Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2024 1 yıl Admin Scarlett Johansson, Sam Altman ve OpenAI ile ilgilenmek için hukuk danışmanı tutmak zorunda kaldığını söyledi Johansson, Altman'ın teklifini reddetti; ancak dokuz ay sonra arkadaşlarından, ailesinden ve halktan "Sky" sesinin tıpkı ona benzediğini duydu. "Yayınlanan demoyu duyduğumda şok oldum, öfkelendim ve Bay Altman'ın benimkine tüyler ürpertici derecede benzeyen ve en yakın arkadaşlarımın ve haber kuruluşlarının farkı anlayamadığı bir sesi takip edeceğine inanamadım" dedi ve şunları ekledi: Altman, tek kelimelik "onu" tweetiyle bunun bilinçli bir seçim olduğunu ima etti. Avukatlarının "Sky"ya nasıl ulaştıklarına dair kesin ayrıntılar almak için OpenAI ve Altman ile iki mektupta iletişime geçmesinin ardından OpenAI'nin sesi kaldırmayı "isteksizce kabul ettiğini" söyledi. Johansson sözlerini şöyle tamamladı: "Hepimizin deepfake'lerle boğuştuğu ve kendi benzerliğimizi, kendi işimizi, kendi kimliklerimizi korumaya çalıştığı bir dönemde, bunların mutlak netliği hak eden sorular olduğuna inanıyorum." Johansson'un açıklaması, yapay zekanın, sohbet robotlarının ve ses ve video klonlamanın belirsizliği ve potansiyel suiistimalleri hakkındaki tartışmaların tam kalbinden vuruyor. Sesini kullanmak istediğinde şirketten izin vermedi ve OpenAI bunun yerine esasen onun ses klonuyla çalıştı. Bu açıklama, ekibi AI güvenliğine odaklanan OpenAI'nin uyum başkanı Jan Leike'nin şirketten istifa etmesinden birkaç gün sonra geldi. X hakkında yaptığı bir açıklamada Leike Cuma günü, OpenAI'de "güvenlik kültürü ve süreçlerinin parlak ürünlerin arkasında ikinci planda kaldığını" ve "bir kırılma noktasına ulaşana kadar şirketin temel öncelikleri konusunda OpenAI liderliğiyle uzun süredir aynı fikirde olmadığını" söyledi. nokta." Onun ayrılışı, OpenAI'nin "Süper Hizalama" ekibinin eşbaşkanı ve baş bilim insanı Ilya Sutskever'in ardından geldi. Bugünün erken saatlerinde OpenAI, X'te sohbet robotunun ses seçeneklerini nasıl seçtiğine ilişkin "soruları duyduğunu" ve bunları ele almak istediğini bildirdi. Şirket ayrıca sesin Johansson'a ait olduğu iddiasını da yalanladı. Şirket, "Yapay zeka seslerinin kasıtlı olarak bir ünlünün kendine özgü sesini taklit etmemesi gerektiğine inanıyoruz; Sky'ın sesi Scarlett Johansson'un taklidi değil, kendi doğal konuşma sesini kullanan farklı bir profesyonel aktrise ait" diye yazdı. Gizlilik nedeniyle seslendirme sanatçılarının adını paylaşamayacağını söyledi. İnternetteki tepkiler farklıydı ama çoğu kişi Sky'ın ses tonuyla dalga geçti. Kaynak: Fortune
Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2024 1 yıl Yazar Admin Scarlett Johansson OpenAI ile çatışmasını anlatıyor Scarlett Johansson, OpenAI ile sese benzer bir ses asistanı konusundaki anlaşmazlığının, hızla gelişen yapay zeka alanında "herkesin ne kadar savunmasız" olduğunu gösterdiğini söylüyor. "Fly Me to the Moon" filminde Channing Tatum'la birlikte rol alıyor. (24 Haziran)
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.