu uygulayanlar var ve onlar mollalar. yani dinlerini dünya hayatına uyduranlar.

onları ne yapmalı?

Gönderi tarihi:

bende doğrudur demedim zaten.. ama bunun üzerinden islam karalaması yapılmasına da göz yumamam..bu şekilde lanet edeceğimize bunlar ilim adamı gönderirsin sende ilim adamını tartışırlar görüşürler diyalog kurarlar.. tabii zekeriya beyazdan başka ilahıyatçı tanıyorsanız.. ama en önemlisi mollaya ona buna laf etmeden kendimize bakalım istersen.. başka bi konuda adnan oktara elinde delil olmadan ithamlarda iftiralarda bulunuyorsunuz.. bizim dinimizde müslüman kardeşine iftira atmak nedir ? sen söylesene..

Gönderi tarihi:

İftira kötü bişeydir tabiki, bide benim sizin kadar dini merakım yok onun için dinle ilgilenmem ama insanla ilgilenirim. ne yaptıkları, ne söyledikleri ve nasıl yaşadıkları ile ilgilenirim hele bu yaşantılarını topluma yaymak için çaba gösteriyorlarsa buna tepki gösteririm.

anladığım kadarıyla mollalara ilginiz var, buda normal olabilir herkesin bir merakı var. insanların bazılarında birilerini kendilerinden üstün görme eğilimi vardır, onların özelliğini taktir ettiklerinde kendilerininde özel olacaklarını sanarlar.

Adnan Oktar bir sahtekar eğer siz yakınen tanıyorsanız onu siz anlatın neler yaptığını? Genç kızları kendisine nasıl nikahladığını, herşeye bir kılıf bulmayı nasıl becerdiğini biliyor olmalısınız? yok bilmiyorsanız neden iftira ediyorsunuz? demek ki iyi tanıyorsunuz hemde kefil olacak kadar. yalancı şahitliğin hukuken karşılığını biliyormusunuz?

Gönderi tarihi:

ne yalancı şahitliği iyimisiniz siz :D adnan oktar beraat etmiş ..tam olarak anlamıyorsun galiba :D burda adnan oktar değilde sarı çizmeli memet agada olabilirdi.. şimdi adam beraat edip hala forumlarda adam hakkında fantaziler yazılan o olsaydı onunda hakkını korurdum.. bilgi gözlem sahibi ender kişilik: bunları tart kendi kafanda ve öle konuş yoksa komik bir diyalog gerçekleşiyor burda...kişisel gıcıklıklarınızı kendinize saklayın iftira atmayın

Gönderi tarihi:

evet oldukça bilimsel bir açıklama olmuş zaten sizden fazlasını beklemek hata olur.

Gönderi tarihi:
Cinselliği büyük ayıp ve büyük günah sayan bu zihniyetin zavallı şahsiyetleri günahtan korunmak adına neler uyduruyor bu gösteriyor ki akılları cinsellikten başka şeye basmıyor. Ondan her alanı harem selam ayırıyorlar demekki. Potansiyel seks objeleri tahrik mahrik eder insanı. Bas mutayı kurtul günahtan. Kadınları onca örtü içine saklamaya çalışmaları kendi korkularından olmalı.

Bu İranlıları ve onlar gibi yaşamaya meraklı bizim İranlıları anlamak imkansız. o kadar tuhaf bir durum ki izah edemiyorum.

Bir tarihte Hüseyin Üzmez bir konferansa katılmış. Kadınlar, islam, seksle ilgili bir mevzuu. Kadınların niye örtünmesi gerektiği falan konuşulurken, konu sekse gelmiş ve katılımcılardan biri: Siz, kadınları hep seks objesi olarak görüyorsunuz onları hep bu iş için düşünüyorsunuz gibi bir cümle sarf etmiş ardından da: Biz kadınlara bakarken böyle bir şey hissetmiyoruz, aklımıza seks gelmiyor, biz kadınlara duvara bakar gibi bakıyoruz demiş. Hüseyin Üzmez durur mu: Bilmeyenlere söyleyim, durmaz.

-İyiki baban anana duvara bakar gibi bakmamış demiş.

Yukardaki anlatım hatırladığım kadarıyladır...

Gelelim cinsellik meselesine. Müslümanların cinselliği büyük ayıp veya günah saymak gibi bir meseleleri yok. Müslümanlar kendi karıları dışındaki insanlarla cinsel ilişkiye girmeyi böyle saymaktadır. Yani, ahmet, mehmet, hasan, hüseyinin karısı ve benim evli olmayan cinsel ilişki arkadaşımla seks yapmam büyük günah olarak görülmüştür. Günah meselesi budur...

Muta nikahı ise yukardaki açıklamada da görüldüğü üzere yasaklanmıştır. Allah hakkıyla herşeyden haberdardır.

Gönderi tarihi:
Birine söyleyin;

kontrollü demedim. Kontörlü dedim. Faturasız. Nakit olan, parayla çalışan :)

bende kontür kastdettim.

:)

okumak lazım

Gönderi tarihi:
Bir tarihte Hüseyin Üzmez bir konferansa katılmış. Kadınlar, islam, seksle ilgili bir mevzuu. Kadınların niye örtünmesi gerektiği falan konuşulurken, konu sekse gelmiş ve katılımcılardan biri: Siz, kadınları hep seks objesi olarak görüyorsunuz onları hep bu iş için düşünüyorsunuz gibi bir cümle sarf etmiş ardından da: Biz kadınlara bakarken böyle bir şey hissetmiyoruz, aklımıza seks gelmiyor, biz kadınlara duvara bakar gibi bakıyoruz demiş. Hüseyin Üzmez durur mu: Bilmeyenlere söyleyim, durmaz.

-İyiki baban anana duvara bakar gibi bakmamış demiş.

Yukardaki anlatım hatırladığım kadarıyladır...

Gelelim cinsellik meselesine. Müslümanların cinselliği büyük ayıp veya günah saymak gibi bir meseleleri yok. Müslümanlar kendi karıları dışındaki insanlarla cinsel ilişkiye girmeyi böyle saymaktadır. Yani, ahmet, mehmet, hasan, hüseyinin karısı ve benim evli olmayan cinsel ilişki arkadaşımla seks yapmam büyük günah olarak görülmüştür. Günah meselesi budur...

Muta nikahı ise yukardaki açıklamada da görüldüğü üzere yasaklanmıştır. Allah hakkıyla herşeyden haberdardır.

Muta o yüzdenmi var, yani kendi karıları olmayanla cinsellik yaşamıyorlarya o bakımdan... nedir bu evcilik oyunu mu? Allah kanar mı? Evlilik, tek eşlilik nere bu düşünce nere?

kim bir başkasının karısıyla cinsellik yaşamayı düşünüyorsa onun yaptığına "insani değerler içinde" ......... derler...

günaha kılıf uydurmak bu kadar mı kolay yoksa birileri cin olmadan adammı çarpıyorlar?

Ameller niyetlere göredir kişi niyetini dile getirmesede Rabbin katında o niyet bilinir... Tiksinti veren ve gülünç olan bazı insanların "hin"lik yaparak her suça bir kılıf uyduracak düşünce üretmesidir...

Şey gibi elektirikler kesildi dersime çalışamadım... :)

Gönderi tarihi:
Kontrolsüz nikah alakasız olmuş.

Anlamak lazım.

parmaga degil işaret ettigine bakmak lazim.

evet anlamak lazım.

Gönderi tarihi:
Ameller niyetlere göredir kişi niyetini dile getirmesede Rabbin katında o niyet bilinir... Tiksinti veren ve gülünç olan bazı insanların "hin"lik yaparak her suça bir kılıf uyduracak düşünce üretmesidir...

Durumun mantığını anlayanlar nasıl da belli :clover: Eline sağlık sardunyam.

Anlamak istersen, anlarsın.

Gönderi tarihi:
Durumun mantığını anlayanlar nasıl da belli :clover: Eline sağlık sardunyam.

Anlamak istersen, anlarsın.

sardunyamın yazısının benimle alakasını kuramadım.

yardımcı olurmusun.

alakayı kurmak için.

Gönderi tarihi:
Ben sizin açıklamalarınızdan "kontrolsüz nikah" tamlamasında koptum gittim aslında. O ne demektir yahu ? :)

sardunyamın yazısı ile benim yazılar arasında alaka kuramadın galiba, işi yokuşa sürüyorsun.

söyleyecek bir şeyin var mı?.

en iyisi sen 'kontürsüz nikahı' anlat 'bilgiden' kaynaklanan. diyorum ki; sen hala parmakdasın.

heralde şimdi anlamış olmalısın.

Gönderi tarihi:
sardunyamın yazısı ile benim yazılar arasında alaka kuramadın galiba, işi yokuşa sürüyorsun.

söyleyecek bir şeyin var mı?.

en iyisi sen 'kontürsüz nikahı' anlat 'bilgiden' kaynaklanan. diyorum ki; sen hala parmakdasın.

heralde şimdi anlamış olmalısın.

Bakınız, bu konu bu tamlamanın anlaşılmaması neticesinde başladı. Siz kelimelerinizi doğru kullandığınızı, bunun anlaşılması gerektiğini, parmağa değil işaret ettiğine bakılması gerektiğini belirttiniz. Heceleyerek açıklıyorum, ancak anlatabilirim size.

Anlamak lazım anlamak lazım anlamak lazım derken, ben de olayın mantığını anlayan birini bulup örnekledim. "Bakınız anlayanlar nasıl da belli" dedim.

Hecelemeye devam. Kontörsüz nikah, medeni kanun çerçevesinde kadın ve erkeğin eşit şartlar altında belirli bir süre sınırı olmaksızın karşılıksız güven ve sevgiye dayalı yaptıkları hayat aktidir. Kontörsüz nikahın süresi yoktur ve eğer ki sonlanırsa tarafların hakları yasalarla tariflenmiştir.

Hecelemeye devam.

Soruyorum, kontrolsüz nikah nedir?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.