Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 16 Mayıs Admin Paylaş Gönderi tarihi: 16 Mayıs Daha Sık Tüketmeniz Gereken 12 Az Değerlendirilmiş Konserve Yiyecek Konserve yiyeceklerin birçok avantajı vardır; rafta dayanıklıdırlar, uygun maliyetlidirler ve hızlı bir yemek hazırlamak istediğinizde pratiktirler. Konserve yiyecekler genel olarak kötü bir üne sahip olabilir, ancak bunun nedeni, kilerinizi bunlarla doldurmadan önce dikkat etmeniz gereken bazı şeylerin olmasıdır. Örneğin ezik veya son kullanma tarihi geçmiş konserve yiyeceklerden uzak durun; çünkü bunlar bakterilerle kirlenmiş olabilir. Uluslararası Moleküler Bilimler Dergisi'nin kanser ve diğer sağlık sorunlarıyla bağlantılı olabileceğini doğruladığı kimyasalları içermeyen BPA içermeyen kutuları tercih edin. Aynı zamanda düşük sodyumlu veya hiç sodyum içermeyen konserve yiyecekleri tercih etmek de iyi bir fikirdir, ancak çorba veya makarna gibi konserve yiyecekler yerine yalnızca konserve malzemeler satın alıyorsanız sodyumdan kaçınmak oldukça kolaydır. Elbette konserve gıdalar besin konsantrasyonu ve kalitesi açısından asla taze gıdaların yerini tutamaz; Pek çok konserve gıdanın korunmasında kullanılan ısıtma, doğal olarak bunların besin içeriğinin bir kısmını azaltır. Ancak mutfakta ne hazırlamak istediğinize veya diyetinize ne eklemek istediğinize bağlı olarak, kesinlikle daha sık kullanmanız gereken birkaç konserve yiyecek vardır. Çılgın hazırlık kolaylığı sağlamaktan daha çeşitli bir kiler oluşturmaya kadar bu on iki konserve yiyecek, yemek pişirmenize yeni bir boyut katacak. Pancar Pancarın besinsel faydaları tek başına daha fazla yemek için yeterli bir nedendir. İyi bir lif ve potasyum kaynağı olmasının yanı sıra, Harvard Halk Sağlığı Okulu'na göre kansere ve kalp hastalığına karşı koruduğu bilinen bazı gıdalardaki moleküler bir bileşen olan antioksidanlarla doludur. Az ya da çok süper gıda statüsünde olmasına rağmen, bu tatlı sebzenin günlük hayatta havuç ya da bezelye kadar popüler olmamasının büyük bir nedeni, pancarın pişirilmesinin büyük bir güçlük olmasıdır. Pancarların pişmesi veya kaynatılması uzun zaman aldığı gibi dokundukları her şeyi hızla lekeleyebilirler. Öte yandan konserve pancarlar, zaman alıcı süreci ve karışıklığın çoğunu atlayarak çok daha akıcı pişirme sağlar. Konserve pancarlar genellikle konserveden sonra doğal lezzetlerini koruma eğilimindedir, bu nedenle salatalarda, çorbalarda veya garnitürlerde servis edildiği kadar lezzetli olmalıdırlar. Konserve pancarın suyu bile faydalıdır. Bir dahaki sefere kutu açtığınızda pancar suyunu canlı pembe gıda boyası olarak kullanmak üzere saklayın. Doğranmış Domates Konserve doğranmış domatesler, mutfakta ezber bozan bir unsurdur; özellikle de pek çok tarifte biçimlendirici bir içerik olarak yer almaları nedeniyle. Körilerden biberlere ve makarna soslarına kadar bunların kiler raflarında stoklanması için pek çok neden var. Örneğin, genellikle yeni muadillerine göre daha uygun fiyatlıdırlar, hazırlanmaları çok daha hızlıdır ve tüm yıl boyunca mevcutturlar. Ancak mutfakta kolaylık sağlamasının yanı sıra, konserve domateslerin taze olanlara göre besin açısından avantajı da vardır. Pek çok meyve ve sebze pişirildiğinde besin değerini bir miktar kaybederken, domates bazı yönlerden bunun tersinden faydalanır. En önemli besin bileşenlerinden biri, domatesin kırmızı renginden sorumlu olan ve sağlık açısından bazı önemli faydaları olan likopen olarak bilinen bir antioksidandır. Biomedicine & Pharmacoterapi dergisindeki bir araştırmaya göre, kanserojenlere karşı da faydalı olabilir. Likopen ısıtıldığında daha kolay emilir. Bu, taze domateslerin pişirilmesi için geçerli olabilir, ancak aynı zamanda konserve domateslerin işlenmesinde kullanılan ısıtma için de geçerlidir; bu da konserve domatesi büyük bir mutfak kolaylığına ek olarak beklenmedik derecede besleyici bir diyet seçeneği haline getirir. Palmiye Kalbi Palmiyenin kalbi tam da budur; palmiye ağacının çekirdeğinden elde edilen bir sebzedir. Tropikal bölgelerde hasat edilen bu bitki, çok uzun süre dayanmadığı için genellikle taze olarak tüketilmez. Palmiye kalbi çoğu zaman konserve veya salamura sebze olarak kutularda paketlenir ve iyi bilinen bir ürün türü olmasa da bol miktarda besinle dolu zengin bir bitkisel protein kaynağıdır. Diğer faydaların yanı sıra amino asitler, kalsiyum, demir, potasyum ve C vitamini içeren hurma kalbi, mutfakta yeni bir ürün olduğu kadar sağlıklı bir besindir. İster suda paketlenmiş, ister salamurada konservelenmiş olsun, bu sebze konserveden yemeye hazırdır ve pek çok yemeğe kolaylıkla eklenebilecek kadar hafif bir tada sahiptir. Salatada pişmemiş veya tavada sotelenmiş bu lezzet, en sevdiğiniz tarifleri değiştirmek zorunda kalmadan diyetinize biraz ekstra besin ve çeşitlilik katmanın kolay bir yoludur. Ancak bu sebzenin muazzam olanakları hakkında biraz daha ilham almak isteyenler için işte başlangıç rehberimiz. Sardalye Porsiyon başına portakal suyu veya standart süt ürünlerinden daha fazla D Vitamini, yüksek B12 seviyeleri ve hatta daha yüksek Omega 3 seviyeleri ile sardalye, yeterince önemsenmeyen bir süper besindir. Ayrıca düşük cıva seviyeleri nedeniyle FDA tarafından "en iyi balık seçenekleri" arasında sayılıyorlar. Her ne kadar pek çok kişi canı lezzetli bir atıştırmalık istediğinde veya hızlı bir yemek hazırlamak istediğinde sardalya konservesini açma refleksine sahip olmasa da, sardalyaları zaten bildiğiniz ve sevdiğiniz yemeklere katmak kolaydır. Bunları salatalara, başlangıçlara veya atıştırmalıklara ekleyin. Ayrıca makarna veya güveç gibi yemeklerin yanında iyi pişirilirler. Damak zevkine bu kadar düşkün olmayanlar için, biraz asit sardalyanın balık tadındaki lezzetini dengeleyebilir. Sardalyanın konserve dışında herhangi bir formunu bulmak o kadar kolay olmasa da, diğerlerinden daha iyi olan bazı konserve çeşitleri vardır. Beslenme uzmanları, tuz eklenmemiş sardalyaların seçilmesini, sızma zeytinyağıyla paketlenmiş sardalyaların tercih edilmesini tavsiye ediyor ve seçenek verildiğinde yabani olarak yakalanmış sardalyaları tercih etmeyi öneriyor. Yeşil biber Ağustos ve Eylül ayları arasında yalnızca kısa bir büyüme dönemi olan yeşil biberler, o kadar kısa bir süre için taze olarak temin edilebilir ki, birçok kişi tarafından daha çok konserveden geldiği bilinir. Birçoğu yeşil biberi enchiladas ve kırmızı biber relleno ile ilişkilendirse de, baharatlamak istediğiniz hemen hemen her şeye bir lezzet patlaması (ve çok fazla tekme değil) katıyor. Bazı klasiklere yeni bir soluk getirmek için bunları omletlere, çorbalara, makarna ve peynirlere eklemeyi deneyin. Ayrıca soslara harika bir şekilde karıştırılabilirler veya doğrudan garnitür olarak eklenebilirler. Yeşil biber, lezzet vuruşunun yanı sıra aynı zamanda C vitamini ve biberlerde bulunan ve aynı zamanda güçlü bir antioksidan olan baharatlılıktan sorumlu bir kimyasal olan kapsaisin kaynağıdır. Multidisipliner Dijital Yayıncılık Enstitüsü, mevcut araştırmaların kapsaisinin kansere ve kolesterole karşı savaşabileceğini ve ayrıca metabolizmayı hızlandırabileceğini öne sürdüğünü bildiriyor. Bir kutu yeşil biber kendi başına mucizevi bir yiyecek olmasa da, bazı ek sağlık yararları bir veya iki kutuyu el altında bulundurmanın başka bir nedenidir. Hindistan cevizi sütü Geleneksel olarak köri yemeklerinde kullanılmasına rağmen konserve hindistan cevizi sütü, birçok yemekte geleneksel süt ürünlerinin yerini kolayca alabilecek çok yönlü, süt ürünü olmayan bir süt alternatifidir. Tatlı, yumuşak hindistan cevizi etinden elde edilen iyi bir kutu hindistan cevizi sütü tamamen sıvı bir yapıya sahip değildir. Normalde, kutudaki sıvının üzerinde yüzen yoğun bir krema tabakası vardır; bu, tatlılar için büyük bir potansiyele sahip olan şeydir - turtanıza benzersiz bir dokunuş gibi - ve aynı zamanda çorbalara, güveçlere kremalık veya kalınlık katar. ve soslar. Vegan ve laktoz içermeyen diyetlerde popüler olmasına rağmen, konserve hindistan cevizi sütü herkes için bir avantaj olabilir çünkü süt sütleri ve kremaların aksine uzun bir raf ömrüne sahiptir. Pek çok kişi hindistancevizi sütünün antioksidan ve antiinflamatuar etkileri nedeniyle süt ürünlerine daha sağlıklı bir alternatif olduğunu düşünüyor. Hindistan cevizi sütündeki bu besinler nesnel olarak faydalı olsa da, hindistan cevizi sütü aynı zamanda çok yüksek düzeyde doymuş yağ içerir. Hindistan cevizi sütünün doymuş yağlarının gerçekten iyi türde mi yoksa kötü türde mi olduğunu belirlemek için yeterli araştırma yapılmadı, ancak her iki durumda da, ara sıra ve ölçülü olarak kullanıldığında kilerlere iyi hizmet edecek uyarlanabilir bir içeriktir. Zeytin Çiğ zeytin yerseniz ne olacağını kendi başınıza öğrenmek istemezsiniz, bu nedenle konserve zeytinler hiç akıllıca olmayabilir. İster martini garnitürü şeklinde bir yemekten önce ister meşhur zeytin tepsisi şeklinde olsun, konserve zeytinler nefis lezzetli bir meze olarak ünlü bir üne sahiptir. Ancak, özellikle makarna soslarına veya et soslarına eklendiklerinde birçok ana yemeğe de çeki düzen veriyorlar. Kalabalığı memnun etmenin yanı sıra, zeytinler aynı zamanda gizli bir E Vitamini kaynağıdır ve onlara beklenmedik dozda antioksidanlar sağlar. Zeytin aynı zamanda iyi kolesterol olarak bilinen ve kalp sağlığına faydalı olan kolesterolle de doludur. Bu lezzetli garnitür, sağlık takviyesi olarak düşünülen ilk düşünce olmayabilir, ancak zeytinlerin besin özellikleri, zeytinlerden keyif almak için başka bir nedendir. Aşırıya kaçmaya gerek yok, çünkü tuzlu salamuraları sodyumu artırıyor - Cleveland Clinic günde bir avuçtan fazlasını önermiyor. Ispanak Taze ıspanak çoğu zaman daha iyi bir seçim olsa da, yiyebileceğinizden daha hızlı bozulma eğilimi gösterir. Konserve ıspanak, bu sorunu çözmenin bir yoludur ve taze muadilinden daha düşük bir fiyat noktasındadır (özellikle, yoğunlaştırıldıktan sonra tek bir kutuya kaç tane yeşillik konulduğu dikkate alındığında). Ispanaktan keyif almanın pek çok nedeni vardır; çünkü ıspanak, demir, potasyum, lif, bitkisel protein ve vitaminler, özellikle de A, K ve C vitaminleri kaynağı olarak iyi bilinen sağlıklı bir besindir. Konserve ıspanağın işlenmesi, içeriğinin bir kısmını bozabilir. Besin içeriği, en azından C vitamini, konserve ıspanağın iyi muhafaza ettiği bir şeydir. Konserve ıspanak, korunmasına yönelik işlem sırasında kaçınılmaz olarak C Vitamini içeriğinin bir kısmını kaybeder, ancak bu, C Vitamininin ısıya maruz kaldığında verdiği normal bir reaksiyondur ve aynı şey pişirildiğinde taze ıspanak için de olur. Taze ürünlerin hasattan sonra C vitamini içeriğini kaybettiği de bilinmektedir; bu durum, taze meyve ve sebzeler ne kadar uzun süre depolanırsa devam eder. Öte yandan konserve ıspanak, işlendikten sonra sahip olduğu C Vitamini seviyesini korur; bu, taze ıspanağın ne kadar süre yenmeden kaldığına bağlı olarak, konserve ıspanağın tazeden daha fazla C Vitamini tuttuğu anlamına gelebilir. Enginar içi Enginar kalbi, ana yemek olmayı hak edecek kadar yeterli besinle dolu başka bir donanımdır. Ancak hazırlaması en kolay sebzeler değiller, özellikle de doğrudan kalbine gidiyorsanız. Taze enginarlar dikenlidir ve dış yapraklarının soyulması çok zaman alır. Konserve enginarlar, doğrudan iyi şeylere yönelerek birçok soyma ve genel hazırlık katmanını kurtarır. Konservelenmiş enginar kalbi bile iyi bir antioksidan, lif ve C vitamini kaynağıdır. Konserve enginar kalpleri, özellikle marine edilmişlerse, üst malzeme arayan her şeye biraz heyecan katar. Salatalara, pizzalara, makarnalara ve hatta sandviçlere gurme bir dokunuş eklemeyi deneyin. Ayrıca, daha fazla enginar merkezli yemek olasılığını açan marine edilmemiş konserve enginarları da bulabilirsiniz; bunlar pişirilebilir, kızartılabilir, etle servis edilebilir, ev yapımı humusla harmanlanabilir, ikonik enginar sosuna karıştırılabilir ve hatta yemek pişirildiğinde yıldız malzeme olabilir. vegan "ton balıklı" salata yapmak. Jack meyvesi Bir meyve pek çok lezzetli olasılık ile ilişkilendirilmese de, nefesi bitki bazlı bir et alternatifi olarak dünyayı kasıp kavurdu. Çiğ jackfruit, çekilmiş domuz etine benzer bir kıvama sahiptir ve tadı, doğru baharatlar ve soslarla karıştırıldığında, jackfruit ile gerçek et arasındaki farkı söylemek zor olacak kadar yumuşaktır. Nefesi et yerine kullanmayı planlıyorsanız, çiğ meyveyi taze bulmak o kadar kolay olmayabilir, ancak yaygın olarak konserve olarak mevcuttur. Taze nefesi soymak ve çekirdeğini çıkarmak ve ardından etini parçalamak kesinlikle daha fazla zaman alır, ancak zaten konservelenmiş çiğ "etin" hazırlanması oldukça kolaydır. Jackfruit sadece modern batı diyetleri için bir yenilik değil, aynı zamanda Gıda Teknolojileri Enstitüsü'ne göre vitaminlerle dolu, antiinflamatuar özelliklere sahip ve aynı zamanda kalp sağlığına da iyi gelebilir. Tüm niyet ve amaçlar için, konserve jackfruit, sığır eti tacos, çekilmiş domuz sandviçleri veya öğütülmüş veya kıyılmış et merkezli başka herhangi bir yemeğin yerine oldukça sağlıklı ancak daha az lezzetli olmayan bir alternatif yapmak için kullanılabilir. Kabak Vitamin, lif, potasyum ve antioksidanlarla dolu olan balkabağı sindirime, kan şekerine ve kolesterole iyi gelirken daha sık tüketilmeye değer bir sebzedir ve konserve balkabağı tazesinden bile daha besleyicidir. Ancak besin değerleri bir yana, balkabağı tartışmasız konserveden satın almanın daha mantıklı olduğu bir sebzedir. Bunun nedeni, pişirmeye hazır konserve balkabağı ile aynı dokuyu elde etmek için taze bir balkabağı hazırlamanın, soyulmanın zorluğunu ve tarife eklenmeye hazır olmadan önce saatlerce pişirme ve yeniden pişirmeyi gerektirmesidir. Konserve balkabağı, balkabağı baharat mevsimi dışında o kadar yaygın olmasa da, en azından taze balkabağının yalnızca sonbaharda yüzeye çıktığı yıl boyunca mevcuttur. Konserve balkabağı, ister tatlı ister tuzlu yemekler için kullanılsın, genel olarak çok daha basit bir seçimdir. Otomatik ön hazırlık kolaylığının yanı sıra konserve balkabağı, beslenme odaklı yemekler veya sonbahar temalı tariflerden daha fazlası için el altında bulundurulmaya değer bir şeydir. Konserve balkabağı, pişmiş ürünlere nem katar ve tereyağı veya sıvı yağın yerine geçerek az yağlı ancak yine de kaliteli bir dokuya sahip tariflere olanak tanır. Konserve balkabağı, vegan veya glutensiz pişirmede yumurta veya glutenin yerine geçecek bir bağlayıcı olarak da işlev görebilir. Dahası, doğal olarak tatlı olan her şeyle çok iyi eşleşse de, konserve balkabağı aynı zamanda tuzlu yemeklerde az kullanılan bir sebzedir ve çorbalara, körilere ve makarna soslarına kremsi bir doku katar. Nohut İyi bir lif ve protein kaynağı olan nohut, henüz yemiyorsanız herhangi bir diyete değerli bir katkıdır. Çorba, güveç ve körili yemeklerde mükemmel olan, uyarlanabilir bir dokuya sahiptirler, bu da onları humus karışımına karıştırmak için iyi kılar. Nohut kuru ve toplu olarak satın alındığında kesinlikle daha uygun maliyetli olsa da, onları sıfırdan bu şekilde pişirmek çok zaman alan bir süreçtir. Düzgün bir şekilde hazırlanacaklarsa, kuru nohutların herhangi bir tarifte hazırlanmaya hazır hale gelmesinden önce saatlerce suda bekletilmesi ve bir tencerede uzun süre kaynatılması gerekir ve o zaman bile onları tam olarak doğru dokuya göre pişirmek bazen zordur. Konserve nohutlar bu adımları atlayarak biraz daha kendiliğindenlik sağlar. Saflık yanlıları konserve nohutun lezzetinin tamamen aynı olmadığını iddia etse de, nohutların lezzetli çorbalara veya lezzetli soslara eklenmesi durumunda da pek bir fark yoktur. Konserve nohutlar sadece dakikalar içinde çırpılarak yemeğe dönüştürülmekle kalmaz, aynı zamanda konservede onlara eşlik eden sıvı da tutmaya değer. Aquafaba olarak bilinen bu, başka hiçbir fasulye kutusundan alamayacağınız, alternatif fırınlama için çok değerli olan nişastalı, şuruplu bir maddedir. Bu mütevazı artık sıvı, vegan ve glütensiz fırınlanmış ürünlere doku ve yapı katıyor. Bağlayıcı özellikleriyle aquafaba, çoğu pişirme işleminde yumurtanın yerini alabilir ve çırpıldığında tıpkı yumurta akı gibi metamorfoza uğrayarak kalın bir beze köpüğüne dönüşür - yeni bir yan ürün için çok eski değil. Kaynak: Daily Meal Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.